3'lü için gün alan var mı aranız da kızlar?ben bayram sonrası gidecektim ama öncesine gitmeyi planlıyorum da acaba 3'lü testi de gittiğimde yapar mı ki?
Ultrason (USG) ile anne karnındaki be***beğin görüntülenmesi, yaklaşık 30 yıldan daha fazla doğum hekimliğinde kullanıl***maktadır. Bu amaçla kullanılmaya başlan***dığından itibaren de bebeğe herhangi bir zararı olup olmadığı konusu sürekli araş***tırılmaktadır.
Ultrasonda röntgendeki gibi bebeğe zararlı X-ışınları kullanılmamaktadır, hızlı ses dalgalan kullanılmaktadır.
Bu ses dalgalarının, bu güne kadar bebe***ğe bir zararı saptanamamışsa da yine de ultrason kullanırken bazı kurallara uyul***maya dikkat edilmektedir. Günümüzde bir çok ultrason çeşidi mevcuttur.
Yaygın olarak Kadın-Doğum mu***ayenelerinde kullanı***lan siyah-beyaz ultrasonla görüntülenme, bir aydan daha kısa aralıklarla olma***mak üzere ve uygulama süresi 5-10 daki***kayı geçmeyecek şekilde uygulanır.
Bu tür ultrasonlarda nispeten düşük kuvvetii ses kullanılmaktadır. Bu ultrasonlarla yapılan anomali araştırmasına 1. düzey araştırma denmektedir ve anomalileri tespit etmede tanı değeri %40-50 civarın***dadır. Daha ileri teknolojisi olan renkli, 3-4 boyutu ve doppler ultrasonografilerde ise daha kuvvedi ses dalgaları gönderilir ve ancak siyah-beyaz ultrasonlarda şüphelenilen durumlarda veya ayrıntılı ano***mali araştırması açısından, bir gebelikte sadece 1-2 kez önerilmektedir.. Bu tür ultrasonlarla yapılan anomali araştırması***na ise 2. düzey araştırma denir ve bazı özel merkezlerde uygulanır. Bu tür ultrasonların da anomalileri tespit etmede tanı değeri, yine %100 olmayıp %60-70 civa***rındadır.
merabalar arkadaşlar.az önce lavaboya gittiğimde çok az kahverengi akıntı gelmiş.hemen doktoru aradım eğer parça gibi kırmızı kan gelirse hemen gel dedi.çok korkuyorum dua edin inşallah bebeğime bişey olmaz
Ben bebeyagi sürüyorum hergün ve hergüne yine de kaşınıyorum yetmeyecek galiba o yüzden aliyim diye düşündüm ya çok korkuyorum catlamaktan dun teyzem badem yağı kullan dedi o ikiz doğurdu kullanmış tüylerime yapmamış ki kendisi tuyluduriyi bir siteye benziyor canım, taklit değildir heralde. adını unuttum şimdi geçen gün bir sitede gördüm 45tl idi orda çok bi fark yok. kararlı mısın o kremde, bu sitede kullananların yorumlarını okudum. hiç bir işe yaramadığını yazmışlar. ben halen kararsızım, yarın doktora sorucam ve kesin kararımı verip başlıycam artık. göbeğimdeki deriler pul pul olup dökülmeye başladı. büyüme ve gerginliğin başladığını anlıyorum.
benim imkanım olsa eve alıcam, bakıcam hergün bebişime... doktor ultrasonun pek değil de, kalp dinlemenin zararlı olduğuu söylemişti. kızım nasıl dayanıcaz 1 ay ben maksimum 2hafta gitmeden durabildim.
Ben bebeyagi sürüyorum hergün ve hergüne yine de kaşınıyorum yetmeyecek galiba o yüzden aliyim diye düşündüm ya çok korkuyorum catlamaktan dun teyzem badem yağı kullan dedi o ikiz doğurdu kullanmış tüylerime yapmamış ki kendisi tuyludur
ise yarayacaksa tüylendirsin ya agdayla alırım sonra yeterki çatlamasın
kızlar birazdan doktora gideceğiz 2 li sonucumuz belli olacak bi de tekrar ense kalınlığına bakacak.umarım sorun yoktur.
bi de cinsiyetini daha net görür belki geçen hafta oğlana benzetmişti bakalım bu hafta neye benzetecek :))
haklısın aslında hergün merak ediyorum ne yaptığınızı, kontrollerinizi, hamileliğin nasıl gittiğini yani bi kız kardeşim olsaydı aynı şeyleri düşünecektim. onların yeri ayrıdır muhakkak ama sizlerde en yakın arkadaşlarım kardeşlerim gibisiniz.
bi hayli hareketli bir dönemden geçtik canım bebeğim ve ben... şimdi de raporum problem oldu. yarın büyük gün! tekrar rapor alıp göndereceğiz bakalım. gece hiç uyuyamadım ne olacak ne olacak ya gitmek zorunda kalırsam diye Allahım yüzümüze baksın, hayırlı olanı versin inşallah.
sen nasılsın? pek girmiyosun çok nadir görüyorum seni...
tatlım korkma,pek çok arkadaşımızın başına geldi;çok şükür sorun olmadı..
stres ve heyecan yapma,evdeysen dinlenmeye çalış
tüylenme zor iş ama sonra alırım diye düşünme. benim göbeğimde biraz tüyler var hatta gögüs uçlarımda da niye oldular anlamadım. muhtemelen kullandığım bi ilaçtan kaynaklandı ama hatırlayamıyorum. badem yağını bende duydum kıllarım daha da artar diye korkuyorum:18:
yağ karışımı hazırlayacağım ama onu hergün kullanamam vıcık vıcık çok zor olur. hergün kullanabileceğim bir krem alayım diyorum arada yağ karışımını da kullanırım. kakao yağı kremi varmış birde onu araştıracağım.
kızlar ruh gibiyim pcye aynı böyyyyle bakıyomm
kızlar ben çok memnunum kakao yağı kreminden.. şiddetle tavsiye ediyorum sizlere de. ikinci gün bile nemli olduğunu hissedeceksiniz cildinizin. ki ben havanın cok kuru oldugu bir bölgedeyım. hem ekonomik hem risksiz...
laterna sonunda sana yazabildim hayırlısıyla tebrik edebileceğim teyze oluyormuşsun sağlıkla bir avazda kurtulsun işallah kardeşin de, sende, hatta hepimiz
kızlar birazdan doktora gideceğiz 2 li sonucumuz belli olacak bi de tekrar ense kalınlığına bakacak.umarım sorun yoktur.
bi de cinsiyetini daha net görür belki geçen hafta oğlana benzetmişti bakalım bu hafta neye benzetecek :))
uykun mu var ? bu hamilelik çok yorgunluk yapıyo ya
merabalar arkadaşlar.az önce lavaboya gittiğimde çok az kahverengi akıntı gelmiş.hemen doktoru aradım eğer parça gibi kırmızı kan gelirse hemen gel dedi.çok korkuyorum dua edin inşallah bebeğime bişey olmaz
kızlar ben çok memnunum kakao yağı kreminden.. şiddetle tavsiye ediyorum sizlere de. ikinci gün bile nemli olduğunu hissedeceksiniz cildinizin. ki ben havanın cok kuru oldugu bir bölgedeyım. hem ekonomik hem risksiz...
markası ne kakao yağı kreminin birde vıcık vıcık oluyo mu sürünce? bende kakao yağı alacak gibiyim.
Canım işten izin alabiliyorsan iyi olur. Doktorun progestan verdi mi? Çok etkili. Bende olduğunda 3-4 gün kullandım ve faydasını görmüştüm. Her bünye aynı değil tabi.
Bu krem aktarlarda da var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?