2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
canım çok geçmiş olsun artık geçmişi okuyamadığım için haberim olmadı kusura bakma
bian sanki kendim yazmışım sandım canım senin yazdıklarını
benimde en sinir olduğum cümleydi annesi ne yapmış oğluma bir sustum iki sustum en sonunda bende fena patladım.
o günden sonra herşey daha iyi artık oğlumun hiçbirşeyine karışmıyorbana da laf edemiyor demekki bi patlamak lazımmışisim olayını çözmenizede çok sevindim
41 kere maşallah canımmmmmçok tatlı çok

canım bizim doğumdan 1 hafta sonrası bakıldı ve çok şükür geçmişti.
ama abimin bebeğinde oldu aynı senin ki gibi birinden geçemedi 1 ay sonraki kontrolünde geçti oda olur yani böyle şeyler takma kafana dediği gibi kulağı aktığı içindir

maşallah çok tatlı canım.allah nazardan saklasın.

canım çok şükür bebeğimiz iyi. su sızıntısı da geçti ama takip ediliyor.

bizim oğlanların huyu aynı Allah yardımcımız olsun.
Kizlarrrrr bu tuyler uzadi yine yahu napcaz agda mi jilet mi offff offff
bende yavaş yavaş düşünmeye başladım ama biraz daha bekleyeceğim.

Sizi o kadar çok özledim ki Vınn süremiz doldu kapadık yeni internette sıkıntı yaşadık hala bağlanmadı şu an dışarıda bir yerden bağlanıyorum.
Bebeğim yarın bir aylık olacak kısmetse :) Gezmelere çıktık babaanne ve büyükbaba burada.
EGOMEGO en son kötü haberler vermiş Allah yardım etsin Ayaz bebeğe çok üzülüyorum duadan başka bir şey gelmiyor elden.
İnternet bağlanınca geçmişi okuyup uzun uzun yazarım inşallah. Hepinizi öpüyorum kocaman döndüğümde umarım herkesten güzel haberler alırım

Kizlar benim kızda sırt üstü yatarsa ikiniyor sikiniyor bir haller gicirtilar
Yüz üstü yatarsa daha iyi ablasida böyleydi genetik mikirti fisirti zaar

Birde tüyler benim hala cok az çıktı ne birakmaklik ne yolmalik
Ama ter kokusu hakİkaten zorluyor beni devamlı üst değişiyorum dıştan çıktığımda bile koku sinmiş gibi geliyor
Arkadasım gelmişti bugun sarılıyor dedim cok terliyim falan ( kokmuyor falan dedi ama hadi len.bir çözüm deyin hele niye var

ay o ter kokusu bende de var. terlediğimi hiç bilmem ben. ama şimdi kokuyorum yaaaa. parfüm sürsemde roll on kullansamda yok yok koku gitmiyor

selam kızlar
kızımın 22. günü. benim kız da uykusunda bağırıyor, aglıyor, fıkır mikir.
benim kanama ile başım dertte. bi bakıyorsun hiçbir şey yok, ertesi gün adet görmüş gibi akıntı var.

eşim sağolsun bebeğimizin bakımına yardımcı oluyor.
yalniz biz bebek arabasını kimin süreceği konusunda anlaşamıyoruz.
ben sürünce suratını asıyor, neredeyse bebeğimi kucağıma vermicek :))

slm kızlaaar sürekli takpteyim ama fırsat olmuyor kızımdan yazmaya sürekli kucakta olmak istiyor ya da sallanmak uyuduğunda da ev işleriyle uğraşıyorum bu arada kızım 52 günlük oldu :))) kanguru alacaklar varmış bende istiyorum ama tam karar veremedim bi de ona koyunca bacakları çok ayrılıyomuş gibi geliyo sıkıntı olur mu acaba tecrübesi olan ya da gören duyan bilgisi olan var mı acaba internetten araştırdım bi bu hoşuma gitti fiyatı uygun olarak ANAKUCAĞI BEBEK TAŞIYICI KANGURU SÜPRİZ HEDİYELİ GittiGidiyor'da 84297158

Ben banyodan sonra gün içinde her terlediğimde sabunlu havluyla siliyorum, daha iyi oluyor..bana da kokmuyorsun sen abartıyorsun diyorlar ama ben farkındayım kendimin..

Bu telefonla yazarken otomatik kelimelerle başım dertte, bur önceki mesajıma baktımda güldum..

biz banyo yaptirdik kizceye,sabahtan beri kakasını yapamıyor, şimdi yorgun düştü, uyudu memede..ama korkuyorum, kalkınca inletecek ortalığı..

Bu doğum izninden hala haber yok..işyeri de erken doğum yaptığım için doğum öncesi uç haftamı yakıyor..ben araştırdım torba yasayla kabul edilen son haline göre yanmıyor..şimdi bakalım ne olacak, yoksa 30 mayısta iznim bitiyor..senelik izin,rapor ile biraz uzuyor ama yeterince değil..o uç hafta bana lazım..

hakkını bırakma bence çünkü ben de 2 hafta erken doğum yaptım doğum sonrasına eklediler hatta doktor direkt olarak raporumu 10 haftalık yazdı.

merhaba kizlar AYAZ bebek icin bende bir yasin okudum allahim kabul etsin ins kisa zamanda annesinin kucaginda olsun kucuk melek
Allah kabul etsin canım, ekledim listeye.

Çok şükür atlatmışsın o günleri, ne zor anlar yaşamışsınız, çok geçmiş olsun tekrar..

maşallah canım, nazar değmesin..

oda ısısını 22-24 diye biliyorum ben
bide uyku konusu hemde nası uykusuz, büyümicek bizim çocuk zannederim, hiç uyku yok, kucakta belki biraz
böle diyolar ya forumlarda filan 3-4 saat uyuyomuş kimi bebekler,
ben 1,5 saatten fazla uyumadım hiç
gündüz uyurdu, bu ara oda yok

başlarda benide emmiyodu, göğüs ucuma mama damlata damlata emmeye başladı

doğum öncesi kullanılamayan izinler doğum sonrasına aktarılıyor diye biliyorum bende
benimki öyle
bencede arkasını bırakma, bizim toplam 16 hafta iznimiz var, doğum ne zaman olursa olsun

Allah'ım ...
Oğlum 34 günlük oldu ve inanımaz derecede gaz sancısı çekiyor 3 gündür.
Nurse Harvey varmış, Neo Baby varmış...
bunlardan kullanan-kullanıp memnun kalan var mı, hemen bir nöbetçi eczane bulup alıcam
Zira paşam sabah 7.25'te uyandı ondan sonra toplam 2,5 saat uyudu sürekli kasılıyor ağlıyor.
Kucak denedik, salladık, fön makinası aln filan... işe yaramadı..

Ben kanguru aldim kraft .. Ama kizim hic sevmedi durmuyor icinde. Bir de kafayı sürekli vuruyor saga sola dik tutamıyor bir türlü..deneyip alın bence..

kanguru için taze bebek için daha erken bence. çünkü tüm ağırlığını beline verir.çok yüklenmemek lazım bence. yani bu ilk zamanlar bebeği dik den çok yatay tutmak lazım. benim de kanguru var. ama kullanmak için biraz daha bekleyecem. 3-4 ay.

Ben bir badireyi daha atlattım.. Cumartesi kızımın mevlidini yaptık.. Hemde kayınvalidenin evinde. Dün donduk evimize.. Bu arada korkuyordum yolculuktan ama kizim cok uslu durdu yol boyu uyudu durdu. Emzirdim yine uyudu falan.. Orda da masumdu. Eve donduk kudurdu..

Bu arada feci canım sıkıldı orda. Giderken esim yoldan aradı biz yaklaşıyoruz gelince birsey alalım mı dedi..yok dedi bu. Neyse vardık biz.. Yolda esimle konuşuyordum inşallah annen yemek hazirlamistir cok acıkdım dedim. Haber verdik vardır dedi. Gittik eve yemek yapılmış koca bir tencere.. Benim asla yemediğimi bildigi bir mahalli yemek yapmış baska yemek yok.. Gülerek dedi bir de dene bu sefer yersin belki bende yemediğimi bildigin halde yapmışsın ben ac değilim dedim. Ay bilmiyorum lohusaliktan mı bu kadar kötü ruh halim.. Esime dedim git bana peynir ekmek al gel. Suratimi astım bir yandan da diyorum yemek icin insan surat mı asar kendine gel Mezo.. Ama kendime engel olamadım. Ay anamın evine gitseydim en sevdiğim yemeği yapardı el üstünde tutardı. İcim acıdı ağladım falan. Süt vermesem yemek umrumda değil ama şimdi yemeyince süt olmuyor iste.. Esime dedim mahsus mu yapiyor simdi ciksam lokantaya gitsem ayiplarlar beni ne bu boyle..esim de ona demis niye yaptin boyle biliyorsun bunu yemez baska çeşitte yok..Neyse bu bana salata falan hazırladı. ben onun gibi rahat değilim oyle ac dolabını bakın ne var ne yok diye.. Ekmek falan ne bulduysam yedim kalktım. Gelmiş aksama sana baska seyler yaparım dedi gerek yok dedim .. Aaa olmaz senin sütun olması lazım dedi. Kendimi damizlik gibi hissettim. Süt vermesem bana yemek de vermeyecekler.. O bende kalırken seker hastası diye o kadar dikkat ettim ki yaptıgım yemeklere falan. Cok zoruma gitti böyle yapması sözleri..

Offf insanın anasından baskası yalan iste kimsenin kimseye canı yanmıyor.. Zor geçirdim orda bir geceyi.. Kendimi evime attım.. Eskiden severdim ben kv yi. Şimdi hersey cok değişti.. Ay ben kızımı veremem kimselere.hele gurbetlere Allah göstermesin.. Pamuklara sar sarmala ama sırf bir adamı seviyor diye ellerden kötü muamele görsün.. annemi özledim ( hasta olmasaydı o dakika arayacaktim yetiş annem gel diye..

Ayy döktüm icimi.. Kimselere de anlatamam ki.. Anneme anlatsam o orda ağlar ben burda..

Son düzenleme:
daha önceden almayıp da doğum sonrası ihtiyaç duyduğunuz birşeyler aldınız mı?
yolculukta falan lazm olur diye emzirme önlüğü almayı düşünüyorum da.
peki ana dizi veya emzirme yastığı,minderi alıp memnun olan var mı.
bazı şeyler çok gereksiz miş gibi geliyor. mesela bebek megafon vs.aklıma gelen bunlar.

Evettttttt.. Emzirme önlüğü kullanıyorum sürekli milletin yanında rahat oluyo disarda vs.. Emzirme yastığını hic kullanmıyorum bosuna gitti.. Normal yastık daha rahat.. Telsizi kullanıyorum cok rahat oluyo aklım onda kalmıyor misafir gelince onu odada bırakıyorum telsiz yanımızda.. İyi oluyo. Ama hala ana kucağını kullanamadım durmuyo onda bitki gibi..

mezocum canım çok şükür 1 geceyle atlatmışsın. sen lohusasın yemek yapmaması çok garip geldi bi de seviyorum diyordun.
sen kendine damızlık demişsin ya benim kvde oğlum mandıran geldi emzircek seni şimdi diyordu.
hey allahım yine aklıma geldi.

mert canım emzirme önlüğümü ve yastığımızı annem dikmişti.
önlüğü kullanıyorum ama emzirme yastığı aklıma bile gelmiyor oğlum bağırmaya başladığı zaman yastığı yerleştiricem falan zor iş. zaten silikon uç kullanıyorum ona bile tahammülü olmuyor çığlığı basıyor. telsizden memnunum süpürge falan yaparken telsiz sürekli yanımda, balkona rahat çıkıyorum. bi de benim evim büyük ses duyulmuyor. iyiki telsizi almışız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…