tatlım ablan nasıl oldu?atlattı mı?bir sıkıntısı yok inşallah?
Tabi tabi bende hiç ısrar etmem. Hem bebğimi hem de kendimi riske atmamın hiç anlamı yok. Sezeryan olacaksa sezaryan olur napalım yani. Sağlıkla kucağıma gelsin de nasıl gelirse gelsin :)))
Belden iğne vurdukları için o kadar rahattı zaten canım :))) epidural anestezi yaptılar ya sadece ıkınmasına yetercek kadar hissiyat vardı o kadar. Normal doğum olursa ve dayanamayacak raddeye gelirsem bende yapsınlar isterim gibi geliyor.
Eheheh yıkanmadan verilince değişik oluyor değil mi :))) ama sezeryan da olsa ilk gösterdiklerinde yıkanmamış oluyor zaten.
aynen beni tarif ettin yaa :) ayakta bişey belli değil.boyun kaç benim 1.70cm kısa olsak daha tez belli olurdu bence :44:
kızlar bu akşamda başka bir komşum geldi.
bonal diye bir çatlak kremi varmış o da onu tavsiye etti.
eczacılar kendileri. bi araştırdım kullananlar memnun kalmış.
arkadaş 27 kg almış hamileliğinde ama sıfır çatlakla doğum yaptım diyor.
ne yapsam bilemedim bugün çok kaşınıyorum bir an önce sipariş vermek istiyorum.
lierac mı bonal mi karar veremedim.
kızlar benim boyum 1.60 leblebi yutmuş solucan gibiyim
Ben kocamın nefesine bile uyanıyorum ya o da gece gece arkadan sarılıyor nefesine uyanıyorum resmen birde üstümü örtmeye çalışıyor geceleri ona da uyanip tersliyorum garibimi ya
Canım gecmis olsun inşallah bende bugün saclarım neden bu kadar az diye söyleniyordum utandım kendimden,hersey insanlar için iste , ve biz bunu basımıza gelmeden anlamıyoruz tvdeki haberler gazeteler başka dünya sanki halbuki biz içindeyiz ve kıymet bilmiyoruz , biz birbirimizle konuşmayı dertleşmeyi çok seviyoruz zaten bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz hep iyi ol daha iyi ol mucizen seni daha iyi yapacak eminim Allah seni sevdiklerine bağışlasin esinden de Allah razı olsun kocaman bir helal olsun enişteye Allah huzur mutluluk versin eksin etmesin yuvanızdan
Günaydııın anneleer :))))
Günaydınlar
günaydın kızlarrr..haftanın son çalışma günleri :119::119::119:
Korkutan yntem tarih oluyor - Hrriyet SALIK -YAAM
SAĞLIK YAŞAM CİNSELLİK MODA-DEKORASYON MEKAN-SEYAHAT SAĞLIK ANSİKLOPEDİSİ Merhaba
Hürriyet Facebook deneyiminden yararlanmak için Facebook ile giriş yapın. Giriş Yapın Okuduklarım Yardım PaylaşımDaha Fazla BilgiArkadaşlarını Davet EtSorun BildirFacebook oturumunu kapat
Hürriyet'i Takip EtKorkutan yöntem tarih oluyor
18 Ekim 2012e-postaGebeliğin 16 ile 18'inci haftaları arasında yapılan amniyosentez testi yerini yeni bir yönteme bırakıyor: 'Serbest fetal DNA analizi.' Yeni yöntemle anne karnından iğne ile girmek yerine
Bilim adamlarının 10 yıldır üzerinde çalıştığı bir yöntem sayesinde anneden alınan kan örneği ile anne karnındaki bebeğin DNA'sına ulaşılabilecek. Böylece bebekte olası genetik hastalıklar ortaya çıkarılabilecek. Hisar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Kılıç Aydınlı, serbest fetal dna analizi ismi verile yöntemin amniyosentezin yarattığı bazı riskleri de ortadan kaldıracağını söyledi. Prof. Dr. Aydınlı gebeliğin 8'inci haftasından itibaren uygulanabilen yöntemde yüzde 99 oranında doğru sonuç alınabildiğini ve amniyosentezde yaşanan düşük riskini ortadan kaldıracağını belirtti. Serbest fetal DNA analizinin bir diğer avantajı da 3-4 haftada sonuç veren amniyosentezin aksine 4 saat gibi kısa bir sürede sonuçların elde edilebilmesi.
Aydınlı ayrıca amniyosentez sürecinin sıkıntılarına da dikkat çekerek, Amniyosenteze karar verirken geçen süreç çok sıkıntılı. Anne-baba üzülüyor. 10'da 1, bir şey çıkıyor, onda 9 bir şey çıkmıyor dedi.
AMNİYOSENTEZ NEDİR?
Bebekte Down sendromu gibi herhangi bir kromozomal anomali olup olmadığının anlaşılması için yapılan amniyosentez testinde anne karnından bir iğne ile girilerek, bebeğin içinde bulunduğu amnios sıvısından bir örnek alınıyor. Ancak bebekte kromozomal anomaliyi anlamak için en yaygın kullanılan yöntem olan amniyosentez gebeliğin 16'ıncı ile 18'inci haftaları arasında yapılabiliyor. Sonuçlar alınana kadar geçen sürede ise gebelik birkaç hafta daha ilerlemiş oluyor ve gebeliğin sonlandırılmasını gerektiren bir durum varsa bu hem yasal hem de anne sağlığı açısından tehlikeli bir durum ortaya çıkarıyor.
2 YIL İÇERİSİNDE UYGULANABİLECEK
Prof. Dr. Aydınlı bu yöntemin 1,5 - 2 yıl gibi bir süre içerisinde pratikte uygulanabilecek bir yöntem olduğunu belirtiyor; "Şu anda ABD ve Çin başta olmak üzere Almanya'da da bu konuda çok hızlı bir şekilde araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bugün çok pahalı bir yöntem ama her yöntem gibi yaygınlaştıkça çok ucuzlayacaktır. Bu yöntemin en önemli avantajı amniyosentez de az da olsa bulunan düşük riskini ortadan kaldırıyor, gebeliğin daha erken haftalarında yapılabiliyor ve yüzde 99'un üzerinde doğruluk oranı var. Ama aynı zamanda iki zayıf noktası var. Bir tanesi elde edilen DNA'lar küçük fragmanlar halinde. Diğer bir zayıf noktası ise obez hastalarda da DNA oranı çok düşük çıkıyor."
4800 GENETİK HASTALIK VAR
Amniyosentez bu yöntem sayesinde sadece gerçekten risk grubundaki hamilelere yapılabilecek. Böylece anne-baba adayları gereksiz yere amniyosentez uygulamak yerine, basit bir kan testi ile bebeklerinin sağlıklarını tehdit eden hastalıklara karşı önemli ön bilgiler elde edebilecek. Prof. Dr. Aydınlı bu yeni uygulamanın çok faydalı olduğunu ancak yinede amniyosentez gibi yöntemleri tam anlamıyla ortadan kaldıramayacağının altını çiziyor; "4800 civarında genetik hastalık var ve bu hastalıklar ancak amniyosentez ve benzeri yöntemlerle ortaya çıkarılabiliyor."
cnm ya çok güldüm nnasıl gelirse gelsin hee bence alternatif az ya normal ya sezeryan bi alternatif daha olmalıydı mesela leylek konusu gerçekten getirseler ne güzel olurdu
Günaydın annişler :) ben bugün bebeğimi görücem yaşasııınnnnn :) çok heyecanlıyım, kesin tansiyonum yüksek çıkacak :s
Günaydın annişler :) ben bugün bebeğimi görücem yaşasııınnnnn :) çok heyecanlıyım, kesin tansiyonum yüksek çıkacak :s
değil mi yaaaa :))) bir kaç alternatif saha bulsunlar bence de. Mesela hamilelik seçmeli olarak en dazla dört ay sürse ne güzel olurdu ehheheeee
Tabi tabi bende hiç ısrar etmem. Hem bebğimi hem de kendimi riske atmamın hiç anlamı yok. Sezeryan olacaksa sezaryan olur napalım yani. Sağlıkla kucağıma gelsin de nasıl gelirse gelsin :)))
Belden iğne vurdukları için o kadar rahattı zaten canım :))) epidural anestezi yaptılar ya sadece ıkınmasına yetercek kadar hissiyat vardı o kadar. Normal doğum olursa ve dayanamayacak raddeye gelirsem bende yapsınlar isterim gibi geliyor.
Eheheh yıkanmadan verilince değişik oluyor değil mi :))) ama sezeryan da olsa ilk gösterdiklerinde yıkanmamış oluyor zaten.
beni görenler hamile olduğumu anlayabiliyor 2 haftadır midemden itibaren şişlik başlıyo ...ama ikinci o yüzden erken belli oldu göbüş ilk hamileliğmde 6. ayımın ilk haftası giymiştim hamile kıyafetimi ona rağmen hamile misin diye soruyorlardı minik göbüştüm...2.de çabuk fırtladı
Kızlar :)) o bebeği görünce ne yağlı ne kanlı gözünüz görür mü sanıyorsunuz :))
Size bırakıp gitmeleri için gözlerine bakarsınız .O kokusu yeter ya oyy...
Gerçi benim oğlan tertemizdi de kızı göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?