güzel nisan annneleri hepinize günaydın.benim korkunç miğde yanmalarım biraz hafiflemesine arğmen hala devam ediyor.2 gün once doktoruma gıttığımde sordum.uzerinde fazla durmadı.normal dedi.miğde şurubu verdı.dun istemıye ıstemıye mecburiyetten bir ölçek içtim.ama faydası oldu biraz.miğdemden asit çıkması boğazımın kanaması kan tukurmem normalmış.ayrıca bugunlerde kendımı çook kötü hıssedıyoum.miğdem yuzunden meyva yıyemıyorum.ayrıca doktro mığdem rahatsız olunca vıtamınımıde bıraktırdı.dun akşam sadece tatsız tuzsuz bır tabak yoğurtlu makarna yıyebıldım.ağzımın içi zehir gibi.sizlerdedemı öle.bu miğdemdeki yanma,asit çıkıyor hissi beni mahvediyor.umarım kısa zamanda yenerım.hepinize sevgiler.
ay canım benim ya hepsi çok güzeller, güle güle eskitsin
seninkinin cinsiyeti belli miydi?
amanın kıyafetler alınmaya başlanmış. çok güzeller canım ya ben de alışverişe aşerdim şimdiallah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin tatlım.
benim kızım olacak teyzesi inşallahhhhhh.. ama herşeyi pembe olsun istemiyorum :))
bir iki hafta kaldı bu hissin tamamen bitmesine dayan canım.. demiştim sana bende hep kan kusuyordum asitin yarattığı tahriş yüzünden.. iki üç gündür benim kusmalarım durdu. midemdeki ağrı ve yanma da geçiyor yavaş yavaş.. ben korktum yemekten çorbalar rahatlatıyor beni dene istersen sıvı çok yormuyor mideyi. bi de yoğurt yiyebilirsen.. geçmiş olsun. az kaldı sabret :)
canım benim allah daha iyi günlerimizi göstersin inşallah. ben de arkadaşlarıma kadife tulum aldım bir de porselen mama seti aldım. paketlemiştim hepsini. onlara alırken bir tane fazla aldım kendi bebişimede ayırdım hemen. şimdi sadece bir kız bir de erkek kıyafetimiz var. cinsiyet belli olsa başlarız yavaş yavaş. geçenlerde nerde okudum bilmiyorum ama hamileliğin 4. ayından itibaren bebek bezi stoklamışlar. doğumdan sonra çok iyi oldu diyorlardı. eşiminde hoşuna gitti her markete gidişimizde alalım diyor. daha erken 6,7 olsun alırız dedim ben de.çok teşekkür ederim :)) dertsiz teyze annesine çorba tarifleri verdi anne kendine geldi bir de yürümeye başladı :) ayaklanınca da rahat durmadı işte :))
ben 6. aya kadar hiçbirsey almayacağım diye kendime sözler verdim ama dün akşam yürüyüşe çıktığımızda açık bir çocuk mağazası gördük öyle oyalanalım diye girdik. kendimi kaybettim resmen. hiçbirsey almayacağım diyerek herşeye dokundum resmen :) o arada iki üç parça birşey parmaklarımın arasına sıkıştı. çok tatlılar ya :))) bir an önce bebeğim doğsun bunları giysin istiyorum. ve ben yarın kesinlikle alışverişe çıkıyorum :))))) ya çok ama çokkk eğlenceli birsey bu.. Rabbim bu cuma günü hepimize hayırlar nasip etsin ve bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin.. size göstermek için fotosunu da çektim cicilerin.. Eki Görüntüle 531395
Canım dün zaten yatmadan süzme yoğurt ve ekmek yedim.Çok iyi geldi.sabah kalktığımda falan iiydim.ama kahvaltımı yaptım yine karnım zehir gibi.mümkün mertebe mğdemi boş bırakmamaya çalışıyorum.bir lokma ıkı lokmada olsa bişiler yiyorum.ya bide bu aralar miğdemdenmı bilmiyorum ama çok huzursuzum.zaten devamlı uyuyorum.hep bir yorgunluk ve mutsuzluk halı var.ne iş yapabiliyorum nede kendime bakabiliyorum.eşimlede ılgılenemiyorum.akşam işten gelınce tv nın karısında sızıp kalıyorum.sizlerindemi böle?bazen kendi kendime depresyonamı gırdım dıyorum.içimden hiç bişi yapmak gelmio.hep yorgun halsiz durgunum
ben canım.. öyle olan bahtsızlardan biri de benim.. 15. hafta ben hala çıkarıyorumkatı yiyecekler hala yiyemiyorum.. ama benim baştan beri böyle.. hep serumlarla beslendim..
bende kansızlık vardı canım. 20 tane kan iğnesi yapıldı kan hapı ve demir hapı içtim. ancak toparlandım. o dönemde 2 tane içiyordum zaten. ama şimdi çok şükür iyiyim. doktorumda normal dedi. kansızlık aşırı yorgunluk yapıyor arada bayılma noktasına geliyordum. dışarıya yalnız çıkamıyordum. ama 1 tane hap şimdilik yeterliymiş.
annemde şeker var o yüzden tedirginim. 6. ayda glukoz yüklemesi yapılıyormuş. benim böyle giderse şeker inişli çıkışlı olursa daha erken yapılcak sanırım.
Günaydın canım, o günden sonra yanmadı hiç, o gün elma da yedim bir sürü ama uyuyana kadar devam etti. Dün akşam ve gece de çok gazım vardı, çok rahatsız etti, bugün güne sağlıklı başlıyorum derken arabam çalışmadı, akü iflas etti sanırım, şakır şakır yağmurda iş arkadaşımın evine yürüdüm şemsiye de almamıştım. Onunla gittik işe. İnşallah hastalanmam, şuanda çok üşüyorum.
canım benim allah daha iyi günlerimizi göstersin inşallah. ben de arkadaşlarıma kadife tulum aldım bir de porselen mama seti aldım. paketlemiştim hepsini. onlara alırken bir tane fazla aldım kendi bebişimede ayırdım hemen. şimdi sadece bir kız bir de erkek kıyafetimiz var. cinsiyet belli olsa başlarız yavaş yavaş. geçenlerde nerde okudum bilmiyorum ama hamileliğin 4. ayından itibaren bebek bezi stoklamışlar. doğumdan sonra çok iyi oldu diyorlardı. eşiminde hoşuna gitti her markete gidişimizde alalım diyor. daha erken 6,7 olsun alırız dedim ben de.
günaydınnn :) ben bugünkü takvim bilgilerimizi çok sevdim.. ayaklarını içe dışa çevirecekmiş :)) tekme atacakmışşşş :))) eller zaten havadaydı bi de ayaklar hareketlendi.. bizi hareketli günler bekliyor :)))
günaydın kızlarr;
naz; benim arkadaşlarımdan da üçlü testte riski çıkanlar oldu şimdi maşallah bebekleri sapasağlam.
benim doktorum en önemlisi burun kemiğinin oluşması demişti.
bi de ense kalınlığı normal çıktı mı test sonucunu pek dikkate almıyoruz demişti
sonuçta her kadın test yaptırmıyor ki bu risk değeri sadece testi yaptıranlar arasında
belirleniyor. test yaptırmayan milyonlarca kadını da hesaba katarsan risk değerin çok çok düşer demişti.
benim sonucum da bugün çıkacak geçen hafta ense kalınlığı ve burun kemiğine baktı bi de haftaya gel bakalım dedi bende o an jeton düşmedi eve gelince birden dank etti
acaba bir sorun mu gördü de tekrar çağırıyor diye merak ettim.
netten baktım ense kalınlığımız normal sınırlarda. bende kafama takarak 1 haftamı ziyan etmemeye karar verdim.
sanırım 2. çocuk olmasından kaynaklı ilk hamileliğimde en ufak şeylerden bile paniğe kapılır günlerce strese sokardım kendimi.
ama şunu gördüm ki biz ne dersek ne yaparsak yapalım her şey olacağına varır.
bebeklerimiz için tek yapabileceğimiz dua etmek ve iyi beslenmek bi de sakin ve stresssiz olmak
kendimize ve bebeğimize yapacağımız en büyük iyilik bu bence..
Canım dün zaten yatmadan süzme yoğurt ve ekmek yedim.Çok iyi geldi.sabah kalktığımda falan iiydim.ama kahvaltımı yaptım yine karnım zehir gibi.mümkün mertebe mğdemi boş bırakmamaya çalışıyorum.bir lokma ıkı lokmada olsa bişiler yiyorum.ya bide bu aralar miğdemdenmı bilmiyorum ama çok huzursuzum.zaten devamlı uyuyorum.hep bir yorgunluk ve mutsuzluk halı var.ne iş yapabiliyorum nede kendime bakabiliyorum.eşimlede ılgılenemiyorum.akşam işten gelınce tv nın karısında sızıp kalıyorum.sizlerindemi böle?bazen kendi kendime depresyonamı gırdım dıyorum.içimden hiç bişi yapmak gelmio.hep yorgun halsiz durgunum
öncelikle Allahım bebişini sağlıcakla dünyaya getirmeyi nasip etsin diyorum
sonrada çok yakın bir akrabamın başına geleni anlatıcam
kadıncğıza 2li test yaptılar ve bebeğe yüzde 80 özürlü dediler yani down sendromunu da
geçtim yüzde seksen özürlü dendi sonra büyük bir hastane de bir test daha yaptırdı sonuç aynı
hep alınması gerektiğini söylemişler bu kadında 36 yaşında idi ve gözyaşlarıyla ve stresle geçirdi o dönemlerini
kadın amniyosentez bile yaptırmayacaktı allaha sığındı benim evladım o dedi
sonra kız kardeşi ikna etti amniyosentez yaptırdı sonuçları iyiydi ,o yuzde seksen engelli ve bakımı çok zor dedikleri çocuk
dünyaya geldi ve dünyalar güzeli bir erkek bebek şimdi 4 yaşında ve kreşe gidiyor ve çok afacan
yani diyeceğim o ki sen rabbime sığın herşey yoluna girecek
tabiki endişeleneceksin tabiki aklına kötü kötü şeyler gelecek
kötü düşündüm diye kötü olacak diye de korkma insanın elinde değil bu düşünceler çünkü
böyle şeyler yazılınca bnm çok moralim bozuluyor mesela ,
sen rabbime sığın duadan öte hiçbirşey yok
ben inanıyorum ki seneye bu zamanlar bebişinle oynuyor olacaksın
bu imtihanı tevekkülle geç cnm , dualarımız seninle bak hamilelerin duaları kabul olurmuş burada hepimiz hamileyiz ve dua ediyoruz rabbim kabul edecek inşallah
sende yaradana bol bol dua et
bebeğin ve sen allaha emanet olun
rabbimin izniyle herşey çok güzel olacak inşallah...
günaydın kızlar,
nazcım nolur kendini üzme, herşet Allah'tan, benimki de bu c.tesi bakalım artık
günaydın güzeller
Rabbim bugün güzel haberler almayı nasip etsin bizlere inşallah ( amin )
Allah doğmuş ve doğacak yavrularımızı hastalıklardan korusun inşallah ( amin )
günaydınnnnnn günaydınnn günaydınnnn güzel anneler :)))
Allahım Cuma ne kaaaa güzel bir gün yarabbim ya :))) yarın uykuya doyucam :)
Günaydın kızlar.Umarım hepiniz iyisinizdir.Ben cepten girdiğim için alıntı yapamıyorum hanipekscim yolculuğum şükür iyi geçti ailemin yanındayım iyiyim çok şükür :)
Dün doktora gittim ama doktor o kadar gıcık bir kadındı ki sinirden kulağıma ağrılar girdi.
Bir kere ultrason aleti çok kötüydü bebeği hiç net göremedim.
'Bebek hiç hareket etmiyor,geçen kontrolde çok hareketliydi' dedim.
'Onu bana değil bebeğine sor' dedi ya!
ayrıca benim bebek geç döllenme olmuş 12+5 çıktı ben de 'SAT'ne göre 14 haftalık olmadı lazım dedim.'Hayır senin bebeğin geç oluşmuş,normalde bunu hastalarıma anlatırım,anlarlar ama....' dedi...yani bana afedersiniz gerizekalı muamelesi yaptı resmen...
o kadar canımı sıktı ki....
başka bir doktora mı gitsem acaba diyorum..
Selam kizlar benimde ikili testim yarin hayirlisi olsun insallah nazcim sakin ama sakin üzülme bende korkuyorum geceleri inan hep rüyalarima giriyor ama bildigim tek sey allahin dedigi olur isterlerse dünyanin en ileri teknolojisiyle baksinlar ne olursa olsun yinede allah bilir. biyerde okumustum diyorki.. Dil nasil konusursa rabbim öyle yaratirmis yani dua dua dua ve pozitif düsün. Ben 13 haftalik hamileyim ve hep yatmam gerekiyor gripte eklendi tabi. dün gece aglama krizim tuttu yine ben cok hiperaktif bi insandim simdi solucan gibi miy miy hareketliligim gitti. Biseyi cok istersen allah seni onunla imtihan edermis unutma!!! Allah yardimcimiz olsun...
Cok teşekkür ederiz :) bizde buna inanıyoruz yeğenimiz sağlıklı inşallah
sizin de 20 hafta olmuş ne güzel maşallah Allah saglikla kucağınıza almayı nasip etsin
öyle canım yolu yarıladık çok şükür
sadece iyi oldugunuza inanın
ya benımde bebegıme neler neler dedıler
erken dogum rıskım varmıs
bebek asagıdaymı hastanede bıle yattım
ama hep moralım yuksektı sımdı bebegım çok iyi
moral herşeyin ilacı hamılelıgımızın keyfını surelım
hepınıze hayırlı dogumlar dılıyorum
Amin kuzum benim.. üzülme ne olur bebişi de üzme ihtimaller üzerine
Kızlar herkese iyi akşamlar kendinize ve bebişlerinize çooooooooookkkk iyi bakın.
Naz cım sende kendini üzme ne olur canım allahın izniyle bebeğin çok sağlıklı bir şekilde aranıza katılacak. Moralini yüksektut annesi bak onuda üzüyorsun öptüm canım kalbim seninle
ağzına sağlık arkadaşım
iyi günde kötü günde paylaşım için burdayız.. Rabim hep güzellikler çıkarsın karşımıza..
Ben çıkıyorum kızlar.
Nazcım unutma dularımdasın.
Ve asla buraya yazdın bizimde moralimizi bozdun gibilerinden düşünme.
Paylaştıkça hep birlikde üstesinden gelicez inan bana.
Ben perşembe ve cuma olmicam yıllık iznimden kullandım.
Hafta sonuda geliyor,o nedenle ptesi görüşmek üzere.
Kendinize çok iyi bakın moraliniz hep yüksek olsun.
Canım sakın kötü şeyler düşünüp bebişi üzme. Herkes içini rahatlatacak örnekler vermiş. Bir tane örnekte ben yaşadım. Ablamın arkadaşı senin yaşında,ona da amniyisentez yapıldı bir kaç ay önce ve geçen haftasonu kara kızını sağ sağlim, sağlıklı bir şekilde aldı kucağına.
182 kişide 1 miş ya ihtimal, sen o 182. Kişisin inanıyorum ben :)) sende buna inan ne olur. En son senin başına geleceğini düşün. Hepimiz hayırlısıyla sağlıklı, sıhhatli kucağımıza alacağız bebeklerimizi inşallah.
nazcım moralini hiç bozma. bebeğinin ense kalınlığı normaldi ve burun kemiği de oluşmuştu. ben de arkadaşların dediği gibi yaşından dolayı sonucun bu şekilde çıkığını düşünüyorum. benim doktorum down sendromlu olsa (allah korusun) burun kemiği hiç oluşmazdı demişti. çok şükür seninde böyle bir sorunun yoktu. bebeğinde bir sıkıntı yok buna inan tatlım.
canım öncelikle merhaba bi topıginize bakıyım dedim ama diikatimi senin yazdıkların çekti..
bu down sendrom olayına çok kapılamyın birincisi bu testler bebeğinizde ki down sendromu olma riskinin sonuçları yani kesin değil
ikincisi amniyosentez yaptırma derim
eğer bebeğin down sendromluysa aldıracakmısın ?
bizim ikili testler zamanında da topıcte o kadar çok senin durumunda arkadaş vardı ki
hepsi üzüldü ama şuan hiçbirinin bebeği down sendromlu değil
şunu unutma senin bebeğinin sadece down sendromlu olma ıhtımalı bu yüzdeler
kımse bebegıne down sendromlu dıyemez
sağlıcakla kal ve asla ama asla kendini üzme
nazım bozma moralini hemen,bu testler sadece risk ihtimalini gösteriyor;sen mutlaka o 200 kadından 1'i olacaksın anlamına gelmiyor unutma! sonuç yaşa göre olan risk mi yoksa genel risk mi?yaşa göre olan risk yüksek çıkabiliyorsonucu revize etsinler bakalım ne kadar farkedecek,ne olur kalbini bozma iyi düşün.. dualarımız bebeklerimiz için hep zaten,Rabbim sana eli ayağı düzgün,sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşmayı nasip etsin inşallah(Amin)
merhabalar..
sakın moralinizi bozmayın..
hatırladığım kadarı ile 37 yaşında idiniz.. bu yaş çok büyük etken.. risk oranını çok artırıyor..
sakın ama sakın bozmayın moralinizi.. eğer içiniz rahat edecekse hemen başka bir klinikte daha tekrarlatın sonucunuzu.. birde eğer ki bebeğin down sendromlu olma durumunda aldırmayacaksanız amniyosentez yaptırmayın.. Rabbim'e sığının.. bu testler sadece istatiksel veriler veriyor.. %100 değil yani.. sadece veri.. olabilir de olmayabilir de.. hatta sizde olmaz da başka birinde sonu 1/30000 çıkmıştır.. onda bebekte sorun çıkar.. lütfen üzmeyin kendinizi de bebeğinizi de.. dualarımız bebeğiniz ve sizin için..
Nazcım arkadaşıma katılıyorum. Hemen amniyosentez kararı verme, down sendromlu bebek ultrasonda kendini belli eder diğer engelli bebekler gibi değildir. Bekleyelim bir kaç gün daha büyüsün,
Alıntı buradan birinden
[h=2][/h] benimde 3lü testim 1/157 çıkmıştı.amniyosentez yapıldı ve bir ay gibi zorlu bir bekleyişin ardından çok sağlıklı bir oğlum olacağını öğrendim canım.sanada doktorun pazartesi günü büyük ihtimalle amniyosentez önericektir sakın kendini üzme bence,eminim senin bebişinde gayet sağlıklıdır:ecrin_bebek:
Öncelikle kendini suçalamayı bırakır mısın canım benim.
Lütfen allahım sana bir mucize versi hayırlısıyla sağlıkla kucağınada almayı nasip edecek inşallah.
Sadece yaş faktöründen dolayı bu kadar riskli görünüyor.
Ama ben yiyenimizin sağlıklı olduğuna tüm kalbimle inanıyorum.
Öyle olmasa doktor mutlaka ultrasonda bakarkende risk görürdü.
Ama çokda mutlu ayrıldınız ordan,doktor espri bile yaptı.
O güzel günü hatırla ve ne olur endişelenme.
Keyifse hepimizin keyfi, bir daha canımızı sıktığını asla düşünme. Biz burada birbirimize kenetlendik, bu forumu sadece lak lak yapalım diye doldurmuyoruz. Hepimiz birbirimizi seviyoruz. Birimiz kötüysek hepimiz kötü oluyoruz, birimiz mutluysak hepimiz de mutlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?