kızlar merhaba nasılsınız?ben hiç iyi değilim bir haftadır griple boğuşuyorum.
yerimden kalkacak halim yoktu. bugün biraz daha iyiyim ama öksürüğüm devam ediyor.
ben bu haldeyken 3 tane şehir gezdik. eşimin teyzeleri, kayınbabamın teyzeleri
eşimin dayısının eşinin annesi falan derken benim halimi tahmin edersiniz.
çok moralim bozuk eşimlede konuşmuyoruz.
belli etmeyeye çalışıyoruz gündüz zorunlu konuşuyoruz.
yatak odasına girince tek kelime etmiyoruz kaç gündür.
hastalık bir taraftan bir taraftan moral bozukluğu bebeğim hiç kıpırdamıyor.
kaç gündür çok korkuyorum. seğirmelerini de hissetmiyorum.
arabada sıkış tepiş yolculuk yaptık. kaynım 130 kilo olunca öne oturuyor ben arkada ortada
halimi tahmin edersiniz. bel ağrısından mahfoldum.kimsenin umrunda değilim.
eşim bile sende nasılsın demiyor. çok üzülüyorum çok.
eşimin teyzesi nescafe yapmış içmedim cola getirdi onuda içmedim. fanta sprite meyve suyu onlarıda içmiyorum dedim.
hamileliğim boyunca ağzıma koymadım ki. (sadece doktorum meyve suyu iç cinsiyete bakalım dediğinde içtim. kendim sıkıp içiyordum)
herkes ısrar ediyor iç diye. sert bi şekilde içmicem içecek olsam içerim dedim.
eşimde bu yüzden kızdı bana. kendime yalvarttırıyormuşum.ısrar edilmesinden hoşlanmıyorum.
daha neler neler...
bi teyzesinde 2 gün kaldık. gecekondu da oturuyorlar (asla küçümsemiyorum) diğer teyzeside ailece başka bir şehirden geldiler.
evde 11 kişi olduk. haremlik selamlık yattık. kadınların yattığı yerde elektrikli soba vardı ama kayınvalidem menopozlu olunca kapattı.
ev buz gibi dondum resmen hastalığım tekrarlayıp durdu.biz kayınbabamın teyzelerini bile gezdik ama benim aileme ne zaman gideceğimiz konusunda hala ses yok.
sizde ne yapacaksınız diyen yok. sürekli plan yapıyorlar. şunu yaparız bunu yaparız diye. eşime gittim git bişey söyle plan yapıp durmasınlar bursaya gidecez de dedim.
oda hııııııııııııı dedi. gitmicez der gibi. ne zaman gitçez dedim tekrar pazar dedi alay eder gibi.
benim annem arıyor kızım şunu yaptım, kızım bunu yaptım sen seversin diye dondurucuya attım diyor.
annem babam beklerken biz teyze geziyoruz.çok doldum arkadaşlar bunlar daha hiçbişey değil.
kimseyede anlatamıyorum. telefonumuda dinliyorlar. zaman bir an önce geçsin istiyorum. evime gitmek istiyorum.
ah keşke elimde olsa da kafama takmasam canım.inşallah biran önce biter.çok geçmiş olsun canım, Allah sabır versin de bu zamanlar hemencecik geçsin inş.evine dön inş.işte kayınvalide anne farkı ortaya çıkıyo, napıcaksın işte hepsi aynı , yapıcak bişe yok, sen kendi iç huzurna bak artık
eşim 1 senedir zaten gitmiyor benim aileme bende 6 aydır görmüyorum. 20 gün izin oluyor ve sen kendi ailene gitmiyorsun. senin ailen beklemez mi canım? ben ne kadar yalnız gitsemde eşimle gitmiş gibi olmuyor. bende eşimi koluma takıp hala teyze gezmek istiyorum. hep bi bahane uydurmaktan yoruldum artık. her izinde aynı sıkıntı.çok geçmiş olsun canım. hasta hasta gezdirmeselerdi seni keşke. benim eşimin babası da böyledir. onu gezin bunu gezin der durur. ama sağolsun yazın gittiğimizde ben kötüyüm diye eşim hiç çıkarmadı beni. önceden böyle değildi tabi yeni yeni böyle olmaya başladı. inşallah senin eşinde zamanla görür bişeyleri. Allah kolaylık versin sana da.
şimdi gidemesen de annene daha sonra evinize dönünce yalnız gidemez misin? öyle daha rahat edersin belki de
umarım bir an önce iyileşirsin bu günlerde geçer. sabret canım
yerimden kalkacak halim yoktu. bugün biraz daha iyiyim ama öksürüğüm devam ediyor.
arabada sıkış tepiş yolculuk yaptık. kaynım 130 kilo olunca öne oturuyor ben arkada ortada
eşimin teyzesi nescafe yapmış içmedim cola getirdi onuda içmedim. fanta sprite meyve suyu onlarıda içmiyorum dedim.
hamileliğim boyunca ağzıma koymadım ki. (sadece doktorum meyve suyu iç cinsiyete bakalım dediğinde içtim. kendim sıkıp içiyordum)
eşimde bu yüzden kızdı bana. kendime yalvarttırıyormuşum.ısrar edilmesinden hoşlanmıyorum.
daha neler neler...
bi teyzesinde 2 gün kaldık. gecekondu da oturuyorlar (asla küçümsemiyorum) diğer teyzeside ailece başka bir şehirden geldiler.
evde 11 kişi olduk. haremlik selamlık yattık. kadınların yattığı yerde elektrikli soba vardı ama kayınvalidem menopozlu olunca kapattı.
ev buz gibi dondum resmen hastalığım tekrarlayıp durdu.biz kayınbabamın teyzelerini bile gezdik ama benim aileme ne zaman gideceğimiz konusunda hala ses yok.
sizde ne yapacaksınız diyen yok. sürekli plan yapıyorlar. şunu yaparız bunu yaparız diye. eşime gittim git bişey söyle plan yapıp durmasınlar bursaya gidecez de dedim.
oda hııııııııııııı dedi. gitmicez der gibi. ne zaman gitçez dedim tekrar pazar dedi alay eder gibi.
benim annem arıyor kızım şunu yaptım, kızım bunu yaptım sen seversin diye dondurucuya attım diyor.
annem babam beklerken biz teyze geziyoruz.çok doldum arkadaşlar bunlar daha hiçbişey değil.
kimseyede anlatamıyorum. telefonumuda dinliyorlar. zaman bir an önce geçsin istiyorum. evime gitmek istiyorum.
canım işe yeni başladığım dönem tam gün gönderdim k.validem o dönem rahatsızdı 3 ay zorla gitti arada gitmediğide oluyordu sürekli ağlıyordu gitmek istemiyordu orda bana öle yapıolar böle yapıolar fln demeye başladı bizde yeni bebekde gelecek bari masraflardan kısalım die aldık kreşten oda gitmek istemiodu zaten böle bi tecrübe geçirdik ve artık kreş lafı duymak istemio ben büyücem abi okuluna gitcem kreş bebekler için dio biraz bilmişde kendileri
Ay senin oğluşun çok fena ya
Benim oğluşumda böyle olur inşallah.
Gülümsetiyor hep beni.
Benim arkadaşımda vermişdi kızını oda 3,5 yaşında.
En önce herşey güzeldi.Sonrada hiç gitmek istemedi.
Çocukların davranışlarından hoşlanmamış.
Herkes uyum sağlıyamıyor helede ev ortamına alışkın olan çocuklar.
ben aslında düşünmüyor değilim ama şimdi hem çok küçük hemde psikolojik olarak etkilenmesin diyorum yani bebek geldi beni buraya gönderdiler gibi. 3 yaş sonrası güzel bir yere yarım gün gönderebilirim diyorum. ama bakıcımız oğluma çok düşkün ben onu gönderemem bi yere hasta masta olur diyip duruyor :)) bakalım şimdilik erken bizim için
Ya ben evde yapılandan korkuyorum.
Gördüğün şeyi yanlış algılar ters bir hareket yaparsın bebeğe zararı olur allah korusun.
Biliyor musunuz bilmiyorum ama evde plates yapıp bebeğini kaybeden birini duymuştum.
Sonra yasaklanmışdı zaten.Allahım korusun bizleri.
Amaç kendini rahat hissetmekde açın sevdiğiniz müziği,sevdiğiniz bir kitabı uzanın okuyun dinleyin.
Açın sevdiğiniz bir filmi izleyin keyfinize bakın.
He amaç kilo almamaksa unutmayalım ki önemli olan tek şey 9 ayı atlatıp bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak.
Sonrasında zaten uykusuz geceler başlıcak,4 ay sonra bir çoğumuz hem işe hem eve hem bebişimize yetişicez.
Zaten gidicek kilolar kendiliğinden.
Nacizane benim fikrim bu yönde.
ah canım nerde keşke ben kemerburgazdayım şimdi:)o eski işyerimdi, keşke hala olsa atlar gelirim bi şekilde:)
bencede doğru diosun ben doğumun olmasında kolaylaştırıo die istemiştim ama dediğin gibi ters bişey yaparıs
Arkadaşlar çocuk sevmiyor alışmıyor gibi bir şey yok inanın bana, 3 ay bir çocuğun alışması için çok da yeterli bir süre değil. İnsan zekasının yüzde 80i 4yaşa kadar gelişiyor, çocukların zihinlerinin en açık olduğu yaşlar bu yaşlar bol bol uyaran verilmeli. Kararlı olunmalı, okula başladığı dönemde 1 gün bile ara verilmemeli, siz kaygılı olursanız çocuk da kaygılı olur beni nereye götürüyorsunuz der. Siz çocuklarınıza mantıklı açıklama yapacaksınız "çalışmak zorundayım babaannen de artık işlerini yapmak zorunda, sen de okula gidip oyun oynayacaksın yeni şeyler öğreneceksin" şeklinde. Çocuğunuz ağlasa da bırakıp gidebileceksiniz tereddüt etmeden, unutmayın bu çocuğunuzun iyiliği için, geleceğe yatırım en güzel bu yaşlarda olur.
daha neler neler...
Ben artık yemeğe gideyim kızlar.
Hemde bir şeyler bakınıcam gelince görüşürüz.
Yiyenlerimin karnını iyice doyurun afiyet olsun herkese
Kuzum sen bana eşinin açık eşgalini ver ben gerekeni yapacağım.
sonuçta eşin, ne yapılacağını ne yapılması gerektiğini sen bilirsin ama bu kadar da gelinmez ki insanın üzerine
aaaaa çok kızdım ben yahırrrrr
canım benim çok iyi anlıyorum seni gurbette olan biri olarak ama kendini üzmemeye çalış bebeğini düşün allah korusun ona yada sana birşey olursa senden ve senin ailenden başka üzülecek kimse olmaz bu yüzden kendine dikkat et biz burda her zaman dinleriz seni...
aaaay kıyamam canım yaaa öncelikle çok geçmiş olsun kendine çok iyi bak başkalarını dikkate alıpta üzme kendini ve bebeğini bizde bayramda eşimin ailesindeydik ben 2 yıldır evliyim ve 2 yıldır hiç anneme gitmemiştim eşime dedim bayramın 2.günü annemde olalım tamam dedi 1. günü akşamı kayınvalidemlerden çıktık ama ne surat ne surat bende dedim kyınvalideme kayınpederime ilk defa sesimi yükselttim ya ben 2 yıldır annemin evine ayak basmadım ne olacak yani bu bayramıda annemle geçireyim diye valla kimsenin suratınıda sallamadım çıktım gittim anneme
Canım benim kıyamam ben sana ya.
Tatili zehir ediyorlar desene üstelik sen iki canlısın.
Üzme kendini,hiç telaşa kapılma ne olursa olsun moralini yüksek tutmaya çalış.
Bize yaz rahatla.Bebeğinle ilgilide endişe duyma yorgun oluyorsun hissedememen çok normal.
doktorum acaba ben hissediyor muyum dediğimde.Ben çalışıyordum yoğundum senden bir ay sonra hissetmiştim oğluşumu dedi.
Sakın endişelenme,normal yoğunlukdan bazen hissedememek demişti.
Eşinle ilgili söylenecek pek bir söz yok canım karışmak bana düşmez.
Ama bellki kendi düşünceleri değil,şu anda farklı ortamlardan dolayı farklı hareket ediyor.
Kinlenme,güzelce ikna etmeye çalış.Annenlere gittiğinde nasıl rahat edeceksin onu düşün ve gülümse.
​canım, kuzum üzme kendini, biliyorum ne desek boş, anlayış eksikliğinden oluyor bütün bunlar, üzgün olduğunu eşinle böyle açık açık konuşsan, daha net daha kararlı, onun ailesinin önemli olduğu kadar kendi ailenin öneminden de bahsetsen?
aaaay kıyamam canım yaaa öncelikle çok geçmiş olsun kendine çok iyi bak başkalarını dikkate alıpta üzme kendini ve bebeğini bizde bayramda eşimin ailesindeydik ben 2 yıldır evliyim ve 2 yıldır hiç anneme gitmemiştim eşime dedim bayramın 2.günü annemde olalım tamam dedi 1. günü akşamı kayınvalidemlerden çıktık ama ne surat ne surat bende dedim kyınvalideme kayınpederime ilk defa sesimi yükselttim ya ben 2 yıldır annemin evine ayak basmadım ne olacak yani bu bayramıda annemle geçireyim diye valla kimsenin suratınıda sallamadım çıktım gittim anneme
sağolun kızlar iyi ki varsınız.
eşim tam dayaklık evirip çevirip bi güzel döveceksin.
laf anlasa konuşucam ama nerdeeeeeee
her sene aynı şeyleri yaşıyoruz.
konuşmayı denesem daha çok birbirimize gircez.
kuzenime mail attım birz önce. annemler haftasonu bekliyorlarmış gelirler diyorlarmış.
offffff ben napıcam yaa bunlarda anne baba ama hiç vicdan yok.
yüksek voltaj bende sizleri çok özledim.
su geçsin şu günler.
sağolun kızlar iyi ki varsınız.
eşim tam dayaklık evirip çevirip bi güzel döveceksin.
laf anlasa konuşucam ama nerdeeeeeee
her sene aynı şeyleri yaşıyoruz.
konuşmayı denesem daha çok birbirimize gircez.
kuzenime mail attım birz önce. annemler haftasonu bekliyorlarmış gelirler diyorlarmış.
offffff ben napıcam yaa bunlarda anne baba ama hiç vicdan yok.
yüksek voltaj bende sizleri çok özledim.
su geçsin şu günler.
canım eşimle bu yüzden çok tartıştık.kaç kez boşanmanın eşiğinden döndük. benim aileme gidilmicekse bende senin ailene gitmiyorum dedim. beni evde bıraktı kendi yola çıktı. yolda halamı aramış evde yalnız kaldı diye. annemi babamı bile arıyamıyor. halamda fırçalamış bunu. nasıl bırakırsın yalnız gurbette diye siz 7 sene beklediniz birbirinizi bunun içinmiydi diye fırçalamış.. kendi ailesinide aramış dertsiz gelmiyor diye. paçaları tutuşmuş hepsinin millete ne dicez diye. eşim yoldan döndü aldı beni sonra. konuşmaya başladığımız anda ben sinir krizi geçiriyorum resmen. bu yüzden hastanelik bile oldum. eşim inat. karşısında askeri var sanıyor. konuşulmuyor ki onunla. anlaşamadığımız tek nokta bu izin konusu. bu olay büyüdükçe büyüyor. adanaya gidecektik ben gitmek istemiyorum orada geçirceğim zamanı kendi ailemle geçiririm dedim.ah kuzum benim ya one öle ya haremlik selamlık şu soğukta elektrikli soba kıyamam sana bak sana ne dicem kızma bana ama anladığım kadarıyla eşinle aranızda iletişim yok sen konuşmak yerine içine atıosun sana yazık yarın birgün sana bişey olsa emin ol iki günde herkez hayatına alışır moralini bozupta kendini heba etme otur eşinle konuş keşke bunu izine gitmeden yapsaydın atıyorum izin kaç gün 15 bihafta sizde bi hafta onlarda kalın eşini böle alıştırmaya çalış biz öle yapıoruz bayramda seyranda inan hiç sıkıntı çıkmıo kola falan olayına gelince tamamen haklısın yasak böle şeyler bize inat yapar gibi getiriolar bide tepkin doğal dolmuşsun zaten ama herşeyin bittiği nokta eşin içine atmak yerine konuş herşeyi içinde kalmasın bak gör nasıl herşey yoluna girecek
yürü kız helal olsun ne güzel yapmışın walla bunlar kız değil öksüz yetim alıolar sanki gidecen tabi kurban olsunlar anana babana walla bu konuda hiç yüz vermeyin kocanıza olsun ailesine olsun gidecen tabi taş kovuğundanmı çıktık bunun farkına varacaklar varamıosa siz vardıracaksınız kimsede kusura bakmasın oda bi ananın babanın evladıysa sende öle helal olsun takdir ettim seni
canım eşimle bu yüzden çok tartıştık.kaç kez boşanmanın eşiğinden döndük. benim aileme gidilmicekse bende senin ailene gitmiyorum dedim. beni evde bıraktı kendi yola çıktı. yolda halamı aramış evde yalnız kaldı diye. annemi babamı bile arıyamıyor. halamda fırçalamış bunu. nasıl bırakırsın yalnız gurbette diye siz 7 sene beklediniz birbirinizi bunun içinmiydi diye fırçalamış.. kendi ailesinide aramış dertsiz gelmiyor diye. paçaları tutuşmuş hepsinin millete ne dicez diye. eşim yoldan döndü aldı beni sonra. konuşmaya başladığımız anda ben sinir krizi geçiriyorum resmen. bu yüzden hastanelik bile oldum. eşim inat. karşısında askeri var sanıyor. konuşulmuyor ki onunla. anlaşamadığımız tek nokta bu izin konusu. bu olay büyüdükçe büyüyor. adanaya gidecektik ben gitmek istemiyorum orada geçirceğim zamanı kendi ailemle geçiririm dedim.
şimdi evde kimse yok o yüzden giriyorum nete.
dedemiz hastaneden çıktı dayısında kalıyor.
dayısıda aynı sitede oturuyor.
oraya misafir gelmiş. banada gel dedi kayınvalidem gitmicem dedim.
evde olsa surat yapar açamam bile pcyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?