Hep zaten onlar çekmiştir. Benimki de eşine duvar sildirir, evde bütün işlere yardımcıdır ev hanımı olduğu halde kadın tutup iş yaptırır, kendi çanta kolda gün gün gezer. Ben eşimin duvar sildiğini söyleyince o ne bilir duvar silmeyi, beceremez diye konuşur, sinirimi bozar. Ben de öğrendi diyorum evin duvarlarını sildirdim diyorum. Eşimin evde yemek yapmasını bile kıskanıyor inanamazsınız. Memlekete gelince orada da sen yapacaksın bu yemeği diyor. O oğlunun elini hiçbir şeye sürdürmemişmiş de yok bilmem neymiş. Kocana her işi yaptırıyorsun ama oğluna gelince o bilmez o yapamaz. O da benim kocam yapacak tabii. SANANEEEEEE!!! Ben de gelecek misafirlerle aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum inan. Konuşmayı çok sever, bir dakika susmaz, insanlar onu dinleyecek sanki :S
Kizlar ben esrasm nin arkadasiyim..haber alinca size de haber vereyim dedim..bebis de esrasm de iyiymis cok sukur..biraz dikisleri varmis onlar aciyormus..detaylari kendisi gelince anlatir zaten..merak etmeyin diye yazayim dedim..
Cok sukur dogum yaptim kizlar, epidural normal oldu, yanimda yatiyor simdi melek gibi :)dikisler aciyor tabi ayaha kalkarken ama herseye deger, dogumumu aynadan izlettiler bana her anini gordum, bi bacagimi esim tutuyor bi bacagimi hemsire push esra push tam 2 bucuk saat surdu ikinma fasli:)) bittim tukendim ama mucize gibi biseydi, dogar dogmaz kucagima koydular butun hislerim birbirine girdi :)
baya sacli masallah esime benziyor daha cok :) gogus uclarim cikmadigi icin gogus ucuyla emzirmeye calistim ikimizinde vakti var ogrenmek icin sanirim insallah daha iyi olur . Hemende acimaya basladi ya lansinoh surup duruyorum
Ben mustela yenidogan aldım onu kullandım cok köpuren birşey degil zaten saf suyla yıkansa da olurduKizlar bebekleri yikarke sampuan kullaniyormusunuz?? Yoksa saf sudami yikiyorsunuz?? Doktor tek suyla yika dedi ama saclari fln temiz olurmuki?? Daha biz yikamadik bugun yikicaz insallah..
bugün dr önüne yatinca monitöre baktım
soyledim eskiden ne kolaydı karnını ac bebeği gor eve git Canin ne isterse onu yap
simdi öyle degil bunalım miyim ne lan ben bugün
Bugün dikiş kontrolum vardı cunku benim dikisimin sag tarafi iltihap kapti yazmadim buraya neyse banyoya girdim çıktım Pansuman yaparken kanlı sıvı boşaldı havlu tuttum annem esimi aradı acil gel diye esim cok korkmuşHemen geldi çıkarken kapıyı kapatmadan gitmeye kalktı normalde altınlar var diye 3er defa kilitler
Doktordan hasta çıkar çıkmaz daldım odasına , bekliyordum zaten dedi hemen yatırdı eliyle bastırdı bastırdı cikarabildigini çıkardı büyük bir iltihap degil kötünün iyisi bu dedi her yere dağıtsaydı ısımız zordu dedi iyi olacak ama biraz ugrastiracak dedi fazla derine inmemiş iğneyle ilaç enjekte etti dağıtırmış iltihabı.kat kat gazli bezleri koydu kapattı islaklik olursa yarına gideceğim olmazsa çarşamba
sonra bebeği aldık saglık ocagina gittik saat 3 buçuk gb topuk kanı için hemşire demesin mi niye bu saate kaldınız , neymiş kan alınıp 4 saat kuruması gerekiyormuş bunlar 5 te çıkıyormuş kızdım sen bana o zaman saat söyleseydin demedin ki birşey. Diyor ki genel olarak bilinen birşey , yok ya dedim kim biliyormuş hiç de genel olarak bilinen birşey degil. Neyse neticede bu sefer susmadım ukala ya , Çarşamba gidicez 16 günlükken uyuz karı çizgimi bozdu benim
geçsin su dikislerdeki sorunCts gunü alışveriş merkezine gittik eşimle bez falan almak icin yoruldum hemen esim dedi ki Migros'tan su alayım bende seni burada bekliyorum dedim mağazaya girdim enis e birşeyler almak için askılar yukarıda uzananadim çalışan kızdan yardım istedim bir surat , sonra verdi bedeni, yürürken elimden düş eğlene kadar canim çıktı ödeme yaptım sinirim bozularak çıktım oturdum esimi bekledim kv telefonumu bozdu esim arıyor açamadım acamayinca ağladım artık sonra buldu beni korktu ağlarken görünce noldu dediii sarıldı , dedim annen telefonumun üstüne oturdu bozdu telefonumuuuuuuu cocuk gibiydim esim dedi manyak alırım sana yenisini benim gözler parladı ama yokk dedim sonra çevirdi benimkini vereyim diye Neyse ben yarım hissediyorum kendimi kısaca 9 aylık hamileyken koştur koştur yaptıgım alışverişin yüzde birini yapamadım paldır küldür kalkan ben simdi robot gibiyim cok kötü dogum yapmayanları korkutmak istemediğimden yazmamıştım detaylı yine söylüyorum bu iltihap meselesi çıkana kadar hersey cok güzeldi hiçbir zorluk yasamadım sanırım hergün oğlum için hastaneye gitmekten ve saat bası sarılığı geçsin diye onunla ugrasmaktan dinlenemedin ve böyle oldu aman diyim dikişler gecene kadar dinlenin
Esrasm sağlıkla büyütmek nasip etsin bebeğini Rabbim anali babali büyütsün
bugün dr önüne yatinca monitöre baktım
soyledim eskiden ne kolaydı karnını ac bebeği gor eve git Canin ne isterse onu yap
simdi öyle degil bunalım miyim ne lan ben bugün
:))
Hele birde misafir gelecek olsun yardımcı olacak kimse olmasın
O gün bebek o kadar huysuz olur ki
İsin bitmez kocan bunaltir kavga edersin
Ay cok hoş anılar gözümde canlandı
bir de alınganlık var hamilelikten kalan..migrosta kıza törpü bakmıştık,kasada organik tavuk görünce eşime gösterdim,o da ne onun fiyatı o kadar onun yerine kırmızı et alırım dedi,bende dedim ki bu antibiyotik tavuğu değil,doğal tamamen elbette fiyatı yüksek olacak..bu esnada yanımda bir bayan vardı...eşim millete mi anlatıyosun dedii.. yanından bir uzaklaştım ki onun,insanların yanından geçerken o sinirle bebeğin arabasını sıkıştıra sıkıştıra,ne kadar kızdığımı anladı tabii..çok özür diledi,sarıldı filan ama benim içimden çıkmadı..bebeğin arabasını kapatmayı beceremeyince söylendim,sonra da oto koltuğunu bağlayamadı koltuğa onu da küçümseyerek ben bağladım..gerildi ortalık..sonra da arabada söyledim,sen bana öyle yaparsan ben de sana saygı neden göstereyim diye başladı gözlerim dolmaya..bizim ki gene bir kucak özür diledi..ancak rahatladım..normalde bunlazrı yapmam,yapanı da anlamam ama garip bir psikoloji..
:
benim de 2 oğlan anam ben gelinlerde böyle diyecek zaarr ama napıyım her şekilde soğuk abi kv itici
istediği kadar baksın istediği gibi yapsın ama kendi kızı olunca çok değişiyorlar adımız gelin....... o yüzden nefret ediyorum
dolabımın en ince ayrıntısına kadar inceledi aldıklarıma yediklerimize kadar........
Canım aynen oyle. Benimki kızının doğumunu anlatiyo ayyy tüm acısını ben çekseydim de onu sedyelerde görmeseydim falan diye dramatize ederek anlatiyo.. Ben ilk gece dikislerim aciyo diye inlerken esim üzülüyordu diyor ki oğlum cok normal hepimiz yasadık gecer gecer.. Evet geceçek elbet ama ben bana gelince böyle onemsizlestigini herseyin unutmayacağım..
Evet bebek içerdeyken ne kaa güzelmiş :))
Akşamları bebek görmeye gelenler oluyo gercekten geriliyorum. Çay çorba muhabbeti bitmiyo gelen gitmek bilmiyo.. Bı de görüyorlar uykusuzum huzursuzum.. Ayyy yazık falan yapmıyorlar miiiihadi hayırlı olsun dedin çayını ictin kekini yedin kalk git perisanim uykusuzluktan.. Yok illa saat 11 olacak.. Meyve faslı da tamamlanacak .. İyi geceler opucugu bekliyorlar..Normal zamanda eyvallah ama şimdi durumum ortada. Eşimde aksamdan aksama iki saat bakiyo kıza diye triplerde yorgunluğunu atamıyormuş doğumdan beri.. Kiyamammmmm
bugün aldım canım bende dalin... umarım işe yarar.Temmuz bende dalın kullanıyorum 40 dereceye atıyorum mis gibi henüz çıkmayan leke olmadı. Benimki de kusuyo hergun..
bi de benim göğüslerim hala cok acıyoro ilk memeyi kaptigi an varyaaa offfff of
gözün aydın, ömürlü olsun bebeğin.Cok sukur dogum yaptim kizlar, epidural normal oldu, yanimda yatiyor simdi melek gibi :)dikisler aciyor tabi ayaha kalkarken ama herseye deger, dogumumu aynadan izlettiler bana her anini gordum, bi bacagimi esim tutuyor bi bacagimi hemsire push esra push tam 2 bucuk saat surdu ikinma fasli:)) bittim tukendim ama mucize gibi biseydi, dogar dogmaz kucagima koydular butun hislerim birbirine girdi :)
baya sacli masallah esime benziyor daha cok :) gogus uclarim cikmadigi icin gogus ucuyla emzirmeye calistim ikimizinde vakti var ogrenmek icin sanirim insallah daha iyi olur . Hemende acimaya basladi ya lansinoh surup duruyorum
mustelanın şampuanını kullanıyoruz. dediğin gibi saçları temiz olmaz, bizimkinin saçları yıkandıktan sonra ipek gibi oldu.Kizlar bebekleri yikarke sampuan kullaniyormusunuz?? Yoksa saf sudami yikiyorsunuz?? Doktor tek suyla yika dedi ama saclari fln temiz olurmuki?? Daha biz yikamadik bugun yikicaz insallah..
o ne ya 11 e kadar oturmalar. valla ne yalan söyleyeyim benim ödüm kopuyo birileri gelecek diye... bi kaç kişi geldi şimdiye kadar, çok şükür annem var ve gelenler çok samimi olduğumuz kişilerdi. ağır misafirler gelince ne yapacağım bilmiyorum.Evet bebek içerdeyken ne kaa güzelmiş :))
Akşamları bebek görmeye gelenler oluyo gercekten geriliyorum. Çay çorba muhabbeti bitmiyo gelen gitmek bilmiyo.. Bı de görüyorlar uykusuzum huzursuzum.. Ayyy yazık falan yapmıyorlar miiiihadi hayırlı olsun dedin çayını ictin kekini yedin kalk git perisanim uykusuzluktan.. Yok illa saat 11 olacak.. Meyve faslı da tamamlanacak .. İyi geceler opucugu bekliyorlar..Normal zamanda eyvallah ama şimdi durumum ortada. Eşimde aksamdan aksama iki saat bakiyo kıza diye triplerde yorgunluğunu atamıyormuş doğumdan beri.. Kiyamammmmm
benimki de halısahaya maça gitti, çıldırmam an meselesi...onların tripleri bitmez hepsi aynı..... benim ki koca bir m.. şimdi aşağı indi voleybol oynuyor ben rahatım ne olacak 2 çocuk... rabbim bize güç versin yavrularımızın acısını göstermesin..
dün büyük oğlumu kayıp etmiş baksa ne bakacak allah aşkına
Tuna bende oyleyim ya( düşünceli tavırlar incelik nezaket bekliyorum odunluk yaptığında her zamankinden cok dokunuyor.. İlk on gun zaten gözyaşım kurumadı şimdi de ota çöpe zirliyorum.. Hayatımız bir anda tepetaklak oldu sanki. Eskiden herseyi birlikte yapardık şimdi ben sadece bebeğin pesinde.. Dün gece esim diyor ki doğumdan beri senle hic oturup sohbet edemedik uzun uzun.. O kadar vaktim olsa uyurum ben... Kendimi daha kötü hissettiriyo
KiZlar sizi okuyunca cok garip geldi ya:))
Herkesin derdi kendine büyük zor dagına göre kar vs vs klasik avutucu kelamlar.
Ben size hic birini demiyor sadece söyle diyorum
"sizden kötüsü de var"
Evet benden kötüsü de var muhakkak.ama su anda bakınca kiminizin eşi bana vakit ayır diyor kiminizin ki cocuk bakıyor vs.
Benim esim tamamen kopmuş gibi sabah 6.40 aksam 21.30 çalışıyor hatta pazar gunu de...
Kızı cok seviyor oluyor bizi görünce gozu doluyor daha cok çalışmalıyım vs diyor.
Hafta sonu arkadaşına is ayarlıyor
"O para kazanıyor ama sen beni kaybediyorsun" dedim.
Onceleri bu lohusalik olayında alıp cocuklari gitsem derdim.
Simdi balkona çıksam diyorum.
Bugun kızım koltuğu kirletti onu yikiyorken bebeği emzirdim sonra kiz kardesine birsey yapmasin diye hep bakiyorum sonra devam ederken oglum miziklandi artık kapatır misin makinayı diye tlf çaldı kapım çaldı dişim apse yapmış o ağrıdı az evvel de esim arıyor arkadas câya gelsin mı diye...
Emin olun kiZlar daha kötüsü de var.teselli değil bu ama kendinizi salmayın diye diyorum
İyisiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?