aysern cnm daha oncede sormustum okumadin sanirim yorumumu. Aldigin tefriciyeleri okudun mu? Haber vermedin de.
Canımcım bende etraftan aman sakın mama verme emmeyi bırakır dıyolar dıye cocugu bırkaç gun geceleri de mama vermeme ramen aç bırakmışım çocuk saatlerce emiyor ve aglıyordu doymuyormış.. Mama veriyorum sütüm yetmiyor dıye 2 gun boyunca agladım.. Olan sütüm de çekildi sonunda.. Sonra dr benimo kdr rahatlattı ki çocuk her uyuduğunda sende uyuyacaksın dinlenmezsen sütün olmaz.. Ayrıca giç gelmiyor da değil mamayı takviye olarak veriyorsun kalan sütünü çocuk emdikten sonra sağ bırıktır gun sonunds verirsin.. Hiç anne sütü almamış çocuklarda var bunu düşün.. Ayrıca eskidin pirinç nuna suyu karıştırıp yedirirlermiş şimdi mamalar çok kapsamlı..kızlar bana çok dua edin nolur...
lohusalığın dibine vurmuş durumdayım...
iki çocukla çok yoruluyorumçok zorlanıyorum..
doğum hikayemi yazmaya da hiç gerek yok pek keyifli değil..
aylarca normal doğumun hayalini kurup, suyumun gelmesi ve 17 saat beklemenin sonunda hiç açılma olmayınca sezeryan oldum
kurdugum hayallerin hiçbiri olmadı velhasıl..
çok gergin ve mutsuzum.. canım evlatlarımın keyfini bile çıkaramıyroum... şoktayım..
duanıza beni de ekleyin nolur...
beebklerim doymuyor.. mama veriyorum.. buna da çok taktım kafayı.. günlerce ağladım mama veriyorum diye.. hipp veriyorum, siz neler kullanıyorsunuz, ve hangsinden memnunsunuz?
ben daha mamayla alakalı bir sıkıtnı pek yaşamadım sayılır ama iki gündür evlatlarım zor çıkıyor tuvalete.. mamadan mı acaba? rezene aldım
bu arada canımın içi kızım pişik oldu, çok kötü hem de( nasıl geçicek nolur bana yardım edin..
sudokrem aldım eczaneden arada onu sürüyorum arada zeytinyağı arada bepanthen merhem.. ama hala geçmedi.. soyulmaya devaöm ediyor.. yavrumun sesi de çoıkmıyor kimbilir ne kadar canı yanıyor...
çok kötüyüm nolur bana yardım edin...
kimsem de yok..
kv var ama günlük ev işleri dışında pek yardımcı olamıyor.. ağladıklarında da bakıyor sağolsun ama Pratik bilgiler konusunda pek başarılı değil o da ben gibi((
akıl verin nolur.. deneyimli anneler... bu arada ben 7 nisan da doğum yaptım.. 3 haftamız doldu çok şükür.. çok zor geçti ama geçti...
ne kadar uzun ve dağınık yazdım,
ruh halim de böyle işte(((
bebeğin hayırlı olsun canım güle güle büyüt..ben daha doğum yapmadım ama bebek hala yukarda cumaya kadar doğum olmazsa doktor suni sancı verip deneyecek.neden sezaryen oldu 5 saat sonra merak ettim.çünkü bazı insanlar suni sancıya gerek yok boşuna bağırtcak doktor sonra sezaryene alır diyor hiç doğumdan korkmayan ben tedirgin oluyorum...
anlattığınız şeylerin aynısını benim oğlanda yapıyo. doktor 3ay devam eder dedi. gecelerimiz kabus oldu bu yüzden, yavrum sürekli acı çekiyomuş gibi sesler çıkarıyo:26:
Allah razı olsun..Allah yardımcın olsun cnm
umarım bu düzene grime işi bir an once olur, ben iyice zıvanadan cıkmadan...Cnm allah yardimcin olsun..ama sakin ol bebislerinde etkilenmesin senin stressinden..bende hipp pre veriyorum gayette memnunum!! Arada icine rezene atiyorum mamanin daha rahat yapiyor!! Birde pisik icin baska bez dene belki bez iyi gelmiyordur!! Birde tr de varmi bilmiyorum ben INOTYOL diye krem kullaniyorum muhtesem kizimin poposu pamuk gibi..birde ben kreste calisirkende bu kremi kullaniyordum bebeklere!! Bir sor bakalim umarim bulursun!! Bir kac aya iyice duzen oturur sende iyice doya doya her anin tadini cikarirsin insallah!!
sma yı duydum evet anne sütüne en yakın diyorlar ama hipp de organic diye aldım, içim biraz rahat etsin diye.. acıyorum kuzularıma mama verdikçelütfen ama lütfen senden ricam kendini salıverme..bak ne güzel evladını sağlıkla kucağına almışsın şükürler olsun.allah dermansız dertler vermesin.ben kendimi kısaca anlatayım sana.10 nisanda 12 saat suni sancı verilerek bağırma değil tamamen böğürmeyle(çünkü başka izahat bulamıyorum:))bir erkek bebek dünyaya getirdim.çok şükür sağlığı sıhhati yerinde.deneyimimden bahsedecek olursam benim bebişimde pişik oldu hemde resmen üst derisi kalkacak şekilde.ben baya bir azalttım.niveanın pişik kremini kullanıyorum ve kesinlikle ıslak mendil kullanma doktor ılık suya pamuğu bandırıp silmemi söyledi.mama olayınada gelince ben çok araştırdım sma gold anne sütüne en yakın olan mamaymış.arada sütüm yetmediğinde onu veriyorum.bende ilk zamanlar senin gibiydim.o yetersizlik duygusu beni bitirecekken o kabustan uyandım.çünkü evlatlarımızın bize ihtiyacı var.başka kimsecikleri yok yavrucakların o yüzden neolur sende toparlan.kuzucuklarınla ilgilen.duam seninle kardeşim allah yar ve yardımcın olsun
ben de veriyorum, bi de benimkilerde hafif sarılık vardı aç kalma ihtimalleri bile olmamalıydı, verdim şimdi daha iyiler ama doymuyorlar ve gece çok yoruluyorum, o yüzden gündüz olan sütümle idare etmeye çalışığ gece ikisine de mama veriyorumCanımcım bende etraftan aman sakın mama verme emmeyi bırakır dıyolar dıye cocugu bırkaç gun geceleri de mama vermeme ramen aç bırakmışım çocuk saatlerce emiyor ve aglıyordu doymuyormış.. Mama veriyorum sütüm yetmiyor dıye 2 gun boyunca agladım.. Olan sütüm de çekildi sonunda.. Sonra dr benimo kdr rahatlattı ki çocuk her uyuduğunda sende uyuyacaksın dinlenmezsen sütün olmaz.. Ayrıca giç gelmiyor da değil mamayı takviye olarak veriyorsun kalan sütünü çocuk emdikten sonra sağ bırıktır gun sonunds verirsin.. Hiç anne sütü almamış çocuklarda var bunu düşün.. Ayrıca eskidin pirinç nuna suyu karıştırıp yedirirlermiş şimdi mamalar çok kapsamlı..
Doktor sakın mama vermemezlik yapma çocuk aç kaldığından güçsüz düşmüş memeni emecek gücü kalmamış demişti.. Şimdi bende ek mama veriyorum üstüne de emziriyorum gecen haftaya göre de sütüm biraz daha çoğaldı..
ya sudokrem aldırdım kocama duymustum birilwrinden, onu kullanıyorum bebanthen merhem arada zeytinyağı, kızım ağlamıyor silerken ya acıya dayanıklı ya da acımıyor bilmiyorum ama ,, geçmedi daha.. yavaş yavaş soyulmaya devam ediyor.. şimdi ıslak mendili bırakıp bezle silmeyi deneyeceğim bakalım ne olacak?? ki sılak mendil değil de su sadeceyle suyla ıslatılmış olan mendillerden kullanıyorum güya... ??? yalan mı onlar da yoksaCanım pişik için DESİTİN krem birebir çocuk Dr U verdi bize kıvamı macın gibi fiyatı birazcık pahalı ama bayaca gidiyor 30 tl civarı ama süper bişi mama olarakta biz sma kullanıyoruz hastanede ondan vermişlerdi kabız olur falan diye değiştirmedim pahalı mahalı devam ediyorum
canim oncelikle sakin ol. sana su an zor geliyor tabi bi anda iki cocuklu olmak kolay degil. ama zamanla alisacaksin.
mama konusuna hic takilma ilk oglumda da mama takviyeli gittik sukur emmeyi hic birakmadi. ama 1 sene ben kendimi yedim bitirdim bunda da mecbur kaldim mama vemeye ama hic uzmedin kendimi sukur sutum de artiyor arada. hic anne sutu almayan bebekler ne yapsin.
pisik icin hametan travazol ve cinko oksit bu uc kremi avucunda karistirip surmek coj iyi geliyor.
kabizliga gelince biz 20 gun kabizlik yasadik. aptamil veriyordum conformil onerdi doktor o da care olmadi.
sonra bebelac deneyelim dedik ctesinden beri kendi yapiyor kakasini.
canim Allah bebeklerine saglik versin iki cocuk kolay degil biliyorum ama onlarin sana ihtiyaci var. anne sutunden daha cok anne sefkati sevgisi onemlidir. dualarimiz seninle
Ya birşey soracağım siz bu anakucaklarini nasıl kullanıyorsunuz ? Ben bebek arabasında da salıncakta da direk koyamiyorum inanılmaz çukur bunlar çukur kısmına yastık koyup üstüne alt değiştirme minderimizi koyuyorum salıncakta iyi oluyor ama bebek arabasında olmuyor dün anakucaginj çıkardım bebek arabasını yatar pozisyonda kullandım başka yol bulamadım
Ya birşey soracağım siz bu anakucaklarini nasıl kullanıyorsunuz ? Ben bebek arabasında da salıncakta da direk koyamiyorum inanılmaz çukur bunlar çukur kısmına yastık koyup üstüne alt değiştirme minderimizi koyuyorum salıncakta iyi oluyor ama bebek arabasında olmuyor dün anakucaginj çıkardım bebek arabasını yatar pozisyonda kullandım başka yol bulamadım
Kızlar günaydın ,
Kolik olan bebislerin anneleri bir tavsiyem olacak bunu bana kolik seviyesi üst sınırda olan bir anne tavsiye etti
tabii bazı bebislerde yarar yaramaz bilemem deneyin bir
onlar kolik esnasında eski usul anam babam hesabı bebegi battaniyeye koyup hamak gb salliyorlarmis sakinesiyormus o zaman benim o seviyede olmadıgı için denemedim ise yarayanlariniz olursa hamak beşikler var alın derim :)
bir de ben gaz sancısı sırasında br çay kasığı anne sütüne bir cimdik kimyon atıyorum ve içiriyorum anında gaz çıkıyor
bir de ayaklarının altına acı elma yağı diğer adı adacayi yağı onu sürüp masaj yapıyorum hemen çoraplarını giydiriyorum biraz da göbeğe sürüyorum rahatlıyor
bizde içine yastık koyup öyle kullanıyoruz. dediğin gibi çok çukur bebek içinde hiç rahat edemiyor.
benim oğluşun yüzünde bir sürü kabarcıklar çıkmış. bi kaç gündür az biraz vardı, gece bütün yüzünü kaplamış nerdeyse. çok kötü görünüyor, niye oldu anlamadım sizde de varmı böyle bişey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?