- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
Kizlar birde bebeklerin atesini neresinden olcuyorsunuz?? Cocuk doktoru kulak ve kol alti yanlis sonuc verir popodan ölc hep dedi ama pek cesaret edemiyorum ben.inciltirim diye
Morgokyuzu, i m here gız.
Ya ben bakıyorum ama muhabbet koptu gibi.hani hep bebek ve bebek sorunları gelişimi vs oldu.
Ha Bu topicteki amaçta o zaten.
Başka bir topigimiz olursa muhabbet namına katilabilinir.cocuktan fırsat olmuyor diyebilirler ama benim cok olmasada fırsatım oluyor.
Alıştım artık çünkü.
Çocuklarla yasamaya onlarla hayata katılmaya.
Ömrümü cocuk üzerine yaparsam bende nefes alamam.ben alt degisirken ,emzirirken ,tuvalette ,yemegin sogani kavrulurken ,camasir katlarken yazıyorum yani.
Muhabbet topigi olursa katılırım.cocuk olayları biraz boğdu beni.umarim anlasilmisimdir.
Bu arada benimde kızımın elleri yüzünde ve ağzında kendini tanıyor su an.
Opuyorum sizi ...
Popodan bende cesaret edemiyorum kol altindan olcuyorum kol altindan olcumlerde 37.3 alti normal sayiliyormus bundan fazla olursa atesi var demek oluyor ama popodan 1 derece daha fazlasi normal sayilirmis olcum daha dogru oldugundan
Kuzenimi de korkuttular kendi drumuza sordum öyle bişey yok kafa çapı önemli bazı bebekte 9 ayda kapanır bazısında 1,5 yasına kdr devam eder dedi..
Bu drların da hepsi ayrı bişey söylüyo.. Bizimki de koltukaltı en iyi sonuç verır dedi.. Ben emzirirken anlıyorum agzı ateş gibi geliyor gögsüme 2 tane dijitalle koltuk altından ölçüyorum 1 tane eski tip civalı olanla ölçüyorum alından dijital var ona hiç güvenmiyorum ard arda ölçtüklerımde hep farklı çıkartıyor.. Popodan denemedim ztn durmaz çok huysuz ve hareketli..
bebeğimin huysuzluğunun sebebi anlaşıldı.
idrar tahlilleri normal çıkmıştı, idrar kültüründe enfeksiyon görülmüş. yani idrar yolu enfeksiyonu.dün doktora gittik tekrar, 10 gün kullanılacak antibiyotik verdi. karın ağrısı oluyodur diye şurup ve fitil.
hani sürekli kusuyoduya...
çok ağladığında memeye dayıyodum, oda içip içip kusuyodu. meğerse karnının ağrısından ağlıyomuş yavrum. çok üzüldüm ya bazen memede bile çığlıklar atıyodu almak istemiyodu
antibiyotik bittikten hemen sonra sünnetini yaptırın, bu tür enfeksiyonlara sünnet derisi sebep oluyo dedi ama tekrar kontrole çağırmadı.
hasta olmaları ayrı dert şurupları vermek işkence gibi hem bana hem bebişime.
Ahh butun gun disardaydik cocuk parasi icin muracaat etmem lazimdi onlari hallettim..24 aylik olana kadar evdeyim:) disarisi 38derece kizimin suyu cikti resmen kadin doktoru yine yatti cunki hepsinin aradi 1 saat mesafe arabamda klima yok.yeni eve geldim hemen dusa girdik ikimizde..fakat cok sicak ya of
burası da çok sıcak malesef evin içi30 dışarısı daha yüksek...
evde ve dışarı çıkarken ne giydiriyorsun bebişe?
Cnm biz yastıktan bahsetmiştik yastık kullanmıyorumda yün yatakta kafası gömüldüğü için çok terliyor ve baş aşağı gibi yatıyorKizlar bazilariniz yastik kullaniyor galiba..iyi degil bebeklerde yastik kullanmak.belleri acisindan iyi olmuyormus 1yasina kadar kullanmamak gerekiyormus
Kizlar birde bebeklerin atesini neresinden olcuyorsunuz?? Cocuk doktoru kulak ve kol alti yanlis sonuc verir popodan ölc hep dedi ama pek cesaret edemiyorum ben.inciltirim diye
Cnm biz yastıktan bahsetmiştik yastık kullanmıyorumda yün yatakta kafası gömüldüğü için çok terliyor ve baş aşağı gibi yatıyor
Bu yuzden 2 gündür yenidoğan pamuk yastık almıştım onu kullanıyorum zaten kalınlığıda 1.5 cm falan kafayı kaldırmıyor bile
off yazık ya o bebişe, yün yatak kışın sıcak tutsun diye kullanılır, yaz sıcağında çocuk çok terler..bir de zaten bebeklere ilk 6 ay omurga yapısını bozmaması için yumuşak yatak önermezler. hastanelerde dikkat ettiniz mi bilmem sert süngere yatırırlar. sert yatak hem omurga sağlığı açısından hem de boğulma riskini en aza indirgediginden önerilir. biz yeterince sert sünger bulamadık diye mobilyacıdan alıp yatagını kendimiz yaptık.sert olunca gömülmez ve aşırı terlemez...bebeklerin kafası terliyor çünkü özellikle de emerken. bence yaz için başka bir yatak kullansanız daha rahat olur bebişiniz de rahat eder kuzucuk..
Cnm biz yastıktan bahsetmiştik yastık kullanmıyorumda yün yatakta kafası gömüldüğü için çok terliyor ve baş aşağı gibi yatıyor
Bu yuzden 2 gündür yenidoğan pamuk yastık almıştım onu kullanıyorum zaten kalınlığıda 1.5 cm falan kafayı kaldırmıyor bile
off yazık ya o bebişe, yün yatak kışın sıcak tutsun diye kullanılır, yaz sıcağında çocuk çok terler..bir de zaten bebeklere ilk 6 ay omurga yapısını bozmaması için yumuşak yatak önermezler. hastanelerde dikkat ettiniz mi bilmem sert süngere yatırırlar. sert yatak hem omurga sağlığı açısından hem de boğulma riskini en aza indirgediginden önerilir. biz yeterince sert sünger bulamadık diye mobilyacıdan alıp yatagını kendimiz yaptık.sert olunca gömülmez ve aşırı terlemez...bebeklerin kafası terliyor çünkü özellikle de emerken. bence yaz için başka bir yatak kullansanız daha rahat olur bebişiniz de rahat eder kuzucuk..
Bak öyle dedin iyice bi hoş oldum
ama yünün kışın sıcak yazın serin tuttuğu söylenir
Ayrıca dr falan yumuşal yatak konusunda bişey söylemedi o kadarda okuyoruz ama işte yinede yetersiziz
Bnmki beşiğinde yatmıyor yün minder koyuyorum koltuğa onun üstünde yatıyor annemdeydik orada annemin yatağında yatıyordu o sert yataktı terlemiyordu kuzum
Şimdi sabit bi yatağı yokki onun ölçüsüne göre alim
bende yastiksiz, sert yatakta sirtustu yatiriyorum, yumusak yatak ve yastik ani bebek olumlerine sebep olabilir burdaki doktorlar cok ustunde duruyor bunun
bende yastiksiz, sert yatakta sirtustu yatiriyorum, yumusak yatak ve yastik ani bebek olumlerine sebep olabilir burdaki doktorlar cok ustunde duruyor bunun
Bnmkide çok kalın yün değil 4 cm falan üstünede 3 kat çarşaf var vucudu gömülmüyor ama kafası gömülüyor işte oyuzden pamuk yastık koyuyorum ince ona gömülmüyor daha az terliyor
Dogru her doktor ayri telden caliyor..en yanlis sonucu kulaktan aldim ben bi 44 derece bi 33 gosteriordu meger kulaklari daha ufak oldugunaymis..
Bnmkide çok kalın yün değil 4 cm falan üstünede 3 kat çarşaf var vucudu gömülmüyor ama kafası gömülüyor işte oyuzden pamuk yastık koyuyorum ince ona gömülmüyor daha az terliyor
Cnm esra hakli kafasinin gomulmemesine dikkat et sert yerde yatsin..nezaman kendi evine geceksin?
Bak öyle dedin iyice bi hoş oldum
ama yünün kışın sıcak yazın serin tuttuğu söylenir
Ayrıca dr falan yumuşal yatak konusunda bişey söylemedi o kadarda okuyoruz ama işte yinede yetersiziz
Bnmki beşiğinde yatmıyor yün minder koyuyorum koltuğa onun üstünde yatıyor annemdeydik orada annemin yatağında yatıyordu o sert yataktı terlemiyordu kuzum
Şimdi sabit bi yatağı yokki onun ölçüsüne göre alim
eger yakında bir mobilyacı falan varsa sert bir sünger alıp kılıf dikebilirsin kılıfıyla falan en fazla 30 tl mal oluyor zaten. ben 60x120 ölçüsünde kestirdim park yatagına göre, süngerin kalınlığı 7cm falan.olmadı koltuk ya da karyolanın üzerine direk çarşaf serip yatır istersen o da sert olur minderi yumuşaksa madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?