- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
Kiyamam,ya cnm spinalle epidural arasındaki farkı da bilmiyorum tam ama çok heycanlıyım kaldırabilirmiiym diorum sadece, bi sakinleştirici iğne varmış galiba onu yapsalar bari, sonda iğneden sonra takılıyo dimi, bacaklarını hissediyo muusn, bi de kaç saat sonra bacakların açılıyo, dikişleri hissediyosun, sen hangisini tavsiye edersin mesela?genelden ilk uyanırken çok ağrın olıuyo mu?
Allah yardimcin olsun cnm insallah yarin bu saatler bebegin kucaginda:)
ya cnm spinalle epidural arasındaki farkı da bilmiyorum tam ama çok heycanlıyım kaldırabilirmiiym diorum sadece, bi sakinleştirici iğne varmış galiba onu yapsalar bari, sonda iğneden sonra takılıyo dimi, bacaklarını hissediyo muusn, bi de kaç saat sonra bacakların açılıyo, dikişleri hissediyosun, sen hangisini tavsiye edersin mesela?genelden ilk uyanırken çok ağrın olıuyo mu?
Kiyamam,
Sakın olmaya çalış canım benim.
Epiduralde dura zarı denen seyin etrafına veriliyormuş yarım saate 20 dk uyusuyormus ve katater belinde kalıyor ağrı geldikçe basıyorsun ağrı kesici veriyor.ama normal doğumda daha cok tavsiye ediliyor
Spinalde dura zarı icine.5 dk sürmeden uyusuyorsun doğumdan 3-5 saat sonra uyuşukluğu geçiyor ama benim dogum bitti yarım saat sonra ayaklarımı çektim yukarı durdum öyle.
Rahat,
Genele göre daha iyi ama bünyeye bağlı
Genelin biri cok kolay biri zor gecti
Veriyorlar hersey zaten narkoz elinde bekliyor
Zirt desen uyutur
Ofelyam birde unutmuşum
Sondayi dısını sık uyanık taktir derim
Sadece büyük kızda uyurken taktirdim oglan ve küçükte uyanikken
Alakasi var ki bilemem ama Sonrasında tuvalette cok zorlanmiyorum .
voltaj beeni görmüyo musun
tamam canım, saol
Gizlar gizlar
Hadin gülelim
Dun aksam kızı emziriyorum esim dedi aman uyuma(öyle bir huyum olsa)
Kv aynen su:
"gobee düşmedi boğulmaz ordan hava alır"
kızlar ben yarın sabah 9da sezaryana giriyorum, dualarınızı eksik etmeyin nolur, yoksa çarşambaya kalıcaktı, o zmn da geç olur dedi doktor,herşey çok ani oldu hiç hazır diilim, çok korkuyorum nolur dua edin, bi de genel anestezi mi, epidural mi karar veremedim tecrübeliler ne tavsiye eder acaba kafam çok karışık
ay yazmışsın görmemişim canım ya kusura bakma, o zmn spinal diyim ben, bakiyim doktor dedi onu yarın sabah konuşursunuz diye güya çok cesaretliydim hepsi gitti voltajım, dua edin nolur, hakkınızı helal edin, senin de çok başını ağrıttım, hep cevap verdin, hepiniz hakkınızı helal edin
Gördüm fıstığım
Atladım mı birsey
Kısaca spinal ve sondayi uyanikken taktir diyorum:26:
Dur bende gerildim kıs sakın ol
Ofelyam ben de anlattım sana epidural spinal farkını ama önceki sayfada kaldı kaynadı arada bir bak istersen canım
Bende vurmak istiyorum seni su anBakıp bakıp duruyom beterin beteri var mı olabilir miiii Allahimmmm sabirrrrr verrrrr
Kuzum :)
Hic korkma hic.. Hersey olup biteçek rüya gibi ve sen gelip iyiyim kızlar cok kolaymış diyeceksin. Bence de spinal konforluyduanestezici bunu duysa beni vurur
Bakıp bakıp duruyom beterin beteri var mı olabilir miiii Allahimmmm sabirrrrr verrrrr
Kuzum :)
Hic korkma hic.. Hersey olup biteçek rüya gibi ve sen gelip iyiyim kızlar cok kolaymış diyeceksin. Bence de spinal konforluyduanestezici bunu duysa beni vurur
Ne demek canım
Sen bunları düşünme sadece bebisini duşun ,
Bu kadar gerildiğine değmiyor ben Dr cellat gibi baktım resmen
Tedirgin oldugunda hemen devreye giriyorlar hic merak etme
Birde son olarak ;
Şimdiden bollca Gül ve oksur
ben gerim gerim gerginim zaten seni de gerdim, ay hakkınzı helal edin
Canım Allah yardımcın olsun dualarımız seninle.. Ben de Pazartesi spinal anestezi alacağım. Doktorum epidural ve spinali anlattı bana tercih senin ama ben spinali öneririm dedi. Daha önce yazmıştım buraya da ama senin için yine bahsedeyim doktorum söylediklerinden. Epidural ve spinal ikisinde de belden uyuşturuyorlar. Birinde narkozu omuriliğin tam içine diğerinde dış kısmına mı ne veriyorlarmış. Epiduralde belinden iğne vurdukları yerdeki iğne yerine bir şey takıp açık bırakıyorlarmış ve ara ara oradan ağrı kesici veriyorlarmış sezeryandan sonra bile bu yüzden ağrın az oluyormuş. Bir de kesecekleri yer uyuşsa bile ayaklarını oynatabiliyormuşsun. Ama epiduralde narkozu sana verdiklerinden sonra 20-30dk kadar bekliyormuşsun göbek kısmının uyuşması için. Bu arada bebek narkozdan etkilenir mi bilmiyorum. Ve epidural anestezi yapınca fiyat farkı daha fazla olabiliyor onu da bir konuş istersen. Doktorum ben spinal öneryorum sana dedi. Narkozdan sonra her yerin hemen uyuştuğundan bebeği 5dk içinde alacağım. Ağrı kesici de zaten ameliyattan sonra vereceğim sana sıkıntı olmayacak dedi. Ben de doktorumun tavsiyesiyle spinale karar verdim. Bir de sonda olayından korkuyorum dedim. Sen merak etme narkozdan sonra takarız hiç hissetmezsin dedi. Sen de öyle yapmalarını iste. Ağrı olayı da internetten ve çevreden öğrendiğime göre bünyeyle alakalı bir şey. Kimisi hemen ayağa kalkıyor ertesi gün, kimisi ise günlerce ağrı çekip yatıyor. İnşallah kolay bir doğum geçirirsin canım. Güzel haberlerini bekliyoruz..
Yok kuzum ben geç alıyorum Msj
Varsa Helal olsun canım
Serinle biraz,hatta bak ben o ameliyat masasına yattım (yuvarlanarak)
Sırt üstü garip sesler çıkardım
Aaa eee
Sonra beni sersemletmislerdi
Boşver giiiiii ne gelirse aklına yap gitsin valla :))
Bir daha yasamiycam diye herseyi yaptım :)
15dakikaya gelen sancim var kizlar bakalim daha nekadar surecek:)
kızlar ben yarın sabah 9da sezaryana giriyorum, dualarınızı eksik etmeyin nolur, yoksa çarşambaya kalıcaktı, o zmn da geç olur dedi doktor,herşey çok ani oldu hiç hazır diilim, çok korkuyorum nolur dua edin, bi de genel anestezi mi, epidural mi karar veremedim tecrübeliler ne tavsiye eder acaba kafam çok karışık
Bende vurmak istiyorum seni su an
Simdi
Elan
Omrumu yidin
Bir kv
Bir sen
Mesela banyoya girdi kapısı Aralık
Bir sirilti geliyor
Kusarsam huylu gelin
mezoş gidiyorum ben herşey çok ani oldu dua edin
voltajım bak buna güldüm:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?