2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Hala uyku problemi yaşayan var mı? :(

Olmazmi gece 12 de uyuyor 3 ve 5 vede 7, 30 nobetlerimiz devam ediyor dun artik ciglik atarak bagirmak istedim sabah ta ise gitmek o kadar zorki bunyem yorgunluktan coktu valla acliktan falan yapmiyo bildiginiz huy edindi cildirmak uzereyim. Care varsa nolur paylasin bizde bilelim :(((

Merhaba Arkadaşlar,
HİPP ve Milupa kanola yağını kullanıyorlar. Hem devam sütlerinde hem de kavanozlarında ki içerik etiketlerinde yazıyor. Organik tarım ile de ayrıca belirtiyorlar. Sertifikaları bile eklemişler, organik tarım ile üretim yaptıklarına dair. Yalnız bu iki firmada dünya çapında bebek besini üretiyor. Avrupa birliği ve ülkemizin sağlık bakanlığı bebek besinlerinin içeriklerinde son derece hassas. İnternette biraz araştırma yaptım.
"Kolza bitkilerinin olumsuzluklarından arındırılmış olup kanola yağlarındaki erosik asit oranı % 40′tan % 0.1 oranlarına kadar düşürülmüştür ve bu kadar düşük bir oran da insan sağlığına olumsuz etki oluşturmamaktadır."Kanola yağının bir diğer olumlu yönü ise doymuş yar oranının düşük olmasıdır. Doymuş yağ oranı; zeytinyağında % 15, ayçiçek yağlarında %12 iken bu oran kanola yağlarında % 7 civarındadır. Kanola yağındaki doymuş yağ oranındaki bu düşüklük ve içeriğinde omega-3 yağ asidi içermesi sağlığa önemli bir katkıdır.
Kanola yağı aynı zamanda tekli doymamış yağ oranının düşük olması sebebiyle de tercih edeliyor. Zeytinyağında tekli doymamış yağ oranı % 73 lerde iken bu oran kanola yağında % 63 tür. Tekli doymamış yağlar ise kandaki kötü kolesterolü (LDL) engelleyerek sağlıklı yaşam için büyük rol oynamaktadır." gibi faydaları belirtilmiş.
Bebeklerimize zararlı olacak bir ürünü dünyanın en iyi iki besin firmasıda kullanmazdı herhalde.

Tabi ki seçim bizlerin. Dünyamızın en kıymetlilerini en iyi şekilde beslemek istiyoruz :) fakat çok fazlada takmamak gerekiyor.

Sevgiler.

çoook haklısın çalışan anne olunca her şeye yetişmek mümkün olmuyor hazıra yönelmek zorunda kalıyoruz ister istemez.içimi rahatlattı yazdıkların.çok teşekkür ederim

Hala uyku problemi yaşayan var mı? :(

bizimki büyüdükçe uyku düzeni bozuluyor...gündüz her uykuya daldığında en fazla 20 dk ..geceleri de bir acayip artık dişten uyumuyordur felan diyenleri boğacam:)) ne dişmiş arkadaş her huysuzluğu dişe yoruyorum ama diş miş yok ya hu zaten iştahsız e tabi diş yüzünden:))

Kızlar merhaba
İzmirde yasayan bebegını sünnet ettıren arkadaşlar Nereye kıme yaptırdınız? yada bıldıgınız doktor varsa tavsıye edermısınız?Tercıhım çocuk cerrahı

:44:
bizimki büyüdükçe uyku düzeni bozuluyor...gündüz her uykuya daldığında en fazla 20 dk ..geceleri de bir acayip artık dişten uyumuyordur felan diyenleri boğacam:)) ne dişmiş arkadaş her huysuzluğu dişe yoruyorum ama diş miş yok ya hu zaten iştahsız e tabi diş yüzünden:))

Olmazmi gece 12 de uyuyor 3 ve 5 vede 7, 30 nobetlerimiz devam ediyor dun artik ciglik atarak bagirmak istedim sabah ta ise gitmek o kadar zorki bunyem yorgunluktan coktu valla acliktan falan yapmiyo bildiginiz huy edindi cildirmak uzereyim. Care varsa nolur paylasin bizde bilelim :(((

Bende yakındır kafayı yşycem.. Uyutuyorum yatagına yatırdıgım an basıyor yaygarayı.. Kucagında tut beni istiyor.. Banyayo giremiyorum wc giremiyorum.. Çıldırıcam :( milupanın gece çayını aldım onu sevdi gece yatmadan yarım saat önce içiriyorum gece daha güzel uyumaya başladı ama gündüz canıma okuyor.. Deneyin sizlerde çayı

Biz bu zamana kadar anne sütü devam ettik. İki hafta önce meyve suyu ile başladık önce sevdi. Püreye geçelim dedik ağzını bir kitliyor açabilene aşkolsun.

Çorbaya başladık. Onuda kabul etmedi..

Sizdede böyle oldumu başlarda ne yapmalıyım ya , Çok korkuyorum yemeklerde sorun yapacak diye. Zorlamayalım diyorum anneme ama bgün ben armut rendesi yedireyim dedim o kapattıkça ağzını benim veresim geliyor çok inatlaştık. Ağladı filan ben sinirlendim. :(( Birkaç erde parmağınızla vverin ağzına diye okumuştum. Denedim ilk anlamadığı için aldı şimdi parmağımı ağzına götürüncede kitliyor :14:

Biz bu zamana kadar anne sütü devam ettik. İki hafta önce meyve suyu ile başladık önce sevdi. Püreye geçelim dedik ağzını bir kitliyor açabilene aşkolsun.

Sizdede böyle oldumu başlarda ne yapmalıyım ya , Çok korkuyorum yemeklerde sorun yapacak diye. Zorlamayalım diyorum anneme ama bgün ben armut rendesi yedireyim dedim o kapattıkça ağzını benim veresim geliyor çok inatlaştık. Ağladı filan ben sinirlendim. :(( Birkaç erde parmağınızla vverin ağzına diye okumuştum. Denedim ilk anlamadığı için aldı şimdi parmağımı ağzına götürüncede kitliyor :14:

Ben de uğrasıyorum ama olmuyor.agzını kitliyor.ablasına guldu o arada tıktım ağzına:) sıpa bidaha agzını acmadan gulumsemeye basladı..gecen haftalarda mandalina falan emıyodu bu gunlerde onu bile istemıyo malesefff.heralde ek gıda almayacak..

Kanola, kolza vs her neyse genetiği değiştirilen, üzerinde oynanan ürünleri yine de güvenilir bulmuyorum.
Zeytinyağı en azından doğal haliyle üretilen bir yağ. Zararı yok, faydası çok.
Bilhassa üreticiden almak daha güvenilir ve ucuz.
Biz tanıdığımız bir zeytin üreticisinden kg su 7-8 TL ye temin ediyoruz, içimiz rahat.

Kızım dün aşı oldu, aşı yeri sertleşmiş, ağrıyor herhalde, ağlıyor arada kızım :2:
Nerdeyse ben de ağlayacaktım. Dr a sordum, 1 haftaya geçer sertlik dedi, geçer değil mi?
Yalnız her ay olduğu gibi yine 500-600 gr almış. Herhalde kızım mankenler gibi zayıf olacak :1:

canım benim kızımda şuan 7.ayının içinde 6.ayında ek gıdaya başladık önce meyve sularıyla başladık seviyodu ama şimdi çorba veya başka şeyler verince tükürüyor püskürtüyor benimde canım çok sıkkın zaten zayıf bi bebek bide böyle yapınca iyice sinirlerim bozuluyor.

pztf 'in dediğini yapıyorum şuan ek gıdayla ilgili hiç bişey vermiyorum 2 gündür unutsun tükürme püskürtme olayını inşallah diye.sadece mama ve anne sütü alıyor.geçicek bu günlerimizde inşallah

canım benim kızımda şuan 7.ayının içinde 6.ayında ek gıdaya başladık önce meyve sularıyla başladık seviyodu ama şimdi çorba veya başka şeyler verince tükürüyor püskürtüyor benimde canım çok sıkkın zaten zayıf bi bebek bide böyle yapınca iyice sinirlerim bozuluyor.

pztf 'in dediğini yapıyorum şuan ek gıdayla ilgili hiç bişey vermiyorum 2 gündür unutsun tükürme püskürtme olayını inşallah diye.sadece mama ve anne sütü alıyor.geçicek bu günlerimizde inşallah

Bakalım cuma 6.ay aşısı var, dr. kilo alımı iyi derse, zorlamıcam ki demesede zorlasanda çocuk kabul etmiyor :) Bazı çocuklar çekilip unutsunu pes etti algılarmış , Benimkihiç umru değil ya yemek, Bu zamnaa kadar kendi çabmla anne sütü ile gelidk hiç mama vermedim. Bir ara uykuda verebildim sadece , sonra biraz aç bıraktım uyanıkkene döndük , Şimdi yine uykuda emmeye geçtik. Memeyi istmiyor biberonu verince alıyor , Biliyorum aç ama bende memeyi unutsun istemiyorum sütüm gerilemesin diye ....

Geçen sene bu zamanları hatırlıyorumda , Ben hastanede yatmıştım, Kanamadan dolayı , hareket var mı kalp atışı nasıl kanama geçtimi ... sorular sorunlar hiç bitmeden daha zorlayarak ilerliyor:37:

kizlar benim oglus bu ay 300gr almis sadece yaaa:((hic acmis gibi durmuyo anne sutu ve ek gida gidiyoruz 3haftadir kimi yiyio kimi yemiyo ama ac kaldigini hic dusunmedim.acaba anne sutu yetersiz mi geliyo ne?azaldi son zamanlarda da.devam sutu mu versem geceleri of bilemedim yaaa.meme emerken hasretle saldiriyo ama cabuk birakio napicam yaaa...ne uzun yazdim

Ben de uğrasıyorum ama olmuyor.agzını kitliyor.ablasına guldu o arada tıktım ağzına:) sıpa bidaha agzını acmadan gulumsemeye basladı..gecen haftalarda mandalina falan emıyodu bu gunlerde onu bile istemıyo malesefff.heralde ek gıda almayacak..

kızlar bi de eline ekmek falan verin. biraz onunla oyalansın. sonra ekmeği ağzına her götürüşünde azar azar ek gıdalardan verin. belki işe yarar.

benim kızım da dünden beri ne meme ne ek gıda hiç bir şey yemiyo. aşı olmuştu ondan mı bilmiyorum. sanki dişi çıkacak. azcık gözüküyo gibi ama emin değilim. dün sadece 2 defa emzirebildim. o da uyutup öyle emdi. inşallah çabuk düzelir. aç aç durunca çok canım sıkılıyo. :(
kizlar benim oglus bu ay 300gr almis sadece yaaa:((hic acmis gibi durmuyo anne sutu ve ek gida gidiyoruz 3haftadir kimi yiyio kimi yemiyo ama ac kaldigini hic dusunmedim.acaba anne sutu yetersiz mi geliyo ne?azaldi son zamanlarda da.devam sutu mu versem geceleri of bilemedim yaaa.meme emerken hasretle saldiriyo ama cabuk birakio napicam yaaa...ne uzun yazdim

gece mamayı bi dene canım aç kalıyosa içer bence. ama çok kafana takma bu aylarda çok kilo almıyolar. ne kadar güvenilir ve geçerli bilemiyorum ama milupanın sütüm yeterli mi anketine bakabilirsin.

zaman akıp gidiyor vallahi:) bugün 6.ayımıza girdik çok şükür
geçen hafta meyve sularına başladık ilk defa anne sütünden başka birşeyler yemek ve yedirmek heyecanlı oldu:)
elmayı biraz sevmeyerek yiyorum armuta bayılıyoruz
dünde ilk defa yoğurt verdim pek beğenmedi ama çalışmalara devam pazartesi aşımız ve kontrollerimiz var umarım herşey yolundadır.

kızlar bi de eline ekmek falan verin. biraz onunla oyalansın. sonra ekmeği ağzına her götürüşünde azar azar ek gıdalardan verin. belki işe yarar.

benim kızım da dünden beri ne meme ne ek gıda hiç bir şey yemiyo. aşı olmuştu ondan mı bilmiyorum. sanki dişi çıkacak. azcık gözüküyo gibi ama emin değilim. dün sadece 2 defa emzirebildim. o da uyutup öyle emdi. inşallah çabuk düzelir. aç aç durunca çok canım sıkılıyo. :(

gece mamayı bi dene canım aç kalıyosa içer bence. ama çok kafana takma bu aylarda çok kilo almıyolar. ne kadar güvenilir ve geçerli bilemiyorum ama milupanın sütüm yeterli mi anketine bakabilirsin.

o ankete göre sütüm yeterli diil ama benim kuzum ağlamıyo da aç diye bilemedim kii..ek gıdayı da öle çok vermiyorum 2 çay bardağı bile etmez daha çok anne sütü alsın diye ama bilemedim..bugün okuldan geldiğimden beri iyi gibiyiz 2 kere emzirebildim.
bu arada kızlar bi mama yaptım oğluş yalana yalana bi hal oldu yazıyorum: 1çay bardağı su, bir yemek kaşığı irmik pişirdim önce bi çay kaşığı da doğal tereyağı koydum.sonra bir küçük armut bir yemek kaşığı da en organiğinden pekmez..misler gibi afiyet olsuun:))

Merhabalar benimde 6 bucuk aylik oglusum var ve ek gidada sorunlarinimiz var sabah 2 bucuk cici bebeyi zorla yiyiyor sonra 4 saat hic bisey yemiyir emmiyorda taki uykusu cok gelirse sizmak uzereyken emzirmeye calisiyorum aksamlarida hazir muallebilerden deniyorum ama nafile 3 cay kasigini oyunlarla yediriyorum ve sanirim herkesde ayni sorunlar var, . Cok uzuluyorum ac ac duruyor diye . .

o ankete göre sütüm yeterli diil ama benim kuzum ağlamıyo da aç diye bilemedim kii..ek gıdayı da öle çok vermiyorum 2 çay bardağı bile etmez daha çok anne sütü alsın diye ama bilemedim..bugün okuldan geldiğimden beri iyi gibiyiz 2 kere emzirebildim.
bu arada kızlar bi mama yaptım oğluş yalana yalana bi hal oldu yazıyorum: 1çay bardağı su, bir yemek kaşığı irmik pişirdim önce bi çay kaşığı da doğal tereyağı koydum.sonra bir küçük armut bir yemek kaşığı da en organiğinden pekmez..misler gibi afiyet olsuun:))
Acikma belirtisi yoksa karni doyuyo demekki. Tarifini yarin mutlaka denicem.
*
Bizim huysuzlugumuz diştenmiş. İlk incimiz çıktı. Saskinlikla birlikte garip bi mutluluk var :) diğer dişlere de aynı huzursuzlugu yaşamayız inşallah.

Arkadaslar bebegim bu sabahtan beri ara ara balditlarinda bes alti kabarcik cikiyo 10 ,15 dk sonra kayboluyo her seferinde bir bacaginda cikiyo yanliz sabah uyandiginda bir yanaginda cikmistioda dakikalar sonra kayboldune olabili sizce dr u aradim konusmmi bitiricektimki tekrar kayboldular dr devam edersegel dedi ama ben gidenedek kaybolur basina boyle bir sey gelen yada bilgisi olan varsa bekliyorum hayirli cumalar

Merhaba kızlar yoğurt yapacağım tutacakmı acaba demiştim ya geçen gün
valla fıstık gibi oldu bir mutlu oldum bir mutlu oldum ki sormayın bugun yine mayaladım inşalllah yine tutar
tarif veren arkadaşlar çok teşekkür ederim ağzına lokma koymayan kızım bi kase yedi
Ama malesef yoğrttan başka hiç bişey yemiyor ağzını kilitliyor bende sebze ve meyve pürelerini yoğrtla karıştırıyorum bu şekilde yiyor
Hergün kakasını rahatlıkla yapan kızım 3 gündür kaka yapmıyor yarın zeytinyağı koyacağım yemeğine
Bu arada pamukçuk oldu yavrumdili dudakları bembeyaz bi ilaç aldık inşallah çabucak geçer
Annemler bendeydi iki gündür mıntıka temizliği var üşütmüşüz yavruyu sesi kısılmış meleğimin

Kavanoz mamalarla ilgili;
Kanola yağı var demiştim ya hipp te bugun markette bütün markaların kavanoz mamalrını inceledim kızlar
Bütün markalarda kanola yağı olan ürünler olduğu gibi gerçekten organik içerikli olan ürünlerde var içeriklerine dikkat ederek kullanılabilir

Merhaba kızlar yoğurt yapacağım tutacakmı acaba demiştim ya geçen gün
valla fıstık gibi oldu bir mutlu oldum bir mutlu oldum ki sormayın bugun yine mayaladım inşalllah yine tutar
tarif veren arkadaşlar çok teşekkür ederim ağzına lokma koymayan kızım bi kase yedi
Ama malesef yoğrttan başka hiç bişey yemiyor ağzını kilitliyor bende sebze ve meyve pürelerini yoğrtla karıştırıyorum bu şekilde yiyor
Hergün kakasını rahatlıkla yapan kızım 3 gündür kaka yapmıyor yarın zeytinyağı koyacağım yemeğine
Bu arada pamukçuk oldu yavrumdili dudakları bembeyaz bi ilaç aldık inşallah çabucak geçer
Annemler bendeydi iki gündür mıntıka temizliği var üşütmüşüz yavruyu sesi kısılmış meleğimin

Canım , yoğurdun tarifini alabilir miyim? Daha hiç başlamadım yoğurda.
Dün çok şükür çorbasını bir kahve fincanı kadar yemiş. İçine z.yağı koymuş annem. patates havuç irmikten yapıyoruz. Z.yağı koyduğunan sanırım normalde benimkide 5 güne bir yapardı kakayı yapmış akşamına ve biraz daha katıya yakın.

Pamukçuk için karbonatlı suyu öneririm. bu suya batırılmış tülbentle ağzının içini sıvarsan rahat geçecektir.

anketi bende yapayım dedim burda görünce. Aynene yeterli değil yazdı. ona göre günde 480 içiyor benimki 500 içmesi lazım diye sınıra göre yorum yazıyor. ama az çok hesapladm daha fazla içiyor Miray, çünkü ben sağıyorum işyerinde ve 3 saate bir ort.100 cc alıyorum. günde 7 kere emse .. 700 cc. ki bebek pompadan daha fazla çekiyordur .

Orda emzirme danışmanına soruna yazdım. işyerinden eve en az 280 cc götürüyorum dedim. Cevap gelmiş eve gidince ve gecede emdiği için yeterli bir seviyede emiyor demiş.

Back
X