2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
yaaaa he et yiyemiyorum ben sizde durumlar nasıl hergün yemesem olur mu acaba?

Ben de hiç et yemiyorum desem yeridir. Vicdan azabı çekiyorum valla, protein içeren başka şeyler yiyerek dengelemeye çalışıyorum ama ne kadar işe yarıyordur bilmem.
Kurban bayramı zor geçecek bizim için, kokular fln..

ama arkadas 12. Haftasinda ogrenmis. Ben kitaba gore konusmuyorum ogrendiklerime dayanarak soyledim. Ama yanlis anlasildim sanirim, kusura bakma

kızlar tatlı rüyalar yavaş yavaş ben kaçayım.yarın nete giremicem evde olmicam ertesi gün görüşmek ümidi ile..:92:

Ay ne guzel ya, benim son kontrolde hic kipirdamadi kuzucum

hoşbulduk canım erkek bebekler 12. haftada belli ediyormuş benim 12+4 bugün :)

eger suan 12. Haftandaysan 11+4 olur. Ama 12+4 um diyosan 13. Haftandasin.

1 - hanipeks
2 - sedagg
3 - Whitesheep
4 - naz0675
5 - nemu3455
6 - wosgi
7 - Mezopotamya82
8 - sipsezan
9 - gorkemre
10 - laterne
11 - LimonluParfe

'Kızınıza Sanem, Aleyna ismini koymayın'

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, bazı isimlerin çocuklara verilmemesi gerektiğini söyledi.
Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, “Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Pek çok ailenin Kur'an-ı Kerim'de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur'an'da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.

Günümüzde yaygın olan ve Kur'an'da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur'an'dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.

'ANLAMLARI BİLİNMEDEN İSİM VERİLİYOR'

Kuran'dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.
Öztürk, şöyle devam etti:

“Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur” mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.”

MEKRUH İSİMLER

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.”

'İSİM HER DİLDEN OLABİLİR'

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, “İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın” dedi.

Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah'a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi. (AA)

Merhaba,
Ben 2011 nisan annesiydim. Allah herkese kolaylıkla bebeğini kucaklamayı nasip etsin. Çok güzel bir duygudur.
Neyse lafı fazla uzatmayayım. Sizin göbişler çıkmış veya çıkmak üzeredir. Benim 1 adet S beden kumaş hamile pantolonum var. Baharlık kumaştan.
İsteyene göndermek isterim. Bej rengi. Ücret falan istemiyorum. Sadece birine yarasın istiyorum. Eğer ilgilenen olursa bana özelden mesaj gönderebilir.
Kendinize iyi bakın.

ama arkadas 12. Haftasinda ogrenmis. Ben kitaba gore konusmuyorum ogrendiklerime dayanarak soyledim. Ama yanlis anlasildim sanirim, kusura bakma

Kusura bakacak bir şey yok canım :) herkes kendi bildiği yada okuduğu kadarını diğeriyle paylaşıyor burda. Bir arkadaşımız yazmış erkek bebekler kendini daha çabuk belli ediyormuş belki onunla ilgilidir. Kız olduğunun söylenmesi için 16. Haftanın beklenmesi gerekiyor belki de. En başta da dedim ya benim doktorum da 12. Haftada kesin diyemedi %90 kız dedi. Kontrolum 15. Haftama denk geliyor ancak o zaman kesin söylerim dedi. Pipiler daha çabuk görülüyor bence de :)

selam canlar.. ben 3-4 gündür gelemiyorum.. düğündü dernekti, kavga eden kaynana ile kayınpederdi derken geçiverdi günlerimiz..
çok şükür dingin birkaç gün bizi bekliyor sonrasında da hafta sonu yeniden düğün var :)
geçmişi okuyamadım pek çok birikmiş sayfalar..
bugün kontrole gittik.. bebişimiz oldukça büyümüş.. veeee bir kızımız olacakmış.. ama %100 demedi :)) ama cimcime bir kız olma ihtimali çok yüksek dedi.. hayırlı sağlıklı olsunda önemli değil..

hanipeks canım ne listesi yapıyorsunuz? sanırım hediye olayına giriyoruz.. bak beni de hemen ekle listeye lütfen :)
3-5 gün uzak kaldım diye atraksiyonlu işlerden de uzak kalmayayım.. unutmayın beni hemencecik.. sürekli aklımdaydınız valla.. ama öyle kargaşalı günler yaşadık ki.. offf hayatımda böyle kavgaya tutuşan yetişkinler görmemiştim :)) kaynanam günlerce evine gitmedi, kayınpederim bi afra tafra.. sonunda evine gitti de kaynanam rahatladık
bende durumlar böyle işte..
umarım herkesler iyidir.. hepinizi kucak dolusu öpüyorum

Gününüz Güzel,Neşeniz Bol Olsun Güzeller

Topiğimizin Minik Mucizeleri Bir Gün Daha Büyüdüler;Hepsine 41 Kere MAŞALLAH

ay ne güzel ya herkes nerdeyse yavaş yavaş bebişinin cinsiyetini öğrenmiş... bizimki hala göstermedi dahaa :) 20. haftayı beklicez artık
yaa bide afedersiniz ishal olmuşum ben hiç olmazdım normalde ne yemek ne içmek lazım

cnm bende 3 kg almışım ama benim tartım yanlış bide sadece karnım var başka yerlerim aynı hala pantolonlarımı giyebiliorum

cnm ya neler yaşamışsın sen böle bu aralar zaten kavga eden edene aman senle bebişin iyi olda boşver gerisini minik cadımız gelio desene tabi gelsin bu kadar paşaya bi prenses lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…