2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Kiz dertsiz kalp kalbe karsı
Bende sana destan yazıyordum hatta o kadar uzun olmuş ki site giriş yap diye uyarı verdi:))

Kiz basa çıkarsın elbette
Kocan bile değişir bak gor.hatta o da istemez kimse gelsin.
Hem yardımı olmayan yük olanı ne etcen boşver ona yaptığın hizmeti evine bebisine yap

Son düzenleme:
günaydın yorgun olup kimselere anlatamayan arkadaşlarım
aranızda kanguru alan ya da kullanacak olan var mı bizim bücürük tam bir kucak çocuğu oldu hareketsiz de durmak istemiiyor gazı olduğu için galiba kanguru kullanabilir miyim size bi sorayım dedim
bi de geçmişi okumadım ayaz oğlanın durumundan haber var mı yasin okunmaya deam ediyorsa benim kırkım çıktı okuyabilirim

Voltaj canım 2. ismimiz Enes oldu.2 isim olunca egemen uzun olacaktı. hem de Kur'an-ı Kerimden isim olsun istedik. 2. ismi ben seçtim. ilk isim kb ismi oldu iki isim birleşince anlamı müslüman olan insan anlamına geliyormuş. aman neyse ikinci isim kondu ya oğlum istemezse bidaha dava açarız nolcak.

eşim annem burdayken çok yardımcı oluyordu.altını değiştirirken üstünü değiştirirken o da yardım ediyordu bana. annem sadece ev işi ve yemeğe bakıyordu. çok rahattım o zaman. suyumu bile ayağıma getiriyordu annem. eeee eşimde 2 anne arasındaki farkı gördü.
hee bu arada kb gramse midir nedir ondan taktı.

senin kvde tam pişkin. hepsi aynı bunların ya.

Canım bende kanguru almayı planlayan bi benmiyim diyordum :) henüz almadım ama dün gezmeye çıktığımızda fiyatlarına baktım biraz internetten de bakıp ona göre karar vericem evde kolaylık olacağını düşünüyorum

Dertsizcim isim mevzusunun sonuçlanmasına ve istediğin isminde konulmasına çok sevindim :)

Kızlar en sonunda geldim :) bugün kızımla başbaşa kaldık sonunda bugün 27. Günümüz :) annem gideli 10 gün oluyor annemin gidişine hiç bu kadar üZülüp ağlamamıştım bu defa çok zor geldi anne olmak etkiledi sanırım ve yanımdayken hiç bu seferki gibi iyi anlaşmamıştık :) sonrası ise kabus kv ile başbaşa kaldık annem cuma gitti bizim kv Cumartesi gezmeye akrabalara ev oturmasına gidelim demeye başladı gidemeyincede odadan odaya gezip saklı gizli misafir çağırmaya başladı neyseki onunla 10 Günü'de atlattık eşim de zaten iki anne arasındaki farkı biliyordu iyice katmerlendi :) kendi kendine senin teyzeler falan bebişi görmedi dedi Ramazan bayramı için şimdiden program yapıp iznini ayarlayıp 10 günlüğüne İstanbul planı yaptı :) maşallah diiim hamileyken pek yardımını görmedim ama şimdi gece yanına yatıyorum benden önce uyuduysa kızım diye fırlıyor adam sadece altını ve kıyafetlerini değiştirmiyor geri kalan herşeyi yapmaya çalışıyor :)

kızlar bana gaz ve kaka sorunu için acil öneri lazım. zinko ve kimyonlu rezene kullanıyoruz ama bi faydasını görmedim. oğlum çok kötü durumda sabahtır ağlıyor, benim ise kafamı kaldıracak halim kalmadı.

ben nurse harvey kullanıyordum ama bi kaç gündür çocuk hem gaz problemi çekiyor hem de kabız olmadığı halde kakasını yaparken çok zorlanıyor ve önceden her bezi kakalı olmasına rağmen şimdi iki üç seferde bir yapıyor ben de şurubu bıraktım bakaım gazını kucakta atkatmaya çalışıyorum üç ayın sonunda benden eser kalır mı bilmem üç ay dayanabilirim inşallah görümce de bizde kalıyor çocuğu bi tek ben susturabiliyorum diye çocuk hep bende yoruldum gari bu yorgunluğun çocuğumun sevgisinin önüne geçmesinden korkuyorum annem gelse bize yemek yapsa çocuğun gazı azalsa benim sırt ağrılarım geçse....

selam herkese
arada bakıyorum ama yazamadım bir türlü fırsat bulamadım su anda da bi elimle sut sagıyom bi elimle yazıyorum :))
18 gunluk olduk biz kimi zaman sakin kimi zaman gazı tutuyor omuzda uyumaya alıstı ya da memede yataga koydum mu uyanıyor derın uykuya dalana dek dolanıyoruz uyandırmak istedim mi de uyanmıyor uyandı mı uyumuyor öyle uğraşıyoruz göbeği düşünce kanama devam etti 2.doz k vitamini aşısı olduk mama vermiyorum ben 1. ay dolunca kilosuna bakalım ona göre konusuruz dedi doktor hala silikon ucla emiyor
Artık nerdeyse tek ben ilgileniyorum annem çok panikti ilk gunler ben zaten ilk 3 gun ilgilenemedim hep eşim ilgilendi sağolsun yanımda hastanede annem kalamadı esim kaldı hem kızımıza hem bana baktı Allah razı olsun
İlk banyosunu da eşim yaptırdı annem heyecandan birşey yapamıyor yeni yeni alıştı arada veriyorum anneme kucagında uyutuyor biraz nefes alıyorum bazen sut sagıp bi saat eşimle dışarı çıkıyorum
Artık yavas yavas ev bakıyoruz tasınmamız lazım annem bakar diye dusunuyordum ama yanılmışım kendine zor bakıyor ki malesef yine de Allah razı olsun elinden geleni yapıyor ama ben işe başlayınca bakıcı tutmaya karar verdim annemle olmayacak onlarda durmamızın da anlamı pek kalmadı cunku evi ben ve esım temizliyoruz yemekleri biz yapıyoruz bi yandan bebekle ilgileniyorum işte arada annem alıyor annem habire çamaşır yıkıyor utuluyor ya da balkonda sigara içiyor ya da yatıyor tek tesellim kedimle ilgilenmesi en azından o yük olmuyor pek bana.
Benden haberler böyle. Bu arada bizim yattıgımız oda çok sıcak 29 derece ve nem %60 bazen daha yüksek kedi oldugu için pek kapıyı acamıyoruz kısa kollu body ile üşür mü sizce kararsız kaldım

Cnm yatarak emzirmekten korkuyorum çok uykusuz kaldığım için dalıyorum hemen
Bnm doğumun üzerinden 17 gün geçti ama makattaki ağrı devam ediyr hala batikonla gazlı bez kullanıyorum Allah şifamızı versin
Papatya çayıyla nasıl yıkıyorsun

Kızlar çok endişeliyim bugun dr a gittik kızıma işitme testi yapılmamıştı
Bugun yaptılar sol kulakta bişey yok ama sağ kulaktan bir türlü cevap alamadı
Dedi yakın zaman da yıkadınızmı dün yıkamıştık kulağından pislik çıktı dedi su kaçmş olabilir o yuzden olabilir dedi
Bir daha yapacklar testi ama ayın 18 inde 3 gün yıkamadan götüreceğim kurumuş olsun diye kulağı
Sizede böyle oldumu yani işitme testini sonradan yaptıranlarda

Amin tez zamanda insallah;( ben su kaynatiyorum icine 2-3 poset papatya sonra ilik olunca pet siseye wc den sonra onunla taharetlen cok iyi geliyor..

yaaaa benim bu oğluş gündüzleri sessizce uyuyor geceleri mıkırdıyor sinir oldum yaa sabaha kadar neden gündüz bişey yok da geceleri coşuyor anlayamadım bi de damla verince burnu tıkalı gibi fıkırtılar gelio ama onun dışında hiçbi şey yok benim tuhaf huylu oğlumun....var mı bi fikriniz????

amanamazon, sersav, gulumier,eozlem ve unuttuklarim varsa hepinizin gozu aydin Allah anali babali buyutsun. biraz gec oldu ama anca bakabildim.
ozlemin kizin nasil simdi? cok gecmis olsun.
ayaz bebekten haber goremedim son bikac sayfada Allahim sifa versin. dua filan okuyacak misiniz tekrardan?
amanamazon maasAllah dogumun cok kisa surede gerceklesmis nasilsiniz simdi bayadir girmemissin sende ama cok sukur sagliginiz yerindeymis sutunde varmis.
dertsiz kardesinin esinin erken bi haftada suyu gelmisti yanlis hatirlamiyorsam o nasil oldu?
laterne,sipsezan sizlerede cok gecmis olsun.
yuksek voltaj sanada gecmis olsun ins bi an once atlatirsin.
gorkemremaasAllah kizina kucucuk ya ne tatli
birde cocuklarin bulundugu odanin 18-20 derece sicaklik arasi olmasi lazim normalde.29 derecede kisa kolluyla yatirabilirsin normalde.sen kendin ne ile yatiyosun?

bu arada ne guzel vakit bulup girebiliyorsunuz, ben hic vakit bulamiyorum.biraz okuyum die ya acarken oglum aglar ya okumaya basllayinca :)
biz 5 haftamizi doldurduk, kiyafetlerimize sigmiyoruz artik, birde sizlerinde bebisleriniz ilk haftalara gore cok uyanik kalmaya basladimi?

Son düzenleme:
Kaka ve gaz sıkıntısı çeken arkadaşım,

Bizde de adını sıkıntı var,nurse harvey `s kullaniyorduk gaz için ama bıraktım onu, pek bir şey fark etmedi sanki, bio.gaia damla kullaniyoruz bir tek kaka sıkıntısı için...göbeğine masaj ve bacaklarini karnina dogru itmek cok iyi geliyor..birde bebek arabasıyla geçiriyorum akşam üstü daha rahat ediyoruz sanki gece...

Dertsiz belki biraz yorulacaksın ama en iyisi cennetinle yalnız olmak, esin yardım edebiliyorsa arada kimseye ihtiyacın kalmaz..benim oğlum dün sağladı kardeşini ben yemek yaptım, kendi kendimize yetiyoruz, hafta içi annem geliyor akşama kadar, saolsun, manevi olarak bile doyurucu varligi..

Voltaj o terlerle benim de başım dertte, hatta koku bile var, kendimden iğrendim..hergun duştayım ona rağmen terliyorum..şimdi azaldı biraz ama başlarda kafayı yicektim..

laterneye bisey mi oldu?ben goremedim gecmiste..

bebeğim bugün 12 günlük oldu ama bni neredeyse hiç emmedi deniyorum ama gögüsüme geldimi basıyo cığlıgı sağıp veriyorum ve mamada veriyorum bni emmesini nasıl sağlayabilirim yardım edin lütfen kafayı yiyecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…