canım oğlumda çalışmadığm için evde oğluşumu 2 yaşına kadar emzirdim sütümde akardı durgun değildi bu söylediklerinin hiç birini kullanmadım çok doğal bir dönem atlattım yani.şimdide çalışmayı düşünmüyorum bebeğime kendim bakacağım inş. kullananlar yorum yapsın tatlım
tamam canım ama insanın elinde olmuyor işte acaba fazla mı küçük diye endişe ediyorum ceviz yemiyordum ben bugün öğlen almaya gittim tuğba kuruyemişten onlarda çıldırmış 46 lira ceviz almadım başka kuruyemişçiden alır yerim bebişim için zorlarım yürüyüşte yapacağım ben kilo fazla almışım :)canım ya bunu kafana takman çok gereksiz.. ultrason sonuçta net bir ölçüm değil. girilen değerlere göre ortalama sonuç çıkartıyor. bende vicdan yapıyordum yemiyorum bebeğe haksızlık falan diye hatta bana eşim baskı yapıyordu senin yüzünden gelişemeyecek zorla kendini ye diyordu. iki farklı doktora gidiyorum. ikisinin de ölçümleri farklı çıkıyor. en son 240 gr demişti iki hafta oldu. ama doktor endişemizi dile getirince şu açıklamayı yaptı: sen yesende yemesende bebeğin kendisi için gerekli besinleri vücudun depolarından çekiyor. yersen senin için iyi olur demişti. yani korkulacak bir sey yok biz yedikçe o da büyüyecek gram hesaplarını takma kafana canım
eşiminde suçu var beni pimpirikli yapıyor küçük olur bu çocuk dedi içimi huzursuz etti seninkine kıyasla azıcık az gr mı neyse rabbim onu korusun yediklerim bebeğime yarasın büyüsün işallahKitap oku,müzik dinle,sahilde yürü kafanı dağıt canım sitrese girme.
Ben en son pazartesi gittim canım biliyorsunuz o zaman 265 gr dedi yanlış hatırlamıyorsam.
19. haftamdaydım.
Yine yanlış hatırlamıyorsam senin haftanda bebeğim 212 grdı.
Ve doktor hiçde küçük demedi.Ayrıca sedagg'a katılıyorum söylediği gibi küçük olsa önlem alırdı.
Hiç korkutma kendini.
ok sağol tatlım biraz meyveyi kesmem lazım eve hemen tartı alacağım kilo kontolü için çok teşekkür ederim ilgin içintatlım girdim haftana göre biraz fazla gösteriyor..açıklama olarak da: endişeye gerek yok, gebelikte kilo alımı ile ilgili konuyu okuyun diyor. ben ona bakar sana özelden gönderirim.
konuya bodoslama dalıyorum :) bence biberon ısıtıcı tamamen hikaye; steril cihazlarına da hiç gerek yokmuş,dr.kadir tuğcu öyle yazmıştı. ama göğüs pompası benim hayat kurtarıcım olmuştu. bir yere gitmem gerektiğinde bebeğe süt bırakmak için ya da süt sıkıştığında açmak için faydalı oldu. tabi bir de işe başlayınca her gün yanımda götürüp günde iki defa çekip revirdeki dolapta saklamak için.
çok fenasın şekerim çokkkkkkkkkk :)) kıymetini bil valla
ersnilllllllllllllllllllllllllbi kere eminönüne yakınsın diye hava atma taaammmm mııııı taam mıııı olan var olmayan var çok özledim oraları ve de balık ekmeği
tamam canım ama insanın elinde olmuyor işte acaba fazla mı küçük diye endişe ediyorum ceviz yemiyordum ben bugün öğlen almaya gittim tuğba kuruyemişten onlarda çıldırmış 46 lira ceviz almadım başka kuruyemişçiden alır yerim bebişim için zorlarım yürüyüşte yapacağım ben kilo fazla almışım :)
ok sağol tatlım biraz meyveyi kesmem lazım eve hemen tartı alacağım kilo kontolü için çok teşekkür ederim ilgin için
eşiminde suçu var beni pimpirikli yapıyor küçük olur bu çocuk dedi içimi huzursuz etti seninkine kıyasla azıcık az gr mı neyse rabbim onu korusun yediklerim bebeğime yarasın büyüsün işallah
Biliyorum tatlım biliyorum :)
Ay ay kıyamam ben sana.Kız hiç hava atar mıyım.Keşke bir araya gelebilsekde hep birlikde zaman geçirebilsek.
Nede güzel olurdu.Hepimizin göbişler büyümüş dolaşıyoruz eminönünde fena dikkat çekerdik.
Birde bebişler doğdukdan sonra var tabi :) Paytak paytak yürürlerdi yanımızda oy oy.
O günleri görelim inşallah hayırlısıyla
[
bana daha kullanışlı gibi geliyor canım şimdi bizim yeni bebeğimiz var abimin görüyorum onu alt üst olunca kucağına falan alınca sıyrılıyor yukarı çıkıyor ama tulumda öyle olmaz
kirlensin ne yapalım anasının işi ne yıkayıp duracak birde kurutma makinası alırsakkk günde 4-5 kirletebilir müsade ediyorum oğluma
canım benim baş dönmesi normal;bazı dönemler hiç olmasa bile olmadık zamanda gelebiliyorkorkuyorum ya yolda falanda olursa birden en çok ondan korkuyorum
evet tatlım kullanışlı ama adet olarak bol miktarda bulundurman gerekiyor;4-5 bazı günler için iyimser bir rakam oldu sanki haberin olsun
canım benim baş dönmesi normal;bazı dönemler hiç olmasa bile olmadık zamanda gelebiliyor
benim hamileliğin başından itibaren çok baş dönmem oldu tek başıma dışarıya çıkamadım bu nedenle(
yukarıya yada aşağıya bakmak da acayip baş döndürüyor(
benim bir kilo fazlam varmışGebelikte (hamilelikte) kilo alm hesaplayc - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
kızlar bu linkten kilonuzun normal gidip gitmediğini takip edebilirsiniz
bence gayet iyi canım bebeğin kilosukızlar 18+3 te doktora kontrole gittiğimizde bebişim 200 gr dı biraz küçük dedi doktorum dün eşimde bebiş kıyafetlerine bakarken biraz küçük olacak bizimki sanırım dedi acaba benden beslenemiyormu anlamadım sizin nasıldı kaçıncı haftada gittiniz kaç gr dı kafama o takıldı burdaki hamilelik takviminde de 280 gr yazıyordu bebişim çok mu küçük bende bu arada totalde 4,5 kilo almışım yediğim bana yarıyor sanırım
ben çalışmıcam canım bir daha bebeğim olacak benim işim artıkÇalışan annelerim ücretli izin almayı düşünüyor musunuz?
Ben böyle giderse 7. ayın sonunda işe veda edeceğim.
Eğer öyle olursada oğluşumun yanında yanlızca iki ay kalacağım.
Ama çok az geliyor bana.Bende ücretsiz izin mi alsam diye düşünüyorum.
Eşim gerçekden çok fena ya :) Böyle yapınca kıramıyacağımı biliyor.
Şimdi her perşembe eşim vadi izler mutlaka.Hemde kesintisiz:)
Neyse bende hamişliği bahane ederek yatıyorum dedim ya.
Ama eşim olmadan yatmıyorum.Eşim kırmıyor beni geliyor yanıma.
Sarılıyor sarmalıyor öpüyor kokluyor ama aklı vadide gözlerinden belli.
Geçen perşembe yine aynı durum uyuma numarası yaptım.
Kociş bakdım yavaştan yavaştan kalkıyor yanımdan.
Gözlerimi bir açtım.Hayatım nereye gidiyorsun oğluşu ve beni bırakıyor musun dedim.
Bastı kahkahayı :) Yok fıstığım olur mu burdayım diyor.
Dedim tamam kociş git izle kıyamam sana.Oğluşum ve ben bir başımıza uyuruz diyorum yine dayanamıyor.
En sonunda beni salona taşıdıda öyle izledi bende uyudum =)
Allah yardımcımız olsun kuzucum :)
amin canım rabbim göstersin inşallah. ben zaten bebeğim doğduktan sonra (inş. sağlıkla ilerlerse) 3. ayında memlekete götüreceğim.. bizim inişlerimiz sabiha gökçen'e oluyor genelde bizde hemen balık muhabbetine üsküdar'a geçiyoruz sonra yola çıkıyoruz. kızıma bir bir tanıtıcam heryeri :))))))
evet tatlım kullanışlı ama adet olarak bol miktarda bulundurman gerekiyor;4-5 bazı günler için iyimser bir rakam oldu sanki haberin olsun
Ne hoş olur:)
Ben küçükken eminönünü çok uzak bir yer sanırdım.
Gözümde o kadar büyüktü yani.Bir kere gittiğimizi hatırlıyorum annem,babam,ben.
Kardeşim babamın işi kendine ait olduğu için dükkanda kalmışdı.
Keşke kardeşimde gelseymiş.Eşim istli değil normalde.Ama benden daha iyi biliyordu.
Kocişle öğrendim diyebilirim istyi.Tabi işin karşıya taşınmasınında faydası oldu.
Taksime 5 dk.Eminönüne tranvayla 15 dk.Beşiktaşa otobüsle 10 dk :)
Çoğu arkadaşım hala bilmez buraları.O yüzden bende oğluşumu gezdiricem.
Hele hayalimizdeki gibi arabamızıda alırsak çok rahat edicez.
hadi ya :18: amanınnnnn !! sürekli ona çalışacağız demektir bu . tırstım :44:
iyice gözümü korkutmaya başladın canım ya:18::18::18:ama ne yapalım alıcaz artık en büyük hazinemiz o bizim herşeyi tam olsun
sanırım ilk üç ay için 20-30 adet adet tulum almam lazım benimmmm
sedag'ım evet tatlım benim aşı yarın :))
yanlı hatırlamıyorsam Elif'ti tatlım:26:selma hemşireyemi gidiosun sen cnm
ewt canım valla hamın ağa olacam inş. iyi bir kaynana olurum biraz huysuzumda allah beni iyi etsin ne diyim.
hanipeks canım geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın allahtan hastahanedeymişsin de hemen müdahale etmişler allah seni ve beşini korumuş kendine iyi bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?