2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

evet canım oğlum çok sıkılıyor şu anda mesela eşim hep ona bakıyor bak diyor yakında yalnız kalmayacak hiç sıkılmayacak o zaman evet diyorum iyi ki Allah verdi bize bu bebişi. ama bazıları da yandın mahvoldun çok zor dedikçe deliriyorum. oğlum da çok hareketli bak diyorlar buna zor yetişiyorsun 2sine nasıl yetişeceksin. insanlar zayıf noktamızdan vurmayı çok iyi biliyorlar sanırım.
valla ben hamilelikte yaşadığım kadar sıkıntı yaşamadım doğduktan sonra. mis kokusu güzelliği her şeye değiyor bi de çok uslu bebekti oğlum rahattım taki 5.5 aylık emekleyene kadar :)) bi şekilde çekiliyor kahrı inan ki. benim korkum yeterince ilgi gösterebilecek miyim ilk oğlum ihmal edilecek mi vs vs... yani korkum bebek bakmaktan ziyade 2sine de yetebilecek miyim korkusu. ama eminim Allah verir sabrını, kolaylığını...

Kıyamam ya.
Kaç yaşında oğluşun canım?
Gerçekden zor oluyor çocuklar için.Her anne ister yavrusunu kendi büyütsün heran yanında olsun.
Ama geçinmek zor.Bir çocuğu dunyaya getirmek kadar ona iyi bir gelecek sağlamakda önemli bence.
Off yaa bende oğluşumu bırakmak zorunda kalıcam şimdiden içime dert oluyor ama geleceği için diyip avutuyorum kendimi

benim oğlum kardeşten pek bişey anlamıyor daha malum çok küçük. son zamanlarda rapordu yıllık izindi derken hep yanındaydım ondan mı bu düşkünlük bilmiyorum. sanırım alışıp alışıp bırakıverince sarsılıyor çocuk. zaten bana düşkündü de son zamanlarda had safhaya çıktı. sadece beni öpüyor mesela. gece bile yanağımı yanağına dayadım uyku arasında öpüyor hemen. babası bakıcısı yalvarıyor asla öpmüyor onları. akşam odaya geçtim koşa koşa beni arıyor evin içinde odadan sesimi duydu koştu elimden tuttu salona yanına götürüyor sanki babası yok. tuvaletin kapısında bekliyor ben çıkana kadar daha neler neler. kardeşi anlamıyor bence ama işe gittiğim için terk edilme psikolojisi mi yaşıyor diyorum.

senin oğluşun da karmaşa yaşıyor sanırım kardeşin ne olduğunu biliyor ama tam olarak hayatında nelerin değişeceğini kestiremiyor. onun karışıklığını yansıtıyor size. doğduktan sonra biraz daha netleşecektir. şimdi elinden geldiğince güven duymasını sağlaman lazım ki kaybetme korkusu olmasın. çok zor bir dönem tabi ki ama bebişler geldikten sonra abiler de alışacak bizlerin yardımıyla. 1-2 ay zorluğunu yaşayacağız (

Oy ya.Zekasına hayran kaldım senin oğluşunun :)
Yatagını kardeşine vermiş demek şimdiden yerini yapıyor desene kıyamam:)
Çalışan anne babalar için gerçekden zor.Allahım yardımcımız olsun.
Kardeş sevgiside bambaşka abi olcak artık küçük oğluşun.
Onun bilincine vardığında herşey daha farklı olacakdır oğluşun açısından :)
Hepimizin hakkında hayırlısı.

16 aylık canım daha çok küçük. ya çocukların geleceği ve bizim kendi psikolojik durumumuz için çalışmak zorundayız. ben oğlumu ilk bıraktığımda 3.5 aylıktı. inan bu kadar zor gelmiyordu. aylarca evde kapanmanın verdiği bunalımla işe başlamak iyi bile gelmişti. çünkü sadece yarım gün çalışıyordum yani 4.5 saat ve onun % 90 ında oğlum uyuyor oluyordu. ama büyüdükçe çok çok zorlanmaya başlıyor insan. gerçi şimdi diyorum iyi ki ücretsiz izin falan alıpta 1 yaş civarında bırakmamışım. o zaman oğlum daha çok etkilenirdi. şimdi kendini bildi bileli bu ortamda yaşıyor. bakıcısına çok alışık asla yabancı gelmiyor ona. ama tabi beni yanında istemesine engel değil.
zorlukları kadar avantajları da var deyip kendimizi avutuyoruz yani :))

Oyy daha çok küçükmüş.O yüzden abilik düşüncesine adapte olması zaman alacakdır.
Senin işin wosgiye göre biraz daha zor olacak desene.
Seni çok ama çok iyi anlıyorum.Raporlu olupda evde kaldığım zamanda işe başlamak için can attım.
Hatta son 10 günlük raporumu kullanmadım bile iyiyim ben işe gelicem dedim.
Kesinlikle hem bizim psikolojimiz hemde çocuklarımızın geleceği açısından çalışmak önemli.
Evde kaldığım zamanda kendimi çok fazla dinliyorum.Akşam eşim geldiğinde istiyorum ki benimle ilgilensin hep.
Gerçi çalıştığımdada öyle ama,evde tek kalmak farklı.6 yıldır aynı şirkettyim.17 yaşımda girdim buraya.
Şirketle bende büyüdüm.Okulumu bitirdim bir yandan.Hayatımın en temel parçası haline geldi burası.
Çalışma şartlarımda rahat olunca hem kendi geleceğimi hemde oğluşumun geleceğini riske atmak istemiyorum.
SSk,özel sigorta uzun zamandır ödeniyor,maaşı geçtim bu zamanda bu kolaylığı riske atamam sanırım.
İşde benim kendimi avuttuğum nedenlerimde böyle :)

hanipeks napıyorsun şekerim?

Senin eklediğin fotoları görmüştüm kanımca hamiş çorapları nasıl rahat mı?
Haftalardır spor geliyorum işe artık herkes ofisde oluyor klasiğe dönmem lazım.
Etek elbise giyinmeyeli baya oldu.Bende alsam iyi olacak.

kızlar hamilelik kurslarına giden varmı aranızda yoga plates normal kurs

ya ben çok istiyorum aslında para olsa, kendim neslihan iskit hamile yogası cdsini almışyım doktora da sormuştum yapabilirsin demişti, ben de o hafta p.tesi perşembe yaptım gerçi başka sebepler de vardı ama cuma kahverengi leke gelince işkillendim,korktum bi daha yapmaya, aslında yaparken o kadar iyi gelmiştiki, çok rahatlamıştım hiç bi rahatszlık hissetmedim bilmiyorum onun etkisi oldu ama korktum işte ama çok güzel bişe

sağol canım. alttan ultrasonla ölçüyor canım yani vajinal ultrason mu deniyor işte onunla. ekrandan ölçüm yapıyor yani
sağol canım bilgi için şimdiden öğrenelim demi cahil kalmamak lazım

eşinde yardımcı olur ikiniz beraber bakarsınız sıkma kendini olduğu kadar herkes baktı çocuklara demi sende haliyle üstesinden gelirsin sen bilgili bir annesin internet elinin altında herşeyi kolaylıkla yaparsın benim anneannem erken yaşta vefat etmiş annem annesiz gençlik yıllarını geçirmiş sonra babamla evlenmiş izmire yerleşmişler babam balıkesirden geliyor izmire annem manisadan köylerden geliyorlar izmirde hiç bilmediği yerde tek başına iki çocuk büyütmüş annem cahillik var anne yok destek çıkacak, danışacak bak biz annemiz uzakta olsa bile burda yazışıp birbirimize destek oluyoruz.... ya sen bu kadar varlık içinde, imkanlar içinde harika çocuklar yetiştireceksin eşinde en büyük destekçin olacak eminim şimdiki eşler yardımcı oluyor kadının görevi deyip çekilmiyor kenara bebişinin keyfini çıkar oğlun yanında onun keyfini çıkar dert etme kendine herşey olur biter bir bakarsın kocaman çocukların olmuş

Kızlar anaokuluna göndermeyi düşünmez misiniz? Özellikle wosgi canım sen? Oğluşunun yaşı gayet uygun. 2 - 3 yaş arası yarım gün, 3 yaş ve sonrası tam gün eğitim alıp bolca oyun oynayıp enerjilerini atsınlar yakışıklılar.

​Canım oldukça rahat ettim ben hepsinde de, ben de bayadır etek elbise giyiyordum aldığım çorapların hatrına, bugün lcw pantolonuna döndüm :)

ya cnm bende ebru şallınınkini alayım diorum evde kendşm ypayım diorum ama dediğin gibi ters bi hareket yaparım diye korkuyorum

walla bende öle eve gidince kanepeden kalkamıyorum ama gitsem iyi olacak otur otur şişmeye başladım

Ya ben evde yapılandan korkuyorum.
Gördüğün şeyi yanlış algılar ters bir hareket yaparsın bebeğe zararı olur allah korusun.
Biliyor musunuz bilmiyorum ama evde plates yapıp bebeğini kaybeden birini duymuştum.
Sonra yasaklanmışdı zaten.Allahım korusun bizleri.

Amaç kendini rahat hissetmekde açın sevdiğiniz müziği,sevdiğiniz bir kitabı uzanın okuyun dinleyin.
Açın sevdiğiniz bir filmi izleyin keyfinize bakın.

He amaç kilo almamaksa unutmayalım ki önemli olan tek şey 9 ayı atlatıp bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak.
Sonrasında zaten uykusuz geceler başlıcak,4 ay sonra bir çoğumuz hem işe hem eve hem bebişimize yetişicez.
Zaten gidicek kilolar kendiliğinden.

Nacizane benim fikrim bu yönde.

Son düzenleme:

canım işe yeni başladığım dönem tam gün gönderdim k.validem o dönem rahatsızdı 3 ay zorla gitti arada gitmediğide oluyordu sürekli ağlıyordu gitmek istemiyordu orda bana öle yapıolar böle yapıolar fln demeye başladı bizde yeni bebekde gelecek bari masraflardan kısalım die aldık kreşten oda gitmek istemiodu zaten böle bi tecrübe geçirdik ve artık kreş lafı duymak istemio ben büyücem abi okuluna gitcem kreş bebekler için dio biraz bilmişde kendileri

valla bence de öğren çünkü benim ilk kez başıma geldi. doktor birden bi de alttan bakalım diyince şok oldum valla :))

canım şu mesajın öyle destek oldu ki anlatamam. böyle olumlu konuşmalara çok ihtiyaç duyuyor insan. çok sağolun valla kendimi hiç arkadaşsız desteksiz hissetmiyorum artık. ne sıkıntı duysam paylaşıp rahatlıyorum. hepiniz çok çok iyi yüreklisiniz çok teşekkür ederm.
verdiğin örnekler çok yardımcı oldu psikolojik rahatlamama haklısın valla bi şekilde büyütürüz hem bizim çok iyi bir de bakıcımız var en büyük desteğim o ve eşim. ailem de var e daha nolsun değil mi buna da şükür Allah dermansız dert vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…