bi hayli hareketli bir dönemden geçtik canım bebeğim ve ben... şimdi de raporum problem oldu. yarın büyük gün! tekrar rapor alıp göndereceğiz bakalım. gece hiç uyuyamadım ne olacak ne olacak ya gitmek zorunda kalırsam diye Allahım yüzümüze baksın, hayırlı olanı versin inşallah.
sen nasılsın? pek girmiyosun çok nadir görüyorum seni...
selam canım süt içiyorsundur herhalde sütler çok gaz yapıyor markasına göre değişiyor moova süt güzel gaz yapmıyor o kadar birde danone güzel bende o sancıdan öldüm bittim gazman gibi olmuştum utanıyordum artık gaz çıkarmaktan bunları içince rahatladım sek süt severim ama çok gaz yapıyor kuru fasülye yesen bu kadar olmaz yanikızlar bugün karnım ağrıyor. bazen akşamları yatarken de ağrıyor ama rahmin o taraflar değil genel olarak.
sizde de oluyor mu normal midir acaba?
bir de bende çok gaz problemi var. sanırsınız ki on tabak kuru fasülye yemişim. öyle dolaşıyorum ortalıkta. çok rahatsız edici
Eki Görüntüle 530782
Yeşil mercimek müthiş bir protein deposu olmakla birlikte etin yerini dolduran en iyi besindir. Yapacağınız yağsız mercimek çorbası kürü, en az enginar kadar kolestrolü düşürücü etkiye sahiptir. Sadece haftada 2-3 kez yapacağınız yeşil mercimek çorbası ile hem kolestrolünüzü kontrol altına almış olaursunuz hem de tansiyonunuzun dengelenmesini sağlarsınız.
Yeşil Mercimeğin Faydaları;
- 1 kilo mercimekte, 1 kilo etin ve 1 kilo buğday ekmeğinin içerdiği kadar albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılamaktadır.
- A, B1, B2, C vitaminlerini içermektedir.
- Kalsiyum , fosfor, potasyum, sodyum, kükürt, çinko, klor, iyot ve karbonhidrat içermektedir.
- Kansız, halsiz ve sinirli kişiler için faydalıdır.
- İçine et veya kıyma konulmasına da gerek yoktur.
- Az sıvı yağ ile pişirilmesi daha sağlıklıdır.
- Kolestrolü olanlar için bir teşkil arz etmez.
- Kan yapıcıdır.
- Anne sütünü artırıcı etkisi vardır.
- Gözlere faydası vardır.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Kalp krizi riskini azaltmaktadır.
- Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı giderici etkisi vardır.
- Suyunu içerseniz kas ağrılarınızı alır.
- Damar hastalıkları ve şeker hastalığından korumaktadır.
- Beden ve zihin gücünü arttırmaktadır.
Yeşil Mercimek Çorbası:1 su bardağı yeşil mercimeği bir süre kaynatıp,siyahlaşan suyunu dökün.Mercimekleri bir tencereye alıp,bir baş soğan doğrayıp,sıcak su ilave edip iyici kaynatın.Pişen mercimekleri blendırdan geçirip,süzgeçten süzün.Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı unu ve bir miktar yağı kavurun,biraz salça,kuru nane,tuz koyup,süzdüğünüz mercimeğe ilave edin,bir taşım kaynatın.
Tavsiye edilen sos:2 diş sarımsağı ezin,limon suyuna ilave edin,servis yapın.Afiyet olsun.
Kizlaaaaarrrrrrrr az önce geldim eve ikili test güzel cikti cookk sükürrrrr cinsiyette belli halen daha soktayim :))) oglum olcak. Ya benim oglum olcak ben halen daha inanamiyorum :) kiz sanmistim ama olsun saglikli ya yeter bana. Ama soktayimmmm
yok be şekerim hamileliğim boyunca bi gittiğim doktora ikinci kez gidemedim ki bi orda bi burda gezmekten. başka kadın doğumcudan alıcam bu kez. düşün ikili testte bile testi başka bir doktor aldı, sonuçları başka bir doktor yorumlayacak... çocuğumda böyle gezenti olmaz inşallah :)tatlım sen raporu kendi doktorundan mı alacaksın yine?aynı doktordan toplam 40 gün alınabiliyormuş nasıl yapacaksın?
Kizlaaaaarrrrrrrr az önce geldim eve ikili test güzel cikti cookk sükürrrrr cinsiyette belli halen daha soktayim :))) oglum olcak. Ya benim oglum olcak ben halen daha inanamiyorum :) kiz sanmistim ama olsun saglikli ya yeter bana. Ama soktayimmmm
normal tatlım endişe etme,bende de var doktora da sordum normal dediaşağıda alıntı yaptım sebebiyle ilgili;
HAMİLELERDE KARINDA VE KASIKLARDA AĞRI
Gebeliğin erken haftalarında ve ilerleyen aylarda, doğuma yakın haftalarda çeşitli nedenlerle anne adayı zaman zaman karın ve kasık ağrısı hissedebilir. Bu ağrıların çeşitli sebepleri olabilir, bu sebeplerden bazıları önemsiz ve tedavi gerektirmez iken bazıları önemlidir ve tedavi hatta hastanaye yatış bile gerektirir.
Gebeliğin ilk günlerinde hatta adetin geciktiğininin farkedildiği ilk günlerde karın ve kasık bölgelerinde hafif rahatsızlık hissi genellikle bir çok kadın tarafından hissedilir.
Hamileliğin 3. ve 4. aylarından kasık bölgelerinde bıçak saplar gibi keskin bir ağrı hissedilebilir. Hareket etmekle, aniden ayağa kalkmakla bu ağrı birden şiddetlenebilir. Bu ağrının sebebi rahmin büyümesine bağlı rahim etrafındaki bağların ve ligamentlerin gerilmesidir. (Round ligament ağrısı) Rahmin büyümesine bağlı gelişen round ligament ağrısı genellikle sağ tarafta olur fakat her iki tarafta da olabilir.
Kabızlık, şişkinlik ve gaz da karında rahatsızlık ve ağrı şikayetlerine sebep olabilir.
canım çok iyi oldu bu yazı , bende çok oluyo ya, hapşırırken öksüürrüken, birden ayağa kalkınca oluyo yani, ama gaz da felaket, dün grip gibiydim
portakala dayandım şimdi yürümüyorum uçuyorum sanki, içimdeki gaz bulutundan:)
ohh ne güzel darısı başımıza bizde hayırlı haberleri alırız işallah bebeğin sağlıkla dünyaya gelsin oğlan anası :)Kizlaaaaarrrrrrrr az önce geldim eve ikili test güzel cikti cookk sükürrrrr cinsiyette belli halen daha soktayim :))) oglum olcak. Ya benim oglum olcak ben halen daha inanamiyorum :) kiz sanmistim ama olsun saglikli ya yeter bana. Ama soktayimmmm
canım çok iyi oldu bu yazı , bende çok oluyo ya, hapşırırken öksüürrüken, birden ayağa kalkınca oluyo yani, ama gaz da felaket, dün grip gibiydim
portakala dayandım şimdi yürümüyorum uçuyorum sanki, içimdeki gaz bulutundan:)
çok şekersiniz kızlar ya ne güzel tanımlamalarınız var. cevap yazan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. öptüm sizi annişler :)
çok şekersiniz kızlar ya ne güzel tanımlamalarınız var. cevap yazan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. öptüm sizi annişler :)
sen de çok şekersin şekerim benim:)
ohh ne güzel darısı başımıza bizde hayırlı haberleri alırız işallah bebeğin sağlıkla dünyaya gelsin oğlan anası :)
ayyy bu gazla ilgili yazılanları okudukça yarılıyorum gülmekten ne fena olduk ya gazmaniye hamişleriz biz
katinam hayırlısı olsun teyze oluyormuşsun ne güzel hem anne hem teyze oluyorsun kardeşinde bir avazda sağlıkla bebeğini doğurur işallah
slm kızlar günaydın valla sabah sabah amma çok yazmışsınız oku oku anca bitirdim.keyifler iyi maşallah.....
eşim 2 li testin sonucunu aldı ben görmedim daha ama sölediği kadarıyla sonuç iyi gibi akşama görcem bende doktorada pazartesi gidebilcem anca hayırlısı artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?