2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

bende hep kadife tulum almışım hangi akla hizmetse... oğluma hepsi büyük geldi. denk gelecek kadar büyüdüğünde ise sıcaklar bastırmış olacak, dediğin gibi kolay kullanılanlar sürekli elimin altında zira boşa alınmış şeyler bizde de mevcut.
sıcaktan mı oldu acaba diye düşündüm malum sizin oralarda baya sıcak şimdiden yanıyoruz. bide biz bebeği nasıl giydireceğimizi şaşırdık. oğlum bugün 20günlük oldu. annem 40çıkmadan şapkayı battaniyeyi eksik etmeyelim dedi durdu. battaniyesiz(penye) kucağımıza bile almadık şapkasını asla çıkarmadık, ayaklı pantalonları 2kat giydirdik. dün hava acaip sıcaktı battaniyeyi attık şapkayı çıkardıki pantalonun birini de çıkardık. çocuk rahatladı gibi ama annem kızıyo böyle sereserpe hasta olur diye. ne yapacağımı şaşırdım siz ne alemdesiniz?

Dün farklı bir Dr a götürdük kızımı kontrole.. Ben tabi notlarımı çıkardım bir suru soru doktora..adam ilk cocuk ve siz cok gerginsiniz dedi.. Esimle konuştu kadınlar icin cok zorlu bir süreç esine destek ol dedi . Onu su an hormonlar istila etmiş durumda alttan al mutlu olması ve dinlenmesi icin destek ol dedi . Yoksa süt gider bebek beslenemez dedi.bir suru şey anlattı. Ayy tahtalara vurayım bizimki hemen beni alışverişe götürdü :) ben oyle mutlu oluyormuşum oyle dedi. Üstüme basıma bir iki şey aldım. Eskiler hala olmuyo hamilelik olanlardan da midem bulandı bir iki şey aldım üzerime zayıflayana kadar beni idare etsin diye.. Sonra aksam uzunnn uzunn bir banyo yaptım bebeği emzirdim uyudum . Esim ben bakarım dedi. Tam 4 saat uyumusum esim kaldırdı bebeği emzir diye. Ama gözler şişmiş uykusuzluktan. ben her gece oyleyim iste.. Neyse nöbeti devraldım sonra. Ama nasıl iyi geldi tam 35 gündür ben bu kadar uykuyu birarada uyumamıştım.. Hele önceki iki gecem komple ayakta gecti delirmem an meselesiydi..
Artık hep bu Dr a gitmek istiyom cok sevdim bu amcayı..

ağzından bal damlamış hakkaten doktorun... eşine de bravo.

Mezom canim cok ozledim ben sizleri, kizimizin gobegi nasil oldu? Yahu bi de kizimizin adi yaren degil miydi? Ayse mi oldu? O kadar kopuk kaldim ki sizlerden cok uzuluyorum.

Bende sana dünden beri söyleyeceğim giremedim nete. (malum ayni iklimdeyiz) Senin gibi giydiriyordum bende üst iki kat alt iki kat bir de penye Yelek battaniye ile zaten sürekli kucağımda. Dr cok fazla dedi bu iklim icin. Biz şapkayı sadece banyodan sonra takiyoruz onun disinda kafa açıkti hep zaten. Bugün tek kat giydirdim pencereden gelen güneşe yatırdım mayişti hemen :) Dr dedi ki buraların havası cok kuru buhar makinası mutlaka kullan. Dedim açık zaten odaya değil bebeğe yakın olsun dedi. O hiriltilar falan kesilecek dedi. Havadan oluyormuş. Deniyorum bugün beşik yanına getirdim makinayı. İns kesilir su hirilti

dediğim gibi ben dün tek kata düşürdüm, battaniyeyi de bıraktım ama battaniyesiz tutmak çok zor oluyo ezik büzük kucağımda... buhar makinası almadık biz, doktorlarda bişey demedi. zaten ben ne desem olur olur ilk 3ay herşey olur normal deyip duruyolar, o yüzden gidesim bile gelmiyo artık. buhar mak. sıcak mı soğuk mu nasıl olması gerekiyo, bide sürekli mi açık olacakmış hırıltı bizde de var.

hepimiz aynı hataları yapmışız canım bende birsürü tulum almıştım ve şuanda sadece 2 tanesi oluyor tulumlar bacaklarını kastığı için gazını çıkarması zor oluyor genelde alt üst takım giydiriyorum.
giydirmeye gelince ben doğduğu gün şapka taktım onun dışında hiç takmadım.içine çıtçıtlı badi giydiriyorum çorap giydiriyorum ve alt üst takım bir kat yani.erkek bebeği sıcağı sevmez diyorlar ya benimkide hakkenden sevmiyor doğduğundan beri hep böyle giydiriyorum evin sıcaklığıda 24 den aşağı düşmüyor hatta 3 gündür 27-28 lerde.banyo yaptırırken bile açmıyorum doğalgazı şuanda.bezini değiştirmeden önce alt pijamasını çıkartıp 5 dk falan öyle bekletiyorum çok hoşuna gidiyor ve çok rahat gazını çıkartıyor.

Bu da normal diyo herseye.. Soğuk buhar.. Uyurken dedi.. Şimdilik rahatlatti gibi

Mezom canim cok ozledim ben sizleri, kizimizin gobegi nasil oldu? Yahu bi de kizimizin adi yaren degil miydi? Ayse mi oldu? O kadar kopuk kaldim ki sizlerden cok uzuluyorum.

Bende özledim bebeklerden fırsat olmuyor buna da şükür.. İyiki varlar.. Ayse oldu ismi babası cok istedi .. Çınar cok yoruyor mü seni yardım eden var mı yanında.. Ben tek cok zorlanıyorum

Bende özledim bebeklerden fırsat olmuyor buna da şükür.. İyiki varlar.. Ayse oldu ismi babası cok istedi .. Çınar cok yoruyor mü seni yardım eden var mı yanında.. Ben tek cok zorlanıyorum

Ctesi annem gitti, gelecek ama, kv deme de gelmenize gerek yok ihtiyac duydugumda ararim dedim. ( dun oglen geldi camasir utu vs halletti sagolsun, bozugum kendisine ama) tek basimayim 5 gundur simdilik iyi gidio ama uzun bi dinlenmeye ihtiyacim var. Esim cok kotu grip oldu yanimiza yaklasamiyor. Ayri odada yatiyor, bugun serum yedi sabah, sabah aksam igneleri var. Ben ona uzuluyorum o bana uzuluyor.

canim iki lohusaligimda ayni sekilde gecti. ikindi vakti bi ic sıkıntıntisi baslar bende cocuklari birakip kacasim gelir. esin bol bol okusun sana
zamanla gececek cnm

5dk bekletmek ne, üşümesin diye alalacale alıyoruz altını...
Esim unutur hemen sık sık gitmek lazım bu amcanın yanına :))
evet evet için sıkıldıkça uğrayın siz o amcaya

Cok gecmis olsun .. Uzun bir tatil iyi gelir.. Ben iple çekiyorum tatili bir yanımda korkuyo cocukla nasıl olur bilmiyorum

bende 2 kat giydiriyorum, penya battaniye mutlaka, şapkayıda gündüz çıkarıyorum gece takıyorum, kulaklarını yapıştırıyo sürekli takınca. gece üşütücem diye çok koruyorum ben, üst üste örtüyorum walla, düşünüyorum acaba sıcaklıyoda mı huysuzlanıyo diye.

süpermiş walla, ayşeye ne dedi onu da de bi hele:)
bu arada akşam ablacım geldi sağolsun, bizim deli oğlan show yaptı resmen, hiç yatmadı yerine, mızık mızık hep kucakta, ablamınkinde tabi, ben bi uyumuşum bi uyumuşum amanın

ben ilk aylar için çok az giysi almıştım,fazla giydiremeden küçük geliceni söylemişlerdi...iyi ki de öyle yapmışım...minnoş bugün 24 günlük oldu ve giysileri küçük gelmeye başladı bile...tulum 2 tane almışız...onlarda çok çok 2 hafta daha giydirilir...
annelere kalsa çocuklar sıcaktan isilik olcaklar...bugün ben de tek kata düşürdüm giysilerini...çocuk rahatladı sanki...
lohusasın üşütme,kırkı çıkana kadar bebeği üşütme artık duymuyorum valla

ayy ne iyi doktormuş o öyle
eşim yardımcı olmasaydı yazdıklarını okuturdum
bize böyle şeyler söyleyen bi doktorumuz olmadı ama eşim netten bi kaç yazı okumuş, tıpkı senin doktorunun söylediklerine benzer şeylermiş...ondan mıdır nedir,yoksa stres olup sütüm gitmesin diye mi bilmem pek yardımcı

2-3 günde bir bizim kızın da gaz sancısı tutuyo
dün bütün gün ayaktaydım...bugün de bi ara tuttu,damlasını verdim,uyuyo şimdi...
minnoş rahatsız diye eşim de erken geldi işten...
minnoşu uyutup temizlik yaptı,ben de yemek...
eş desteği olmadan tek başına bebek bakmak çok zor

benimkide dün çok mızıklandı, ter içinde kalmıştı... battaniyesini aldım rahatladı çocuğum sıcaktan rahatsız olmuş meğer.
bizede annem kızıp duruyo hasta olur bu çocuk diye. hasta etmeden 40ını çıkarsak bari yoksa dilinden kurtulamayız.

Ayşe'ye hicbirsey demedi. Hangi şikayetimizi söylesek normal dedi.. Yenidoganlarda görülür dedi. Panik yok sorun yok dedi.. Annenin ruh halı iyi olursa bebek cok iyi olur dedi buna yoğunlaştı :))

Kesinlikle cok zor onlardan baska kimsemiz yok..

Erkekleri illa biri dürtmeli yoksa olmuyor

bunu bende düşünüyodum walla, gece eğer uykuya yenik düşmezsem daha avunabilir oluyo, ben sinirlenirsem daha kuduruyo bizimkide:)

Selam canlar..

Herkesler iyidir insallah.. Ben Emir kuzusundan firsat bulamiyorum. Firsat bulup gelenlere de bravo diyorum.. Pazar gunu evimize donuyoruz biz.. Bakalim nasil adapta olucaz.. İbsalah kolay olur..

Benim sorunlarim hala devam ediyor.. Bacagimda pihti var diye uzulurken simdi de kurtaj olmam gerekecek sanirim.. Rahim duvarim hic incelmemis. Dr ilac berdi onunla yogunbir kanama gorecekmisim. Ve sonrasinda hala kallinsa duvar kurtaj olmam gerekiyormus. Bu arda bugun 41. Gunumuz ve ben ilk kez pedi cikardim.. Dune kadar kanamam vardi.. Delirmek uzereyi... Rabbim beterinden korusun diyorum surekli ama ne kadar terslendi isim..
Neyse buna da sukur..

41 gunde beni sadece 3 kez arayip ainir eden kaynana ve kayinpeder de cabasi.. Hele son konusma igrencti.. Adam emiri ve oglumu yolla sen orda kalmaya devam et dedi.. Delirdim!! Oglum bensiz duramaz dedim. Ne dese begenirsiniz; sana ihtiyaci yok ki emmiyo bile!!! Ne diyecegimi bilemedim duymamazliktan geldim ve bir kez daha nefret ettim (

İste boyle.. Cok ozledim sizleri. Evimize gittigimizde daha cok gorusebiliriz insallah..
Kendinize dikkat edin..

** mezosum hemsom sana soracagim birsey vardi ama arkadas olmadan msj atamiyormusun ki sen benm arkadasim degilmissin yeni farkettim :)
Sen sallanan yatak olan mama sandalyelerinden almistin dimi? Bnm oglan sallanmak istiyo surekli. Nasil bisey memnunmusun? Markasi neydi filan falan... Bilgilendirsene kuzum beni yaa. Fiyat filan da yazarsan sevinirim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…