2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
salatı tefriciye başladık canım ona katılabilirsin

Ay mahvoldum heyecandan bebikim cok saglikli 1 ay sora 4 lu test yapcaz ayrintilari anlatirim telden giriom simdi

vee Cinarim oglusum geliyor kurban olurum yaradana

oyyy maşallah oğlan pipiyi göstermiş
hayırlı olsun canım

canım Allah çınarını sağ salim kuçağına almayıda nasip etsin inş harika duygular yaşıyoruz minikler sayesinde ben doğum gercekleştiğinde naparız diye merak ediyorum kafayı yemessek iyidir:))

katinamm alemsin ya valla cok guldurdun beni

neyse yogurda gelince cok guzel yapiyorum diyemem ama cok sukur tutuyo hep :) 1lt sut ya da daha fazla tencerede kaynattiktan sonra sogumaya birak cok kaynatmaya gerek yok baktin kabardi al hemen zaten sutler pastorize

mayalama zamani: sute parmagini sok 10a kadar sayip icinde tutabiliyorsan olmus demektir, yanliz sicaklik isircak yani elini sakin cok sogutma :))

2 yemek kasigi yogurdun ustune, sutten bi kepce kadar koy karistir iyice, sonra onu tencereye yavas yavas dok bi yandanda karistir tenceredeki sutu iyice karistiktan sonra agzini kapa, 1 yada 2 posetin icine oturttur, guzel bi koseye koy altini ustunu battaniye, sofra bezi gibi biseyle guzelce ot

sut sogurken yogurdu, poseti battaniyeyi hazir et ki , mayaladiktan sonra cok zaman harcama sogumasin sutun

5-6 saat sonra buzdolabina koy ama cok sarsmadan koyman lazim. buzdolabindada bi gece bekleyince olmus oluyor

tutar insallah tatlim

Canım teşekkürler tarif için.Bende yarın günlük süt alıp,mayalamayı düşünüyordum,bayılıyorum ev yoğurduna

Nerede mayalasam (tencere,borcam,tupperware) ve hangi marka günlük sütü tercih etsem,tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

ben çekirge doruk hastanesinde evrim aydına gidiyorum birde şevket yılmaz araştırmada reşat şaya ya gidiyorum ya sen

Ne büyük tesadüf bende doruğa gidiorum ama hatice taşlıya gidiyorum ve aynı zamanda geçen hafta şevket yılmazdanda randevu aldım ama murat kadıoğlundan :)))

Ben tupperware de mayaliyorum genelde,tencerede oluyor fazla bulaşık olmaması adına.
Yalnız ben mayalarkenmayasina bir fiske Tuzla seker de atıyorum. ağzını tamamen kapatmıyorum.
tencerenin Yada kabın ağzına kevgir veya ince bir bezim var onu koyup kapatıyorum.cok terletmiyor,doğal olarak cok sulanmıyor.

Süt pınar iyi hem yağlı hemde kaliteli.2. Tercih sutas.
Bu kez bimin sütunu deneyeceğim,bakalım haber veririm :)

Cocuk oluncada fincanda mayalardim günlük yesin diye ne azimmis yarabbim :)

tatlım hiç üzülüp tatlı canını sıkma,eskiden sadece ikili teste bakılıyordu ki dediğin gibi ense kalınlığı ve burun kemiği oluşumu tamamsa gerisi teferruat.. amniyosentezi hiç düşünme bence riskin yüksek değil;senden çok daha yüksek riskli arkadşlarımızın bile amniyosentez sonuçları Allaha çok şükür iyi çıktı..

tatlım oğluşunun resmi pek güzelmiş maşallah kocaman olmuş anneciği yaa ne güzelll
yeni ilaçların hayırlı olsun şekerim;yoğurt çal akşamları evde doktorun dediklerini unutma
Allah Çınar'ını sağ salim kucağına almayı,analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım

Beni ataist yaptin ya, kaynanamin yaninda kahkahayi bastim telefona bakarak, kaynanam meraklaninca anlattim "booo" -eyvaaah , ayyyy demek onun dilinde - dedi daha da kahkahayi bastim kiz rabbim rabbim diye ortalarda dolaniyorum nasil ateist olayim :)

kızlar ya cherryfe'yi ben kaç gündür görmedim denk gelen var mı hiç??
Hanipeks tatlım o numarasını verdi mi sana??valla bizim acil yardım hattımız oldun fıstığım:)

lais

Geçmiş olsun canım.

BoO

canım günaydın deyip kaçıyorsun, nasılsın bi anlat bakayım.

hanipeks iyiyiz diyim çok şükür fazla takip edemiyorum o yüzden sadece günaydın demekle kalıyorum bugün ilk defa kızımın hareketini şiddetli bi şekilde hissettim :)))
takip edebildiğim kadar edicem ama bundan sora sınavlarım var onunla meşgulüm biraz yine de buralardayım iyi geceleer herkesee :))))

Mergencim sutum coksa tencerede birakiyorum, sigcak gibiyse tuppera dokuyorum ben

kabi agzina bez koymak iyi fikirmis kapakta su damlaciklari oluyor cunku bende deneyim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…