2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Canımcım bende etraftan aman sakın mama verme emmeyi bırakır dıyolar dıye cocugu bırkaç gun geceleri de mama vermeme ramen aç bırakmışım çocuk saatlerce emiyor ve aglıyordu doymuyormış.. Mama veriyorum sütüm yetmiyor dıye 2 gun boyunca agladım.. Olan sütüm de çekildi sonunda.. Sonra dr benimo kdr rahatlattı ki çocuk her uyuduğunda sende uyuyacaksın dinlenmezsen sütün olmaz.. Ayrıca giç gelmiyor da değil mamayı takviye olarak veriyorsun kalan sütünü çocuk emdikten sonra sağ bırıktır gun sonunds verirsin.. Hiç anne sütü almamış çocuklarda var bunu düşün.. Ayrıca eskidin pirinç nuna suyu karıştırıp yedirirlermiş şimdi mamalar çok kapsamlı..
Doktor sakın mama vermemezlik yapma çocuk aç kaldığından güçsüz düşmüş memeni emecek gücü kalmamış demişti.. Şimdi bende ek mama veriyorum üstüne de emziriyorum gecen haftaya göre de sütüm biraz daha çoğaldı..

Evet arkadaşım ya bana da aman sakın mama verme dediler dediler ama vermek zorundaydım. Oğlum hiç de memeyi bırakmadı hala emiyor . Haa süt yetiyor mu hayır ama emiyor yavrum. Doysun yeter ki!

ben de günüm geçtiği için suni sancı ile doğum yaptım toplam 3 saat sürdü ve bu sürenin tamamında sancı çekmedim suyumu patlattıktan sonra sancım oldu hiç korkma içini ferah tut

Canım benim bebiş de aynı..gaz yapıyor böyle..bağırsakları da sıkıntılı, kakası ni zor yapıyor..biz biogaia ile nurse harvey's i birlikte kullaniyoruz doktor siyleyince..sanki daha iyi ama en ax dort ay surermis boyle...kimyonlu rezene cayi içirip ,ayak tabanlarına elma yağı sürüyoruz birde..

Kızlar bende pek giremiyorum.geceleri uykusuz olduğum için sabah annem gelince uyuyorum biraz, öğleden sonra oğlan geliyor.akşamları parka çıkıyoruz ailecek..eve gelinde yemek yeme, ev işi derken yatma saati geliveriyor, ben gene gece nöbeti ne devam..benim kız geceleri gaz sıkıntısı çekiyor, emiyor, ağlıyor kusuyor..buna da şükür..

Biz işitme testini ve kalca çıkığı kontrolünü başarıyla geçtik , dün de bu işlerle uğraştık .. Bizden haberler boyle..

Ayaz bebekten yeni haberler var mi? Gecmisi cok okuyamaadim...

Canım pişik için DESİTİN krem birebir çocuk Dr U verdi bize kıvamı macın gibi fiyatı birazcık pahalı ama bayaca gidiyor 30 tl civarı ama süper bişi mama olarakta biz sma kullanıyoruz hastanede ondan vermişlerdi kabız olur falan diye değiştirmedim pahalı mahalı devam ediyorum

canim oncelikle sakin ol. sana su an zor geliyor tabi bi anda iki cocuklu olmak kolay degil. ama zamanla alisacaksin.
mama konusuna hic takilma ilk oglumda da mama takviyeli gittik sukur emmeyi hic birakmadi. ama 1 sene ben kendimi yedim bitirdim bunda da mecbur kaldim mama vemeye ama hic uzmedin kendimi sukur sutum de artiyor arada. hic anne sutu almayan bebekler ne yapsin.

pisik icin hametan travazol ve cinko oksit bu uc kremi avucunda karistirip surmek coj iyi geliyor.

kabizliga gelince biz 20 gun kabizlik yasadik. aptamil veriyordum conformil onerdi doktor o da care olmadi.
sonra bebelac deneyelim dedik ctesinden beri kendi yapiyor kakasini.

canim Allah bebeklerine saglik versin iki cocuk kolay degil biliyorum ama onlarin sana ihtiyaci var. anne sutunden daha cok anne sefkati sevgisi onemlidir. dualarimiz seninle

günaydın güzel anneler.allah herpimizin yardımcısı olsun....kızlar ya ayaz bebeğe noldu.çok gecmıse gıdemıyorum benım kız musade etmıyor

günaydın tüm taze nisan anneleri.
günlerimiz ,gecelerimiz gerçekten çok yorgun geçiyor.allah dermansız dert vermesin .
ayaz bebeği durumun bende merak ediyorum. allahım inşallah güzel haberler alırız.
benim de kuzenim erken doğum yaptı. dr.lar anneyi kurtarmak için bebeği çok erkenden almışlar.anne de yüksek tansiyon olmuş.bebek de 800 gram doğmuş,küvezde şimdi.
anne sütü için benim duyduğum ve de denediğim tavsiyeler,hurma ,kısır,bulgur yemek(bulgur süt yapıyor ama gaz da yapıyor.bol kimyon kullanmak lazım)
bol bol su ve süt içmek.yani bol sıvı almak lazım.
sütün kesilmesine neden olan ,benim de başıma gelen stress.hiç bişeye sinir olmamalıyız.zor bir şey tabi.bol bol dinlenmemiz gerekiyor.
birde milupa veya humana nın emziren anne çayından kullanıyorum.
bende geceleri bazen mama+anne sütü+rezene veriyorum. çok yorgun olduğum zaman bebeğin3-5 saat uyumasını sağlıyor.dinlenmiş oluyoruz.
deneme yanılma ile yapıyoruz bişeyler.
pişik için de arada bepantene,arada çinkolu krem kullanıyorum.
bir de bebeklerimizi bu sıcaklarda bol bol yıkamaya çalışalım. gece uykusu öncesi iyi olur bir de.önce emziriyoruz biraz dinlendikten sonra banyosunu yaptırıp yatırabiliriz.

anlattığınız şeylerin aynısını benim oğlanda yapıyo. doktor 3ay devam eder dedi. gecelerimiz kabus oldu bu yüzden, yavrum sürekli acı çekiyomuş gibi sesler çıkarıyo:26:

aynen bizde de durum aynı akşam 7den gece 12ye sancıdan ağlamaktan perişan oluyor yavrum 15 günlük hiçbişey de veremiyoruz zaten koliği geçirmiyormuş bişey hepimize kolay gelsin bebeklerimizi de bi an önce kurtarsın allah şu sancılardan.

Allah yardımcın olsun cnm
Allah razı olsun..
umarım bu düzene grime işi bir an once olur, ben iyice zıvanadan cıkmadan... (
sma yı duydum evet anne sütüne en yakın diyorlar ama hipp de organic diye aldım, içim biraz rahat etsin diye.. acıyorum kuzularıma mama verdikçe atlatamıyorum şu psikolojiyi yaa.. hasta olcam
ben de veriyorum, bi de benimkilerde hafif sarılık vardı aç kalma ihtimalleri bile olmamalıydı, verdim şimdi daha iyiler ama doymuyorlar ve gece çok yoruluyorum, o yüzden gündüz olan sütümle idare etmeye çalışığ gece ikisine de mama veriyorum
ya sudokrem aldırdım kocama duymustum birilwrinden, onu kullanıyorum bebanthen merhem arada zeytinyağı, kızım ağlamıyor silerken ya acıya dayanıklı ya da acımıyor bilmiyorum ama ,, geçmedi daha.. yavaş yavaş soyulmaya devam ediyor.. şimdi ıslak mendili bırakıp bezle silmeyi deneyeceğim bakalım ne olacak?? ki sılak mendil değil de su sadeceyle suyla ıslatılmış olan mendillerden kullanıyorum güya... ??? yalan mı onlar da yoksa

iki çocuk gerçekten çok şok etti beni.. hala atlatabilmiş değilim. ilk hafta günde üç defa ağlıyordum.. sonraki iki hafta günde bir.. şimdi iki üç günde bire döndü.. özeliikle ikindi vaktinden sonar ben bunlara nasıl bakacağım.. artık benim hayatım bitti... sadece onların bakımı ve görümü var. ben artık yokum ... gibi gibi psikolojilere giriyorum.. zamanla geçeceğine inanıyorum ama şu an zorlanıyorum ...

duanızı eksik etmeyin nolur...

Kızlar günaydın ,
Kolik olan bebislerin anneleri bir tavsiyem olacak bunu bana kolik seviyesi üst sınırda olan bir anne tavsiye etti
tabii bazı bebislerde yarar yaramaz bilemem deneyin bir
onlar kolik esnasında eski usul anam babam hesabı bebegi battaniyeye koyup hamak gb salliyorlarmis sakinesiyormus o zaman benim o seviyede olmadıgı için denemedim ise yarayanlariniz olursa hamak beşikler var alın derim :)
bir de ben gaz sancısı sırasında br çay kasığı anne sütüne bir cimdik kimyon atıyorum ve içiriyorum anında gaz çıkıyor
bir de ayaklarının altına acı elma yağı diğer adı adacayi yağı onu sürüp masaj yapıyorum hemen çoraplarını giydiriyorum biraz da göbeğe sürüyorum rahatlıyor

Enabecim sen lohusalik depresyonuna girmişsin galiba doğal bende sarılık döneminde ilk basta bir doktorun tavsiyesiyle iki saatte bur emzirmem gerekiyordu sadece anne sütü denedik olmadı arttıkça arttı mama vermicez diye cocuk az kalsın kuvozde girecekti
sonra başka doktor saat bası emzir 3 satte bir de mama dedi kakayla atacak bunu dedi. Saat bası emzirmek demek bittin sen Bebeci demek, 20 dk memede tut 10 dk fazla uğraş altını al yatir yarım saat sonra tekrar memeye koy
Uyku yoktu sersem gibiydim mama saatleri benim için en güzel anlardi.memelerim yara olmustu altını degistirmekten Dikişlerim şişti belim koptu bir de dikişlerimin iltihabiyla uğraştım birgun oğluş için birgun kendim için hastaneye taşındık
bir gece isyan ettim resmen neydi derdim niye acele ettim bir daha mi hayatta yapmam hayatım bitti, bundan sonra böyle mı olacak, annem derdi evlat iste atsan atılmaz satsan satılmaz , o hesap ama sarılık azalinca dünya benim oldu o burun kıvirdigim vermemekte direndiğim mama benim oğlumu sarılık illetinden kurtardı illa illa anne sütü diye direnmemek lazim ver doyur karınlarını bu arada bende sma kullanıyorum
Teyzemin ikizleri var su an 18 yasindalar biri kız biri erkek 10 yasında teyzeme yardıma giderdim ben teyzemin nasıl zorlandığını bilirim bende evcilik gb gece kalkar mamalarını hazırladım teyzem birazcık uysun diye ilk mamayı kullanma talimatını okuyarak hazırlamıştım ve yedirmistim teyzem bir öğlen uykusuna yattığında. Ne cok mama yediler sonra pirinç ununa geçildi masallah sapasaglAmlar 7 aylık doğdular hatta erkek olanı kuvozde kaldı ciğerlerinden , kızdıktan sarilikla uğraştı büründük çirkin birseylerdi simdi boyları poslari kızın güzelliği erkeği. Yakisikliligi masallah demem o ki mamadan bu kadar korkmayın anne sütüyse beraber verin süt de yoksa napalim canim benim. Bak büyüdüler bizim ikizler teyzem bir kerede yapmışim iyi ki dedi ben ikinciyi yapmaya korkuyorum artık 3 cocuk düşünen ben. Keske iki tane olaydı basta çekip sonradan teyzem gb rahat etseydim. Okul saatleri bir dersleri bir oyuncakları bir , oyun oynamaya başlasınlar bak o zaman daha rahat edeceksin bizimkiler bize saracak senin bebisler birbiriyle oynayacak bu bir süreç geçecek zevk almaya bak çalış

Ya birşey soracağım siz bu anakucaklarini nasıl kullanıyorsunuz ? Ben bebek arabasında da salıncakta da direk koyamiyorum inanılmaz çukur bunlar çukur kısmına yastık koyup üstüne alt değiştirme minderimizi koyuyorum salıncakta iyi oluyor ama bebek arabasında olmuyor dün anakucaginj çıkardım bebek arabasını yatar pozisyonda kullandım başka yol bulamadım

Ben de kullanamiyorum arabada duruyor, dedigin gibi cok cukur. Hastaneye gittigimizde de kucagima aliyorum ana kucagini bi kere kullandik hastanede, resmen yuk oldu , emzirirken esime dedim git gotur arabaya diye.

bizde içine yastık koyup öyle kullanıyoruz. dediğin gibi çok çukur bebek içinde hiç rahat edemiyor.

benim oğluşun yüzünde bir sürü kabarcıklar çıkmış. bi kaç gündür az biraz vardı, gece bütün yüzünü kaplamış nerdeyse. çok kötü görünüyor, niye oldu anlamadım sizde de varmı böyle bişey...

Deneyelim bakalım ins susar kuzucum

Bende kullanamıyorum beli rahatsız olacak gibi geliyo.. Ya sadece o değil ben bir hevesle aldığım kıyafetlerin cogu tulum seklinde hiçbirini kulanamiyorum..Üzerini değiştirmek işkence gibi. Zir zir agliyo. Tulumlar cok ugrastiriyo. Bende mecburen kolay giyip çıkarılan seyler seciyorum. Hep aynı pijama takımlarını giydiriyorum bazı seylerini bir kere bile giydiremedim..
Alıp memnun oldugum tek şey su kendi sallanan yatak.. Geceleri cok rahatlatiyo beni. Onun dısında cogu şey bosuna alınmış

Canım bizimde gecen hafta oyle oldu. Dr her sabah ve aksam ılık suya batırılmış pamukla sil dedi. Bir de kv sürekli sütünle sil dedi durdu.. İkisini de yaptım hangisi iyi geldi bilmiyorum ama cok şükür gitti hepsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…