2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Laterne nerde acep.Girdi çıktı mı ben mı görmedim .
Mergen de yok .

Ahh bu doğumlar olsun cogumuz giremeyiz bile :)

şekerim fonun yok mu :)) hastaneden bile bildiririz gibi geliyo bana ama :)) tabi sen daha iyi bilirsin tecrübe başka bi şeyy :)) ay ben seni özlerim be voltaj :))) her derde deva gibisin sen :)

şekerim fonun yok mu :)) hastaneden bile bildiririz gibi geliyo bana ama :)) tabi sen daha iyi bilirsin tecrübe başka bi şeyy :)) ay ben seni özlerim be voltaj :))) her derde deva gibisin sen :)

Far far :))
Bende cok özlerim canım benim
Kiz ben gozenekten göz eder yine girerim tabi hastanemde önemli.Sizde boş bırakmayın he :))

kızlar yaa dert topiği gibi yaptım bugün burayı kusura bakmayın ama beni en iyi siz anlarsınız diye size akıl danışmak istiyorum.
bizim meselemiz de isim konusu:
şöyle ki biliyorsunuz bir oğlum var. o zaman hamileyken oğlan olacağı belli olduğunda eşime istersen babanın ismini koyabiliriz demiştim. babasının adı mehmet ve benim de dedemin adı. hep isterdim dedemin adını koymak ki babamlar kardeşime koydular zaten. ama benim dedeme ayrı bir sevgim olduğundan bende koymak istedim. eşim de ben babamın yanında nasıl ismiyle sesleneyim ayıp olur falan dedi. bende zaten bizim ailede bikaç mehmet var karışıklık olmasın yanına bir isim daha koyalım dedim. ki inanın eşimin mutlu olması ilk önceliğimdi.
o da tamam dedi.
neyse bebek doğdu eşimin ailesi geldi. nasıl hitap ediyorsunuz dediler eşim emre diyoruz dedi. kayınpederim olmaz ilk ismi mehmet o şekilde hitap edeceksiniz dedi. biz bişey demedik. ama o günde her sonra bebeğe her emre dediğimizde bizi uyardı. ya mehmet ya da mehmet emre diyin diye. ben pek üstünde durmadım ama iş inada bindi ki bu arada kayınvalidem bile emre diyor sadece. kayınpederim en son madem kullanmıyorsunuz mahkemeye verin değiştirin bile dedi. biz gene kırıcı bişey söylemedik. ama o öyle ısrar edince bende mehmet emre bana uzun gelir her sefer söyleyemem ister istemez emre çıkıyor ağzımdan dedim.
bu böyle sürüp gidiyor oğlum doğduğundan beri. bu arada benim kendi babam da azıcık bozuldu onun isminin konulmadığına. yani bi de eşim falan hiç demetin de dedesinin de adı demediği için babam yalnızca kayınpederimin ismini koyduk gözüyle bakıyor olaya. zaten eşimin ailesine dedemin adı diye söylemedik bile. sonuçta bişey demiyor ama anlıyorum bozulduğunu. daha doğrusu beklediğini.
şimdi biliyorsunuz bu bebeğim de erkek olacak ben yine babamın ismiyle birlikte beğendiğim bir ismi koymayı istiyorum ve hitap yine 2. isim şeklinde olacak. ama şimdi eşim olmaz babanın ismini de kardeşin koysun falan diyor ama kardeşim daha 20 yaşında ve üniversitede ne zaman evleneceği bile belli değil. belki oğlu olmayacak yada olsa da babam görecek mi bakalım. hani uzun isim sevmiyordun falan diyor. sonuçta ben sevmiyorum demedim. mehmet emreyi de çok severek koydum ama babası hiç memnun olmadı hatta baskı yapmaya kalktı diye ben sinir oldum. ona rağmen de arada da olsa babası kırılmasın diye onun istediği gibi hitap ediyorum çocuğuma.
koymasam babam çok alınacak biliyorum.
sizce ne yapmalıyım daha doğrusu sizce kim haklı? şimdilik ses çıkarmadım daha uzun süre var diye ama ne yapmalıyım acaba??
bu arada hakkınızı helal edin çok uzun yazdım ama beni sizden iyi anlayacak kimse yok biliyorum şu hassas halimle bu konuları tartışacağımı hayal bile etmezdim ama çok kırgınım eşime. bu da ilişkimize çok yansıyor. fikirlerinizi bekliyorum

ben olsam ben de babam kırılmasın diye mutlaka ne yapar ne eder eşimi ikna ederdim demetcim; ama daha çok zamanımız var. istersen şimdilik konuyu fazla kurcalama, doğuma yakın olaya duygusal yönden girip eşini iknaya çalışırsın (bak işte senin de evlatların var, ismin konsa torununa sevinmezmiydin vs... empati yapmasını iste yani)

Pes ediyorum

Sizlerden böyle duyunca hem çok üzülüyorum hem de ne kadar şanslıyım diyorum. Biz yemeği yer beraber masayı toplar sonra da eşimin eski odasına birimiz bir yatağa birimiz diğerine uzanıp tv izliyoruz, bu arada kayınbabam meyvelerimizi çerezlerimizi felan getiriyor, sehpa bile çekiyor önümüze. Tabi ben bi zahmet yattığım yerden doğruluyorum ayıp olmasın.

Canım kalsiyum Yada magnezyum kullaniyorsan süt değil,yoğurt ve peynir ye.
Birde sutu az yağlı veya light iç.

​Ben calsiyum kullanıyorum sadece ve hiç süt içemiyorum, korkmama gerek yok mu o zaman? Yoğurdumu peynirimi yiyorum.

Canım sonuna kadar yasaya yasaya okudum.diyeceksiniz ki sende her bir naneyi de yasadın mı? Öyle oldu.
Kardesimin adı da dedemin adiydi.sadik emirdi.anamin yine damarına bastılar demeyecekseniz koymasaydiniz.annem avukata verdi.1 mahkemede adı Ahmet emir oldu :)

Benim eşimde oğluma daha hastanedeyken ilk isim Murat koydu.orda aklına gelmiş kimliği elime alınca betona çarpmış gibi oldum ama kimliği falan fırlattım hep yemin ederim 6 ay boyunca bebeğim oğlum dedim adını demedim.bende bu yaz mahkemeye vereceğim o adı sildirecegim.
Tam mehmetler cok aksi olur diyecektim ki... Yalnız okulda her zaman ilk isim kullanılır bence ilk ismi Emre olsaymış keske.yada hep 2 isimle kullansaydın ablamın görüşmelerin cocuklarının hep iki isim ikisinide kullanırlar.

Esın ne istiyor,babanın adı ne.

canım ya çok sağol yorum için. içim biraz rahatladı valla ben takıntı yapmıyormuşum demek diye düşündüm.
yanii bende olsam kırılırım sonuçta onun babası iki ismi birden bi defa söylemesek hemen yüzümüze vuruyor; benim babam hiç konulmasa kırılmayacak mı mutlaka kırılır. dediğin gibi bu aralar üstünde durmuyorum gibi üstelemiyorum ama içten içe evdeki huzurumuzu bile etkliyor farkındayım çünkü daha tahammülsüz oldum eşime karşı. bende doğuma yakın emri vaki yapmayı düşünüyorum aslında hele bu aralar kasılmalar falan da olunca kendimi tartışmalarla yıpratmak istemiyorum. bu kadar basit meseleden tartışmayı da yediremiyorum kendime. hep kızardım çünkü önce sağlık isim sonra gelir derdim. ama işte maalesef düşüncesiz olunca karşıdaki isim bile sorun oluyor

Bana kardesim özellikle süt içme yoğurt peynir ye der tatlım.kalsiyum ve magnezyumla kullanınca ağır geliyor süt.
Can'ın isterse iç yinede ama light olsun canım

kesinlikle cnm seni okuyunca kendimi gördüm resmen..misafir işkence gibi geliyo hiç misafir istemiyorum akşamları da eşim yine mi uyuycaksın bu akşam çıkalım bak geceler uzun sen uyuynca zaman geçmiyor diyor...ama napayım elimde değil tek hayalim işyerinden gelince yemek yeyip uyumak..bazen yemek yapmak bile zor geliyo..eksstradan işleri (bulaşık,çamaşır..) işkence halinde söylemiyorum bile..senin demi kızın oluor cnm?

helal olsun valla annene. çokta iyi yapmış ne kıymet bilmez insanlar var. ya ben sadece mehmet konmasına da karşı değildim ama hem kardeşimin adı hem eniştemin hem amcamın bizim ailede çok var mehmet. buna rağmen ben bişey demedim eşim dedi babamın yanında çocuğa kızsak ağzımızdan kötü bi laf çıksa ayıp olur diye. bende iki isim çok severim zaten sorun olacağını düşünmedim mehmet emre koydum. adam bi teşekkür dahi etmediği gibi demediğini bırakmadı.
aslında en güzeli vereceksin mahkemeye sildireceksin.
okulda ilk isim kullanılsa bile zaten etrafta hep mehmet emre deniyor oğluma sorun olmayacağını düşünüyorum tabi o zamana kadar sildirmezsem :))

babamın ismi mustafa; eşimin de dedesinin ismi mustafa ali. diyor ki ya mustafa ali olur ya da hiç koymayız. ne alakası varsa. mustafa ali istemiyorum ben başka bir isim olsun istiyorum mustafanın yanında. yok o da onun istediği gibi olacak aaa bak adam hem babasının hem dedesinin ismini koydu diyecekler. olmazsa 3. yü doğururum abisinin ismini de koyarız tövbe yarabbim.

Merhaba kızlar, dün çok yorgundum eve gittiğimde canım bilgisayarı açmak bile istemedi.
Battaniye altı,tv karşısı keyfi yaptık kocişimle :)

Yazmışsınız da yazmışsınız yine oku oku bitmedi, sizi gevezeler sizii :)
Yüksekvoltajım aynı yerde oturuyormuşuz da haberimiz yokmuş, belki markette falan karşılaştık bile pek çok kez.
Aynı doktora bile gidiyor olabiliyoruz, benim doktorum da ufacık tefecik çünkü :)

Bu aklıma takıldı bu arada, gerçekten normal doğumda doktorun cüssesi önemli mi acaba.
Doktorumu çok seviyorum, çok tatkı bir kız ama ellerini fln bir görseniz minicik.

Far far :))
Bende cok özlerim canım benim
Kiz ben gozenekten göz eder yine girerim tabi hastanemde önemli.Sizde boş bırakmayın he :))

benim o zaman sana daha çok sorum olacak inş :))))) bi kere doğuma girmeden öncesi var ki orda kesin benden bıkacaksınız. ben şimdiden bana iğneyi vuracak o doktora acıyorum yaşayacakları için :) sonrasında ise ;
- voltajcım bu çocuk neden susmuyor ?napıcam ???
- voltajcım süt niye az geliyo ? ne yapmak lazım???
- voltajcım gecede bin kez uyanmak zor geliyo. napıcam??
:)))))))))))))))))))))))) bıkma benden

ayy tatlım bende çok sevindim inan,Allah bir daha içine böyle korkular düşürmesin inşallah(amin)
maşallah hem sana hem bebeişe

Canım çoook sevindim, hayırlısıyla iyi çıktı işte, ne mutlu size.
Allah hep böyle güzel haberler almayı nasip etsin inşallah.

Şimdi inatlasirsan ya o sana küsecek Yada sen biriniz de sineye çekecek olursa ömür boyu doğan cocuğa hitap ederken aklınıza gelir.simdi hastaneye gitsek biri oğlumun ilk adıyla çağırsa vs esimin canını alacak gibi bakıyorum.simdi diyor ne kadar luzumsuz biriymisim diye.fazla değişmedin diyorum

Babana bu durumu anlatsan,benim kardesim 17 yasında ve hepimize yemin verdirdi ben koyacağım o adı diye.oglu olur olmaz onada birsey diyemem ama koymadık biz.
Desen dedesi var,oda benim icime sinmiyor.Kardeşine tembihlesen babanın yanında dese abla koyma ben koyacağım vs.
Sen göğsünü gere gere istediğin ismi de koy.bence babanın kini koyma...
K.babanda madem müsaade verdi 1 saatlik ısı var keyfi bilir.cok zoruna gider küser kabul ediyorsa sildir kiz aman.
Bir daha da cocuk doğurursan kiz olsun He ona göre annenin adını koy gor bak bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…