Gecmis olsun canım bende grip takılıyorum 3 gündür antibiyotikle ayaktayimselam kızlar merhaba bu hafta yoktum burda grip oldum yatıyordum ama sizden uzak duramadım merakla pc yi açtım ama eskileri okumadım umarım kötü birşey yoktur hepiniz bomba gibisinizdir cumartesi ikili testimiz vardı bebişim bizi uğraştırdı çikolata yiyip doktora girmem rağmen hareket ettiremedik keyif yapıyor resmen doktorum ultrason cihazıyla karnımı dürttüyor tepki yokgülmek kırılıyoruz biz bebiş hiç keyfini bozmuyor doktor burnunu ölçmeye çalışıyor bir ara kıpırdadı biz deli gibi seviniyoruz olley kıpırdadı diye babası gibi bebişim keyifine düşkün doktorumuz kız gibi duruyor cinsiyeti dedi ama çok hareket etmediği için bende tam anlamıyla evet kızdır diye kendimi kaptıramıyorum :)) ama onu görmek çok güzeldi ne kadar çabuk büyüyorlar Rabbim onları bizleri korusun gündür ara ara hastalanıyorum çok zor bişey grip olayı hele berbat bende bide migren var oda tuttu işkence gibiydi neyse bugün biraz toparladım ayağa kalktım yarın işe gidebilirim artık sizleri özlemişim
Ayyyy süper ellerine saglık tadını tahmin edebiliyorum yapıcım yarın :)sen istersin de göndermez miyim güzelim? özeline gönderdim.
Eğer bebeğiniz koç burcuysa aksiyon sizi bekliyor. Sakın ona bir bebek çıngırağı verip, uslu uslu oturmasını beklemeyin. Böyle bir şey mümkün olamaz. Koç bebeği gürültü yapan bir bebektir ve ne yapar ne eder kendini size mutlaka duyurur. Çok hareketlidir. Pek çok şeye diğer bebeklerden daha erken başladıkları gibi daha erken konuşur ve yürür. Oldukça enerjik olan koç bebeği her daim bir şeylerin peşindedir. Bağımsız ruhludur ama başkalarıyla iletişim kurmaktan da çok hoşlanır.
Anlaşması zor bir bebektir. Diğer bebeklerle çok sık kavga eder. Bu yüzden ona diğer bebeklerle kavga etmeden oynanmayı ne kadar erken öğretebilirseniz, onun için o kadar iyi olur. Bu konuda akıllı ve mantıklı davranmalısınız. Paylaşmayı mutlaka öğrenmelidir. Ayrıca sizi uyaralım, çoğu koç bebeğinin en çok istediği şey ilgi dir.
Aha da yandın senin cep numaran neydi :)
selam kızlar merhaba bu hafta yoktum burda grip oldum yatıyordum ama sizden uzak duramadım merakla pc yi açtım ama eskileri okumadım umarım kötü birşey yoktur hepiniz bomba gibisinizdir cumartesi ikili testimiz vardı bebişim bizi uğraştırdı çikolata yiyip doktora girmem rağmen hareket ettiremedik keyif yapıyor resmen doktorum ultrason cihazıyla karnımı dürttüyor tepki yokgülmek kırılıyoruz biz bebiş hiç keyfini bozmuyor doktor burnunu ölçmeye çalışıyor bir ara kıpırdadı biz deli gibi seviniyoruz olley kıpırdadı diye babası gibi bebişim keyifine düşkün doktorumuz kız gibi duruyor cinsiyeti dedi ama çok hareket etmediği için bende tam anlamıyla evet kızdır diye kendimi kaptıramıyorum :)) ama onu görmek çok güzeldi ne kadar çabuk büyüyorlar Rabbim onları bizleri korusun gündür ara ara hastalanıyorum çok zor bişey grip olayı hele berbat bende bide migren var oda tuttu işkence gibiydi neyse bugün biraz toparladım ayağa kalktım yarın işe gidebilirim artık sizleri özlemişim
canım inan ben de senin gibiyim. zor bir dönem geçirdim. eşimden başka yanımda kimsem yok. annem geleyim dedi ama ona da kıyamadım bel fıtığı var yerinden kalkamıyor zaten. bana ne faydası olacak ki öyle. kendiside bakıma muhtaç. kayınvalidem dersen 1,5 saat mesafede ama aramıyor bile. ben ücretli öğretmenlik yapmıştım okuldan bir arkadaşım ve bir asker eşi yemek taşıyıp durdular bana. Allah ikisinden de razı olsun gönüllerinde ne varsa Rabbim onları versin diye hergün dua ediyorum.
teşekkür ederim canım yediklerime dikkat etmez miyim ediyorum ama işte hastalık bizi buluyor yine bebek sahibi olmak güzelmiş çok korkuyordum doğumdan sorumluluktan ama bebişim hazırsın anne dedi geldi iyiki gelmişzapzup geçmiş olsun.. bebişin dinlenmeye çekilmiş demek ki :)) ya çok komik oluyo hareket için doktor dürtüyo falan sizin halinizi tahmin edebiliyorum :))) orda görmek bile neler hissettiriyor değil mi :) gribi iyice atlatmadan ayaklanma iş için falan.. Allah korusun nüksetmesin yeniden.. dikkat et yediğine içtiğine..
ahh canım sana da geçmiş olsun ben antibiyotik almadım doktora gitmedim evde yatıyorum nane limon çayı ıhlamur falan içiyorum annem kuvvetli (etli)Gecmis olsun canım bende grip takılıyorum 3 gündür antibiyotikle ayaktayimsende ilaç ictin mi
selam anneler, umarım herkes iyidir. Kızlar belki işsiz kalmayabilirim kurum arası geçiş varmış. Başarabilirsem işsiz kalmayacağım, uğraşıyorum dua edin lütfen. Bebeğimin kısmetine belki olur diyorum. Eşimle de aram iyi çok şükür geçen canım bi şey çekti (söylemeyeyim şimdi:)) yazık akşam 10 da gelmesine rağmen oturdu hamur açtı, saatlerce uğraştı benim için kıyamam.
İnşallah bebeğinin şansına olur.. hakkında hayırlısını nasip etsin Rabbim. kurumlar arası geçişte tanıdık bildik muhabbeti çok oluyo. varsa araya koyacağın birileri harekete geç hemen canım :)
Hamur mü açtı dedin sen ben kocayı boşuyorum arkadasselam anneler, umarım herkes iyidir. Kızlar belki işsiz kalmayabilirim kurum arası geçiş varmış. Başarabilirsem işsiz kalmayacağım, uğraşıyorum dua edin lütfen. Bebeğimin kısmetine belki olur diyorum. Eşimle de aram iyi çok şükür geçen canım bi şey çekti (söylemeyeyim şimdi:)) yazık akşam 10 da gelmesine rağmen oturdu hamur açtı, saatlerce uğraştı benim için kıyamam.
12 hafta bitince serbestmis canım bazı ilaçlar a b c kategorilerine göre sınıflandırmalar doktor bilinçliydi anlattı sonra kendi dogum doktorumagosterdim uygun dedi benim bademcik de oldu korktum iltihaptan o yüzden gittim doktorateşekkür ederim canım yediklerime dikkat etmez miyim ediyorum ama işte hastalık bizi buluyor yine bebek sahibi olmak güzelmiş çok korkuyordum doğumdan sorumluluktan ama bebişim hazırsın anne dedi geldi iyiki gelmiş
ahh canım sana da geçmiş olsun ben antibiyotik almadım doktora gitmedim evde yatıyorum nane limon çayı ıhlamur falan içiyorum annem kuvvetli (etli)yemek yapıyor onlarla toparladım sayılır antibiyotik yasak değil mi nasıl kullanıyorsun
selam kızlar merhaba bu hafta yoktum burda grip oldum yatıyordum ama sizden uzak duramadım merakla pc yi açtım ama eskileri okumadım umarım kötü birşey yoktur hepiniz bomba gibisinizdir cumartesi ikili testimiz vardı bebişim bizi uğraştırdı çikolata yiyip doktora girmem rağmen hareket ettiremedik keyif yapıyor resmen doktorum ultrason cihazıyla karnımı dürttüyor tepki yokgülmek kırılıyoruz biz bebiş hiç keyfini bozmuyor doktor burnunu ölçmeye çalışıyor bir ara kıpırdadı biz deli gibi seviniyoruz olley kıpırdadı diye babası gibi bebişim keyifine düşkün doktorumuz kız gibi duruyor cinsiyeti dedi ama çok hareket etmediği için bende tam anlamıyla evet kızdır diye kendimi kaptıramıyorum :)) ama onu görmek çok güzeldi ne kadar çabuk büyüyorlar Rabbim onları bizleri korusun gündür ara ara hastalanıyorum çok zor bişey grip olayı hele berbat bende bide migren var oda tuttu işkence gibiydi neyse bugün biraz toparladım ayağa kalktım yarın işe gidebilirim artık sizleri özlemişim
Ne güzel bir çorba tarifi bu böyle :)))ULTRASON TERİMLERİNİN KISALTMALARI
LMP:son adet tarihi
BPD:başın kulaklar üzerindeki bölümünden ölçülen çapı
HC:kafa çevresi
AC:karın çevresi
FL:uyluk kemiği uzunluğu (7 ile çarpıp boyu buluruz)
HL:humerus uzunluğu ( kolun uzun kemiği )
CRLcrown rump length)baş-popo mesafesi
AD:karın çapı
EFW:tahmini bebk ağırlığı
EDD:beklenen doğum tarihi
NT:ense pilisi kalınlığı
AFI:amniyotik sıvı indeksi
RA:kalpte sağ kulakçık
LA:kalpte sol kulakçık
Öğretmen değilim, çocuk gelişimi uzmanıyım. Aslında bugüne kadar mesleğimi net bir şekilde söylemekten çekindim, olur ya bir soru sorarsınız da net yanıtlayamam diye, hamilelik sürecindeki belirtiler kitaplarda yazılanlar gibi değilmiş ya da terzi kendi söküğünü dikemez hesabı benimkisi
Özel bir anaokulunda okul müdürüyüm ve aile danışmanıyım. Efendim saygılar....
ULTRASON TERİMLERİNİN KISALTMALARI
LMP:son adet tarihi
BPD:başın kulaklar üzerindeki bölümünden ölçülen çapı
HC:kafa çevresi
AC:karın çevresi
FL:uyluk kemiği uzunluğu (7 ile çarpıp boyu buluruz)
HL:humerus uzunluğu ( kolun uzun kemiği )
CRLcrown rump length)baş-popo mesafesi
AD:karın çapı
EFW:tahmini bebk ağırlığı
EDD:beklenen doğum tarihi
NT:ense pilisi kalınlığı
AFI:amniyotik sıvı indeksi
RA:kalpte sağ kulakçık
LA:kalpte sol kulakçık
Hamur mü açtı dedin sen ben kocayı boşuyorum arkadas
Ne güzel bir çorba tarifi bu böyle :)))
nemucum özelden yazamıyomuşum gitmedi bi türlü..tarifini çok sevdim ...süpersin.. bende sakaryalıyım. mısırla büyüdük karadenizden pek farkı yoktur bizim oranın. çok severim mısırı. yaa cok mutluyum bu tarifler için.. şimdilik gurbetteyim güneydoğuda görev yapıyorum. iyi bir ev hanımı sayılmam . böyle farklı seyleri öğrenip denemek çok hoş oluyo. bi de ağzımda yaralar çıktı sürekli kustuğum için beslenemiyorum. katı yemek yiyemıyorum uzun zamandır. çorbalar hayatımı kurtarıyo. Allah razı olsun senden de..
çok çok teşekkür ederim tarifin için. denedikten sonra yazıcam sana..beceririm inş. öpüyorum ..
yaa ne güzel.. benimki de 17sine yazdı randevuyu ama deliricem. en son 20 eylülde gördüm.. 20 gün olmuş..
haftaya çarşamba randevum.. doktor 3lü taramayı da hallederiz diye 16. haftada görelim dedi.. mecbur bekleyeceğim sanırım.. bak canım çekti valla
amiiin cümlemizin inşallah..
Ali dedemin ismi aynı zamanda eşimin de ilk ismi.. ben yıllardır Ali derdim hep oğlum olursa.. eşimde kabul etti ama tek Ali olmaz yanına bişey ekleyelim dedi. Emir de onun eklemesi..
kayınpederim Hasan deyip duruyor sinir oluyorum. kendi adı Hasan ve o olsun istiyor. bende en baştan söyledim eğer o isimde ısrarcı olurlarsa ve eşimde okeylerse kendi babamın adını da ekleticem yanına.. gıcıklık değil mihem bizde yaşayan aile büyüğünün adı konulmaz. rahmetli olmuşsa koyarlar sadece..
Kızlar ben gebeliğin başlangıcından beri aynı doktora gidiyorum devlet hastanesinde ama iyi bir doktor değiştirmeyi de düşünmüyorum.
Fakat sırf kocacığım bebeği görsün diye hemde cinsiyeti belki daha net görünür diye haftasonu özelde başka bir doktora gideceğiz.
Bu doktora kendimi nasıl anlatayım bilemedim. Bir kereliğine geldim desem ilgisiz mi davranır? Bir sıkıntım var ondan geldim desem kendimi inandırabilirmiyim ki? Bilemedim ya
Vaayyy çok iyi yaa keşke benimde gitme imkanım olsa
Valla canım çekmedi desem yalan olur
Yakın olsam bende giderdim ama merterdeyim ben tramvayla 45 dk. öğlen arası yolda geçer
Bizim yerimize de ye canım afiyet olsun
Eğer bebeğiniz koç burcuysa aksiyon sizi bekliyor. Sakın ona bir bebek çıngırağı verip, uslu uslu oturmasını beklemeyin. Böyle bir şey mümkün olamaz. Koç bebeği gürültü yapan bir bebektir ve ne yapar ne eder kendini size mutlaka duyurur. Çok hareketlidir. Pek çok şeye diğer bebeklerden daha erken başladıkları gibi daha erken konuşur ve yürür. Oldukça enerjik olan koç bebeği her daim bir şeylerin peşindedir. Bağımsız ruhludur ama başkalarıyla iletişim kurmaktan da çok hoşlanır.
Anlaşması zor bir bebektir. Diğer bebeklerle çok sık kavga eder. Bu yüzden ona diğer bebeklerle kavga etmeden oynanmayı ne kadar erken öğretebilirseniz, onun için o kadar iyi olur. Bu konuda akıllı ve mantıklı davranmalısınız. Paylaşmayı mutlaka öğrenmelidir. Ayrıca sizi uyaralım, çoğu koç bebeğinin en çok istediği şey “ilgi” dir.
hmm pek tehlikeli bilgi verdin
ne güzel bir işin var dicem ama çok zor artık eğitimci olmak.. anne babalar fena cozutmuş durumda.. Allah kolaylık versin..
pek iyi bilgiler oldu bu da :) haftaya kontrole gideceğim bakalım ilk kez bebeğin ağırlığını da öğrenicez sanırım.. bir arkadaşım benden 3-4 hafta önde, onun 16. haftada ilk kez bebeğin ağırlığını da söylemiş.. çok merak ediyorum :)
yaa ne güzel.. benimki de 17sine yazdı randevuyu ama deliricem. en son 20 eylülde gördüm.. 20 gün olmuş..
haftaya çarşamba randevum.. doktor 3lü taramayı da hallederiz diye 16. haftada görelim dedi.. mecbur bekleyeceğim sanırım.. bak canım çekti valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?