murat kadıoğluna ve dolayısıyla şevket yılmaza ilk defa gidicem ama hatice taşlıdan çok memnunum fakat doruk hastanesini pek sevmedim.Murat kadıoğlunada bi gideyimde ona göre karar vericem hastane ve doktoruma.Sen memnunmusun?
bende evrim aydın dan memnun kaldım ancak hastaneyi bende sevmedim( şevketyılmaz hastanesi temiz reşat şaya da mükemmel bir doktor ama çok hastası var aşırı yogun bir hastane ayyy bilmiyorum ne yapacağımı şuan ikisinede devam ediyorum,aklımda bahar hastaneside var orayı biraz araştırıcam kısmet artık bakalım.
Bir heyecan bir heyecan bizim doktor 2'ye 10 kala geldi, artist, kendileri hastane sahiplerinden olunca kafasına göre takılıyor, diğer kadın doğumcular ctesi de çalışırken bizimki çalışmıyor.
Neyse girdik içeri, ben eşim ve kayınbabam, geçen kontrolde kayınbabam da demiş sonra da ben gideyim göreyim diye sağolsun benden müsade istediler ben de ne demek dedim. Önce doktora soracağım soruları sordum, :26:
1) 2 haftadır öksürüyorum geçmedi dedim - kulak burun boğaza yönlendirdi.
2) Maltofer demir hapını ne çiğneyerek ne de yutarak kullanamıyorum dedim - onun yerine gynoferon verdi.
3) Nöral tüp defekti taraması istedim - 2'li testinin içinde vardı dedi, ama o down ve trizomi dedim yok ona da bakılır dedi ama bence salladı :) istediğim için ısrarla 4'lü test yapacak kan verdim ölçümleri yaptı. 170gr olmuş dedi :) diğer ölçüleri söylemedi. :26:
4) Kramplarım çok oluyor dedim son zamanlarda azıcık azaldı magnezyum takviyesi mi alsam dedim. - calcium tablet verdi.
5) Süt içemiyorum dedim - o zaman mutlaka sütünü alıp yoğurdunu mutlaka evde yapıp yiyeceksin dedi (haydaaaaaa)
Sonuç olarak kullandığım ilaçlar: 1. elevit, 2. Cal-D-Vita suda gazoz gibi eriyenden, 3. active probiotic kabızlığım için ve pekmeze devam, yeni eklenenler 4. calcium tablet, 5. gynoferon tablet demir hapı.
Usg ile bakarken dr bu sefer cinsiyeti hakkında bilgi verip vermeyeceğini sordum, yüzde yüz görmezsem söylemem dedi. Böylede bir kötü huyum var dedi.Dr ailede kız mı yoksa erkek mi bekleniyor, yorumlarınız var mı dedi, ben tabi söyler miyim hepimiz kız bekliyoruz diye. Hayatta söylemem biliyorum doktorun huyunu. Yok dedim tahmin ve bir isteğimiz yok dedim, ilk çocuk hangisi olursa herkes sevinecek dedim, inandı. O zaman bakalım dedi. İlk başta yan duruyordu, sonra birden poposuna doğru döndürdü dr elindeki aleti, ay dedim önümde kocaman bir pipi, oğlum açmış bacaklarını pipisi ortada utanmazın, 2 ayrı pozisyonda baktı doktor, her seferinde de pipiyi beraber gördük. Ben bastım çığlığı. Ay dedim sonra tansiyonum ölçülürken (12-7 çıktı bu arada) aslında herkes kız bekliyordu siz erkek görürseniz söylemezsiniz diye size söylemedim dedim. :92:Bak sen sen beni kandırırsın ha dedi dr he he he.
Canım yavrum Çınarım. Seni çok seviyoruz ve sabırsızlıkla bekliyoruz.
İşte oğlum teyzeleri, kocaman olmuş, elini çenesine koymuş kara kara düşünüyor bu forumun kızlarını nasıl tavlayacağım diye
Eki Görüntüle 548308
Mrb arkadaşlar ben 3lü tarama testi sonucumu aldım ve maalesef çok üzüldüm. İkili testim normal, ense kalınlığı normal olmasına rağmen 3lü test sonucumda tr21im 1: 320 çıkmış. 250nin aşağısında olanlara direk amniyosentez öneriliyormuş. Doktorum bana düşünebilirsin dedi ama ben çocuğu aldırmycağım için istemedim ama en azından içimin rahatlaması için istemem mi gerek bilemiyorum. Eşimde karşı sonuçta. Amniyosentezin riskleri de olduğu için sanırınm yaptırmycaz ama maalesef risk oranım düşük.offff
katinamm alemsin ya valla cok guldurdun beni
neyse yogurda gelince cok guzel yapiyorum diyemem ama cok sukur tutuyo hep :) 1lt sut ya da daha fazla tencerede kaynattiktan sonra sogumaya birak cok kaynatmaya gerek yok baktin kabardi al hemen zaten sutler pastorize
mayalama zamani: sute parmagini sok 10a kadar sayip icinde tutabiliyorsan olmus demektir, yanliz sicaklik isircak yani elini sakin cok sogutma :))
2 yemek kasigi yogurdun ustune, sutten bi kepce kadar koy karistir iyice, sonra onu tencereye yavas yavas dok bi yandanda karistir tenceredeki sutu iyice karistiktan sonra agzini kapa, 1 yada 2 posetin icine oturttur, guzel bi koseye koy altini ustunu battaniye, sofra bezi gibi biseyle guzelce ot
sut sogurken yogurdu, poseti battaniyeyi hazir et ki , mayaladiktan sonra cok zaman harcama sogumasin sutun
5-6 saat sonra buzdolabina koy ama cok sarsmadan koyman lazim. buzdolabindada bi gece bekleyince olmus oluyor
tutar insallah tatlim
bende evrim aydın dan memnun kaldım ancak hastaneyi bende sevmedim( şevketyılmaz hastanesi temiz reşat şaya da mükemmel bir doktor ama çok hastası var aşırı yogun bir hastane ayyy bilmiyorum ne yapacağımı şuan ikisinede devam ediyorum,aklımda bahar hastaneside var orayı biraz araştırıcam kısmet artık bakalım.
Hayırlısı artık napalım araştırcaz bakıcaz en uygunu hangisiyse onu seçicez.Benim aklımdada şu var diyorumki hatice taşlıya yine devam edeyim aynı zamanda kadıoğlundan memnun kalırsam onada devam edeyim ama doğumu şevket yılmazda yapayım.Tam karar vermedim ama şimdilik düşüncem böyle.
ohh valla pek güzel geldi bi an gözüme.. bir kez denedim yapamadım pastörize sütten.. günlük pastörize deneyeceğim en kısa zamanda.. tarifini yazdım bi kenara..
birde marka tercihin varsa yazarsan sevinirim.. ellerine sağlık..
** kızlar selam.. biz markete gittik akşam.. dayanamadım bebişime bir sürü cici aldımilk fırsatta ekleyeceğim fotoları..
herkese iyi geceler diliyorum
marka tercihim horizoncanim Turkiyede degilim ben hangisi iyi tutar bilmiyorum, ama yuksek_voltaj pınarin ve sutasin iyi oldugu soylemisti onlarla deneyebilirsin insallah tutar seninkide
hayirli olsun cicilerin
kizlar yogurtlar tutmazsa kaynatip lor peynir yapabilirsiniz, boreklere super oluyor
teşekkür ederiz teyzesi.. daha iyileri, güzelleri size olsun inşallah..
hmm ben pınardan başka süt almıyorum zaten.. içimi de en güzel süt bence.. ama tekrar deneyeyim bakayım belki bu sefer tuttururum :))
şimdilerde ev tipi yoğurtlar üretiliyor marketlerde var.. son zamanlarda onu tercih ediyorum. ama yine de evdeki gibi olmuyor..
amma beceriklisin yaaww, lor çıkardın şimdi bide.. nasıl olcek ki acep o?
mergen listeyi güncellemişsin.. ellerine sağlık..
eveeettt topicin en şişkosu geldi hanııııııımmmmm
iyiki boyum uzun yoksa yemiştim ayvayı
Mrb arkadaşlar ben 3lü tarama testi sonucumu aldım ve maalesef çok üzüldüm. İkili testim normal, ense kalınlığı normal olmasına rağmen 3lü test sonucumda tr21im 1: 320 çıkmış. 250nin aşağısında olanlara direk amniyosentez öneriliyormuş. Doktorum bana düşünebilirsin dedi ama ben çocuğu aldırmycağım için istemedim ama en azından içimin rahatlaması için istemem mi gerek bilemiyorum. Eşimde karşı sonuçta. Amniyosentezin riskleri de olduğu için sanırınm yaptırmycaz ama maalesef risk oranım düşük.offff
katinamm alemsin ya valla cok guldurdun beni
neyse yogurda gelince cok guzel yapiyorum diyemem ama cok sukur tutuyo hep :) 1lt sut ya da daha fazla tencerede kaynattiktan sonra sogumaya birak cok kaynatmaya gerek yok baktin kabardi al hemen zaten sutler pastorize
mayalama zamani: sute parmagini sok 10a kadar sayip icinde tutabiliyorsan olmus demektir, yanliz sicaklik isircak yani elini sakin cok sogutma :))
2 yemek kasigi yogurdun ustune, sutten bi kepce kadar koy karistir iyice, sonra onu tencereye yavas yavas dok bi yandanda karistir tenceredeki sutu iyice karistiktan sonra agzini kapa, 1 yada 2 posetin icine oturttur, guzel bi koseye koy altini ustunu battaniye, sofra bezi gibi biseyle guzelce ot
sut sogurken yogurdu, poseti battaniyeyi hazir et ki , mayaladiktan sonra cok zaman harcama sogumasin sutun
5-6 saat sonra buzdolabina koy ama cok sarsmadan koyman lazim. buzdolabindada bi gece bekleyince olmus oluyor
tutar insallah tatlim
Ben tupperware de mayaliyorum genelde,tencerede oluyor fazla bulaşık olmaması adına.
Yalnız ben mayalarkenmayasina bir fiske Tuzla seker de atıyorum. ağzını tamamen kapatmıyorum.
tencerenin Yada kabın ağzına kevgir veya ince bir bezim var onu koyup kapatıyorum.cok terletmiyor,doğal olarak cok sulanmıyor.
Süt pınar iyi hem yağlı hemde kaliteli.2. Tercih sutas.
Bu kez bimin sütunu deneyeceğim,bakalım haber veririm :)
Cocuk oluncada fincanda mayalardimgünlük yesin diye ne azimmis yarabbim :)
cnm bnm vitaminim elevitben a vitamin konusunu arastirdim sonra doktoruma da sordum, benim vitaminimde hani o ne kadar deger icerdiklerini gosteren kisim da a vitaminin yaninda beta-karoten olarak yaziyor. Beta-karoten de vucutta a vitaminine ihtiyac olmadikca a vitaminie donusmuyor ve vucuttan atiliyor, senin vitaminin de oyleyse icin rahat olsun
ay ay masallah Cinaraabana da oglan olcak gibi geliyordu :))
dedim yuksek_voltaj gene tutturdu masallahin var valla
hosgeldin tatlim hayirli olsun oglun, sen de benim gibi gurbettensin
ayyy ne güzel hisler bunlar resmi de harikaymış :) maşallah biz de cinsiyeti öğrenince çok sevinmiştik. Allah bağışlasın Çınarını :) İaminin belli olması da çok güzel bizimkinin sadece ön adı belli o da babişinin adı ahmet :) küçük ahmetim o benim göççük ahmet :)
hanipeks cim Çok güzel yazmıssın bugunku olanları bebeğini şimdiden elime alıp ısırasım var..Adıyla büyüsün inşallah..
canım Allah çınarını sağ salim kuçağına almayıda nasip etsin inş harika duygular yaşıyoruz minikler sayesinde ben doğum gercekleştiğinde naparız diye merak ediyorum kafayı yemessek iyidir:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?