Biz dun denedik itiraf ediyorum :) aynı hisler icinde birşey anlamadım habire ona birey olursa korkusu fena birşey
kızlar ben komşuma gidiyorum. çaya davet etti. ben gelene kadar çok yazmayın oldu mu?
sağol canım bilgiler için kuzene sinir oldum
bende daha önce denememiştim hiç. anneme sordum yaptım. hazır meyve suyu içmiyorum kendim sıkıyorum. katı meyve sıkacağı değil ama suyunu sıkıyorum ya o da yeter napayım. sen de al canım valla iyi oluyor.
Biz dun denedik itiraf ediyorum :) aynı hisler icinde birşey anlamadım habire ona birey olursa korkusu fena birşey
Bende paylaşırken azıcık utandım ama dedim bunu kızlar görmeli utanmamalıim dedim ve gorevimi tamamladım :)
Bana da esim dedi ki nasıl yapıldığını unutcam bu gidişle dalga geçiyor bol bol :) gülüp geçiyoruz en azından ben gülüyorum hihi
bari normal dogum yapalım da doğurduktan sonra yaparız rahat rahat hehe :)
kızlar ben komşuma gidiyorum. çaya davet etti. ben gelene kadar çok yazmayın oldu mu?
ben de hamile olduğum anlaşılınca utanıyorum çok saçma ama bişeyler karıştırmış gibi herkesin bilmesi garip oluyor ha ha aha aha aha:)
canım meyve sıkma makinası bizde var ama meyve suyu hiç önermiyorlar artık bir sor da öyle al derim. 4-5 sene önce ablam hamileyken herügn portakal suyu iç deniyordu şimdi meyvenin kendisini ye diyorlar posasıyla falan olması lazımmış .
Hoşgeldin aramıza Allah oğlunu ve yeni bebeğini sana bağışlasin inşallahslm kızlar bende kısmetse nisan annesi olacağım daha önce yazmıştım ama aktif olarak katılmaya vaktim olmadı.
arada takip ediyorum sizi ama artık bende sık katılmak istiyorum. beni de listeye eklerseniz sevinirim..
sat:10 temmuz
tahmini doğum tarihi: 16 nisan
ikinci bebeğim olacak kısmetse 1 oğlum var
doktorumuz geçen haftaki kontrolde erkek olma ihtimali çok yüksek dedi
ama bu perşembe tekrar gideceğiz inşallah daha net söyler çok merak ediyorum :))
canım rennie için telefonla danışabilirsin aslında. eğer dayanılmıcak gibiyse yanma kesinlikle rahatlarsın.
bu arada soğuk sütten küçük yudumlar al 3 kez.. o da çok rahatlatıyor.
canım bana yumurta her gün dedi. süt,peynir söyledi birde.. bol kalsiyum almak gerekli diye özellikle uyardı. onun haricinde bir de balık söyledi. haftada en az 1 kez balık tüket dedi. et tavuk bişey demedi.
puhahahacanın çeke çeke rennie mi çekti..
ahh ahh benim koca pek iyi yardımcıydı bana herşeyi o yapıyordu. geçen kuzenime gittik. orda kuzen abuk subuk konuştu. yok kendini böyle salma, işini gücünü yap bilmem ne. herifde hemen gaza geldi. sürekli dilinde dünyadaki tek hamile sen değilsin. herkes işini gücünü yapıyor sende yap, hareketlen biraz filan deyip duruyor. beni deli ediyorr
aynen işte. eşim bazen yanaşıyor ben resmen panikliyorum. korkma korkma bişey olmayacak ben senden çok tedirginim diyor.. ahh ahh bebiş şimdiden girdi aramıza
bizim kanamalı başladığı için doktor yasaklamıştı.. erkekler genelde ürkerlermiş zaten hamilelikte ilişkiden pek hoşlanmazlarmış.
ama bende bi görümce var ki, son gün bile ilişki olmuş, hatta kalkıp duş alıp doğuma gitmiş o derece deli yani
Valla benim kadınlık hormonlarının yerini annelik hormonlarım aldı ki bende fena kiskirticiydim yaniBizede doktor 6. haftamızda yasaklamışdı.
Sonra izin çıkdı.Ama eşimde bende o korkuyu yaşadık ya.
Uzun süre uzak kaldık birbirimizden.
İtiraf ediyorum arada eşimi kışkırtan ben oluyorum :)
Mutlu olması hoşuma gidiyor ama dikkatli davranıyoruz.
Tabi yaşadığımız mutluluk karşılıklı kendimi kandırmiyim :):)
ya bende yapmak istiyorum yoğurt kayınvalidem yapmıştı ama koktu burnuma kızlar Bodrum'un köylüleri bir yoğurt yaparlar ki parmaklarını yersiniz ben şimdi bayramda gidince hergün 1 kilo yerim valla :) icimde kaldı Cookbugün öğlen eşim süt getirmiş eve. köyleri aramış. hayvanların neyle beslendiğini sormuş doğal ortamda beslenmiş ineğin sütünden istemiş. sütü pişirdim biraz öncede yoğurt mayaladım. ilk defa yapıyorum bakalım olacak mı? ya tutarsa diyorum artık. tutmazsada yoğurt yapma makinası alcam.
benim bebiş için günlük mayalayacak makine var. minik kavanozları var tek öğünlük.
şimdi de şu vestel çorbacı çıkarmış ya. ablam dün aramış alayım mı ondan diyo.. araştırmam lazım önce. belki işe yarayacak bişey olur. alınabilir. bir de katı meyve sıkacağı alınacak mecburen. gerçi ilk ek gıdaya geçildiğinde en sağlıklı olanı cam rende kullanmakmış.. ayy ne çok şey var alınacak.. liste yapmak lazım..
Karıştırdım ya kız :) olsun ne fark eder sen yapmiyorsun sanki :)))
Anam dur baksınlar ya cocuk dogunca biz çok yorulcaz gercekten hem ese bak hem bebeğe bak hem eve bak dinlenelim bol bol :)
Hahaha okudukça kopuyorum ya vallahi benim de çok fena ağrıyor göğüslerim o yüzden elletmem :)
Yavrumun onlar :)
Bende paylaşırken azıcık utandım ama dedim bunu kızlar görmeli utanmamalıim dedim ve gorevimi tamamladım :)
Bana da esim dedi ki nasıl yapıldığını unutcam bu gidişle dalga geçiyor bol bol :) gülüp geçiyoruz en azından ben gülüyorum hihi
bari normal dogum yapalım da doğurduktan sonra yaparız rahat rahat hehe :)
Ornek alınacak görümce :) ama dogumu kolaylaştırdılgi için Avrupa'da oneriliyormus kız bende yeni öğrendim :)
ay süpermiş yaaav :) güle güle kullan. çorbacıyı gördüm televizyonda çok hoşuma gitti. ama gerçi ben düdüklüde de yapıyorum sebze çorbası falan doğramama da gerek olmuyor minik minik dün mesela ayıptır söylemesi ne kadar sebze varsa evde attım içine koca koca yarım saatte kaynadı etti içine mercimek (kırmızı) bulgur (ince) 1 tane soğan oldu sana çorbam. blenderdan geçirdim süper oldu:) içinde pırasadan tut ta kerevize kadar var yani 4-5 tane taze fasülye bile attım :) sivri biber kırmızı biber çarliston biber havuç herşey oluyor yani o alete çok gerek var mı bilmyırum
Ah kuzum ben onu günde 7-8 kere yaşadım 12. haftaya kadar şimdi de günde 2-3 e indi.. ne kadar iğrenç bir durum bilirim.. bence sen etkilenmişsindir okuduğundan çünkü en yoğun günlerini 12. haftaya kadar yaşıyorsun sonra azalmaya başlıyor hormon seviyesi yavaş yavaşKızlar bir çoğunuzun aylarca neler yaşadığını bugün ilk defa anladım((
Dördüncü ayıma girdim ama buğüne kadar bir kere bile istifra etmemiştim. Ta ki biraz önceye kadar( sabah ne yediysem hepsini çıkardım ne kadar zor bir şeymiş, içim dışıma çıktı. Üstelik şimdi yemek yemeye de korkuyorum ya yine olursa diye
Bugün biriniz 14. Haftanın zor olduğunu yazmıştı, bende o yüzden böyle oldum sanırım. İnşallah bugünlük bir şeydir de devam etmez
kızlaaar şimdi doktordan geldim çok şükür test sonucumuz normal bebeğim de büyümüş kocaman olmuş :))
Kızlar benim SAT 01.07.2012 Doğum 08.04.2013
Bebişim ERKEK :)
İlk
Ay su benzeme olayından bende korkuyorum dilimizi ısıralım :) valla el mahkum yapicaksin:) biraz zaman geçsin belki o fikre de alisiriz ne bileyim zor ama gercektenamaaan ne örnek alınası bi görsen.. ayy neyse hamilelikte onunla ilgili hiçbişey düşünmeyeceğim.. Allah korusun miniğim ona benzer filan
Evet avrupada öneriliyormuş bende okumuştum.. karnım burnuma değerken hiç yapamam herhalde.. şimdi bile hiç yapmamışken. hatta bazen göbek iyice belirmeden kocişi mutlu edelim de ilerde yanaşmasın bize diye bile düşünüyorum
ya kızlar çok yoğunum bu patronu napayım ben beni çok yoruyor ufff bunaldım size yetişmek istiyorum yetişemiyorum bu arada bu cumartesi bebişimi görücem ikili testimiz var çok gerginim patrona patlasam ne olur acaba kovarmı beni
bende çok korkuyorum çatlaklardan, önceden oluşmuş var zaten biraz. onlarıda kurtarabileceğim şöyle iyi bir krem arıyorum. lierac ı araştıracağım.Ben dün itibariyle lierac kullanmaya başladım. Benim tenim çatlamaya çok müsait olduğu için çatlak çutlak olmaktan çok korkuyorum. İşe yarar inşallah.
ben henüz birşeye başlamadım karnım falan kaşınıyor sanırım çatlıyorum
önlem alma zamanımız geldi işte kızlar bi çare bulmalıyız.dün bacağım kaşınınca aklıma geldi eyvah dedim :)) Bebek yağım var göbişime ve bacak içlerime sürdüm sabah kalktığımda pamuk gibiydim inşallah çatırdamayız
canım beni de ekler misin sana zahmet...Canım elimden geldiğince güncel olmasına gayret ettim ama gözden kaçırdıklarım olmuş sanırım:26:Yok değiştirmek zor değil bana yardımcı olursanız güncellerim hemen...
ahh tatlım işin zormuş senin ateşin icadından öğretmeye başla istersen :)Kızlar bu sabah yerimden kalkıp kahvaltı hazırlamak istemedim kocama söyledim omlet için tarif istedi o mutfakta ben yatak odasında sesleniyorum " yumurtaları kâseye koy " tamam koydum dedi şaşırdı biraz ses tonundan anladım sonra 4 kasık peynirden at dedim daha da şaşkın şaşkın icine mi dedi dayanamadı almış eline kâseyi peyniri kasığı yatak odasına geldi :) bende dedim ki 4kasik o peynirden at kâseye demez mı bana yumurtaları ne yapcam ? Dedim sen yumurtaları ne yaptın ben kâsenin icinde kırılmış bı sekilde zannediyorum bana demesin mı koydum içine kâsenin , kırdın mı dedim yok öyle koydum kabuklu demez mı bastım kahkahayı :) yatağın altına girdi manyak:) ben ona yumurta yapmayı nasıl öğreticem bilemedim
bende aktara uğradım az önce bağdem yağını söyledi, iyi de badem yağı tüylenme yapmaz mı?sağoltatlım ben dün doktoruma sordum çatlak kremini daha erken dedi. ama yinede bir reçete verdi. devlet karşılamıyormuş zaten. bence en etkili çözüm badem yağı dedi. ama istersen bu kremleri de al dedi. eczaneye sordum elimizde yok isterseniz getirelim dediler. reçeteyi okuyabilsem ismini yazıcam da adam ne yazmış anlayabilene aşkolsun.
benim ki düzenli olarak balık, kırmızı et ve beyaz et tüketmem gerektiğini söyledi. ama hergün demedi.arkadaşlar size doktor hergün yumurta hergün et yiyeceksin diye birşey dedi mi merak ettim?
H
Valla benim kadınlık hormonlarının yerini annelik hormonlarım aldı ki bende fena kiskirticiydim yani
Artık tık yok ben neyim diye dalga geciyorum bazen :)
Karsilikliysa devam o zaman maşallah :)
Hahaha bende dün aynen öleydim ellerim havada :))
ya kızlar çok yoğunum bu patronu napayım ben beni çok yoruyor ufff bunaldım size yetişmek istiyorum yetişemiyorum bu arada bu cumartesi bebişimi görücem ikili testimiz var çok gerginim patrona patlasam ne olur acaba kovarmı beni
hmm bu dediğinin aynısından bende yapıyorumAma bebek için tek öğünde bitecek kadar az bişey yapmak gerekiyor. Bir çok arkadaşımdan gördüğüm hep cezvede yapıyorlar çorbaları.. O aleti bi inceleyeceğim. Eğer mantıklı olursa alınabilir. Düdüklüde ben çorba yaptım mı 3-4 gün yemek zorunda kalıyoruz, maalesef elimin ayarı yok
Ay su benzeme olayından bende korkuyorum dilimizi ısıralım :) valla el mahkum yapicaksin:) biraz zaman geçsin belki o fikre de alisiriz ne bileyim zor ama gercekten
Kızlar Bebeci'nin attığı mesajdan sonra gülümsüyorum sürekli :)
Hanginize yorum yazsam kimden alıntı yapsam bilemedim.
Maşallah herkesin keyfi yerinde meğer konunun açılmasını bekliyormuş çoğumuz.
İkinci üç aylık döneme giriliyor ya artık sorunlar yavaş yavaş bitmek üzere.
Bazı internet sitelerinde ''ikinci üç aylık dönem hamileliğin balayı dönemidir'' diyor.
hahah severim pipişini :)) İlk kesin erkekimiz
Ay su benzeme olayından bende korkuyorum dilimizi ısıralım :) valla el mahkum yapicaksin:) biraz zaman geçsin belki o fikre de alisiriz ne bileyim zor ama gercekten
konuşsan önce , sesini yukseltmeden adamım senin sorunun ne diye başla cümleye sülalesine doğru başla tövbe tövbe :) sesini yükseltmezsen bişeyler olmaz sonra kusura bakma hamilelik hormonları falan :) ikili teste az kaldı hadi gerilme de sevin güzel habere ne kaldı sunun şurasında gerileceksen kan vercegin için geril kızlar bu ne ya saka maka delik deşik olduk be ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?