2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

kızlar emin diilim emin olamadığım için sordum sizlere sanki öyle bi haber çıkmıştı ama net hatırlayamıyorum yine şüphe kalmasın içinizde doktora sorun..içinize kurt düşürüp ortalığı karıştırmak istemem

selam kızlar, hepinizi çok özledim, ama fırsat olmadı girdim baktım ara ara ama olabildiğince yazmaya fırsatım olmadı
22 günlük olduk bugün, doğduğundan beri kilosuyla sarılığıyla uğraştım, içerde kilo aldıramadığım kızım dışarda da almadı doğru dürüst, bağıra bağıra ağladım mama vermiycem diye ama olmadı, daha beter oldu, sarılığı geçsin diye başladığımız mamaya devam hala, çünkü sırf anne sütüyle zayıfladı yavrum, ben streslendikçe sütüm azaldı, sütüm azaldıça herşey daha kötüye gitti neyse sonuçta 20günlüktü 2620 doğan kızım ancak 2640 olabildi, o da ben bittim öle oldu ancak,

eve gelen yenidoğan hemşiresi bebek ememiyo, sütün var ama ememiyo o yüzden azalıyo dedi en son, günde 4 kere 30 cc hipp organik devam sütü veriyorum, biberona alışmasın diye yapmadığım cambazlık aramadığım biberon kalmadı,bebeci de sormuştu galiba, dr browsu beenmedim, çok kolay akıyo, nuby doğal dokunuş var onla verdim 1-2, çok güzel aslında bebek emdikçe geliyo ama benim uyanık kızım memeyi yadırgadı , ben de korktum, önce kaşıkla , sonra çok zor olduğu için, ilaç ölçekleri var ya, hani öksürük şuruplarının tepesinde olur falan , onla veriyorum, döke şaça yiyo ama içim rahat en azından, 45 cc hazırlıyorum mamayı, döken saçan çıkınca 30u buluyodur diorum, ama eşim de annem de veremiyo onla , yani dinlenmeye hiç vaktim yok, çünkü kızım 4-5 gündür doğru dürüst emmiyo da, 3-5 dk emiyo uykuya dalıyo, koltuğa koyuyprum ağlamaya başlıyo alıyorum tekrar 5 dk emiyo tekrar uyku , doktor en az 20 dk emicek dedi, o dolana kadar iki göğüsten 2 saat geçiyosebebini bilen varsa sölesin??
sonra mama hazırla ver yarım saat ee tekrar başa dönmüş buluyorum kendimi1 saat uyku hakkı tanıyorum ona da kendime de ama yavrum 1 saat yetmiyoki ona uyanamıyo bi türlü, gecenin bi yarısı onu uyandırmaya çalışmak tam bi işkence, ağlıyorum sürekli sinirimden, kendimi yırttım anne sütü diye, göğüs yaraları bilmemne ( bu arada garmestanla bepanteni karıştırıp sürün göğüs koruyucuyla hemen geçicek görüceksiniz) ağlaya ağlaya emzirdim, yok yavru kuşum almadı işte kilo böle uğraşıyorum, hala da çok geride

eşimi dürtüklemesem hayatta aklına gelmiyo yardım etmek, oysa ne çok bunaldım, hele sürekli doktor tartı kontrolü, hiç girmiyorum artık tartı odasına, en sonunda 5 günde 200 gr aldı diye dünyalar benim oldu,

annem sabah gelip akşam gidiyo, saolsun yemeğimi temizliğimi yapıyo ama çok yoruluyo, bi de ben bakamıyomuşum gibi, her çok ağladığında hemen tepemde ver bana ver bana

evet hamileliğin izleri her yerimde 9 kilom duruyo belki de 10 oldugöbeğimi görmek istemiyorum, sarkık, inanılmaz çatlak böle torba gibi bişeeşime kontrol ettiryorum bazen dikişlerimi de utanıyorumhiç bi kıyafetim olmuyo, girmeye çalışyorum bi de içlerine hepsinde aynı şokbacaklarıma ne oldu:)

ve basur Allah'ım ayakta emziriyorum bazen o nası bi acı, sölemesi ayıp ama her büyük tuvalet işkence, etrafı sıka sıka acıdan, her defasında kanama, doktora gidemem şimdi, ilaçlara bakıyorum süte geçer yazıyo falan onla uğraşıcak halim de yok ama oturamıyorumdün gece kzıı emzirdim verdim mamasını gözümden uyku akıyo ama uyumak mümkün değil, sıcak su oturma banyosu yaptım gecenin 4ünde kızı da ana kucağına aldım tuvaletin önüne

gaz sancıları da başladı 2 gündür dün o yüzden hiç uyumadı, doktor inatla ilaç vermedi ama çocuk çatlıycaktı artık bugün eczacıya sordum bio gaia aldım verdim bilmyorum işe yarıycakmı

kalktı yavrum yine gelirim inş. kızlar öptüm hepinizi

bu da kızım ama
bilmiyorum oldumu kucağımda emerken

Kızlar benim kız fön makinasına bağımlı oldu ya (( fön sesini açmadan uyumuyo napcam ben (
:))) yirim aygizi.allahtan başka bir sese alışmamış kiz bas mı dayanır benim migren hoplar valla.
Bir kac gün koridorda falan acsan
Yavaş yavaş uzaklaştırsan .

Allah yardımcın olsun canım
İnsallah atlatirsiniz bugünleri...
Sagol canım benim este genelde aynı şekildir
İnsallah huysuzlanmaz oğlun da bari o yormaz
Aaa aaa
Daha neler.Hic adetim değil .

Kızına maşallah subhanallah şapka diyor ben çirkinim kiz diyor ben...kiz aldın mı ordun mü .
Basur benim kabusum hatta oyleki sabah uyanıyorum gece yatiyorum aklımda Toto'm.ikinma hissi yok zaten .ben birde ameliyat eldiveni takip Toto'nu tutarak yapıyorum yoksa tirsiyorum bağırsaklar çıkacak diye
Şükür biraz iyi oldu.

devitle ilgili saibeli haberler mi... bizede devit verdi doktor.
bi arkadaşım acd3ün çok iyi olduğunu söylemişti. kaç gündür ismini hatırlamaya çalışıyodum iyi oldu yazdığın....

Acd3 bir reprezant arkadas getirmişti birkaç kutu. Doktora sordum o da anne sütünde hersey var sadece d vitamini yok dedi. Bence gerek yok ama istiyorsan kullan dedi. Bizde devit i tek kullanmaya karar verdik..

Benimde estetik cok ağrım vs oldu ama kanama olmadı canım ya

teşekkür ederiz teyzesi hastanede taktı fotoğrafçı öle çektirdik,
valla kalmadı yırtıldı kesin benimki de
bi de ben yapmadım ama voltajım ameliyat eldivenine sıcak su doldurup parmaklı kısımları oraya gelicek şeklde koyun diolar

Kuzum canım o nasıl birsey oyle.. Yerim kızını.. Bittim ya.. Sen mı yaptin o başındakini :))

Tatlım ya üzüldüm zor geçmesine ama su tatlı şey icin değiyor herseye..

Kuzum canım o nasıl birsey oyle.. Yerim kızını.. Bittim ya.. Sen mı yaptin o başındakini :))

yok hayatım hastanede fotoğrafçı taktı bende nerde o yetenek üstündeki de senin gönderdiğin teyzesi:)

ah evet bi bakışı dünyaya bedel , Allah bağşlasın hepimizinkini

Ofelyam maşallah kızına bu kız nasıl güzel allah nazarlardan sakinsin sapkaya bayıldım çok güzelmiş

Kızlar ben normal dogum yaptım ve alt tarafta mezo var ve 21 gündür iyileşmedi dıştaki dikişlerim düzeldi ama içteki düzelmedi ve çok acı çekiyorum nasıl düzelir benimle ayni durumda olan varmı doktor krem bişey de vermedi nasıl iyilesecek ya üzerimde geceligim altımda çamaşır yok öylece uzaniyorum artık geçsin istiyorum sezeryan mi zor normal doğum mu bilemedim

kizlar basura zeytinyagi iyi geliyor tuvalete girerken ve sonrasinda surerseniz cok rahatlatiyor. bi de kabizlik devam ettikce iyilesmiyor kabizligin caresine bakmak lazim. bi de anestol diye bi krem var emrede popo catlagi oldugunda vermisti doktor basurda da kullaniliyor cok iyi geliyor

Canım aynı haltı bende yedim çocuk emsin diye saatlerve ugrasıyordum kucağımda uyuyor dıye koltuga koyup 2 dk sonra aglayonca tekrar memeye tutuyordum.. O hafta çocuk hiç kilo almadı doktorum kızdı çocuk açlıktan memeni tutsmamış dedi. . Bak şimdi önce 30 ml mama ver üstüne emzir almıyorsa sağ sütünü. Agladıkça uykusuz kaldılca sütün zaten gider.. Kendini hırpalarson çocugun da aç kalır.. Sonunda ölüm yok ya hiç anne sütü alamayan çocuklar var.. Eskiden pirinç ununu pişirip bizlere onu yedirirlermiş şimdili mamalar çok kapsamlı..
10 gündür önce mama veriyorım sonra memeyi.. Aldı aldı almafı sağ sütünü biriktir gün sonunda ver. . 25 günlük oldu 2850 den 3600 oldu gayette saglıklı bebeğim, mama yedikçe kendine de geldi şimdi cokur cokur emiyor.. Git gide mamayı azaltıcam çümkü sütüm çoğaldı. Geceleri biberonla ver uyu dinlen doktorum bebekler 3 aya kadar hafızaları çok zayıftır hemen unuturlar dedi uyku sersemiyken gözleri kapalıyken ver mamayı çocuk da topsrlansın sen de dinlen, gündüzleri memeye tutarsın ama mutlaka 3 saatte bir doyur çocugu, ben 20. Günde 60 ml mama üstüne de memeye tutuyordum. Gündüzleri biberon vermek istemiyorsan kaşık biberonlar var onlardan al ben 1 haftadır gündüzleri de biberonla vermeye başladım çok şükür meme de alıyor biberonda.. Moral çok önemli kendini rahatlatmaya bak, kimsenin yanında süt sağma sinirin bozulur annem bu kadar mk çıktı fln derdi uyuz olurdum..

mrb herkese..
kızım pişik oldu ya. poposu çok kötü. doktora gittik krem verdi. bu 3. kremimiz. inşallah düzelir. gördükçe içim gidiyo.
benim bikaç sorum olacak size.
1. kanamamın rengi baya açılmıştı. ama 2 gündür kırmızıya döndü. beni de bi korku aldı haliyle. normal mi?
2. doğumdan sonra sağ bacağıma bi haller oldu. çok ağrıyo. topallayarak yürüyorum resmen. oturduğumda, uzandığımda kalkıp yürümek işkence oluyo. sezeryanla bi ilgisi olabilir mi?
3. meme ucundaki yaralara bi çözüm bulanınız var mı?

dikişlerim alınmadan önce bende de bikaç damla kan olmuştu. doktor önemli bir şey değil dedi. ama dikişler alındıktan sonra olmadı. :44:

Ay cok kotu bir yöntem kiz
Deneme sakın cocuk mü tutacağız eldiveni mı .

Mezosum modeli aldım ben harosa,
Örgüm iyi sayılır buna benzer çıkarabilirim ama yapmak için müsait olduğumda aysem ilkokula baslar zaar.
İkiside zor.ikisinde de insanı kesip bicip yarım yamalak hale getiriyorlar
Hatta ben icimde dalagimi ciğerimi rahime yama yaptıklarını düşünüyorum .basur olmuştum ciğerim sızlıyordu.akvaryum gibiydi karnım hersey aheste aheste dalgalandı.
Dikişi parfenin de acıyor oda normal yapmıştı.insallah bir yol bulmuştur da sana der.
Bildim uyusturuyor hafif.
Şükür hayatım benim ki gecti sayılır cok ugrastim ama ya.kicinin derdine duş diye buna diyorlar galiba.
Misafir ne oldu

benimde sol göğsüm çok yaraydı...dr emzirme sağ dedi...sağdıkça o göğsümdeki süt azaldı,yarası da geçmedi...sütü azaldığı için o göğsü yeniden emzirmeye başladım...bu kez de kızım almak istemedi ama zorla verdim...hala o göğsümde süt çok az...tek göğüsle idare ediyorum resmen ama günde 2 kez mama vermek zorunda kalıyorum...hem süt biriksin diye hem de her iki göğsüm de çok yara,biraz dinlensinler diye...

canım yaaa allah yardımcın olsun inşallah...ama bu fıstık için her şeye değer annesi...allah yavrunu nazarlardan korusun,maşallah canım...

bana da krem vermemişti dr canım...baticon sürüyodum her tuvalete gidişimde...sonra pedden tahriş oldu...o geçti derken dikişler iyileşmeye başlayınca çok gerdirdi...eşim eczaneden krem aldı dikişlerime sürmem için...onu kullandım...dıştakiler çabuk geçti...içtekileri bilmiyorum ne alemdeler ama sanırım geçmek üzereler çünkü beni pek rahatsız etmiyolar...ilk zamanlar ben de iç çamaşırımı çıkarıp yatıyodum(anneciğim varken) o çok rahatlatıyodu...fazla gezelememeye çalış canım...gezeledikçe sızlamıştı ilk zamanlar benim dikişlerim...

KiZlar bu göğüs yarası ,
Bebek yanlış tutarsa da geçmez .
Acıyacak diye sakinip eğilip bukuldukce tutar öylece .
Göğüs yaraları kabuk tuttu ve islakken kabuk kalkıyorsa toplayın.kuruyup yapisip tekrar kavliyor oda acitiyor.
Ben size en cok bunu derdim:) cok eskiden ama hani hamileyken...

misafir yeni gitti. ogullarim anne sozu dinledi ve uyudular. enes misafir gelmeden emre onlar gelince uyudu ve ikisi de misafir gider gitmez uyandi simdi esim emreyi uyutuyor. ama ben helak oldum gun boyu hazirlik ortalik toplama servis sohbet derken. gozlerim yaniyor uykusuzluktan. yarin tatil gece enesi babadina paslarim diyordum ki o da cok uykusuzmus (

Dediğin her şey bir bir çıkıyor ve ben daha da olabilecekler acısından umutsuzum

Tahinin üstündeki yağ birikintisi oluyor ya onun yağını ayırıp sürdüm gögsümün ucuna geçirdi birkaç güne. Hatta biri iltihaplıydı yara kabukları kalkıyordu çocugun agzına gelmesin diye soymuştum

Cok yorgunum bacilar

Oglus hem emiyor hemde mama takviyesi aliyor.
Doktor dedi diye hero baby kullaniyordum.
40 i cikdiktan sonra oglusun mamayi yedikce kusmaya basladi.
Once usuttu sandim. Sonra sutumu sagdim biberonla verdim kusmadi.
Arastirdim hero baby kusma yapmus bir cok bebekde.
Benim.oglusada yaramadi kanimca.
Yiyor kusuyor yine,acikiyor yine yiyor yine kusuyor.
Gunde kac def Uzerini degistiriyorum.bilmiyorum.
Dun artik yine kudunca basladim aglamaya.
Bugun 42 gunluguz 3 gundur moralim cok bozuk.
Az once nobetci eczanefen aptamil aldik.
Kocis de oglusda uyuyor.ins kusmaz...

Cok ozledim sizi. Butun gun ede yanlizim.
Lousalik bitti bende depresyonu yeni etki gosteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…