2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Düzeltmişler daha da kötü çıktı 1-182

merhabalar..
sakın moralinizi bozmayın..
hatırladığım kadarı ile 37 yaşında idiniz.. bu yaş çok büyük etken.. risk oranını çok artırıyor..
sakın ama sakın bozmayın moralinizi.. eğer içiniz rahat edecekse hemen başka bir klinikte daha tekrarlatın sonucunuzu.. birde eğer ki bebeğin down sendromlu olma durumunda aldırmayacaksanız amniyosentez yaptırmayın.. Rabbim'e sığının.. bu testler sadece istatiksel veriler veriyor.. %100 değil yani.. sadece veri.. olabilir de olmayabilir de.. hatta sizde olmaz da başka birinde sonu 1/30000 çıkmıştır.. onda bebekte sorun çıkar.. lütfen üzmeyin kendinizi de bebeğinizi de.. dualarımız bebeğiniz ve sizin için..

Nazcım arkadaşıma katılıyorum. Hemen amniyosentez kararı verme, down sendromlu bebek ultrasonda kendini belli eder diğer engelli bebekler gibi değildir. Bekleyelim bir kaç gün daha büyüsün,

çok çok binlerce kere teşekkür ederim hepinize allahım hepimizin bebeklerini korusun keyfinizi kaçırıp moralinizi bozdum ister istemez kusuruma bakmayın dualarınız için ağzınıza yüreğinize sağlık yazdıklarınızı okuduktan sonra allaha sığınıp kendimi daha netleşmeden üzmemenin en doğrusu olacağını düşünmeye başladım sayenizde artık ne dile getireceğim ne de düşüneceğim bu yaşta hamile kalırsam olacağı buydu aslında sürpriz olmadı ama ne bilim insan yine bi,r fena oluyor allahım hiçkimseye böyle bir endişeyi yaşatmasın inşallah hepimize sağlık sıhhat huzur ve sağlıklı bebişler versin amin

canım lütfen güçlü olmaya çalış bak arkadaşlar ne güzel örneklerden bahsediyorlar. Senin meleğinde sapasağlam doğacak inşallah dua ediyorum senin için.

naz onu allaha emanet et.. Dua ediyoruz ikiniz için.. Eğer içini rahatlatmak istiyorsan başka yerde de testi tekrarlat.. Sakın şimdi kendini bırakma olur mu ? Dirayetini koru.. Sabrı elden bırakma..

aynı risk soylenmıs amnıyosentez ıstenmıs ıkı kısı tanıyorum cevremde ıkısındede bısey cıkmadı turp gıbı cocukları var..allah sana da yardım edıcek...dualarımız senınle

lütfen korkma canım lütfen
biliyorsun dualarımız seninle.

canım benim üzülme yanlış olmuştur o sen kafana takma bebişin sağlıklıdır inş.üzme canım kendini.

canım benim.hepimiz risk altındayız bunu asla unutma.
1000'1 dese hanipeks'in dediği gibi o 1 kişi olmadığımızı nerden bilicez.
Sen moralini yüksek tut,iyi düşün ki iyi olsun.

Alıntı buradan birinden
[h=2]
[/h]
benimde 3lü testim 1/157 çıkmıştı.amniyosentez yapıldı ve bir ay gibi zorlu bir bekleyişin ardından çok sağlıklı bir oğlum olacağını öğrendim canım.sanada doktorun pazartesi günü büyük ihtimalle amniyosentez önericektir sakın kendini üzme bence,eminim senin bebişinde gayet sağlıklıdır:ecrin_bebek:​

Bu da baskasından
canım benim ablamında 1/193 çıkmıştı. Amniyosentez istedi dr. çok zor ve sıkıntılı günler yaşadık hepberaber. Ama Allaha bin şükür amniyosentez temiz çıktı. Seninde bebişin çok sağlıklıdır Allahın izniyle. eğer Amniyosentez yaptırmaya karar verirsen hiç korkma, rahat ol. 1-2 gün dinleniyorsun sadece, uzman birrsi yaparsa hiç bir tehlikesi yok. biliyorum söylemesi kolay diyeceksin, seni çok iyi anlıyorum ama , nolur üzülme, çoğu kişinin testi böyle riskli çıkıyor ve sonunda çok sağlıklı bebeklere sahip oluyorlar. inan bana çoooooook kişiden aynı şeyi duydum. ve en yakınım ablamın bile başına geldi bu olay.​

Öncelikle kendini suçalamayı bırakır mısın canım benim.
Lütfen allahım sana bir mucize versi hayırlısıyla sağlıkla kucağınada almayı nasip edecek inşallah.
Sadece yaş faktöründen dolayı bu kadar riskli görünüyor.
Ama ben yiyenimizin sağlıklı olduğuna tüm kalbimle inanıyorum.
Öyle olmasa doktor mutlaka ultrasonda bakarkende risk görürdü.
Ama çokda mutlu ayrıldınız ordan,doktor espri bile yaptı.
O güzel günü hatırla ve ne olur endişelenme.

Ayyyy süper ellerine saglık tadını tahmin edebiliyorum yapıcım yarın :)
afiyet olsun canım.

amin canım akraba olupta sen de nasıl demeyen insanlar var. dediğin gibi allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

yaaa içinde ne olduğunu bile bilmediğim bir çorbayı aşeriyorum şuan :) ben de tarif istiyorum
canım tarifi yazıcam.

geçmiş olsun tatlım.

Keyifse hepimizin keyfi, bir daha canımızı sıktığını asla düşünme. Biz burada birbirimize kenetlendik, bu forumu sadece lak lak yapalım diye doldurmuyoruz. Hepimiz birbirimizi seviyoruz. Birimiz kötüysek hepimiz kötü oluyoruz, birimiz mutluysak hepimiz de mutlu

dildil 86 aslında üzülmen için bir sebeb yok. benimde ikili test sonucum 250 de bir çıkmıştı. kendi doktorum beni üniversite hastanesine yönlendirdi.amniyosenteze benim karar vereceğimi söyledi. tıp fakültesine gittim. ordaki doktor ikili test sonucunu baz almadığını, testte yazan kombine risk diye birşey var onu baz aldıklarını söyledi. benim ki tam hatırlamıyorum ama 7000 üzerinde idi. sende ona bak ve üniversite hastanesinin görüşünü al. benim içim çok rahattı o zaman. zaten bu testler çok da düzgün çıkmıyor. benim arkadaşım ikizhamile. ikizlerden birinin ense kalınlığı 3.7 çıkmıştı. amniyosentez yaptırdı. tertemiz çıktı. sende gönlünü ferah tut. bana sorarsan amniyosentezi bile yaptırmana gerek yok. tabi ki yine de karar senin...​

Bu da baskasından alıntı baksana o kombine riski var mı vartada gördüğün gb kimse bu testleri umursamiyor

ağzına sağlık arkadaşım
iyi günde kötü günde paylaşım için burdayız.. Rabim hep güzellikler çıkarsın karşımıza..

Ben çıkıyorum kızlar.

Nazcım unutma dularımdasın.
Ve asla buraya yazdın bizimde moralimizi bozdun gibilerinden düşünme.
Paylaştıkça hep birlikde üstesinden gelicez inan bana.

Ben perşembe ve cuma olmicam yıllık iznimden kullandım.
Hafta sonuda geliyor,o nedenle ptesi görüşmek üzere.
Kendinize çok iyi bakın moraliniz hep yüksek olsun.

​Sen de kendine iyi bak arkadaşım. 4 günde yeğenimizi sağlıkla büyüt de gel pazartessi günü. muck muck iyi tatiller...

Düzeltmişler daha da kötü çıktı 1-182

Canım sakın kötü şeyler düşünüp bebişi üzme. Herkes içini rahatlatacak örnekler vermiş. Bir tane örnekte ben yaşadım. Ablamın arkadaşı senin yaşında,ona da amniyisentez yapıldı bir kaç ay önce ve geçen haftasonu kara kızını sağ sağlim, sağlıklı bir şekilde aldı kucağına.

182 kişide 1 miş ya ihtimal, sen o 182. Kişisin inanıyorum ben :)) sende buna inan ne olur. En son senin başına geleceğini düşün. Hepimiz hayırlısıyla sağlıklı, sıhhatli kucağımıza alacağız bebeklerimizi inşallah.

nazcım moralini hiç bozma. bebeğinin ense kalınlığı normaldi ve burun kemiği de oluşmuştu. ben de arkadaşların dediği gibi yaşından dolayı sonucun bu şekilde çıkığını düşünüyorum. benim doktorum down sendromlu olsa (allah korusun) burun kemiği hiç oluşmazdı demişti. çok şükür seninde böyle bir sorunun yoktu. bebeğinde bir sıkıntı yok buna inan tatlım.

Kızlar rapor revize edilmiş bana maıl atacaklar şimdi ne olur dua edin maılı açmaya korkuyorum lütfeennnnnn

canım öncelikle merhaba bi topıginize bakıyım dedim ama diikatimi senin yazdıkların çekti..
bu down sendrom olayına çok kapılamyın birincisi bu testler bebeğinizde ki down sendromu olma riskinin sonuçları yani kesin değil
ikincisi amniyosentez yaptırma derim
eğer bebeğin down sendromluysa aldıracakmısın ?
bizim ikili testler zamanında da topıcte o kadar çok senin durumunda arkadaş vardı ki
hepsi üzüldü ama şuan hiçbirinin bebeği down sendromlu değil

şunu unutma senin bebeğinin sadece down sendromlu olma ıhtımalı bu yüzdeler
kımse bebegıne down sendromlu dıyemez
sağlıcakla kal ve asla ama asla kendini üzme

iyi haberlerle gel pztesi.. güzel bi tatil olsun.. bol bol dinlen..
cuma kontrolde bebişini bol bol izle :)

kızlar bu çorba gribe falanda iyi geliyor gerçekten besleyici bir çorba.
malzemeler
2 tane tavuk butu
tel şehriye
terbiyesi için
3,4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
yarım limon (ben bol limonlu seviyorum damak tadına göre ilave edebilirsiniz)
1 yumurta sarısı

tavuğun ocakta tüylerini yakıyorum ve derisiyle kaynatıyorum.derisini koymazsanız suyu yağsız olur ve tatsız olur. bir de göğüs etiyle yapılan lezzetli olmuyor.
tavukları tencereye koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyuyorum. tavuklar pişince bir tabağa alıp tavuk suyuna göz kararı tel şehriye atıyorum.
sonra tavukları küçük küçük parçalar haline getirip onuda tencereye atıyorum. sonra da 3,4 kaşık yoğurt, yarım limon ve 1 yumurta sarısını bir kasede çırpıyorum. içine kaynayan tavuk suyundan birkaç kaşık kaseye alıyorum ki çorbamız kesilmesin diye. sonra kasedeki karışımı tencereye döküyorum 10 dk kadar kaynıyor. mis gibi tavuk suyu çorba oluyor.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

nazım bozma moralini hemen,bu testler sadece risk ihtimalini gösteriyor;sen mutlaka o 200 kadından 1'i olacaksın anlamına gelmiyor unutma! sonuç yaşa göre olan risk mi yoksa genel risk mi?yaşa göre olan risk yüksek çıkabiliyor sonucu revize etsinler bakalım ne kadar farkedecek,ne olur kalbini bozma iyi düşün.. dualarımız bebeklerimiz için hep zaten,Rabbim sana eli ayağı düzgün,sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşmayı nasip etsin inşallah(Amin)

kızlar ben arkadaşla çay bahçesine gittim
birşeyler atıştırdık sonra sıcak limon içtim.
dönüştede sağlık ocağının ordan geçerken hadi tokluk şekerine baktıralım dedim.
hemşire hanım çağırmıştı zaten tokluğa da bakalım diye.
ama tokluk şekerim yüksek çıktı. sınır 140 benim şekerim 147 çıktı.
açlık şekerim normaldi.niye böyle olduki moralim bozuldu benimde.
yarın kahvaltıdan 1 saat sonra gidicem. eğer yine yüksek çıkarsa diyet uygulanması gerektiğini söyledi.
bebeğin gramını sordu eğer olması gerekenden fazlaysa şekerden dedi.
gramını bilmiyorum ama benim bebeğimin boyu olması gerekenden 1 cm daha uzun.
şekerle ilgisi var mı acaba? annemde şeker olunca ister istemez ben de korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…