2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Hafta Hafta Gebelik Takibi

İlk vizit: 6-8. hafta
Öncelikle kanda yapılan ß-HCG veya idrarda gebelik testlerinin pozitif oluşu ile gebelik tanısı konulur. İlk gebelik vizitinde anne adayları adeta bir check-up’tan geçirilirler.

...• Ultrason (tercihen vajen içinden)
• Kan grubu, Rh
• Tam kan sayımı
• Kan biyokimyası
• TORCH taraması
• Tam idrar tahlili, gerekirse idrar kültür- antibiyogramı
• Servikovaginal smear testi (PAP smear testi)
• Kanama profili
• Hepatit B, Hepatit C, AIDS taraması

2. vizit: 10-13. hafta
• Ense kalınlığı (Nuchal Translucency, NT)
• I. Trimester tarama testi

3. vizit: 16-18. hafta
• Ultrason (anomali taraması)
• II. Trimester tarama testi (Üçlü Test, Triple Test)
• Amniyosentez (gerekirse)

4. vizit: 22-24. hafta
• Ultrason (anomali taraması)
• Servikal kültür ve fresh testleri.

5. vizit: 24-28. hafta
• Tam kan sayımı
• Tam idrar tetkiki
• 50 gram glukoz yükleme testi
• 28. haftada İndirekt Coombs Testi (kan uyuşmazlığı olanlarda)

6. vizit: 32. hafta
• Genel ultrason değerlendirmeleri

7. vizit: 34. hafta

8. vizit: 36. hafta

9. vizit: 38. hafta
• Ultrason (gerekirse biyofizik profil)
• NST (Non-Stres Test)
• Doppler ultrasonu (gerekirse)
• Kan biyokimyası, Tam kan sayımı, Tam idrar tahlilleri, Hbs Ag, Anti Hbs, HCV, HIV, gerekirse TORCH testleri tetkikleri tekrarı

39-42. haftalar arası izlem
• Ultrason (gerekirse biyofizik profil)
• NST (38-40. haftalar arası haftada bir, 40.haftadan sonra 3 günde bir)
• Vajinal muayene (tuşe)
• Doğum işaretleri konusunda gebe bilgilendirilir ve günü yaklaşan anne adayına doğumla ilgili detaylı bilgiler verilir.

40. haftadan sonra ise gebenin doğuma kadar haftada iki kez görülerek değerlendirilmesinde yarar vardır.

42. haftaya kadar doğumu başlamayan gebeler ise hastaneye yatırılarak doğum başlatılmalıdır.

[

tulumlar rahat;kolay giydiriliyor alt kolay değiştiriliyor amaaaa bebişin çişi taşarsa yada kusarsa tüm kıyafet değişmiş oluyor (

bana daha kullanışlı gibi geliyor canım şimdi bizim yeni bebeğimiz var abimin görüyorum onu alt üst olunca kucağına falan alınca sıyrılıyor yukarı çıkıyor ama tulumda öyle olmaz
kirlensin ne yapalım anasının işi ne yıkayıp duracak birde kurutma makinası alırsakkk günde 4-5 kirletebilir müsade ediyorum oğluma

ewt canım valla hamın ağa olacam inş. iyi bir kaynana olurum biraz huysuzumda allah beni iyi etsin ne diyim.

hanipeks canım geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın allahtan hastahanedeymişsin de hemen müdahale etmişler allah seni ve beşini korumuş kendine iyi bak

Allah nazarlardan saklasın tatlım bizde hep öyle:) Hani hamişimde kocişim ilgilenmeye başladı diyemem.
Tabi ben daha nazlıyım o ayrı ama kociş hep aynı.3 gün önce 1. yılımızı dolduruk.Daha çok yeni sayılırız.
Yıllar sonrada böyle oluruz inş.

Annem yanımda müstehcen konuları en ufak şaka yollu olanları bile hiç konuşturmazdı :)
Ersnil hamile kalmış nasıl kabullendin sen diyenlere.
Temas yok aşılama yaptırdık biz kızıma diyormuş

Ne demek :)) Ne güzel severim ben o yaramazıı:))

bir kulaklık göbüşümde bir kulaklık kulağımda akşama kadar şarkı dinliyorus kızımla ama benimki henüz bana sinyal vermiyor ,

Cok tatlisiniz insAllah biran once sinyal verir.
Bu arada ne tur muzik dinliyorsunuz?bi kac ornek verebilir misiniz?Ben arastirmadayim su anda bir kac tanesini ozellikle cok dinleyip dogumdan sonra ogluma dinletmek istiyorum,tanidiklari seslerde sakinlesiyorlarmis.

ben üst sınırdaymışım; 7 kilo

sonuçta sınırı geçmemişsin şekerim

inşallah daim olur canım.. senin espri kabiliyetin anneden geçmiş tatlım :)) çok iyi ya :) aşımalama ha annenlere gidince özellikle sırnaş kocana alışsın

kızlar 18+3 te doktora kontrole gittiğimizde bebişim 200 gr dı biraz küçük dedi doktorum dün eşimde bebiş kıyafetlerine bakarken biraz küçük olacak bizimki sanırım dedi acaba benden beslenemiyormu anlamadım sizin nasıldı kaçıncı haftada gittiniz kaç gr dı kafama o takıldı burdaki hamilelik takviminde de 280 gr yazıyordu bebişim çok mu küçük bende bu arada totalde 4,5 kilo almışım yediğim bana yarıyor sanırım

cnm hemen korkutma kendini belki geç döllenme falan olmuştur ondan geriden geliodur doktor zaten öle olsa hastaneye yatış yapıp öle takip edio demekki sende sakıncalı bi durum yokki bişey demedi

canım ya bunu kafana takman çok gereksiz.. ultrason sonuçta net bir ölçüm değil. girilen değerlere göre ortalama sonuç çıkartıyor. bende vicdan yapıyordum yemiyorum bebeğe haksızlık falan diye hatta bana eşim baskı yapıyordu senin yüzünden gelişemeyecek zorla kendini ye diyordu. iki farklı doktora gidiyorum. ikisinin de ölçümleri farklı çıkıyor. en son 240 gr demişti iki hafta oldu. ama doktor endişemizi dile getirince şu açıklamayı yaptı: sen yesende yemesende bebeğin kendisi için gerekli besinleri vücudun depolarından çekiyor. yersen senin için iyi olur demişti. yani korkulacak bir sey yok biz yedikçe o da büyüyecek gram hesaplarını takma kafana canım

Son düzenleme:
bedensel yorgunluk değilde beyincek yorgunluk çekiorum ondan da olabilir çünkü ellerimdede uyuşma başladı yine

Kitap oku,müzik dinle,sahilde yürü kafanı dağıt canım sitrese girme.

Ben en son pazartesi gittim canım biliyorsunuz o zaman 265 gr dedi yanlış hatırlamıyorsam.
19. haftamdaydım.
Yine yanlış hatırlamıyorsam senin haftanda bebeğim 212 grdı.
Ve doktor hiçde küçük demedi.Ayrıca sedagg'a katılıyorum söylediği gibi küçük olsa önlem alırdı.
Hiç korkutma kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…