2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Uykusuzluk bir dert, sorumluluk ayri bir dert bir de yalnizlik bambaska bir dert... Sutu sagdim, antibiyotigimiz var zamaninda verilmesi gerekiyor onu soyledim, esime dedim kinsen halleder misin? Tamam diyor uyuyor, bagir cagir uyandiramiyorum adami, yoruluyorum gunde birkac saatlik uykuyla duruyorum,azcik ilgilen diyorum tamam diyor ama sozunde durmuyor ayakta uyuyor.
Sonra isten geliyor ben oglumu cok ozledim falan filan bu ne ya oyle bebek herkes sever hicbiseyiyle ilgilenme, sadece agucu diye sev, ben de severim oyle ne var. Kayin Pederimde telefon acmis ogluma dort dortluk bakin diyor, sen demesen bakmicaktim diyesim geldi,safmilar bu insanlar ya, cocuga oyuncak muamelesi yapiyolar, kendi cocugunun yuzune bakmamis dove dove hal etmis simdi bana anne babalik egitimi veriyorlar, Allah im cok zor bu isler.
Bebegime odaklanamiyorum bile, bazen cok yoruldugumu hissedip dikislerim agriyor diyorum esime ilgi istiyorsun ama kusura bakma ben de yorgunum sana simdi ilgi gosteremem diyor, dunyanin en anlayisli erkegi dedigim insandan hergun biraz daha uzaklasiyorum.Babalik sorumlulugunu kaldiramiuor,ben hamileyken bana soz verdi cocuk dogunca sigarayi birakicam diye ondan bile vazgecemedi.O kadar zayif karakterli geliyor ki bana cok zorlaniyorum coookk(

Aptamil pre kullanıyorum bende çok memnunum gün içinde de 2-3 bardak rezene içiyorum sütümden o da geciyor rahat gaz cıkartıyor canım aklında olsun
Aynı şeyler.. Bende resmen çocuktan sonra eşimden soğudum.. Eve gelir 5 dk çocuga bakar sonra elinde tlf sığır gibi saatlerce onunla oynar ne bı sorar akşama kdr ne yaptın yoruldun mu iki laf etmez sonra da oturma odasına gider yatar sabaha kadar leş gibi.. Bu hafta sonu konuşucam anladığım kadarıyla sana hiçbir sekilde ihtiyacım yokevleri ayıralım haftada bir sevmeye gelirsin diycem o derece gerginim!!!

herkeste ayni sorunlar var maalsef. az once oglum uyandi kucukte uyaninca cook uykum var falan dedim bi baktim bizimki almis buyugu onun odasina gidiyor guya uyutacak. koskoca cocuk yatacak yanina uyuyacak ohhh. bi de kac gundur bel fitigindan muzdaribim sen az yat dinlen demez sagolsun. nasil olsa evdeyim ya ona guveniyor ama az kaldi ise baslayim hele bu cok yorgunum triplerini zor atar. cok sinir olmustum ustune de ayni sikayetleri gorunce icimi doktum kizlar kusura bakmayin

Benim esim yardimci oluyor sagolsun ama yine de yetmiyor ev isleri yemek camasir utu, esim kac gundur cok agir hasta rapor aldi o yuzden evde, ama bu sefer de oglumu ozledim yanina yaklasamiyorum bunalimina girdi aksama kadar surati asık.

Aynı şeyler.. Bende resmen çocuktan sonra eşimden soğudum.. Eve gelir 5 dk çocuga bakar sonra elinde tlf sığır gibi saatlerce onunla oynar ne bı sorar akşama kdr ne yaptın yoruldun mu iki laf etmez sonra da oturma odasına gider yatar sabaha kadar leş gibi.. Bu hafta sonu konuşucam anladığım kadarıyla sana hiçbir sekilde ihtiyacım yokevleri ayıralım haftada bir sevmeye gelirsin diycem o derece gerginim!!![/QUOTE]

Anlamadigim ne oldu bu anlayisli adama da bambaska biri geldi yerine ( lenslerimle uyuyakaldim diye beni uyandiran cikar canim gozlerin rahatsizlanmasin diyen adam gitti, simdi yanibasinda ciglik cigliga cocuk agliyor adamin ruhu duymuyor, nasil duymazsin dedigimde de ben onu ruyadayim saniyorum diyor( gece totalde 2-3 saat uyudum kendisi 8 saattir uyuyo daha da uyur ben uyandirana kadar. hayal kirikliklari ile doluyum

Anlamadigim ne oldu bu anlayisli adama da bambaska biri geldi yerine ( lenslerimle uyuyakaldim diye beni uyandiran cikar canim gozlerin rahatsizlanmasin diyen adam gitti, simdi yanibasinda ciglik cigliga cocuk agliyor adamin ruhu duymuyor, nasil duymazsin dedigimde de ben onu ruyadayim saniyorum diyor( gece totalde 2-3 saat uyudum kendisi 8 saattir uyuyo daha da uyur ben uyandirana kadar. hayal kirikliklari ile doluyum [/QUOTE]

Benimki birde utanmadan arkadasıma eskiden gezer tozardık hamileliğinde de şimdi de devamlı yorgunum dedi gibi bi laf etmiş.. Anlamıyor erkek milleti

Brnim kocis saolsun yardimci kizlar.
Gecr sadece mama verdigimiz icin bir gec ben bakiyorum bir gece kocis.
Ise gitmesine ragmen hic bsi demiyo saolsun.
Biliyo gunduz uyuyaadigimi.ben kocisin ev gelmesini iple cekiyorum valla.
O zaman ancak kendime zaman ayirabiliyorum.

bebek mecburen yanlış tutuyo...benimkilerin ucu çok küçüktü...birisi az da olsa büyüdü ama sağdığımın ucu o kadar küçük ki tutamıyo kuzum...tutamadıkça da sinirlenip hırpalıyo

ben de mama veriyorum günde 2 kez...kızım hiç istemiyo...mamayı genelde kusuyo...
ben istiyorum ki o mama içerken göğüslerim az da olsa dinlense,yaraları iyileşse...
ben de aptamil almıştım...burda geçen başka bi mama ismi geçmişti,aklıma gelmiyo şimdi adı,ondan alıcam denicem...
aptamil gaz yapıyo kızımda...

eşlere bebekten sonra bi haller oldu galiba kızlar...babalığı kaldıramadılar galiba...allah yardımcınız olsun...inşallah değişirler...benim eşimde doğumdan önce pek yardım etmezdi,doğumdan sonra tam tersi oldu...şaşırttı beni...

dün akşam 5-10 arası uyumadı kızım...
ama ağlamadı da...
10'da bi yattı,yatış o yatış...
bütün gece emip yattı,hiç yormadı beni...
şimdi de uyuttum ama dün gecenin acısı kesin bugün çıkar...
işlerimi hemen halletmem lazım

Benimki milupayi sevdi, 90 ml verdigimde kusuyor, 60 ml de sadece 5-6 damla agzinda kalani cikariyor. Once her iki gogsumude 20 ser dakika emziriyorum (dr 10ar dakika dedi ama sut var emsin) sonra mamayi veriyorum.

Bu arada biberon olarak chicco nun anne gogsu gibi meme seklinde olan modelini kullaniyorum cok memnunum, eger enerjim varsa kasikla veriyorum, yorgunsam biberonla.

Bende acaba cc yi mi cok veruyorum.
Emiyor beni ama e kadar sut aliyor bilmiyorum.
Sonrasinda 60 cc maa veruyorum.
Milupayi hero kadarcikarmadi. Gazini alirken agzindakiler cikdi sanirim.
Bnde cc yi azaltmayi denicem

Günaydın

Yüksel anlatım sekline gulerken ağladım ,

KiZlar bir temizliğe sardım heryeri çamaşır suyuyla sildim supurdum bir odanın tozu alırken emziriyorum kızı öteki birsey istiyor Sadece cocuk odamda az bir is kaldı

Birde yarın düğün var
Allahım ne giyeceğim
Benimkiler 36-38
Simdi varım 42 hic birşeyim olmaz ayakkabı ve eşarp dısında
Hatta ince çorabım var mı hatırlamıyorum 10 ay evvel kaldırdım herseyi.

Bugun çıkasım var ama bebisi perişan etmekten tirsiyorum.
3cocukla avm de bağırıp çağırıp yirtilmayim
Üst basta deneyemem artık el yordamı.

Son olarak
Dun o fitili unuttum koymayı bu gece koydum
Allahim yandım alev alev birde iteledim gitti
Hap değil ki kusayım falan deyim
Uyumak için ne çabaladım
Gece kıza kalktığımda hala bir yanma hissi vardı
Bu ney ya amaan

Hepinize selamlar
Bu foruma hergün girip yorum yazabilsen arkadaşları tebrik ediyorum özellikle de voltaj ı :) çocukla uğraşmaktan yazmaya kafa kalmıyor bende :/
Nisan annesi olup ta en erken doğum yapanlardanım ben.. Kızım 15 Mart tarihimde normal doğumla 8 aylıkken 2900 kilo ve 47 cm olarak dünyaya geldi.. Artık nerdeyse 2 aylık olacağız.. Ben de küçük tecrübelerimi paylaşmak ve sizlere bazı konularda danışmak istiyorum.
Bebeğim doğduğunda ben de ilk sarılıkla uğraştım.. İlk etapta ben de sadece anne sütü diyerek direndim..Ancak sarılık değerleri yükseldikçe bunun anlamaız olduğunu düşünerek mama ve su takviyesine başladım.çünkü sarılığa neden olan bilirubin maddesi idrar ve kaka yoluyla vücuttan atılabiliyor.. 1 hafta içinde sarılıktan eser kalmadı hamdolsun..bu arada göğüslerimde hiç yara olmadı ancak benim de emzirirken çook canım yandı..başından beri göğüslerime her emzirmeden sonra lanolin krem ve e vitaminini birlikte bolca sürdükten sonra buzdolabı poşetiyle kapattım.. Bu sayede göğüs uçlarım çok yumuşadı ve yara olmadı
Başından beri kızıma günde 1 ya da 2 kere 60 ar cc mama veriyorum.ilk başlarda sütünüz çok olsa dahi bebeğin çenesi çok güçlü olmadığı için doyana kadar ememiyor bebeğin aç kalmaması önemli.. Güçlensin ki annesinin memesini kuvvetli emsin..ne kadar iyi emerse o kadar çok sütümüz olur :)
Mama olarak ilk önce aptamil pre kullandım..kabızlık ve gaz yaptı..daha sonra conformil ve sma gold denedim.. Sma gold tavsiye ederim.. Yalnız bebek kabız olduysa ya da zorlanıyorsa mamanın içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı koymak çok işe yarıyor.. Biz pek kabızlık sıkıntısı yaşamadık bu sayede..
Bayağı uzun oldu yazdıklarım ama umarım faydalı olmuştur sizler için..bu arada annecikler lütfen üzmeyin kendinizi..bebekler ilk 3 ay takviye olarak arada verilen mamaya alışmıyorlar.. ben mamayı avent in anne memesine benzeyen biberonuyla verdim.. Mamaya hiç alışmadı.. Aksine karnı tok olsa dahi meme emmek için ağlıyor.. Ancak kırkınız dolunca siz de farkedeceksiniz sütünüzün arttığını.. O zaman mamaya zaten pek ihtiyaç kalmayacak.. Benim size danışmak istediğim konu aşılar.. sizler sadece sağlık ocağının yaptıklarını mı yaptıracaksınız.. özel aşılar var hastanelerin yaptığı.. onlardan hangilerini yaptıracaksınız..ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sevgilerr

5dk emip birakiyorsa burnu tikalidir kizinda masallah cok tatli

Voltaj canim cinar yine kilo almamis persembe gunu kontrol vardi. 22 gunluk olduk 18 gundur 3850 de takildik kaldik. Sutum mu yetmiyor acaba dedim dr yetiyor ama bize daha fazlasi lazim dedi. İc organlarinin ve beyninin buyuyup gelismesi icin dedi. Ama voltaj canim albumu de sildim ben ama ama herkes 3850 cok iyi uzulme diyor ama elde degil.

kizlar acil yardim istiyorum kizim kabiz oldu kivranip duruyor şurup ismi verin bana z.yagi ise yaramadi

merhaba arkadaşlar ben de ağustos anneleri üyesiyim. forumunuzu okuyup bir taraftan nelerle karşılaşacağım konusunda fikir sahibi olmaya çalışıyorum. Allah hepinize bebeklerinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Tüm sıkıntılarınız en kısa zamanda çözülür inş. bu arada aras bebeği merak ettim rahatsızlığı neydi. Allah en kısa sürede şifa verir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…