2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

gazlı bebekler gerçekten çook zor.kolay gelsin.benim yeğen çok gazlıydı. sab diye bi ilaç var onu kullanmıştı ablam, tabi rast gele alıp kullanma da sen yine, doktorunuza bi danışabilirsin istersen

Geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün bebişlerinizi.sağlıkla huızurla büyüsünler sizlere torun da nasip etsinler:)))) bol sütlü gazsız günlerr

doğumumun sezeryan olmasından mütevellit anlatacak fazla birşeyim yok aslında; ama oğluma sözüm var tanışma anımızı yazmam gerek.
1 nisan sabahı 8:30 da hastaneye giriş yaptık, 1 nisanı duyan gelmişti, herkes doğuruyordu. kızkardeşlerim ve eşimle birlikte güle oynaya odamızın bile hazırlanmamış olmasını sorun etmeyerek direkt ameliyat hazırlıklarına başladık. nst için yatağa uzanıncaya kadar zıp zıp zıplayan oğlum nst de yeterli performansı gösteremeyince doktor yeniden nst istedi. bu arad doktorum iki ameliyat arası gelip haalimizi hatrımızı sorup gidiyordu. son bir haftadır beni kesecekler diyerek ağladığımdan sağolsunlar bizim kızlar türlü muziplikler yapıp duruyordu çevremde; dahası kardeşim yeğenini görmek için o kadar heyecanlıydı ki ameliyata benle birlikte girdi. ameliyat sırası bana gelince yeşil örtülü bir sedye ile yolculuğumuz başladı. o sedyeden bir diğerine ordan da ameliyat masasına. sonra spinalim yapıldı. ben işlemlere başlandı. bişeyler sürüldü-soğuk mu sıcak su mu döktük-ayağını kaldır- ben her anını sordum. sondayı o esnada taktılar. başımda bekleyen anestezist ve gözlem hemşiresiyle uzun sohbetler-onlar işimle ilgili sordu ben şimdi ne yapıyorlar diye sordum. bu arada kardeşim ameliyatımıza tam neşter vurulurken dahil oldu. odaya girişi çok komikti. girer girmez bana abla şimdi neşterle kesiyorlar dedi. doktor da ona lütfen şuraya oturun dedi. benim önümde perdeler var tabi, acayip merak ediyorum. zaten tv dede istediğim müzikleri bulup çalamadılar. justin timberlake dinlettiler ama bebeğim çıkarılırken hastane geleneği sanırım ekranda pembe kalpler belirdi ve soft bir jingle çaldılar. kardeşim sürekli resim çekti. iki kişinin ısrarla karnıma bastıredığını hissettim. neden o kadar dar bir alanda çalışıyorsunuz ki, sıkışmasın, daralmasın, biraz daha genişletin, ıkınayım mı dedim. doktorum ne kadar küçük kesik o kadar çabuk iyileşme dedi.kardeşim o esnada kafası çıktı ve çok güzel,saçlara bak dedi ve ağlamasını duydum. ben de onla ağlarım sanıyordum ama merakım baskın çıktı. neye benziyor ilk sorum oldu. kardeşim tabiki bana derken doktorum çok güzel bir bebek dedi. aspire ettiler, temizlediler. kardeşim sağolsun merakımı gidermek adına bebeğimi videoya çekip bana gösteriyordu.o esnada görevlilerden biri kardeşimle benim resmimizi falan çekti.sonra bebeğimi yanıma getirdiler. dokunamadım-ellerimi bağlamışlar ya- ama o kadar beyaz o kadar masumdu ki. biz yukarı çıkıyoruz annesi sen de çabuk gel dediler. ben ne kadar kaldı diye sordum doktoruma dikişe başladık biraz daha sabret dedi. kardeşim daha iç kısımları dikiyorlar abla deyince doktorum siz de bebekle gidin isterseniz dedi kardeşime, nazikçe kovdu yani.buraya kadar herşey güzeldi, sonra seviyem yükseldi ne demekse, yarım saat düşmesini bekledim, kayan sedyelerin üzerinde sedye değiştirerek odama çıkarıldım, bebişim beni bekliyordu odada ağlamıyordu etrafı inceliyordu.kucağıma aldım. hiç yadırgamam, nasıl tutacağımı bilirim, hemen emziririm sanıyordum o kadar yabancı geldi ki o kadar acemiydim ki ve ağladım.şekeri düştü diyerek hemen emzirmek istedim anlar koluma serum diğerine tansiyon aleti sürekli bişeyler bağladılar. sonrası pek de hoş olmayan şeyler yani bana göre. sütümün gelmemesi, göğüs ucu sorunu, etki etmeyen ağrı kesici, ağlamalar, ilk ayağa kalkış, eşimin ve kardeşimin refakatinde tuvalete gitme, emzirememe, bebeğimin şekerinin düşmesi, biberon mama, hemşire bekleme, lohusa şerbeti, eşimin gece uyumak için eve gitmesi, bebeğimin şekerine bakılırken topuğunun delik deşik olduğunu düşünerek yaşadığım vicdan azabı.
tamamen uykusuz geçen bir gecenin ardından taburcu olabileceğimi ama istersem bir gün daha kalabileceğimi söyledi doktorum. daha 5 adımdan fazlasını atamazken nasıl taburcu olacaktım. başıboş sallanan bu göbekle ve bu acı ve yanma ile ne yapacaktım.tekerlekli sandalye geldiği anda depresyona girdim. sonrası ağlamalı sızlamalı kara talihime kör bahtıma yanmalı ama sevenlerimin yanımda olduğunu gördüğüm herkesin beni kırmadan destek olmaya çalıştığı hayatımın en çaresiz 1 haftası. bugün hala yanmam olsa da hatta müthiş bir sırt ağrısı bu yanmaya eşlik etse de salonda uyuyan bebişimin öksüren kv ile aynı odada olması dışında bir sorunum yok çok şükür. derken oğlum geldi. bir kez daha okuyup cümle düşüklüklüklerini düzeltmek isterdim ama beni anlayacağınızı düşünüyorum vazifem beni bekliyor

canım evladınla birlikte sağlıklı günler geçirirsin inşallah.

Hihi ayni cnm bizde bekliyoruz benim kizda 3800 gr olmus insallah cikarlar biran once:)

Iyi geceler arkadaslar tecrubelerinize dayanarak size bir sorum olacak bu benim ins 3 cu sezeryanim olacak cuma gunu hastanede son kontrol icin randevu verdiler sonra sezeryan tarihi verecekler ama benim dun sabahtan beri iki sefer tu alette silindigimde cok az kahverengi kaygan birsey goruyorum beraberinde sirt ve kasik agrim oluyo adet sancisi gibi birde baski hissediyorum bu nedir nisan dedikleri bumu acaba randevumu beklemeden gitsemmi hastaneye cok bekletiyolar hastanede 6 saat kesin bekletirler yardim lutfen

allah bebeğine de sana sağlıklı bir ömür versin

ah birde hayırlısıyla benimki gelse gelmesini bıraktım bari doğum kanalına girse midemden artık uykuya hasret kaldım
ahhh midem off midem...

rengin kahverengi olması düşündürücü biraz canım bence hemen hastaneye gitmelisin.Benim de karnım aşırı ağrıyor hastane de uzak bekliyim mi yoksa gideyim mi bilemedim?

Bebeci ye baktım ama gelmemiş ,
Artık dikiliyor mü dökülüyor mü
Cep telefonum ablamdaydi bir kereee ondan yazamadim taam miii :)
Bunu yazdigin saatte dikiliyordum dokulme yoktu , ama su an dokuluyorum
Emzirme isi zor ismis gercekten yeni yeni almaya basladi azar azar geliypr birseyler bakalim
Cok uykusuzum yarinki ziyaretcilerden odum kopuyor
Daha bir kere yurudum sondayi yeni cikardilar
Ayy gozlerim kapaniyor ben hala size yazmaya calisiyorum dusun yanjii

canim gozun aydin Allah anali babali buyutsun insallahh. mumkun oldikca uyumaya calis bundan sonra uyku cook kiymetli olacak senin icin :)

Kizlar nisanim gelmis galiba:) yani yumurta aki gibi birazcik pembemsi aksamda az gelmisti..bakalim sanci nezaman gelecek..birde benim sanki bacaklarimi ayirmislar gibi alttaki kemiklerim sizliyor..off keske leylekler getirse;(

Kizlar nisanim gelmis galiba:) yani yumurta aki gibi birazcik pembemsi aksamda az gelmisti..bakalim sanci nezaman gelecek..birde benim sanki bacaklarimi ayirmislar gibi alttaki kemiklerim sizliyor..off keske leylekler getirse;(

canım doğum tarihin ne zamandı senin ? benim 40+1 oldu bugünn bende de gelse ya nişann

Son günler hiç geçmiyor ya necla 8 buçuk ay geçti son 15 gün hiç geçmedi.Yarın sezaryenim var korkuyorum gece hiç uyumadım ama döndüm durdum diyemeyeceğim çünkü hareket edemiyordum bütün kemiklerim kırılmış gibiydi.
Çok güzel anlatmışsın resmen yaşadım ama aynı şeyleri ben yaşasaydım korkudan ya ağlardım ya da bayılırdım,çok korkak biriyim.Kızkardeşin maaşallah en az senin kadar korkusuz her şeyi ne kadar normal söylüyorfotoğraf olayınıza bayıldım,bakalım inşaallah benimki de fotoğraflı olur ama kardeşim olmayacak hatta eşim de korkup girmeyecek belki ve belki ben yapayalnız olacağım

Daha ne isteriz ya o halde bize yazabiliyorsan=) Bir an önce iyileş inşaallah ara ara gir ama çünkü yarın sizden dua isteyeceğim:18:

Kelimesi kelimesine aynı durumdayım göbek hariç o düştü bu kadar iğneden sonra
sütten hersey gecer diolar, uykum niye gecmiyo?

Chosy bittim koptum burda

Gece 11 den biri uykusuz biri olarak

Kızlar günaydın resim eklemeyi beceremiyorum ama kızım maşallah çok güzel :) ilk Defa dün akşam kalktım biraz zordu ama sonrakiler daha kolay oldu sondamız çıktı hiçbiri korkulacak şeyler değilmiş evet biraz acı ağrı oluyo ama bu küçük melekler için değiyor :) sütümüz henüz gelmedi biraz sıkıntılıyız bebeğim aç aç ağlıyor 3 defa mama verildi

Somewherecold,
Kardeşine Hayretlerimi sunuyorum,
Bana biri anlatsa tansiyonum 20 derdi galiba .
Oglusunla agrisiz sancisiz nice mutlu günler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…