mezoşşş doğumdaşıımm,senin fıstık mı uyuyor o kadar??? tatlım sarılık durumunuz ne alemde?..arada uyandıraraark mı uyuyor o kadar,yoksa kesintisiz mi*
ayy çok sordum ama napiimm ttırsıyorum ben ben sarılık olayından,eltiminki de çok uyuyordu arttı sarılığı,ben uyusa da emziriyorum 2 saatte bir uyanıkken saat başı memede zaten..hani tedbir amaçlı..gerçi biz atlattık ama 1 ay risk devam ediyormuş,tam atılmıyormuş vücüttan..1 ay dikkat etmek gerek beslenme saatlerine..
Canım uyanmıyor. Sarılık yok şimdilik.. Uyandirip zorla verdigim her defa kustu..bende artık dokunmuyorum. Gece hep uyanık ama gündüz non stop uyuyoruz .. 14 gun oldu ins birsey çıkmadan atlatiriz..
2-3 saat uyuyorbende özledim burayı. Ama annem bebek ve ben arka odaya tıkıkdık. Pc de açmıyom. Cepten arada bakkyım. Geçmişi okuyamıyom die kuduruyomzaten benim oglan cepten girdigim an basıyo yaygarayı. Bide bise sorcam bebekleriniz ne kadar uyuyo en uzun
Anne cok gaddarben dayanamadım eşime mesaj attım. çocuğun arabası içinde çocukla salonda.öksürüyor ciğerleri çıkaccak.annen öksürmesin artık ne olur diye mesaj attım.elinde değil hasta ne yapsın diyor. ben ne yapayım. ben kendim altını değiştirirken bile yüzüne nefes alıp vermiyorum. zaten bebek ağlayınca direkt odada. bugün bir de anne dövdü mü seni yavrum demiyor mu.onun torunuysa benim de oğlum nasıl bebek sevmek o.gerginim patlicam. umarım mutfakta patlamam yakınımda sert ve kesici aletler olmasın. ama bir başlarsam kesmeye voltajım seninkini de aradan çıkarıveririm. bu gece yine gaz sancımız var, seyreyle cümbüşü. ya bir de yemek falan hazırlıyorum bu halimle, yerlerini bilmiyormuş sorsun arkadaşım. misafir geldi ben kaçtım
Son cümlene cok güldümoğluşunu uzun uzun kokla benim için annesi
ve derin derin nefes ver
diikişlereim acıyor diye nefes veremiyordum kasılıp kalmıştım ben
kas kasılmasından dolayı geç ayaklanmışım
hala idrar torbamı tam boşaltamıyorum
HıçkırıkÜfff bu yüzden ben kaç gündür açım resmen.. Herseyin üstünden yiyor( elimde değil midem almıyor..mundar etti ne varsa ya annemden komposto istiyorum gidiyo bu yapmaya üstünden ice ice kaynatiyo.. ben nasıl iceyim onu. Sonra tirip atiyo. Yaptırıp içmiyorsun diyor. Bı bak once nasıl yaptığına.. Servis tabağı sus diye mı konuyor sofraya herseyi tek tek catallamasan bende yiyeceğim (
Valla billa kayışı koparmak uzereyim
Benimki misal su an nerdeyse 6 saat olacak gece icin enerji topluyo sanırım
Bir de hıçkırık tutuyo sürekli.. Sizde de oluyor mü bebekte ?
Benimde 38 h benim bu ucuncu sezaryenim olacak hayirlisiyla
Allah yardimcin olsun,
Umarım bir kac yıl vardır arada...
Slm herkese 4nisandı benm beklenen doğum tarihi ama 22martta dünyaya geldi kuzum mart annesi oldm :)
hanipeks canım iyi misin? 2 gündür yoksun
teyzeleri biz de doğduk
cumartesi gecesi 01.35'te doğdu zeyneb ülküm...
epidural normal doğumla 15 dk'da doğdu kızım...
çok iyiyiz şu anda evimizdeyiz...
3400 gr, 50 cm doğdu yavrum...
biraz süt sıkıntımız var...göğüs ucum küçük olduğu için emmekte zorlanıyo kuzum,bi de yara olmaya başladı,acıyo...
onun dışında sıkıntımız yok çok şükür...
kaç gündür giremedim foruma...
bi değişiklik var mı?
Merhaba arkadaslarim banada dogum yaptim yazmak nasip oldu cok sukur bu sabah 9:30 da epidural sezeryanla kizima kavustum 50 cm 3580 gr cok tatli :) sutum geliyomu bilmiyorum ama kizim emiyo darisi basiniza :)
Kızlar dün saat 16.38'de oğluşum dünyaya geldi çooook şükür. Normal doğum oldu. Şu an evimizdeyiz uyuyor kuzum3250 kilosu, 50 cm boyu. Dualarınız için çok teşekkür ederiz. Darısı bütün bekleyen arkadaşlarımın başına. ÖPÜYORUM HEPİNİZİ
Yakın zamanda görüşmek ümidiyle...
Kızlar kızım 10:45 te spinal sezeryanla dünyaya geldi çok güzel 3340 gr 49,5 cm korkulacak hiç bişey yokmuş :)
doğumda sorun yaşayan arkadaşlar nedenini yazmadığı için ben daha çok endişeleniyorum.
çünkü doğum yapacağım hastane butik hastane. sadece kadın doğum ve çocuk var.
10 odalı, 1 yetişkin 1 de yenidoğan yoğun bakımı var.
herhangi bir komplikasyon oluştuğu taktirde ne yaparız onu düşünüyorum.
bir kaç arkadaş sorun yaşadığını yazdı ama neyle ilgili onu söylemedi bende kafamda bunu kurup duruyorum şimdi.
merhabalr yeni anneler ve anne adayları ,aslında merve ye bakmak için girmiştim topik e ama bir an sayfalarınız arasında kaybolacaktım , bende yeni anne sayılırım oğluş bugün tam8 ayık oldu dünya ya geleli, Allah ım hepinizekucağınıza almayı ve büyütmeyi nsaip etsin ,
şöyle bir göz atarken sayfalara , nacizane
** yeni doğan bebekler sık sık hıçkırırlar ,eskiler buna organları gelişiyor derlermiş, hıçkırığın geçmesi için anne sütü verebilirsiniz , rahatlatır
** anne sütünden vazgeçmeyin,denemekten vazgeçmeyin ,sağın , bol su için sık sık emzirin ama VAZGEÇMEYİN hemsizin için ileride gecenin bir vakti mama hazırlamaya çalışmaktan daha kolay olucaktır , her şey tam ayarında bir mama ama en önemli şey anne sütü nde uykudur (şaka gibi dimi) o nedenle ilk 3 ay boyunca yalnızca bebek in saatlerine göre uyumsağlayın onunla birlikte uyuyun uyanın , bırakın ev işlerini misafirleri (hepsini sonra ağırlarsınız ,hediyeleri kargo ile göndersinler)
** o bebeğin sizin sevginize güveninize ihtiyacı var ,kucaklamaktan korkmayın ,ha birde benim hastanede yaşadığım k gibi bir hataya düşmeyin bebiş acıkırsa uyanır düşüncesinden yola çıkaraktan emzirmek için uyandırmadımortalama 3 saat sonra bakımiçin bebeği hemşireler aldılar , sonra geri getirdiklerinde çok acıkmış bebek biz mama verdik dediler (bana niye getirmedilerse )normalde verilmesi gerekli ayardan da fazla verilince bu sefer tokluktan uyanmadı , bu sefer bu dert oldu , sonuç şu 2 saatte bir bebeğinizi emzirin yoksa açlık şekeri düşer ve uyumaya devam eder,ayrıca sarılığı önlemesi açısından da gereklidir bu ,(ben gecetelefonun alarmını ayarlıyordum öyle kalkıp emziriyordum )
tabiki hepsinin sonucunda doktorunuz un yönlendirmeside önemlidir
en önemlisi siz annesiniz ve en doğrusunu aslında siz bilirsiniz ,ve hiç kimseye sabır gösterme lüksünüz yok aslında ,sonradan içinizde kalıcak şeyler yaşamayın
SELAM millet sorunların şekli değişti yine aynı kv de bugün bizim evde de çıngar çıktı. usandım adı bakıyor yapıyor eşimi üstüme gönderiyor benim çocuğumu benim ailemden kıskanıyorlar bugün artık koptu ipler oğlum benden soğumaya başladı bunlar yüzünden en son cümle senin ameliyattan psikolojin bozuldu.......EWETTTT çünkü sezeryana gittim 2 kist çıktı ve dr söylemedi pat diye yürütülürken gördüm eve geldim ev evden çıkmış düzenim kalmamış ve kv eline geçmişi......... ve ben bugün eşime kimseyi istemiyorum dedim ve suçlu gene benim onlar çırpınıyor ben nankörüm delirecem az kaldı... bugün bizim göbeğimiz düştü ve biraz sarılığımız var ve korkuyorum.......
yerim ben senin oğlunu hemşomm ne değişik bi doğum süreci olmuş seninki çok şükür rabbim kurtarmış seni de maaşallah sütün de varmış ohh misss darısı bana ve diğer bekleyenlere inşallahayy beni sormaa gittim doktora herşey normal dedi hatta tarihi daha da ileri attı taa 25 nisan dedi ondan önce de belki gelir bu tarihte de gelmezse sunci sancı ya da başka müdahaleyle doğum olcak dedi ya hadi hayırlısı süpriz yumurta gibi bekliyorum bebeğim sağlıkla doğsun da inşallah bu kadar bekledik bekleriz gene =) iyi haberlerini duyarız gene inşallah canım emzirmede sıkıntı yaşadın mı peki? ayağa kalkmak falan nasıl oldu? bebişinin adını ne koydunuz =) ??? adıyla anasıyla babasıyla yaşatsın rabbimm
nasıl bir uyku halidir bu gözlerim açılmıyo ama diretiyorum gece uyumak istiyorum çünkü yoksa gece saatler geçmiyo huzursuz oluyorum ertesi güne sarkıyo pelepüsür halimdemin eşim zeynebime oda süsü alalım mi dedi ilk kez kendi bi heves teklifte bulundu da şaşırdım al dedim =)) heveslenmeye başladı nihayet iyice =)) korkuyo da bi yandan iki dakika ortadan kaybolsam alarma geçiyo gece ben uyanınca o da uyanıyo hatta geçen gün inlemişim yatakta uykuda açmış karnıma bakıyo yatağı yokluyo ona uyandım su falan mı geldi diye bakıyomuş
ay bilemedim, pembeyle karışık falan değil, beyazla şeffaf arası
kızlar ben yarın sabah 9da sezaryana giriyorum, dualarınızı eksik etmeyin nolur, yoksa çarşambaya kalıcaktı, o zmn da geç olur dedi doktor,herşey çok ani oldu hiç hazır diilim, çok korkuyorum nolur dua edin, bi de genel anestezi mi, epidural mi karar veremedim tecrübeliler ne tavsiye eder acaba kafam çok karışık
esra doğum yaptın mı?
teşekkür ederim canım...hayırlı uğurlu olsun bebişşşşşşş, sağlık sıhhat versin rabbim
aynı endişeyi ben de duyuyorum, arkadaşlarımız anlatsa hem dertlerine ortak oluruz hem de fikir ediniriz. herkese acil şifalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?