2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
hayırlı akşamlar.doğumlar başladı bende halen sıradayım cuma kontrolüm var ama korkuyorum normal doğum dedi doktorum sancım varmı diye yokluyorum ama yok.günler geçtikçe stres yapıyorum of of of.

Canım uyanmıyor. Sarılık yok şimdilik.. Uyandirip zorla verdigim her defa kustu..bende artık dokunmuyorum. Gece hep uyanık ama gündüz non stop uyuyoruz .. 14 gun oldu ins birsey çıkmadan atlatiriz..

Canım uyanmıyor. Sarılık yok şimdilik.. Uyandirip zorla verdigim her defa kustu..bende artık dokunmuyorum. Gece hep uyanık ama gündüz non stop uyuyoruz .. 14 gun oldu ins birsey çıkmadan atlatiriz..

Sarılık var bizde hatta 40 gün bile surebiliyor.
9. Gundeyiz,Göbeğimiz düşmedi :)
Artık soranlar varya içten ice neler söylüyorum bilseler...
Oglum 13 kızım 18 gunluktu(kuvozde kaldığından gecikebilir demislerdi bilemem)
Sonuçta onla büyümedi.

Efe'nim sizin sorun zannimca ayse kızımız gece ilen gündüzü ayırt etmiyor
Neden annesi sabahlara kadar done done kızı alıştırdı tabi.

Ama 20.gun huyu belli olur
40 inda tam oturur.
Gündüz emzirmesende uyandirsana bacı
Altını falan ac,yatarken banyo yaptı mı hic?
Cogu bebek yorulur uyur da ondan şey ettim

merhabalr yeni anneler ve anne adayları ,aslında merve ye bakmak için girmiştim topik e ama bir an sayfalarınız arasında kaybolacaktım , bende yeni anne sayılırım oğluş bugün tam8 ayık oldu dünya ya geleli, Allah ım hepinizekucağınıza almayı ve büyütmeyi nsaip etsin ,

şöyle bir göz atarken sayfalara , nacizane
** yeni doğan bebekler sık sık hıçkırırlar ,eskiler buna organları gelişiyor derlermiş, hıçkırığın geçmesi için anne sütü verebilirsiniz , rahatlatır

** anne sütünden vazgeçmeyin,denemekten vazgeçmeyin ,sağın , bol su için sık sık emzirin ama VAZGEÇMEYİN hemsizin için ileride gecenin bir vakti mama hazırlamaya çalışmaktan daha kolay olucaktır , her şey tam ayarında bir mama ama en önemli şey anne sütü nde uykudur (şaka gibi dimi) o nedenle ilk 3 ay boyunca yalnızca bebek in saatlerine göre uyumsağlayın onunla birlikte uyuyun uyanın , bırakın ev işlerini misafirleri (hepsini sonra ağırlarsınız ,hediyeleri kargo ile göndersinler )

** o bebeğin sizin sevginize güveninize ihtiyacı var ,kucaklamaktan korkmayın ,ha birde benim hastanede yaşadığım k gibi bir hataya düşmeyin bebiş acıkırsa uyanır düşüncesinden yola çıkaraktan emzirmek için uyandırmadım ortalama 3 saat sonra bakımiçin bebeği hemşireler aldılar , sonra geri getirdiklerinde çok acıkmış bebek biz mama verdik dediler (bana niye getirmedilerse )normalde verilmesi gerekli ayardan da fazla verilince bu sefer tokluktan uyanmadı , bu sefer bu dert oldu , sonuç şu 2 saatte bir bebeğinizi emzirin yoksa açlık şekeri düşer ve uyumaya devam eder,ayrıca sarılığı önlemesi açısından da gereklidir bu ,(ben gecetelefonun alarmını ayarlıyordum öyle kalkıp emziriyordum )

tabiki hepsinin sonucunda doktorunuz un yönlendirmeside önemlidir

en önemlisi siz annesiniz ve en doğrusunu aslında siz bilirsiniz ,ve hiç kimseye sabır gösterme lüksünüz yok aslında ,sonradan içinizde kalıcak şeyler yaşamayın

2-3 saat uyuyor
1-2 dk uyuyor
Keyfine bağlı .
Annesi uykucu olan bebekler daha az uyuyor
Anne cok gaddar
Bebekte döver
Kaynanada
Ona göre,denk alınsın ayaklar.
Sen ordan yazarken öksürüğü
Ben burdan tiksindim
Son cümlene cok güldüm
Cok kötüyüm ama ,senin ilk bir Msj vardı doğumdan hemen sonra "tarifi imkansız acılar içindeyim"diye,ikinci Msj cok üzülmüştüm ama ...
Hatta chosynin "oksurunce feciydi fecii"Msj var yine cok güldüğüm
Gülmeye hayrım var miydi yok ama güldüm...
O seyden dolayı yapamıyorsun
Birden yap ve bir kez acısın
Yoksa bir ay acır.
Birde uyurken takıldıysa
Olcusuz olabiliyor

Hıçkırık
Cooook hatta günde 2-3 kez
Gazını tam çıkaramıyoruz demekki...

Bende sisim gazım var galiba
Yoksa Halim'den memnunum.

Yemeklerin üstünden alsada
Hatta bak ayni,
hosafi benim yediğim kasikla aldı hepimizin ağzı bir dedi

Benim agZim öyle değil ama
Dişlerim falan
Beyaz yani
Fırça nedir bilirim ...

nasıl bir uyku halidir bu gözlerim açılmıyo ama diretiyorum gece uyumak istiyorum çünkü yoksa gece saatler geçmiyo huzursuz oluyorum ertesi güne sarkıyo pelepüsür halim demin eşim zeynebime oda süsü alalım mi dedi ilk kez kendi bi heves teklifte bulundu da şaşırdım al dedim =)) heveslenmeye başladı nihayet iyice =)) korkuyo da bi yandan iki dakika ortadan kaybolsam alarma geçiyo gece ben uyanınca o da uyanıyo hatta geçen gün inlemişim yatakta uykuda açmış karnıma bakıyo yatağı yokluyo ona uyandım su falan mı geldi diye bakıyomuş

SELAM millet sorunların şekli değişti yine aynı kv de bugün bizim evde de çıngar çıktı. usandım adı bakıyor yapıyor eşimi üstüme gönderiyor benim çocuğumu benim ailemden kıskanıyorlar bugün artık koptu ipler oğlum benden soğumaya başladı bunlar yüzünden en son cümle senin ameliyattan psikolojin bozuldu.......EWETTTT çünkü sezeryana gittim 2 kist çıktı ve dr söylemedi pat diye yürütülürken gördüm eve geldim ev evden çıkmış düzenim kalmamış ve kv eline geçmişi......... ve ben bugün eşime kimseyi istemiyorum dedim ve suçlu gene benim onlar çırpınıyor ben nankörüm delirecem az kaldı... bugün bizim göbeğimiz düştü ve biraz sarılığımız var ve korkuyorum.......

hanipeks teşekkür ederim canım tebriklerin için... ne zaman bizim doğum yapanlar kervanına katılıyorsun yakın mı?

Slm herkese 4nisandı benm beklenen doğum tarihi ama 22martta dünyaya geldi kuzum mart annesi oldm :)

4-5 gün önce değilmiş kız 10-11 gün önceymiş, hayırlı uğurlu olsun tekrardan bebişiniz
hanipeks canım iyi misin? 2 gündür yoksun

çok iyi değilim canım, ev-hastane koşturmaca tansiyonum düşmüyor

hayırlı uğurlu olsun bebişşşşşşş, sağlık sıhhat versin rabbim

Merhaba arkadaslarim banada dogum yaptim yazmak nasip oldu cok sukur bu sabah 9:30 da epidural sezeryanla kizima kavustum 50 cm 3580 gr cok tatli :) sutum geliyomu bilmiyorum ama kizim emiyo darisi basiniza :)

Kızlar kızım 10:45 te spinal sezeryanla dünyaya geldi çok güzel 3340 gr 49,5 cm korkulacak hiç bişey yokmuş :)

kızlar iyi ki doğdu bebişleriniz, Sağlıkla sıhhatle güzel ailenizle mutluluklar diliyorum...

aynı endişeyi ben de duyuyorum, arkadaşlarımız anlatsa hem dertlerine ortak oluruz hem de fikir ediniriz. herkese acil şifalar..

çok güzel yazmışsın canım,bende aynen bu şekilde düşünüyorum ve bunları uyguluyorum..mama verilmesi olayına gelince,bana da hastanede uyusa bile 2 saatte bir emzirin dediler..emzirmeye kalktık bizim hatunu 2 çekti uyudu,sonra gene aynı,eğer emmese mama vercez dediler en sonrasında bizde artık uyandırmak için burnunu mu sıkmadık,cimdirmedik mi ufak ufak,meğer se çenesi yoruluyormuş,çok sonra bir ebe söyledi ben çeneye destek verince emdi yavrucak,diğerlerine kalsa mamayı dayacaklar..

üzüldüm canım..kaynana terörü heryerde...bol bol emzir yavrunu kaynatılmış ve soğutulmuş su ver arada,sarılığını yenmesine yardım eder..

benim kız acıkm ış gene,ben kaçar..

senin kiz nazli nazli geliyo desene :) aman sagligi iyi olsunda gerisi bos, Allah kolaylik versin hemsom son zamanlar artik cok zor oluyor bendede olmustu o kadar korkmama ragmen olsun artik yeter demistim.
Benim dogumum cok garip bisi oldu aslinda dogum yapmak icin degil kontrol icin gitmistik ama dogum baslamis ben gittigimde :) hic korktugum gibi degildi, ne acilmalar icin kontrol edildiginde nede mudahale ettiklerinde inan hic biri agritmadi, epiduralden sonra bi kac saat uyusuk olcak kalkamiycaksin dediler kalkmadimda zaten ama hic rahatsizligini hissetmedim, tualete cikamiycaksin bosaltcaklar diye esim korkmustu biraz ama oda hic sorun olmadi, ilk ayaga kalktigimda tabi biraz yavastan aliyosun ama agrili sancili degildi, oglum dogdugu an kucagimdaydi rahimi filan temizledikleri sirada, daha sonra gogsumu verdim aldi hemen,zaten hastanede cok guzel ilgilendiler bilgi verdiler emzirme hakkinda. Hic s1k1nti yasamadik yani, 5 gun hastanede kaldim ciktigimda toparlamistim bile, evdede 1 haftaya yakin dikislerim biraz rahatsizlik verdi ama sadece otururken,yanimda ne kv var nede annem Allaha sukur her isimi yapiyorum dun gezmeye bile gittik :) umarim seninde dogumun ve sonrasi bizimki kadar kolay gecer canim. Bide benden bi tavsiye kimseyi dinleme kendi bildigin gibi yap herseyi doktorun dedigi sekilde, doktor boyle dedi de :)
Oglumun adini Eray Batu koyduk, saol canim amin cumlemizinkini insAllah.

size gunler gecmiyor artik.

ay bilemedim, pembeyle karışık falan değil, beyazla şeffaf arası

Benim dogumdan 2 gun once oyle gelmeye baslamisti ama sancimda vardi benim.

Allah yardimcin olsun, saglikla kucagina alirsin insAllah, yarin bu zaman sevincten herseyi unutmus olcaksin bile, tadini cikar :)

ersnil maasAllah ogluna Allah nazarlardan korusun.
wosgi maasAllah sizede, oglun ne guzel bakiyor oyle kardesi kucaginda :)
tunatecc senin fistiginada maasAllah

Dogum yapanlarin gozu aydin, bekleyenlerde en kisa zamanda kucaginiza alirsiniz insAllah.

arkadaşlar merhaba,
12 nisan cuma 10.30 da epidural sezeryan ile kızımı kucağıma alacağım inşallah.. dr um dün bilgi verdi.. ve heyecandan yerimde duramıyorum.. herkesin Allah yardımcısı olsun...

Iyi geceler kızlar.bugün kontrl var belki dr suni sancı verir gelemezsem anlayın doğurduğumu diye yazmıştım ya.açılmam devam ediyormuş ama nst de sancı çıkmadı.hatta 20 lerde gözüken değerler bugün 0,1,2,3 oldu çok güldük eşimle.artacağına dahada düşüyo bu değerler diye.çarşamba yine kontrol var.o akşam yada perşembe suni sancıyla alıcakmış dr.yani en fazla bi haftamız kaldı.dahada beklemem dedi.zaten 40. Haftayı doldurduk.az öncede nişanım geldi sanırım.kanlı akıntıydı.devam ederse yarın dru arıcam.inşallah suniye gerek kalmadan bnm kız hemencik geliverir bu gece.sancım yok ama dua ediyorum oda başlasın diye..

teşekkür ederim canım...

ben sorun yaşadım diye yazmıştım ama nedenini anlatmadım :26: korkutmak istememiştim ama böyle de olmadı sanırım :26:
suyum sızdığı için hastaneye erken yamak zorunda kaldım...sancım olmadı...2 gün bekledik,zar zor açılmam oldu...bu süre zarfında ateşlendim,çıkardım,kendimden geçtim,ebeler sürekli açıklığı kontrol etmeye geldiler...bütün bunlar benim rahim yapımla alakalı...açılmadı bi türlü...suni sancı da veremediler,bebeğimin kalp atışları düşüyo diye...ama bunlar gözünüzü korkutmasın...
sonuç: o kadar beklemeden sonra 15 dakikada normal doğumla doğdu kızım...şaka gibi...bi ıkınmada kafası, ikincide omuzları,üçüncüde hooooop diye tamamı çıkıverdi...bu kadar çabuk olacağını hiç beklemiyodum
yani kızlar,benim doğmum kolaydı ama malesef öncesi (benim rahim yapım yüzünden) çok zordu...

arkadaslar merhaba... öncelikle doğum yapan annelerimize ve bebişlerine ALLAH birlikte, uzun hayırlı omurler versın ınşallah..benım gıbı tum bekleyen arkadaslarında yardımcısı olsun RABBIM o an... ben epıdural normal dogum yapan arkadaslara ya da bu konuda bılgısı olanlara sormak ıstıyorum rısklı mı, rahat bı dogum yontemı mı bılgılerınızı tecrubelerınızı paylasırsanız cok memnun olucam..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…