2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kızlar merhaba,
biz bugün 55 günlük olduk, bebişim sanki son 10 gündür pek kilo almadı gibi geliyo bana
40 ınız çıktıktan sonra kontorole gittiniz mi kendiniz için? ne yapıyo doktor kontrolde?

umarım hepinizin bebikleri güzelce büyüyodur, ben genelde 3 saatte bir emziriyorum yada mama veriyorum,
sık sık emzirdikçe değil de biraz mesafe verince daha güzel doluyo göğsüm, szilerin nasıl oluyo?

salı günü otobüsle annemle birlikte edirneye gidicez, ablamın yanına, 2,5 saat yol, ama evden çıkıp ablama varmamız 6 saati bulacak, inşallah otobüste uslu durur bebeğim

günaydın kızlar...
fıstığı uyuttum evi toparlicam şimdi...
bizim kızın gece uykusu düzene girmişti ama gündüz uykusu hala düzensiz...
bi kaç gün gündüzleri uyuyup uyandığı saatleri not edip her gün aynı saatlerde uyutmaya çalışıcam...
bakalım gündüz uykusunu da düzene sokabilecek miyim fıstığın
aranızda böyle bi şey deneyen oldu mu?
bebeğinin gündüz uykusu da düzene giren var mı?

Ya benim kız durduğu yerde 2 dk durmuyor hemen çığlık ağlama mızırdama elleri yumruk atıyo ayakları tekme atıyo hiç durmuyor...
Akşam oldu mu başlıyor ağlamaya gece 12'de uyuyor artık o saate kadar nasıl oyalayacağımı bilemiyorum çok yoruyor beni sürekli kucak istiyor
Bazen diyorum ki atayım ana kucağına ağlasın ağlasın sussun ama desibeli gittikçe artırarak istikrarlı bir şekilde ağlıyor ya sizce oyun halısı aalsam işe yarar mı daha fazla oyalanır mı ?

benimki de düzensiz canım ya emmesi de öyle iki saat ya da dört saat diyemem ne zaman isterse veriyorum memeyi.. takılıo kafasına göre pek saate baktığım da söylenemez hani

Benimkinin düzene girmişti ama bir vakti atlatınca anında düzeni bozuldu iki hafta çok zor geçti ama bakalım tekrar denicem. Biz de geceleri alıştırdık ama gündüzler çok zor oluyor.

Bu arada kızlar benim bebek iki buçuk aylık oldu ve daha kısa süre emmeye başladi. Süre tutuuyorum tek göğüs on dakka anca emiyor eskiden yirmişer dakka takılırdı herbirinde. İştahı mı gitti acaba ya da sadece sulu sütü içip kalanını bırakıyor mudur diye endişeleniyorum. Sizinkiler nasıl acaba?

Temmuz, çok geçmiş olsun canım yazdıklarını okuyunca içim gitti. Benimki ikisini de emiyor zaten birinden neredeyse hiç süt çıkmıyor.

UYUZ KV Allah bu kadınlara akıl bize de sabır versin. Sana sormadan nasıl bırakır ya sanki kendi çocuğu. Bizimki de sahiplenmeye çalışıyor da YEMEZLER :)

Yok merak etme benim doktora öğrencileri sormuştum bunu.Emme süresi 10-15dk yı geçmiyor demiştim o da sütün ağzına fazla gidiyordur o yüzden erken duyuyordur dedi..Ayda 500 gr dan az kilo alırsa o zaman sıkıntı. Mecburen mama vereceğiz çünkü sütünün yetmediği anlamına geliyormuş. DAKİKALARA ÇOK TAKILMA YANİ :)
Günaydın Vilin :) Gündüz uyku düzenimiz yok ne yazık ki ve olması da güç çünkü her gün aynı şeyleri yapmak gerekiyormuş. O da mümkün olmuyor ya misafir geliyor ya dışarıda bir işin çıkıyor düzeni hemen bozuluyor bebeklerin BAŞARABİLEN OLURSA YÖNTEMİ YAZSIN BURAYA BİZ DE FAYDALANALIM ALLAH RIZASI İÇİN

Benim oglumda 65 gunluk peki sadece anne sutu verenlerin aylik kilo alimi nasil
canım benim oğlum 61 günlük geçen ayda bu ayda 700 gr almış. sadece anne sütü veriyorum ama doymadığını hissediyorum göğüslerim dolu dolu değil. hiç emziriyormuşum gibi değiller. buna rağmen doktor mama vermemi istemiyor.lactamil, milkplus,humana ne gördüysem alıyorum ama yine çok etkili değil. çok üzülüyorum doymuyor diye.

gulimier canım ben kontrole cumartesi gittim. 40ımız çıktığında izindeydik ancak fırsat bulabildik.
dr ultrasonla baktı önce herhangi bir sorun yok dedi. krem yazdı bana.
eczaneye geldim drun yazdığı kremi sadece plastik cerrahlar yazabiliyormuş o yüzden alamadım.
kremin fiyatı 65 liraydı izi kalırsa kalsın napayım görünen yerde değil zaten.
böyle bir krem kullanan var mı? reçeteyi netten yazdığı için kremin ismini de bilmiyorum.

Süt konusunda aynı sorunu yaşadım dertsiz ve dayanamayıp mama vermiştim bir de sürekli sağıyordum artsın diye. Bence sağmak azaltıyor sütü, gün içinde kendini çok yorma sırtüstü uzan birde sulu gıdalar tüket birde zaman tut her yarım saatte yada bır saatte değil iki buçuk üç saatte bir emzir göğüslerin doluyor o zaman çocukta emmekten zevk alıyor, umarım işe yarar

Sorma cnm cileden ciktim resme..dun birde tutturmus nektarin yalatacak yapma diorum bsy olmaz diyo ona ihtiyaci yok vermeni istemiorum dedim vermedi..birde durmus kizim 1yasina gelsin sana vermicem bizde kalacak ztn seninke gelmek istemez fln..haftada 1kez gormeye bile tahammulum yok biktim resmen.esimlede aramiz cok bozuk.hayattan sogudum bu aralar

Malesef yok gunduzleri kafaya nezaman eserse ozaman uyuyor..

Dertsiz canim appletiserin yorumuna aynen katiliyorum bol su ve dinlenmek biraz fazla ev isine dalsam o gun azaliyor sutum

Bunu denedim ama degisken oldugundan hergunu oturtturamadim duzen ama yinede eskiye oranla iyi dene yani bence

Kızlar soranlar olmuş oyun halısı ile ilgili ben Fisher Price Discover and Grow u aldım ayak kısmında piyanoyaı vurarak sesler çıkarıyor ve mutlu oluyor ellerlede asılı oyuncaklara vurup duruyor birde ayna var asılı ona bakıyor derin derin ne yakışıklıyım diye:)) benim için iyi oldu bence bebek için de çünkü bebek yaşına uygun becerilerini geliştiriyor tv e bakmak yerine. Kesinlikle tavsiye ederim

Oyun halisi bizdede var kizim 30dak oyalaniyor pek funksiyonu yok yuvarlak tepesinde ayna ve oyuncaklar var ama onunls konusmaya calisyor :) kiz kardesim almisti hediye olarak

Birde dun kizim ilk kez döndü karninin ustune yatirdim sirt ustune dondu :) yavrum kendiside sasirdi sonra guldu..

Son düzenleme:
benim oğlum tek gögüste en fazla 10 dk emişyor
ilk ay ii kilo almıştık ayın 27 sinde kontrolümüz var umarım sorun olmaz
akşamları geç saatte banyo yaptırıyorum 5 saat felan uyuyor sonra 2 saatte bir uyanıyor sabah 5de uyanıyor kesinlikle uyyumuyor :S
gündüzleride alıştırmıştım2 yada 3 tur topalmda 6 saat feln uyuyordu kend kendine en fazla pışpışlayarak uyutuyordum
kvlere gittim uyıuyan cocuğu uyandırdılar sevmek için dün akşamdn beridurmuyor uyuyamıyor (

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…