2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
ben canım.. öyle olan bahtsızlardan biri de benim.. 15. hafta ben hala çıkarıyorum katı yiyecekler hala yiyemiyorum.. ama benim baştan beri böyle.. hep serumlarla beslendim..

canım evet bugun bebişlerde harekettlilik var..bu arada artık onlarla konusma vaktimiz gelmiş..kulak iç duyuları oluşmuş..haberin olsun..
ben çok azda olsa bi kıpırtı hissediyorum :))

laterne ne güzel bi haber canım bu..kızkardeşinde teyze oluyor sende..gözünüz aydın..beraber büyütürsünüz bebikleri

Günaydın annişler ve bebişler...

Çoook pozitif,enerjik,keyifli birgün olsun inşallah.:124:

Canım gözünüz aydın,tebrik ederim.Allah sağlıkla kucagınıza almayı,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.

günaydın güzel anneler...
laterna canım tebrik ederim. hep bi kız kardeşim olmasını istemişimdir. senin bi kız kardeşin var ve aynı zamanda hamilesiniz. ne çok şeyi paylaşırsınız... kıskandım valla :)

Son düzenleme:

Günaydın canım hoşgeldin

Değil mi ama bende çok özeniyorum kız kardeşi olanlara:106:

günaydın canım teşekkür ederim:) insanın kız kardeşinin olması gerçekten çok güzel;o benim ilk göz ağrım/ilk bebeğim
ama kıskanma tatlım,bak biz de burada kardeş gibi olduk;arkadaşlarımızla bile paylaşamayacağımız şeyleri paylaşıyoruz burada

temmuzum nasılsın canım bayadır görüşemedik seninle başınıza gelenleri okudum canım Allah korumuş çok geçmiş olsun

teşekkür ederim tatlım :) yeni yeğenini de heyecan ve merakla bekliyor ama ben onu daha önce teyze yapmıştım zaten;çok da iyi bir teyze oldu :)
inşallah ben de onun gibi iyi bir teyze olabilirim

Son düzenleme:
kızlar bugün karnım ağrıyor. bazen akşamları yatarken de ağrıyor ama rahmin o taraflar değil genel olarak.
sizde de oluyor mu normal midir acaba?

bir de bende çok gaz problemi var. sanırsınız ki on tabak kuru fasülye yemişim. öyle dolaşıyorum ortalıkta. çok rahatsız edici

haklısın aslında hergün merak ediyorum ne yaptığınızı, kontrollerinizi, hamileliğin nasıl gittiğini yani bi kız kardeşim olsaydı aynı şeyleri düşünecektim. onların yeri ayrıdır muhakkak ama sizlerde en yakın arkadaşlarım kardeşlerim gibisiniz.

temmuzum nasılsın canım bayadır görüşemedik seninle başınıza gelenleri okudum canım Allah korumuş çok geçmiş olsun
bi hayli hareketli bir dönemden geçtik canım bebeğim ve ben... şimdi de raporum problem oldu. yarın büyük gün! tekrar rapor alıp göndereceğiz bakalım. gece hiç uyuyamadım ne olacak ne olacak ya gitmek zorunda kalırsam diye Allahım yüzümüze baksın, hayırlı olanı versin inşallah.
sen nasılsın? pek girmiyosun çok nadir görüyorum seni...

Son düzenleme:

Yeşil mercimek müthiş bir protein deposu olmakla birlikte etin yerini dolduran en iyi besindir. Yapacağınız yağsız mercimek çorbası kürü, en az enginar kadar kolestrolü düşürücü etkiye sahiptir. Sadece haftada 2-3 kez yapacağınız yeşil mercimek çorbası ile hem kolestrolünüzü kontrol altına almış olaursunuz hem de tansiyonunuzun dengelenmesini sağlarsınız.

Yeşil Mercimeğin Faydaları;

- 1 kilo mercimekte, 1 kilo etin ve 1 kilo buğday ekmeğinin içerdiği kadar albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılamaktadır.
- A, B1, B2, C vitaminlerini içermektedir.
- Kalsiyum , fosfor, potasyum, sodyum, kükürt, çinko, klor, iyot ve karbonhidrat içermektedir.
- Kansız, halsiz ve sinirli kişiler için faydalıdır.
- İçine et veya kıyma konulmasına da gerek yoktur.
- Az sıvı yağ ile pişirilmesi daha sağlıklıdır.
- Kolestrolü olanlar için bir teşkil arz etmez.
- Kan yapıcıdır.
- Anne sütünü artırıcı etkisi vardır.
- Gözlere faydası vardır.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Kalp krizi riskini azaltmaktadır.
- Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı giderici etkisi vardır.
- Suyunu içerseniz kas ağrılarınızı alır.
- Damar hastalıkları ve şeker hastalığından korumaktadır.
- Beden ve zihin gücünü arttırmaktadır.

Yeşil Mercimek Çorbası:1 su bardağı yeşil mercimeği bir süre kaynatıp,siyahlaşan suyunu dökün.Mercimekleri bir tencereye alıp,bir baş soğan doğrayıp,sıcak su ilave edip iyici kaynatın.Pişen mercimekleri blendırdan geçirip,süzgeçten süzün.Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı unu ve bir miktar yağı kavurun,biraz salça,kuru nane,tuz koyup,süzdüğünüz mercimeğe ilave edin,bir taşım kaynatın.
Tavsiye edilen sos:2 diş sarımsağı ezin,limon suyuna ilave edin,servis yapın.Afiyet olsun.

teşekkür ederim tatlım :) yeni yeğenini de heyecan ve merakla bekliyor ama ben onu daha önce teyze yapmıştım zaten;çok da iyi bir teyze oldu :)
inşallah ben de onun gibi iyi bir teyze olabilirim

eminim olursun canım..bebikin 40 ı çıkıcak kardeşin doğum yapacak..sen başlıcaksın gezmelere bile..hergün ziyarete gidersin kardeşini :))

normal tatlım endişe etme,bende de var doktora da sordum normal dedi aşağıda alıntı yaptım sebebiyle ilgili;

HAMİLELERDE KARINDA VE KASIKLARDA AĞRI
Gebeliğin erken haftalarında ve ilerleyen aylarda, doğuma yakın haftalarda çeşitli nedenlerle anne adayı zaman zaman karın ve kasık ağrısı hissedebilir. Bu ağrıların çeşitli sebepleri olabilir, bu sebeplerden bazıları önemsiz ve tedavi gerektirmez iken bazıları önemlidir ve tedavi hatta hastanaye yatış bile gerektirir.

Gebeliğin ilk günlerinde hatta adetin geciktiğininin farkedildiği ilk günlerde karın ve kasık bölgelerinde hafif rahatsızlık hissi genellikle bir çok kadın tarafından hissedilir.

Hamileliğin 3. ve 4. aylarından kasık bölgelerinde bıçak saplar gibi keskin bir ağrı hissedilebilir. Hareket etmekle, aniden ayağa kalkmakla bu ağrı birden şiddetlenebilir. Bu ağrının sebebi rahmin büyümesine bağlı rahim etrafındaki bağların ve ligamentlerin gerilmesidir. (Round ligament ağrısı) Rahmin büyümesine bağlı gelişen round ligament ağrısı genellikle sağ tarafta olur fakat her iki tarafta da olabilir.

Kabızlık, şişkinlik ve gaz da karında rahatsızlık ve ağrı şikayetlerine sebep olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…