Allah yardımcın olsun cnm iştahsız bebek çok zor dün iki kaşık yedirene kadar öldüm ne oyunlar oyuncaklar şarkılar ama yok sonra o iki kaşığı da tükürünce oturup ağladım sinirden o kadar uğraşıyorum mutfak falan batıyor bi kaşık yese dünyalar benim oluyor aç aç duruyo öyle sadece emiyo ama sütmde bayağı azaldı bugun parmağımla yedirdim bi çay kaşığı yumurta sarısı iki cm kadar muz üç cm kadarda havuç yemiştir toplamda olsun bu da bişeydir kaşığı reddediyor kaşıkla verince ağzını kitliyo hemen inşallah böyle gitmez iştahlanır bu cimcimeler biz bunalıma girmeden
Cnm 2.5 3tl kavanoz mamaya vereceğine bikaçtane muz armut veya elma al derim ben o kadar kolayki evde meyve püresi hazırlamak
Ayrıca Bugun markette baktım hipp kavanoz mamalarının içeriğine kanola yağı yazıyor onunla ilgili alıntı yapıyorum
ZARARLARI
Kolza; bitkisel yağlar içinde en zehirli olan bitkidir. Öyle ki zehirli olduklarından dolayı hayvanlar bile yemezler.
Bitkisel olduğundan kullanımı yaygınlaşmaya başlamışsa da yağ üzerinde yapılan araştırmalar son bulmamıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucunda insan sağlığına zararlı olabileceği ortaya çıkmıştır. Kalp hasarlarına sebep olması en temel zararı olup bunun yanında insan ve hayvanlarda anfizem hastalıklarına, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık, körlük gibi hastalıklara neden olabilmektedir. Bu zararların ortaya çıkması ile bazı ülkelerde satışı dolayısıyla da kullanımı yasaklanmıştır. Yasak olduğu dönemde ( İngiltere ve Avrupada 1881-1996 yılları arasında) insanlar kullanmasa da hayvan yemlerinde kolza bitkisi kullanılmış ve deli dana hastalığı görülmüştür.
Kanola yağı fareler üzerinde de kullanılmış ve yine zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Kalp, böbrek ve böbrek üstü bezlerde yağa bağlı etkiler gözlenmiştir. Ancak yağ verilmediğinde zararları görülmese de verildiği sürede organlardaki doku kayıpları devam etmektedir. Ayrıca bağışıklık sistemini de zayıflatmıştır.
Kanola yağının içeriğinde yoğun bir şekilde erusik asit bulunmaktadır ve bu asit akciğer kanserine, sinir ve kan dolaşım sisteminde bozukluğa da neden olabilmektedir. Bu kadar zararlı olmasının en temel sebeplerinden birisi de trans yağ olmasındandır. Zararları bir hayli fazla olan kanola yağının margarinlerde kullanılması daha büyük zararlara yol açabilmektedir.
Cnm ben kendime değil Ama yavruma çok titizleniyorum
benim de tereyağımı teyZem yapıyor memleketten gönderiyor sağolsun tarhanamız ve zytinyağımız da aynı şekilde ,annem memlekete gittiğinde el yapımı pekmez istemiştim pazarda kadınlardan almış güvenemedim organik pekmez diye satılanlardan aldım
30 yıllık yoğurtçumuz var annemlerin orda haftada iki gün geliyor annem mayalıyor ondan alıyordum ama şimdi evimdeyim o yuzdn günlük sütlerdn aldm ilk defa yoğurt mayaladm dün ama tutmadı malesef bugun günlük süt yoktu bakkalda ne zaman yoğurt yiyecek yavrum ya

(
Birde pirinç ununu neden kullanmıyorsun sonuçta tahıl bu gün aşırı tek öğün verdiğin sürece zararını değil yararını görürsün
o kadar araştırma yaptım tahıl konusunda kafamı netleştiremedim bikaç tahılı karıştırıp mı vermeli hergün bir tanesini mi vermeli
Yada gün içerisinde öğünlerine mi dağıtsak değişik değişik bilemedim bi türlü
Dr una bi sorsan diğer arkadaşlar sizler de sorun bi dr larınıza hangisi daha faydalı olur
Cnm çizelgene baktımda seninki 7 aylık oluyor neredeyse neden kahvaltıya başlamıyorsun Ufak ufak
Birde öğün saatlerin nasıl hangi saatte ne yediriyosun
Cnm sağol dediğin gibi Fırına attım hiç bi değişiklik olmadı maalesef döktüm bende

( bide böyle bazı yerleri süt bazı yerleri yoğurt sümük gibiydi kıvamı tadı da şekerli yoğurt krema gibi bişeydi:))
Vallahi bravo mathilda ben kızım için özeniyorum doğal ve kaliteli beslensin diye o yuzdn araştırıyorum
ama sen yaşam felsefesi haline getirmişsin bunu
Bu yuzden zor gelmiyor sana ,
Hazıra öyle alışmışız ki , çağın dayatması ,oluşturulan pazar ve kolayın hazmı birleşmiş tembelleştikçe tembelleşmiş sağlıksız kalitesiz ve kısa yaşar olmuşuz buna karşı çıktığın aşılagelmişe hayır dediğin ailenin sağlığı için zoru tercih ettiğin için seni tebrik ediyorum cnm
Tarifin için sağol cnm inşallah becerebilirim ben sıkıca kapamştm ağzını senin tarifi denerim inşallah kızım en kısa zamanda yoğurt yer:))
Bu arada bugun bende aynı şeyi yapmştm havuçla muzu püre haline getirdim sütümü sağdm parmağımla verdm biraz yedi
Ama kaşığı kesinlikle reddediyor inşallah aşabiliriz bunu