2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Neler yasamissin dun oyle, ne ara dun kv geldi telefonumun ustune oturdu bozuldu dokunmatigi yalan oldu ucak modunda duruyor degistiremiyorum , sen bana yazmisindir belki cvp vermedim sanmissindir ayaz pasam uzmus annesini ama sonra gostermis hayata annesine bagliligini. Biraz daha Zaman guc kuvvet kuzum hersy daha iyi olacak insallah

canim Rabbim bir an once hayirlisiyla sifa versin kuzuna insallah
az once sabah namazini kildiktan sonra cani gonulden dua ettim hem sana hem yavruna
sonra siteye girince yazdiklarini okudum
cok uzuldum ama masallah sabrin inancin teslimiyetin cok kuvvetli
Rabbim yavrunu sana bagislasin.
imkaniniz varsa hemen ya bi cocugu sevindirin.
ya sadaka verin
ya bir fakir doyurun
yada kurban kesin akika niyetiyle.
aklima gelenler bunlar.
duamdasin hepimizin dualarindasin
her zorlukla birlikte muhakkak bir kolaylik vardir
Rabbim yardimciniz olsun

Cünüpken veya hayzlıyken, dua ayetlerini dua niyetiyle okumak caiz midir? Ayet-el kürsi’yi ve İhlâs suresini de dua niyetiyle okumak caiz midir?
CEVAP
Rabbena âtina, Rabbenağfirli gibi dua âyetlerini, dua niyetiyle okumak caizdir. Fatiha suresini de, Besmeleyle veya Besmelesiz dua niyetiyle okumak caizdir. Ayet-el kürsi ve İhlâs suresi dua değildir, bunları cünüp veya hayzlı okuyamaz.

1- Hayzlı kadın, Besmele, salevat-ı şerife, kelime-i tevhid, istiğfar ve bütün duaları okuyabilir, tesbih çeker, zikreder. Fâtiha, Rabbenâ âtina.., Rabbenağfirli... ve daha başka dua âyetlerini dua niyetiyle ezberden okuyabilir.

Biz de seni bekliyorduk canim aksam ben de bi arastirma yaptim tefriciye okunabiliyor diye ogrendim ama emin olamadim . Okuyabiliyor muyuz? Yoksa sadece salavat mi (serife) cekebiliyoruz?

Son düzenleme:
dertsizim annenin yaninda olmasina ck sevindim
insallah isim konusunda da istedigin olur

merve en son okudugumda ' sancidan kuduruyorum' yazmistin
yavrunu kucagina almissindr insallah

e
bakalim en son nisan annesi kim olacak?
esra. amazon. pempe. yoksa ben mi?
kizim bu hafta da dogmazsa 10 aylik olacak:O

Benim son gecem bu, yarin sizin saatinizle gece 12 de hastanede sunisanci verilmeye baslancak... Sonu nasil bitecek bakalim, hem heyecanliyim hem hem korkuyorum hayirlisi artik, bu saatten sonra tek onemli sey yavrumun sagligi...

Dualarinizi eksik etmeyin

canim hayirli haberlerle gelirsin insallah
benimde sali gunu kontrolde belli olacak
buyuk ihtimal suni sanci vericek,
hic acilma yada kasilma cikmazsa nst de doktorum da musade ederse bikac gun daha kendi sancilarimi beklemek istiyorum ben aslinda
hakkimizda hayirlisi olsun
Rabbim birr avazda dogurmayi nasip etsin insallah

İste bu son soz cok esnek...

Dun seni bekledik canım "duayı bağışlaman için"
Benim duamı tekrardan ablam okuyor çünkü dun şüpheye düştüm...
Ah gulimier en önemlisi
Ben nasil okudum,ogunun sabahında bir ark. Msj la sordu yook sadece fatiha dua niyetiyle dedim.aksamina aklım gitti okudum.

Herkes yenilettirebilirse lohusalardan
Bagislattiralim...
Cok kotu oldu (

kızlar benim kız pek kuduruk çıktı...pek giremiyorum foruma...
egomegonun kuzusuna ne oldu
herkes geçmiş olsun falan yazınca burnum sızladı resmen
önemli bi şey değildir inşallah...
rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın inşallah...

Egomego cum bebişin iyileşecek İnşAllah moralini yüksek tut güçlü ol lütfen dua et bol bol hayırlısını iste..

Kızlar sezeryanın ağrısı ne zaman geçecek hele bir deyin nolursunuz yatsam kalkamıyorum kalksam yatamıyorum dönemiyorum spinal iğnesi vurulan yer acıyor normal mi bu çok zor durumdayım siz de öyle misiniz ne zaman geçicek lütfen deyin
eşime de bir haller oldu depresyona girdi mutsuz mutsuz dolaşıyo ben hastanedeyken uyumamış ben yemek yemeyince o da yemiyo beni böle görünce çok üzülüyo

Canim mesaji yeni gordum, kizim daha 5 gunluk malum giremiyorum nete pek. Ben ilk bebegimi cok sacma sebeplerden kisacasi doktorun isguzarligindan hic istememe ragmen sezaryenle dogurdum, bu gebeligimde daha bilincliydim kesinlikle sezaryen istemiyordum. Ssvd ile ilgili yerli yabanci bir suru kaynak okudum ve riskinin 2. Sezaryenden daha dusuk oldugunu ogrendim. Ssvd yaptiran bir doktor bulmak icin 5 doktor degistirdim. Allah'a cok sukurler olsun ki basardim, ustelik 4050 gram bebegi sadece 3 dikis ile dogurdum. Allaha inanci tam bir doktorum vardi bana hep Rabbim kararlar, bu vucudu dogurmaya uygun yaratmis derdi. Allah ondan da razi olsun. Detayli sorularin olursa ozelden mesaj atabilirsin

Tamm ben de okutmaya caliscam ihlasi.

Simdi tefriciye okuyor muyuz o zaman?

Canım bu tefriciye konusu latin alfabe olayında da cok geçmişti :)
O zaman da demiştim dun bir ark da demiş bugun gulimier de,

Ayet değil,Dua olduğu için latin harfle de lohusa ve adetliyken de okunur.

Egomego için okuyalım derseniz
Elbette...

İğne yeri acımıyor belim de ağrım var ama bende hep vardı.

İlk ddogumun aslında daha kolay kalkman lazım diyeceğim ama
Kiz kac gün oldu ?daha cok yeni gecer.

Bak bugun benimde icim kıyılıyor gibi gece dimdik karnımın üstüne kalktım zorladım galiba.
20. Gunümüz...
Dr umun "E birde 3.kez aynı yer kesildi yapisikliklar vardır "
Sozuicimi daha da kıyıyor

ben de bebeğim uyumuyor ağlıyor, derdi ne anlamıyorum diye üzülüyordum sen nelerle baş etmeye çalışıyormuşsun. eşimle aramızda geçen bir tartışmada bebeğimi kimseye vermem dedim eşim de "o bize emanet bir can, bize düşen ona en iyişekilde bakmak,başımıza ne zaman ne geleceği belli olmaz, hayırlısı için dua et her zaman" demişti. hakkınızda hayırlısı demekten başka bişey gelmiyor elimden ama bu kadar lohusa el açıp rabbime sizin için dua ediyoruz. allah dualarımızı kabul etsin, yavrunu sana, ailene bağışlasın, ona sağlık sıhhat uzun ömürler versin

Canım benim bittim okurken Rabbim şifa versin.. Sürekli dua ediyorum senin icin.. İns tez vakitte sarmaş dolaş olacaksın kuzunla..
Dertsizimmmm :)) annenin yanında olmasına ve isim krizinin asılmasına kv gitmesine cok sevindim..

Allah yardımcın olsun.. Bir solukta kurtulursun inşallah

Canım benim içim cok kötü oldu okuyunca;neler neler yasamissin Rabbim acil şifa versin yavrumuza inşallah
Minigimiz iyilesecek Allahın izniyle dualarimiz onunla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…