2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

kıyamam sana tatlım inşallah hep böyle keyifli günler geçirirsin artık.. inşallah geçiş konusunda da şansın güler canım

en işlek yerdeymiş sizinkiler.. herşey ayağının altında orda.. offf of..
çorbayı sana da göndermek isterdim hemşocum :) ama ben özelden yazamıyorum şimdilik. kızlar sana da atar heralde.. gerçi bu yoğun talep üzerine genelden de paylaşabilirler :)))

Kızlar utandım yaa beğenmezseniz bide

• bir baş soğanı doğrayıp yağda kavurdum, yeteri kadar tuz, az karabiber
  • bir yemek kaşığı mısır unu katıp biraz daha kavurdum
  • bir kutu konserve mısırı ekledim (konserve çok sağlıklı olmuyor, isterseniz süperfresh mısırdan bir su bardağı da aynı işi görür)
  • İki su bardağı su katıp biraz karıştırdıktan sonra kısık ateşe bıraktım
  • pişmeye yakın bir su bardağı süt ekleyip biraz daha kaynattım.
  • Arada karıştırmak gerek mısır unu dibini tutmasına sebep olabilir.

su ve süt miktarı çoğaltılabilir ki bu tarife göre koyu oluyor zaten
Umarım beğenirsiniz arkadaşlar afiyet olsun

kızlar eşim görüştü kaymakamla bir süre idare edelim demiş. cuma bitiyo raporum tekrar rapor almayı düşünüyodum ama napıcam bilmiyorum. yarın milli eğitim bakanı gidiyomuş oraya ilçede 100den fazla raporlu öğretmen varmış. haklarında sıkı takip başlatılmış. tabi benimde
bu arada doktorumu aradım 2li sonucu gelmiş sonuçlar çok iyi dedi. 1/10000 mi 100000 mi bişey dedi ama tam anlayamadım. hastası varmış o sırada aceleyle iyi iyi çok iyi dedi o kadar. maille göndermelerini istedim. bakalım gelirse paylaşacağım sizinle.

ben de aşı işini doktora sorarım öyle giderim diyordum sağlık ocağına kiii az önce aile hekimliğinden aradılar çok şaşırdım;ee mecburen hamile olduğumu söyledim acil gel dediler ne zaman yapıyorlar ki aşıyı?sormadan yaptırmak istemiyordum ben yaa

kızlar selamlar nelere aşerdiniz ben portakal kabuğu reçeli ıspanak ve eriğe aşerdim zaten her gördüğümü istiyorum sizde benim gibimisiniz:))))şeker çocuk çok obur olacak şimdiden belli:)))

Aa canım bu bilgiyi vermen çok iyi oldu bende sürekli erteliyordum.
Baya bir araştırdım sağlık ocağı şart.
Allahım yardımcımız olsun.

Ellerine sağlık kuzucum aldım tarifi:) En kısa zamanda denicem inş.

16. haftadan sonraymış canım benim.
Bu aşı konusuyla sağlık ocağı ilgileniyormuş mecbur yaptırcaz gibi duruyor.
Bende doktora sorucam yinede ama öncesinde uğrıcam sağlık ocağına.

tekrar rapor al. hamile olduğun için soruşturma açılsa bile birsey çıkmaz. doktorunun devlet hastanesiyle bağlantısı varsa heyet raporu alabilirsin. bende g.doğuda sınırda, sıkıntılı bir yerdeyim. geçen ay aynı şekilde göreve başlayamayack durumdaydım. özeldeydi doktorum.. devletteki doktora bilgi için bir döküman gönderdi. heyet raporu aldım. 30 günlük. dediğim gibi hamile olduğun için soruşturma bile açılsa (en son ıhtimal bu) hiçbirsey çıkmaz. göz korkutuyorlar herkes işi asmasın diye.

Bende sağlık ocağına uğramıştım Kasımın 5'inde gel aşı için dedi.
Benim annem fakülte hastanesinde çalışıyor. Sağlık ocaklarında aşı daha taze oluyor dedi. Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliğine düzenli olarak aşı takviyesi yapıyormuş. Yani hastanelerden daha iyi oluyormuş.
Özel hastanelerin sizi çekmek istemesi olağandır ama yine de siz bilirsiniz.

teşekkür ederim tatlım,tarifi yazan ellerin dert görmesin inşallah

aslında ben ilk gebeliğimde yine özel doktorum olmasına rağmen sağlık ocağına düzenli gitmiştim.. çok ilgi gösteriyorlar hamilelere,hem bebeğin kalp atışlarını da dinletiyorlar :)
bu defa niye öcü gibi gördüysem bilemiyorum

Bilgi için teşekkürler tatlım.İhmal etmeden bende gideyim.

Tüm gün konuşuyoruz bizden etkilenmiş olabilirsin canım:)

mecbur öyle yapacağım canım, özel hastane raporları geçerli oluyor değil mi? cuma günü özeldeki bir doktordan 12 günlük rapor alacağım. onlarda kendilerince haklı tabi çok fazla rapor alan varmış. eğer özeldeki rapor geçerli olmayacaksa devletten almam gerekecek.
sen nerde görev yapıyosun?

kızlar ben ilk hamileliğimde tetanoz aşısını yaptırdım.
sağlık ocağı düzenli takip ediyordu beni. sonrasında da bebeğimi takip etmeye başladı ve bütün aşılarını sağlık ocağında yaptırdık
yani sağlık ocağında kaydınız olması iyi bişey. tahlillerimi bile gidip orda yaptırabiliyorum.
aile hekimi hamile olduğumu bildiği için ilaç vs. gibi konularda rahatlıkla danışabiliyorum sağolsun kadın doğumcu kadar da özen gösteriyor.

yani tetanoz aşısı konusunda kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yok bence. ben de ilkinde araştırmıştım. neden gerekli diye.
doğumda özellikle sezeryanda bir sorun yaşanmasın diye yapılıyor dediler. hatta arkadaşlarla yorum yapmıştık hangi çağda yaşıyoruz paslı aletler falan olacak değil ya diye.
ama doğum işi çok belirsiz bişey o yüzden tedbirli olmakta fayda var bence.
tabi siz bilirsiniz sadece bu yoldan daha önce geçmiş biri olarak yardımcı olmak istedim.

benim mesaim bitti çıkıyorum yarın sabah görüşmek üzere bebişlere dikkat edin kendinize iyi bakın :))

küçücükkk bir yemek molası vereceğim ben kızlar,bebiş çok acıkmış

Afiyet olsun canım bebişinede sanada :)

Çok teşekkür ederim canım bilgiler için.
Gerçekden aklımda soru işareti kalmadı diyebilirim.
Ohh ne güzel mesayin erken bitiyor.Darısı bizim başımıza.
Daha 2 saatim var

evet haklılar.. özelden 20 güne kadar alınıyor canım.. geçerli de oluyo.. ancak yönetmeliğin rapor maddesinde sınırlar var. onlara dikkat et. aynı doktor 20 günden fazla veremiyor. yılda 40 günü de geçemiyorsun. o yüzden ben daha uzun düşünürsen diye söyledim. 30 veya 45 gün devlet hastanesi heyet raporu verebiliyor. kadın doğum hastanesinden aldım bende burdan. heyet alınca özlük haklarından kesinti yapılmıyor. mardindeyim bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…