2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
katinamm, laterne, wosgi+, hanipeks+, nil_82, Bebeci, Whitesheep, semerta, bycsrmgnl, Mezopotamya82, lais

semerta, bycsrmgnl, siz ikiniz neden konusmuyosunuz kızlar..gelinde sohbet edelim

ay tatlım ne zaman yazdın bunu hiç görmedim 41 yasin için açtığımız topikte liste nasıl düzenlenir diye kurcalıyordum gözümden kaçmış
edelim hayatım;yukarıdakiler ne içiyorlar öyle :)

ay tatlım okurken çok korktum çok çok geçmiş olsun;Allah korumuş resmen.başın mı döndü nasıl düştün öyle?ilk fırsatta sadaka ver tatlım ihmal etme

ewt tatlım kan şekerim düştü heralde birden gözlerim karardı allahtan bişey yok herşeyde vardır bi hayır kızımı gördüm ama tam belli değil ama kıza benzio dedi

kızlar bir şey sormam lazım size. yaptıranlar bilgi verebilirse sevinirim..
ben bugüne kadar depresyon takıldığımdan (aşırı bulantı ve kusmadan dolayı) ne testlerimi yaptırdım ne diğer tahlilleri.. onlar neyse zaten niyetim yoktu testleri yaptırmaya ama bu aşı konusu aklıma çok takılıyo.. bugün bebişi görüp heyecan yapınca doktora sormayı unuttum..aşı yaptırdınız mı ? kaçıncı haftada yaptırılması gerekiyor ?

Rus Bilim Adamı Yevgeni Vinogradov, heyecan verici bir iddia ortaya attı. Vinogradov'a göre, 2013'te çok sayıda yetenekli ve dahi çocuk dünyaya gelecek.
Onlarca yıldır dahilerin biyografilerini inceleyen Rus bilim adamına göre güneş sisteminin döngüsü 2013'te tamamlanıyor. Her 11 yılda tamamlanan döngünün başı ve sonunda dahi çocuklar dünyaya geliyor.
Rusya'nın Sesi Radyosu'na göre Vinogradov, 20 bin dahi üzerinde inceleme yaptı. Buna göre ebeveynlerin genleri çocuğun yetenekli olup olmamasına fazla etki yapmıyor. Yetenekliler tahıllar gibi düzensiz olarak doğuyor. Kimi yıllarda çok, kimi yıllarda az. Rus bilim adamına göre dahilerin doğumunda en etkili faktör güneşin konumu ve aktivasyon evresi. Yetenekli çocuklar ise daha çok bu evrelerin başında ve sonunda dünyaya geliyor.
Rus bilim adamına göre yetenekli çocuklar daha çok gezegenin kuzeyinde dünyaya geliyor. Kuzey yarımkürede doğan Nobel ödüllülerin sayısı güney yarımkürede doğanlardan 40 kat daha büyüktür. Finlandiya, İsveç ve Norveç gibi ülkelerin her birinde toplam olarak İspanya, İtalya ve Portekiz'den 9 kat daha fazla Nobel Ödülü sahibi var.
Dahiler için bir diğer gösterge ise kış aylarında dünyaya gelmeleri. Kışın dünyaya gelen çocuklar daha kilolu olsa da yazın dünyaya gelenlere göre daha zeki. Aslında kışın doğan çocukların ya da kuzey yarım kürede doğanların daha yetenekli olmaları oksijenle ilgili. Kışın ve kuzeye doğru gidildikçe oksijenin fazla olması çocukların zeka seviyelerini doğrudan etkiliyor.
"NE KADAR DOĞRU BİLEMEM AMA..."

Maşallah canım benim diyorum size onlar bizlerden güçlü maşallah
Bende karar veremedim doktor konusunda ya bakirkoydeki Prof a mı gitsem yoksa buradaki bayanların ovmesiyle gittiğim medilife takı sanem hanimama bilemedim. Prof sizintiyi gördü iğne yazdi yarın için de ikili teste çağırdı pazartesi de medilife randevum var
Ne yapmalıyım yaa

iş yerindeki arkadaşlar iyi bakıyorlar bana meyve yiyoruz,kuru üzüm aldım çekirdekli bikaç tanesi yeterli oluyor.

ben evden meyve fln alıyorum yanıma bu saatlerde yiyorum

tatlım yanında elma gibi sert meyvelerden götür ara öğün olarak tüketebilirsin..
biraz ceviz,badem,fındık bulundur hep..
küçük süt al birde yanına..

Meyve ye canım bol bol, sabah evden çıkarken at çantana, ya da iş yerin müsaitse kilo ile al koy heran elinin altında olursa aksatmadan yersin.

Teşekkürler kızlar :)
Elma bende getiriyorum da beni daha da acıktırıyor diye genelde eve gitmeye yakın yiyorum.
Kuru meyvelere bulantılı günlerimde kalma tiksinti var. Umarım tekrar alışırım. Çünkü hazımsızlık için birebir olduğunu biliyorum.
Kuru yemişler de iyi olacak da aklıma gelir de getirsem iş yerine.
Salatalık da tuzlayınca güzel olur şimdi bile canım istedi :)

ben pazartesi başlıyorum okula, rapor bitti. yemek konusunu şimdiden düşünmeye başladım. ben daha patates haşlama ve yağsız makarna dısında bırsey yıyemıyorum. patates haşlayıp götürebilirim ama o da bıktırdı artık.. bulantılarım geçse de yesem bende kuruyemiş falan. bi de benimki köy okulu kantin falan yok ..hani olsa sade tost falan da yiyebilirim gibi geliyo. geçsin artık ya burda sağlıklı beslenmeye çalışanları gördükçe vicdan azabı çekiyorum ben hamile kaldıgımdan beri boğazımdan sağlıklı birsey gecmedı patates güzeli olacak benim kızım :)

cnm yine sen bilirsin ama bence prof derim bak senin doktorun göremediğini gördü hemde tesadüf eseri gittin bu doktora bence bu bi raslantı değil

afiyetler olsun canım :)

iş yerindeki arkadaşlar iyi bakıyorlar bana meyve yiyoruz,kuru üzüm aldım çekirdekli bikaç tanesi yeterli oluyor.

inşallah tam zamanı ne zamansa ozaman olsun hepimizin ne erken ne geç.

ne kadar geç olursa hem bebek için hem bizim için iyi olur, havalarda biraz ısınır bebişlerimiz hasta olmaz.

ara öğün çok güzel oluyor meyve badem falan bana diğer ara öğünü de galeta (kempekli ve incecik olanlardan ve yoğurt verdi doktor bir arkadaş ara öğün ttavsiyesi sordu ya biraz önce yazayım dedim.

Kızlar öğlen yemeğinde iyi de yesem bu saatlerde acıkmaya başlıyorum.
Bide iş yerinde yiyecek birşey bulamıyorum genelde abur cubur yiyorum.
Siz de durumlar nasıl? Bir de ara öğün tavsiyeleriniz var mı?

ah canım benim sen de birdaha yaşayacaksın inşallah hem de herkesten daha çok bilinçli ve tecrübeli olacağın için bu defa daha bi içten daha bir gönülden yalayabileceksin inşallah gereksiz yersiz korkulardan uzak. Allahım bizlere hamile kalabilme
yetisi vermiş çok şükür şükretmek lazım en kısa zamanda hayırlı haberlerini alcağız inşallah. Geçen arkadaşlardan birinin dediği gibi ya sana bişey olsaydı Allah korusu seni haberin yokken ya zehirlenseydin falan Allah seni bağışladı.

sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuz :) BEN BOYNUMA ATLATMAM YANLIZ ABİ KUSURA BAKMA:) PİMPİRİKLİYİM YA BİŞEY OLUR MU ACABA DİYE ARTIK GECE UYKU UYUMAM BİRİ BOYNUMA ATLASA :) ŞAKA BİR TARAFA BİRLİKTE OLSAK HER BİR İYİ HABERİ BİRLİKTE KUTLAYABİLSEK KEŞKE.

annelerimiz sağlıklı beslenmişmi zamanında..şimdi herşey ilerledi herşey fazlalaştı diye yiyoruz..
beni çok geç öğrenmiş çokda ağır işler yapmıs..sapasağlam hatunum vallahi

yeni oldu cnm walla bende anlamadım allahtan çok değildi 3-4 basamak vardı oturdum bi anda

Canım geçmiş olsun. Ama sabahtan canın sıkkındı biraz dalgındın galiba. Ucuz atlatmışsın dikkat et kendine.
Ama hafiflemiş geldin sanki kendini daha iyi hissettiğini zannederim. Doktor konusu biraz keyfini yerine getirmiş sanki :)

hadi inşallah :)

sorma kuzum ya heralde bu doktor olayınada çok taktım ama kararımı verdim artık hem herşeyde vardır bi hayır dün öğrenemediğim bebemin cinsiyetini öğrendim kıza benziyor dedi geliyurrr minik kuzu zaten öle deyince düştüğümü falan unuttum yani

çok yakın arkadaşım 2 dk zaten sırada beklemedim doktoru aramıştım haberi vardı hemen girdim görünce rahatladım walla kalbim öle bi atıoduki sorma

çok şükür bi sıkıntın yok hem bebiş cinsiyetini merak ediyodun al sana cinsiyet..
kızlar benim işlerim var akşama yine uğrarım..öperim herkesi..

annelerimiz sağlıklı beslenmişmi zamanında..şimdi herşey ilerledi herşey fazlalaştı diye yiyoruz..
beni çok geç öğrenmiş çokda ağır işler yapmıs..sapasağlam hatunum vallahi

güzeldi :) moral olmadı değil ama Katinamm onların zamanında herşey doğalmış.. çalıştığım köyde teyzeler ne doktor görmüş ne beslenme ne folik asit ne ultrason :))) ama en az çocuğu olanın 10 tane var.. jinelolog arkadaş var ilçede diyo ki batıda kadınlarımız 2 tane doğurunca rahim sarkması oluyo burda kadının 13 çocugu var ne rahım sarkması ne başka bı hastalığı var.. doğal yaşam doğal beslenme çok etkili.. bizim hangi yediğimiz doğal ki ?? babamın tabiriyle biz 'bisküvi çocuklarıyız' :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…