2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Canim ben yemek yiyince hissetmiyorum genek olqrak bir veya 2 saatte bir kendini bana hissettirmiyo.gece yatarkende yapiyo sabah kalktigimdada.cepten yazdim.umarim mesaj gider:)

Dün eşime diyorum ki hayatım ben dua okucam.
Sende o arada bulaşıkları dizer misin?En nce uykum var hayatım dedi geldi yanıma.
Sonrada dayanamadı kalktı sesler geliyor.Sonra ben dularımı bitirdim.
Bakdım beni çağırıyor hatun bak bakim mutfagı toparladım nasıl olmuş diye:)

Evimi kocişimi özledim.İşlerim yoğun başım ağrıdı

kısslar tek kullanımlık lohusa külodu kullanımı ile ilgili bşeyler ararken nette bunu buldum. iş olsun diye yapıştırıyorum.

KAYNAK: Devletşah | Sûfî’nin Doğum Hikayesi E.T.22/11/2012

Sabahın ilk ışıkları ile Escher’in Dünyasında yazısını yazarken başıma geleceklerden habersizdim. Kahvaltımızı yapıp 40. haftayı doldurduğumuz için oldukça sıklaşan doktor randevularımızdan birisine doğru yola çıktık. Yolda, bebek doğmadan yapacağımız son mutfak alışverişlerinden, doktordan sonra bir yerlere gidip kahve içmekten, serin bir yerlerde yürüyüş yapmaktan, hatta romantik bir yemek yemekten bahsettik. Ne de olsa o gelmeden yalnız geçireceğimiz son haftasonumuzdu.

Her zamanki gibi nst odasına girip, ufaklığın kalp atışlarını dinledik. Ben 24 saattir pek hissetmesem de o kıpır kıpır ve heyecanlıydı. Sonra ultrason koltuğuna uzandım. Buz gibi jeli karnıma sürdüğünde sıcak havada iyi geldiğini, kışın nasıl tüylerimin diken diken olduğunu konuştuk doktorumuzla. Ben böyle havadan sudan konularla gülüp eğlenirken, doktorumuz her zamanki halinden ciddiydi…
- Bebeğin suyu çok azalmış. Herhangi bir şey hisettiniz mi dün?
- Sıcaktan buharlaşmıştır
- En son ne zaman yemek yediniz?
- 2 saat kadar önce kahvaltı yaptım.
Saatine bakıp:
- Saat 10:30′da hastanede buluşalım. Suyu bitmeden bebeği almamız lazım.
- Nasıl yani? 1 saat sonra mı?
- Kahvaltı etmemiş olsaydınız, daha da erken derdim.

Gözlerim dolu dolu eşime baktığımı hatırlıyorum. İçimden ‘büyük buluşmaya hazır mıyım?’ sorusu arka arkaya geçiyor. Ben sorunun cevabı ile haşır neşirken üzerinde hiç düşünmediğim başka bir soru geliyor:
- Epidural sezeryan mı istersiniz, yoksa tam narkoz mu verilsin?
- Bilmem… Hep normal doğum yapacağımı, bebeğimi hemencecik kucağıma alacağımı düşünmüştüm. Hiçbir fikrim yok. Hepsinin kendisine göre riski ve rahatlığı var. Siz ne dersiniz?
- Hastaneyi arayalım. Bir anestezist arkadaş var. O müsait ise epidural yapalım yoksa narkoz veririz.
- Peki…

Sanıyorum o saniyelerde sesim titreyerek çıkıyordu. Hepsinin yan etkilerinden ölesiye korkuyordum. Aslında başıma geleceklerden değil de ilk dakikalarda bebeğim yerine yan etkilerle uğraşacak olmaktan korkuyordum. Hazır mıyım, değil miyim, epidural mi narkoz mu sorularının içinde kaybolmuşken, kapanan telefonla birlikte doktorumuzun sesini duyuyorum:
- Epidural yapıyoruz. Tam hayal ettiğiniz gibi olmasa da bebeğinizi doğduğu an görebileceksiniz… Sizden şu andan itibaren su bile içmemenizi rica ediyorum.
Kafam o kadar allak bullak olmuş ki sorduğum soruya sonradan kendim bile gülüyorum:
- Duş alabilir miyim?
- Su yutmazsanız tabi ki. Hadi bakalım yalnız başınıza son 1 saatiniz, ne yapmak istiyorsanız yapın 10:30′da görüşürüz.

Eve dönerken bir kaç saat sonra anne – baba olacağımızdan bihaber, yapmayı planladığımız şeyleri düşünüp gülüyoruz. Ben duş alıp ferahlamaya çalışırken eşim, hazırladığımız çantayı, fotoğraf makinalarını ve diğer eşyaları arabaya indiriyor. Üzerimi değiştirip, bebek odasına son bir şekil veriyorum.

Hastane girişimiz yapılıp, odamıza yerleştiğimizde saatler tam 10:30′u gösteriyor. Sonra testler, sorular, etrafımda pervane gibi uçuşan hemşireler, doktorlar. Ameliyathaneye indiğimizde saat kaç bilmiyorum. Kapıda üzerini değiştirip içeri gelebilsin diye eşimden ayrılıyorum. Birden korku bastırıyor. Eşim hemen gelsin, nerede kaldı diye mızıldanırken, beni güldürecek hareket ameliyathanede çalan Michael Jackson parçası ile bebeğimizden geliyor. Anestezistin, nefesini tut talimatına uymak Michael Jackson çalarken, onun küçük hayranı da karnımı mesken etmişken pek mümkün değil. Gülüyorum… Şarkının bitmesini bekliyoruz. Ancak beklemek çözüm değil. Radyo 2. ölüm yıldönümü nedeniyle arka arkaya Michael Jackson çalıyor. Daha az hareket etmesi için dua ederek nefesimi tutuyorum. Belimden aşağıya bir soğukluk hissi yayılıyor. O an elimi soğuk bir el kavrıyor. Eşimin geldiğini öyle hissediyorum.

Vücuduma buz değdirip uyuşmayı kontrol ediyorlar. Ben uyuşma kontrolü esnasında eşime:
- Yarım saat kadar sonra baba olacağına inanabiliyor musun! diyorum.
Eşim yerine doktordan muzip bir ses geliyor:
- Ne yaptınız yarım saat çok… demesiye içimde bir boşalma hissediyorum. Ardından da ilk çığlık geliyor.

Göbek bağını kesip bizi sonsuza dek iki ayrı varlık haline getirdiklerinde gözyaşlarım sel olup akıyor.

İlk temizliğinden ve kontrollerinin ardından kucağıma verdiklerinde hissettiklerimi anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Sûfî Özcan 25 Haziran 2011 saat: 12:37′de bu dünyaya merhaba derken, bizim hayatımıza da gökkuşağı gibi sayısız renk getirdi.

Not
Beni sorarsanız, çok şükür korktuğumun aksine ilk gün çektiğim gaz sancısı dışında pek bir ağrım sızım olmadı

Bu arada ben tahminen bendeki olan mantar duruma karşı önce sirkeli su ile yıkadım sonrada kremi sürdüm.
Bugun çok şükür daha iyiyim.Ama günlük pedden dolayı sanırım fena tahriş olmuş geçmesi kolay olmucak gibi.
Aman dikkat kızlar.

Bayan olarak çalışmak zaten zor hamilelikte dahada zor geliyor.bebeğimiz olup tekrar işe dönünce dahada zor olacak.ama hayat malesef çalışmak zorundayım.

Bayan olarak çalışmak zaten zor hamilelikte dahada zor geliyor.bebeğimiz olup tekrar işe dönünce dahada zor olacak.ama hayat malesef çalışmak zorundayım.

İŞYERİNDE göbeğim masayla arama sıkışmasın diye sandalyeyi alçaltıyorum bu kez de bacaklarım iki büklüm oluyor. iş yerinde oturmak bile dert.

Gerçekden çok ama çok güzel anlatmış ya.
Gözlerim dolu dolu oldu.Sorularına eşiyle diyaloklarına bayıldım.
Bende kocişimi yanımda istiyorum :)
Allahım hayırlısıyla o günü görmeyi hepimize nasip eylesin inşallah.

Gerçekden zor ya.
Eve gidince bir ohh çekiyorum :)

İş yerindeki arkadaşlarda destekler ama eşim saolsun evde iyi dinlendiriyor beni.
Kıyamam dün yemek yapmadım sanıp mesaj atmış fıstığım yumurta yapalım akşama diye:)
Yorgundum mesaj atamadım eve gelene kadar uyudum sanmış :)

Ben iş yerinde sırtıma adı ne bilmiyorum ama mindere benzer bir şey aldım.
O çok iyi geldi ağrılarım azaldı.Ayagımın altında yüksek tahta var.
Sandalyemde en üst seviyede birazda mesefeli durunca masaya rahatım şükür.

Canim ben yemek yiyince hissetmiyorum genek olqrak bir veya 2 saatte bir kendini bana hissettirmiyo.gece yatarkende yapiyo sabah kalktigimdada.cepten yazdim.umarim mesaj gider:)

geldi canım geldi :)

bir an önce acısı sızısı geçer inşallah ..

Eşlerin gerçekten hakkı ödenmez.ALLAH ıma binlerce şükür kıymet bilenle karşılaştırmış.

bende istiyorum ama ilk başlarda bende girecem doğuma diodu şimdi ben girmem bayılırım orada dio ama ben girmesini çok isterim

bende istiyorum ama ilk başlarda bende girecem doğuma diodu şimdi ben girmem bayılırım orada dio ama ben girmesini çok isterim

hihihiiiii sesli güldüm voltajı görünce. Benim de eşimin yengesi 40 kilo almış. Ama bebeğin 40 mevlüdünde eski kilosuna dönmüş.

Hanipekscim hediyeleşme için adresimi göndereceğim ama 100 mesaja ulaşamadım hala.
Bu akşam burayı mesaj yağmuruna tutmam lazım :)

Ha gayret kuzum başla bakalım yazmaya

merhaba arkadaşlar ben bu formu nasıl kaçırmışım hiç çağırmıyonuz aşk olsun....bende anne olcam yaa ikizlerim olcak ama nisandan önce doğurum ben heralde ama beni de alın aranıza:)

Hoşgeldiniz kızlar, nasılsınız?

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Ben 6 sene mi? Ben 4 buçuk sene daha bu alarm sesini kaldıramam arkadaş

Eşlerin gerçekten hakkı ödenmez.ALLAH ıma binlerce şükür kıymet bilenle karşılaştırmış.

Çok şükür canım.Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Eşim böyle anlayışlı olmasaydı iş daha çekilmez olabilirdi.
Birde erken bir gebelik oldu.1. yılımızı yeni doldurmuşken 19 haftalık hamişdim.
Birçok planımız iptal oldu.Daha farklı bi tepkide verebilirdi.
Annelik çok farklı insan duyduğu anda kabulleniyor benimsiyor.
Ama babalık öyle değil.Benim bir arkadaşım bu konuda çok sıkıntı yaşamışdı.
Allahım herkesin yardımcısı olsun.

Valla canım eşimde dayanamam diyor ama.
Ben kararlıyım yanımda olsun istiyorum.Birlikde üstesinden geliriz.
Ama diğer türlü dışarda veda edipde içeri tek girmek benim için zor olur dayanamam.
Hep o son vedalaşma anı aklıma geliyor.
Psikolojiside zor.Arada diyorum bana bir şey olursa evlenme kociş diye

selam kızlar bende bebegımın cınsıyetını ogrendım evımızın nesesı oglum olacak ınsallah....gelısımı guzel dedı herseyı guzel dedı ama mınıgım cok asagıdaymıs....bu benı korkutuyor acıkcası cumartesı gununden buyana yatıyorum ayaklarımı dıklıyorum ınsallah pazartesı gunu yukarı cıkmıs gorur doktorum hepınıze sevgılerımı yolluyorum bu arada doktor mart ayında dogumun dedı ınsallah saglıkla kavusturur bebeklerımıze bızı allahım ınsallah bır sorun olmadan cıkmadan gelısımı tamamlamıs olarak kucagımıza alırız kuzucuklarımızı:26:

Çoğu arkadaşımızın bebeklerinin cinsiyeti belli oldu, artık organize olma vakti :)

Bu topikte buluştuk kaynaştık, birimizin mutluluğuyla mutlu olduk, diğerimizin hüznünü de yaşadık aynı anda. Bebeklerimizi yeğenlerimiz yerine koyduk, bunun sonucu olarak da hediye çekilişi yapan mart annelerinden esinlenip biz de kendi organizasyonumuzu yapmaya karar verdik.

Güzel anneler, çoğu arkadaşımızın bebeklerinin cinsiyeti belli oldu, artık tam anlamıyla organize olmanın vakti geldi.
Çekilişmize katılmak isteyen arkadaşlarımız listemize isimlerini yazdırıyorlar. Bana da özel mesajla adres bilgilerini gönderiyorlar. Ben kura çekip, eşleştirme yapıyorum. Daha sonra özel mesajla hediye gönderecekleri adresleri bildiriyorum ama kimin kime çıktığını sadece ben biliyorum. Siz sadece kime hediye göndereceğinizi biliyorsunuz ama size kimden geleceğini bilmiyorsunuz.

Bir tarih belirleyeceğiz ve o tarih aralığında hediyeler yollanacak. Bu arada Yüksek Voltaj da kim kime çıktı tahminlerini yapacak Hediyeleri ellerine geçen arkadaşlarımız da fotoğraf çekip formumuza koyuyor. Heyecanla sohbetimize devam edip renkleniyoruz.

Hediyelerin limiti 25-50 TL arasında olsun. Son katılım 29 KASIM, Eşleşmeler ve Adresler 30 KASIM'da sizlere özel mesaj ile yollanacaktır. Hediye Gönderim Tarihi 17-21 ARALIK. Daha önce ya da daha sonra göndermeyelim ki herkesin eline aynı tarih aralığında geçsin.

[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD] Arkadaşımız[/TD]
[TD]Yeğenimiz[/TD]
[TD]Şehir[/TD]
[TD]Adres Durumu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hanipeks[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]Adana[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]wosgi[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]izmir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PeriLous[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]laterne[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]Eskişehir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]derineser[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ersnil[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zapzup[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ofelyam[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tuncss[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]somewherecold[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sedagg[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]Eskişehir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sernil[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]Bursa[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]egomego[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]Sivas[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]BoO[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]gorkemre[/TD]
[TD]belli değil :)[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]verdi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bebeci[/TD]
[TD]erkek[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LimonluParfe[/TD]
[TD]kız[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…