2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
bu oğlumda da karışmadım babasının isim konusu kapandı eşim kendi koydu adını ömer istiyorum dedi kendi söyledi annesigile adı ömer olacak dedi meryem emreyi buldu bende ömeri koyucam dedi emin ol ona bile bozuldular ama nafile... benim çocuğum bizim hakkımız koymak... kv bana kızım olursa ne olacağını da sordu elif dedim cinsiyetten önce herkesin yanında sürekli ama nasip ömermiş... darısı sana canım çıkar sesin...

emin ol çıkartır rabbim fazlasıyla hiç düşünme bunlar yanına kar kalmaz sen rahat ol.. aramayıp sormyaıp var mı içini ferah tut dua ile herşey........

ben çıkıyorum kızlar hastaneden haber vermeye çalışırım laptopumla..... biraz kuran okuyayım rabbim hepimizi bir nefeste kurtarsın inşallah........

valla güzel karar vermişsin bence canım, başka türlü olmıycak yani, kendini üzmeden fazla düşünmeden sadece onları rahatsız et, üz bence de, bakalım nası tepki vericekler,

Günaydın kızlar
Dua isteyenlerin duasını okudum, Allah hayırlı kolay doğumlar versin.
Kızlar biraz geç oldu ama dün kayıt için sağlık ocağına gittim. Tetanoz aşısı neden vurdurmadığımı sordular.
Doktorum öyle bişey istememişti ama biraz telaş yaptım.
Doğumda ve sonrasında bir sorun yaşar mıyım acaba?

Vilin doğum konusunda çok korkağım, o yüzden doktor ne derse onu yapmayı düşünüyorum.
Dertsiz eşin öpüp seni başına koysun. Ben olsam var ya mahkemeye dilekçe vermiştim. Çok asabiyim,
hiç böyle baskılara gelemem. Sen dua et Allah yardımcın olacak.

meryem38
canım Allah yardımcın olsun. sağsalim bebeğine kavuşursun inşallah, yazmadım ama bende okumuştum duanı.

dertsiz
umarım iş o zamana kalmadan karara varırsınız. doğum yaptığın gün onlarla cebelleşmeyimi düşüneceksin yoksa bebeişine mi konsantre olacaksın. onlar o kargaşada kendi istediklerini yapsalar bile çaresiz değilsin. mahkeme tek celsede çözer bu işi hiç merak etme, değiştirirsin adını.

kızlar ben geçen gün bi halt yedim ama iyi mi yaptım kötü mü bilemedim.
duştan çıktım gögüslerimin ucunda akıntı gibi bişey var, acaba sütle ilgili bişey mi diye merak ettim. gögsümü elimle sıktım biraz, sarı bi su geldi ama hemen bıraktım sıkmayı geri kaçtı. sonrada korktum bişey olur mu acaba diye...

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım dikkat et. son zamanlar sana diyorum ama ben de öksürmeye başladım.

hiç takma canım daha günün dolmasına var bir de 42. haftaya kadar yolu var. bazı telefonlara hiç çıkma. cevap vermeye değmez insanlarla muhatap olup sinirlerini bozma

canım okudum. Allah kurtarsın bir avazda inşallah

inşallah canım hangi doğum şekli hakkında hayırlıysa o olsun inşallah. Allah kolay doğum nasip etsin inşallah.

Kizlar dun giremedim annem sag salim sorunsuz geldi cok sukur,hepinize iyi dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederim

Malum bizim oglanin nerseyse tum kiyafetleri annemde oldugu icin dun onlari yerlestirdik, hastane cantami hazirladik, bebisin yatagini yaptik:)sonunda bizimde herseyimiz hazir cok sukur:)

Birde arkadsim bana bebek kurabiyesi yollamis annemle okadarr guzellerki bayildim resmini paylasicam insallah:)
Hastaneye gelenlere onsan vericez insallah, annemde bebek sekeri yaptirmisti onu da yasin okutunca dagitiriz insallah...

Eeee var mi dun doguran:)) takip etmek cok zor artik cok hareketliyiz bugunlerde:))))

bende de duştan sonra gelmişti 2 hafta önce.bu iyi bişey sıkma canını kolostrum deniyor ilk sütün aynı şey doğumdan sonra da gelecek ve o süt öle bi mucize ki bebeğini biçok hastalıktan koruyacak antibiyotikler içieriyor.

canım o sarı süt ilk gelen süt korkma. ama sıkmaya devam edersen bebişin gelişini tetiklersin çünkü göğüs uçları ile oynamak rahim kaslarını harekete geçirir

tetanoz aşısını ben de olmadım canım. çünkü 2011 de 2 doz olmuştum. doktorumda istemedi zaten.
doğum steril bir ortamda olduktan sonra sorun çıkmaz canım. korkma kalbini ferah tut bir şey olmaz inşallah

bende de duştan sonra gelmişti 2 hafta önce.bu iyi bişey sıkma canını kolostrum deniyor ilk sütün aynı şey doğumdan sonra da gelecek ve o süt öle bi mucize ki bebeğini biçok hastalıktan koruyacak antibiyotikler içieriyor.

Elinden geleni ardina koyma kuzum bu erkekler anca boyle anliyor, kimle nerede yasadiiginin farrkina varmalilar anneleri babalari ile degil esleriyle yasiyorlar baba olacaklarsa once adam olsunlar ben sert konusuyorum esimle kavgaliyim cok sacma bir olayla baslayip benim dolabin aynasini semsiye ile kirmamla son buldu ikimizde lanet ettik birbirimize rabbimim gucune gitmesin cocuk icin bu kadar acele etmeseydim diyorum alip basimi gitmek gb bir sansim olmuyor bu durumlarda:/
Allah islah etsin benimle tartistigu gun isi ters gidiyor bugun de basina gelecek var gorcez bakalim . Su an doktordayiz sira bekliyoruz konusmaya calisiyor tepkim sert muhattap olma dedim cocugu icin soruyormus dedim onu da sorma dusunen biri olsan kavga etmezsin nerdeeee okuz okuz okuzzz

Günaydın canım nesenin doğumun ne zaman ? aramızda 1 gün varrr
canım,dr nisanın 5'i ile 10'u arasında olur gibi geliyo demişti...
bekliyoruz bakalım

canım tetanozu bebeğin kordonu steril bi yerde kesilmez de tetanoz olursa diye yapıyolarmış...
artık hastanelere yetişemeyen pek kalmadı...
herkes steril ortamda doğuruyo...
o yzden bebeğe bi şey olur diye korkma

durduk durduk sona yakşaltık diye sevinirken bu kez de kocalar başladı
insan karnı burnunda karısını üzer mi
allah ıslah etsin bunları...
benimki de beni ne zaman üzse başına bi şey geliyo...
arayıp söylüyo bi de utanmadan,seni yine haksız yere üzmüşüm başıma bunlar geldi diye...
seninki de anlar hatasını inşallah...

kızlar sanırım 2 saat falan önce nişanım geldi benim...
sabah şiddetli mide bulantım vardı...
yarım saate yakın sürdü...
sonra bi şeyler aktığını hissettim...
akşam,yeni doğum yapan bi arkadaşım aramıştı...doğumun yakında olacak hissediyorum,yumurta akı gibi bi şey gelirse sakın korkma,o nişandır demişti...
bulantının ardından öyle bi şey geldi...
hala hafif hafif akıntım var,hafiften ağrı da var...
bizim kız tünelin sonunu bulmaya başladı mı ne
saçlarımı,makyajımı yaptım...
aniden hastaneye gitmek gerekirse paspal yakalanmıyım dedim
şimdi de azıcık evi süpürücem...
kendimi çok tuhaf hissediyorum...
hiç korku yok çok şükür...
sadece eşimle konuşunca onun heyecanı bana da bulaştı
bakalım bizim kız nişandan ne kadar sonra gelecek

Merhaba kızlar benim minik kuzum 1 Nisan da aramiza katıldı. 3050gr 49cm normal doğumla dünya ya geldi.ikimizde çok şükür iyiyiz.

Sağolun kızlar içimi ferahlattınız.

Vilin hayırlı sağlıklı kolay bir doğum yaparsın inşallah.

Darısı bize :)

Benimde dün bacaklarım öyle ağrıyordu ki sanki bütün gün spor yapmış gibiydim ama aksine hiçbir iş yapmadım gece boyunca uyutmadı ağrılar beni, son dönemlerde oluyor galiba böyle normal herhalde.Geçmiş olsun canım..

Allah yardımcın olsun canım..

kızlar bişey sorucm siz göğüs pompası aldınızmı
ben almadımda bayağı pahalı çünkü
almalımıyım sizce ne önerirsiniz uygun fiyatlı

Ben aldım canım. Biraz pahalı evet ama yakınlarım doğumdan sonra ilk günler bebeğin memeyi tutamama ihtimali olduğunu bu durumda pompanın çok işe yaradığını söylediler çünkü bebek emmeyince süt kesiliyormuş. Pompayla sağıp bebeğe kaşıkla içirirsin dediler. Bir de göğsün süt doldukça şişiyor, bebek de emmeyince rahatsızlık veriyor ateş yapıyormuş sağıp boşaltmak gerekiyormuş. Ayrıca çalışan biri olduğumdan sağıp eve bırakmak açısından kolaylık olacak. İnternetten Medela Mini Elektrikli Pilli Süt Pompası aldım ben en çok yorum bu ürüne yapılmıştı ve genelde herkes memnundu. Doğumdan sonra da alabilirsin tabii duruma göre ama istediğin bir ürün bulabilir misin sıkıntı olmaz inşallah. Manuel olanları pek önermiolar bu arada, çok zor oluyormuş sağması elini ağrıtıyormuş falan diye duydum. Bebeği olan arkadaşlarımdan erken almakla çok iyi etmişsin keşke bende öyle yapsaydım sütüm azalmazdı diyenler oldu, bilgin olsun canım..

Çok geçmiş olsun canım ya zaten normal halimizle zorlanıyoruz bir de hasta olunca çekilmez oluyor bir doktora görün istersen..

sabah sekizde yatışım yapılıyor hakkınızı helal edin.

doğum yapan arkadaşlara tek tek yazamadım maalesef Allah hepsinin bebeklerini korusun analı babalı büyütsün inşallah.

İnşallah her şey yolundandır canım almışsındır çoktan bebişini kollarına

İçeride kalmayacak ya çıkacak elbet bebeğim içeride çok rahat biz böyle iyiyiz de, Allahım ne bu etraftan çekilenler böyle zaten canımız burnumuzda bi de millete laf anlat

Duanı okudum canım, Allah yardımcın olsun..

Dualarımız seninle canım inşallah her şey istediğin gibi olur..

Benim de on günüm var ben de uyuyamayanlardanım kafamı yastığa koyunca bin tane şey geliyor aklıma bir türlü uyuyamıyorum günler de geçmek bilmiyor sanki artık

Kendini üzmek yerine bu şekilde tavrını koyman çok iyi olmuş canım. Çok fazla yükleniyorlar sabrın da bir sınırı var dimi ama. Bebeğin üzerinde en çok senin hakkın var sonuçta. Umarım eşin insafa gelir..

Doktorum bana zamanında istiyorsan yaptır, çok da önemli değil demişti. Eskiden doğumlar hastane dışında da gerçekleşebildiği için hijyenik olmayan bir ortamda bebek doğduğu zaman kordonu kesilirken enfeksiyon bulaşma ihtimali oluyordu ama şimdi hastanelerde her şey steril olduğundan gerek yok demişti bu yüzden sorun etme canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…