2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
selam kızlar malum acemi anne olunca nete pek sık giremiyorum.
geçmişi okuyamadım ama fırsat bulduğumda hem okuyacağım hemde doğum
hikayemi yazacağım inşallah.
bebişin sarılığı ile uğraştık ve şükür
bugünkü kontrolde iyi çıktı.
yavrularınızı öpüyorum. annelik
çok güzel bir duygu

cekse içim yanmayacak..benim kayınpeder öyle dinler ki onun lafını,gel der gelir git der gider..hatta insanların yanında bile azarlar adamı gıkı çıkmaz...benim babama annem böyle davransa kemikleri un ufak olurdu şimdiye dek,ki benim babam çok iyidir ama idare etmesi zordur,bugüne kadar lamba bile değiştirmemiştir babam,herşeyi anneme güvenmiş..

bir de bana değdiriyor lafı biz bulmuşuz böyle kocalarıı..vah vahhh..aklıma geldikçe delleniyorum,kocam bana iyi davranıyorsa senin yüzün hürmetine mi sanki,bana olan saygısından sevgisinden..bunlar olmazsa ayrılırız zetn,senin hatrınA yürütmüyoruz evliğiliğimizi..kaynıma ilk evlendiklerinde az hırpalatmadı eltimi,başlarda neler yaptı neler...benim için de çok uğraştı da eşimle biz takmayız onu,beceremedi ondan hazemtmez bizden pek..ne var ne yoksa kaynıma destek..amann benim hayatıma bulaşmasın da kime ne yaprsa yapsın,iyilik de beklemem,köstek de olmasın..hele gereksiz laf kalabalığına hiç girmesin..

Kizlar ben esrasm nin arkadasiyim..haber alinca size de haber vereyim dedim..bebis de esrasm de iyiymis cok sukur..biraz dikisleri varmis onlar aciyormus..detaylari kendisi gelince anlatir zaten..merak etmeyin diye yazayim dedim..

esracım gözün aydın..analı babalı büyüsün,mis kokulu bebeğiniz..

Kizlar bebekleri yikarke sampuan kullaniyormusunuz?? Yoksa saf sudami yikiyorsunuz?? Doktor tek suyla yika dedi ama saclari fln temiz olurmuki?? Daha biz yikamadik bugun yikicaz insallah..

hep iki veya üç çocuklu anneleri düşünüyorum nasıl hepsine yetebiliyorlar diye zira ne yapacağımı şaşırdığım zamanlar çok oluyor bizimkinin iki haftadır gaz sancıları var zar zor ve sadece memede uyuduktan sonra gazını çıkaracam derken ben uyukluyorum gazını çıkartırken de çok ıkınıyor bu sefer ya ağlıyor ya kusuyor kusunca uykusu açılıyor zaten fena olmuş meme uçlarım sızlıyor altını değiştirene kadar üç gündür aç kalmış gibi morarana kadar ağlıyor aynı şey üst baş değiştirirken de oluyor ama acısa bile emmesi güzel çok şükür bu da sağlıklı olduğunu düşünüp mutlu olmama yetiyor uyusun diye uğraşıyorum sonra uykusunda gidip yanına izliyorum özlüyorum çünkü kokusunu içime çekiyorum her gün fotoğrafını çekmeye çalışıyorum ve huylarını öğrenmeye iki yıldır bu yazdığım sıkıntıları ve güzellikleri görebilmek için dua ettik Rabbim cümlemizin yavrularına sağlık afiyet nasip etsin ve başta egomego olmak üzere evladı hasta olanlara acil şifalar versin yazdıklarını gözyaşarıyla okudum Rabbim kimseye evlat acısı vermesin inşallah çok uzun oldu yahu
neyse bu arada yeni doğum yapanlara hayırlı olsun bekleyenlere de hayırlı doğumlar olsun inşallah diyorum kuzuyu yeni doyurdum uyuttum şimdi gidip üç seferde tamamlayabildiğim yemeğimi
kontrol edip bi de yanına pilav yapayım hadi herkese kolay gelsin

benim kvde is yapiyo canim. Dün yemek,bugün ütü.. Ama ama... bide hastanede bebegi kucagımdan alırken dikiş yerime öle bi bastırdıkigözümde n yaş geldi bide gülüyo. Şaka sanki. Bugün sürekli süt geliyomu diye sordu. Sadece gelmiy desem rahatlıcak.

Bugün dikiş kontrolum vardı cunku benim dikisimin sag tarafi iltihap kapti yazmadim buraya neyse banyoya girdim çıktım Pansuman yaparken kanlı sıvı boşaldı havlu tuttum annem esimi aradı acil gel diye esim cok korkmuş Hemen geldi çıkarken kapıyı kapatmadan gitmeye kalktı normalde altınlar var diye 3er defa kilitler
Doktordan hasta çıkar çıkmaz daldım odasına , bekliyordum zaten dedi hemen yatırdı eliyle bastırdı bastırdı cikarabildigini çıkardı büyük bir iltihap degil kötünün iyisi bu dedi her yere dağıtsaydı ısımız zordu dedi iyi olacak ama biraz ugrastiracak dedi fazla derine inmemiş iğneyle ilaç enjekte etti dağıtırmış iltihabı.kat kat gazli bezleri koydu kapattı islaklik olursa yarına gideceğim olmazsa çarşamba
sonra bebeği aldık saglık ocagina gittik saat 3 buçuk gb topuk kanı için hemşire demesin mi niye bu saate kaldınız , neymiş kan alınıp 4 saat kuruması gerekiyormuş bunlar 5 te çıkıyormuş kızdım sen bana o zaman saat söyleseydin demedin ki birşey. Diyor ki genel olarak bilinen birşey , yok ya dedim kim biliyormuş hiç de genel olarak bilinen birşey degil. Neyse neticede bu sefer susmadım ukala ya , Çarşamba gidicez 16 günlükken uyuz karı çizgimi bozdu benim

geçsin su dikislerdeki sorun Cts gunü alışveriş merkezine gittik eşimle bez falan almak icin yoruldum hemen esim dedi ki Migros'tan su alayım bende seni burada bekliyorum dedim mağazaya girdim enis e birşeyler almak için askılar yukarıda uzananadim çalışan kızdan yardım istedim bir surat , sonra verdi bedeni, yürürken elimden düş eğlene kadar canim çıktı ödeme yaptım sinirim bozularak çıktım oturdum esimi bekledim kv telefonumu bozdu esim arıyor açamadım acamayinca ağladım artık sonra buldu beni korktu ağlarken görünce noldu dediii sarıldı , dedim annen telefonumun üstüne oturdu bozdu telefonumuuuuuuu cocuk gibiydim esim dedi manyak alırım sana yenisini benim gözler parladı ama yokk dedim sonra çevirdi benimkini vereyim diye Neyse ben yarım hissediyorum kendimi kısaca 9 aylık hamileyken koştur koştur yaptıgım alışverişin yüzde birini yapamadım paldır küldür kalkan ben simdi robot gibiyim cok kötü dogum yapmayanları korkutmak istemediğimden yazmamıştım detaylı yine söylüyorum bu iltihap meselesi çıkana kadar hersey cok güzeldi hiçbir zorluk yasamadım sanırım hergün oğlum için hastaneye gitmekten ve saat bası sarılığı geçsin diye onunla ugrasmaktan dinlenemedin ve böyle oldu aman diyim dikişler gecene kadar dinlenin

Kizlar bebekleri yikarke sampuan kullaniyormusunuz?? Yoksa saf sudami yikiyorsunuz?? Doktor tek suyla yika dedi ama saclari fln temiz olurmuki?? Daha biz yikamadik bugun yikicaz insallah..
Ben mustela yenidogan aldım onu kullandım cok köpuren birşey degil zaten saf suyla yıkansa da olurdu

Esrasm sağlıkla büyütmek nasip etsin bebeğini Rabbim anali babali büyütsün

bugün dr önüne yatinca monitöre baktım
soyledim eskiden ne kolaydı karnını ac bebeği gor eve git Canin ne isterse onu yap
simdi öyle degil bunalım miyim ne lan ben bugün

bugün dr önüne yatinca monitöre baktım
soyledim eskiden ne kolaydı karnını ac bebeği gor eve git Canin ne isterse onu yap
simdi öyle degil bunalım miyim ne lan ben bugün

:))
Hele birde misafir gelecek olsun yardımcı olacak kimse olmasın
O gün bebek o kadar huysuz olur ki
İsin bitmez kocan bunaltir kavga edersin
Ay cok hoş anılar gözümde canlandı

cok geçmiş olsun canım yaa,seni çok iyi anlıyorum..bende çok haraketliyimdir,erken doğum için yattım bir de doğum sonrsaı yattım ya bir kaç gün çıldırmak üzereydim..işimi başkaları yapınca,benim elden bişey gelmeyince bunalıma girdim..hala bişeyler alıp taşımaya kalkınca elimden alıyorlar..aslında tam olarak iyileşemediğimizi cumartesi çok iyi anladım..bitmiş olan kanamam bir iki alışveriş yerini gezince tekrar başladı.yorulmaya gelemiyoruz daha..

bir de alınganlık var hamilelikten kalan.. migrosta kıza törpü bakmıştık,kasada organik tavuk görünce eşime gösterdim,o da ne onun fiyatı o kadar onun yerine kırmızı et alırım dedi,bende dedim ki bu antibiyotik tavuğu değil,doğal tamamen elbette fiyatı yüksek olacak..bu esnada yanımda bir bayan vardı...eşim millete mi anlatıyosun dedii.. yanından bir uzaklaştım ki onun,insanların yanından geçerken o sinirle bebeğin arabasını sıkıştıra sıkıştıra,ne kadar kızdığımı anladı tabii..çok özür diledi,sarıldı filan ama benim içimden çıkmadı..bebeğin arabasını kapatmayı beceremeyince söylendim,sonra da oto koltuğunu bağlayamadı koltuğa onu da küçümseyerek ben bağladım..gerildi ortalık..sonra da arabada söyledim,sen bana öyle yaparsan ben de sana saygı neden göstereyim diye başladı gözlerim dolmaya..bizim ki gene bir kucak özür diledi..ancak rahatladım..normalde bunlazrı yapmam,yapanı da anlamam ama garip bir psikoloji..

demem o ki ben gereksiz olaylar yaşayıp ağlıyorum..sen bu kadar canın yanarken haklı yere ağlıyorsun,ve çok hakkın var..ama sabret gülüm geçecek bunlar ve sağlığına kavuşacaksın yakında..yeniden bomba hallerin olacak..

:))
Hele birde misafir gelecek olsun yardımcı olacak kimse olmasın
O gün bebek o kadar huysuz olur ki
İsin bitmez kocan bunaltir kavga edersin
Ay cok hoş anılar gözümde canlandı

Evet bebek içerdeyken ne kaa güzelmiş :))

Akşamları bebek görmeye gelenler oluyo gercekten geriliyorum. Çay çorba muhabbeti bitmiyo gelen gitmek bilmiyo.. Bı de görüyorlar uykusuzum huzursuzum.. Ayyy yazık falan yapmıyorlar miiii hadi hayırlı olsun dedin çayını ictin kekini yedin kalk git perisanim uykusuzluktan.. Yok illa saat 11 olacak.. Meyve faslı da tamamlanacak .. İyi geceler opucugu bekliyorlar..Normal zamanda eyvallah ama şimdi durumum ortada. Eşimde aksamdan aksama iki saat bakiyo kıza diye triplerde yorgunluğunu atamıyormuş doğumdan beri.. Kiyamammmmm

Son düzenleme:

Tuna bende oyleyim ya ( düşünceli tavırlar incelik nezaket bekliyorum odunluk yaptığında her zamankinden cok dokunuyor.. İlk on gun zaten gözyaşım kurumadı şimdi de ota çöpe zirliyorum.. Hayatımız bir anda tepetaklak oldu sanki. Eskiden herseyi birlikte yapardık şimdi ben sadece bebeğin pesinde.. Dün gece esim diyor ki doğumdan beri senle hic oturup sohbet edemedik uzun uzun.. O kadar vaktim olsa uyurum ben... Kendimi daha kötü hissettiriyo

Canım aynen oyle. Benimki kızının doğumunu anlatiyo ayyy tüm acısını ben çekseydim de onu sedyelerde görmeseydim falan diye dramatize ederek anlatiyo.. Ben ilk gece dikislerim aciyo diye inlerken esim üzülüyordu diyor ki oğlum cok normal hepimiz yasadık gecer gecer.. Evet geceçek elbet ama ben bana gelince böyle onemsizlestigini herseyin unutmayacağım..

seninki gene öyle diyormuş benim eşimin ağladını görünce utanmıyormusun demiş.. kızınada duydumu görmedi de keşke senin çocuğun olsaydı çok farklı olurdu dedi........
ama onlar melek hep ben yaparım herşeyi
l
kızından bulsun başka bişey demiyorum

onların tripleri bitmez hepsi aynı..... benim ki koca bir m.. şimdi aşağı indi voleybol oynuyor ben rahatım ne olacak 2 çocuk... rabbim bize güç versin yavrularımızın acısını göstermesin..
dün büyük oğlumu kayıp etmiş baksa ne bakacak allah aşkına

KiZlar sizi okuyunca cok garip geldi ya:))
Herkesin derdi kendine büyük zor dagına göre kar vs vs klasik avutucu kelamlar.
Ben size hic birini demiyor sadece söyle diyorum
"sizden kötüsü de var"

Evet benden kötüsü de var muhakkak.ama su anda bakınca kiminizin eşi bana vakit ayır diyor kiminizin ki cocuk bakıyor vs.
Benim esim tamamen kopmuş gibi sabah 6.40 aksam 21.30 çalışıyor hatta pazar gunu de...
Kızı cok seviyor oluyor bizi görünce gozu doluyor daha cok çalışmalıyım vs diyor.
Hafta sonu arkadaşına is ayarlıyor
"O para kazanıyor ama sen beni kaybediyorsun" dedim.
Onceleri bu lohusalik olayında alıp cocuklari gitsem derdim.

Simdi balkona çıksam diyorum.
Bugun kızım koltuğu kirletti onu yikiyorken bebeği emzirdim sonra kiz kardesine birsey yapmasin diye hep bakiyorum sonra devam ederken oglum miziklandi artık kapatır misin makinayı diye tlf çaldı kapım çaldı dişim apse yapmış o ağrıdı az evvel de esim arıyor arkadas câya gelsin mı diye...

Emin olun kiZlar daha kötüsü de var.teselli değil bu ama kendinizi salmayın diye diyorum
İyisiniz...

Temmuz bende dalın kullanıyorum 40 dereceye atıyorum mis gibi henüz çıkmayan leke olmadı. Benimki de kusuyo hergun..
bi de benim göğüslerim hala cok acıyor o ilk memeyi kaptigi an varyaaa offfff of
bugün aldım canım bende dalin... umarım işe yarar.
gögüs acısı içinde çözümü sağma makinasında buldum, geceleri sağıp veriyorum gündüzleri emziriyorum. benim oğlan makinadan kat kat daha fazla acıtıyo...

gözün aydın, ömürlü olsun bebeğin.

mustelanın şampuanını kullanıyoruz. dediğin gibi saçları temiz olmaz, bizimkinin saçları yıkandıktan sonra ipek gibi oldu.

o ne ya 11 e kadar oturmalar. valla ne yalan söyleyeyim benim ödüm kopuyo birileri gelecek diye... bi kaç kişi geldi şimdiye kadar, çok şükür annem var ve gelenler çok samimi olduğumuz kişilerdi. ağır misafirler gelince ne yapacağım bilmiyorum.

benimki de halısahaya maça gitti, çıldırmam an meselesi...

bir de eşler var ya..bizimki eksik olmasın ilgilenir,yardımcı olmaya calışır,oğlumun tüm bakımı ona kaldı zaten..ama arada demez mi ne zaman döncez eski hayatımıza diye,o anlarda kendimi uzaklara uzaklara atasım gelliyor..koyun can derdinde falan filan..ama diyorum onun hatası değil çoğu zaman benim bir garip ruh halim,,uykusuzluğa bağlıyorum..yoksa ben mutlu mesud bir şahıstım..

haklısın yafriimmm...ben dedim zaten önceleri böyle değildim diye..sonradan oldu ne olduysa...bir hassas haller bir tripler,süpürgeli cadı bile oluyorum arada ben bunca değişim yaşarken eşimin de arada şaşırması normaldir diyorum..tabii içimden,duymasın şımarır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…