canım eşimle bu yüzden çok tartıştık.kaç kez boşanmanın eşiğinden döndük. benim aileme gidilmicekse bende senin ailene gitmiyorum dedim. beni evde bıraktı kendi yola çıktı. yolda halamı aramış evde yalnız kaldı diye. annemi babamı bile arıyamıyor. halamda fırçalamış bunu. nasıl bırakırsın yalnız gurbette diye siz 7 sene beklediniz birbirinizi bunun içinmiydi diye fırçalamış.. kendi ailesinide aramış dertsiz gelmiyor diye. paçaları tutuşmuş hepsinin millete ne dicez diye. eşim yoldan döndü aldı beni sonra. konuşmaya başladığımız anda ben sinir krizi geçiriyorum resmen. bu yüzden hastanelik bile oldum. eşim inat. karşısında askeri var sanıyor. konuşulmuyor ki onunla. anlaşamadığımız tek nokta bu izin konusu. bu olay büyüdükçe büyüyor. adanaya gidecektik ben gitmek istemiyorum orada geçirceğim zamanı kendi ailemle geçiririm dedim.
şimdi evde kimse yok o yüzden giriyorum nete.
dedemiz hastaneden çıktı dayısında kalıyor.
dayısıda aynı sitede oturuyor.
oraya misafir gelmiş. banada gel dedi kayınvalidem gitmicem dedim.
evde olsa surat yapar açamam bile pcyi.
yok canım yok iyi huylu olursan üstüne basanda çok oluyor tabiki huysuzda olmamak gerekir ama bazı şeyleride anlamıyorlarsa anlatmak dile getirmek gerekir bende annemden önce kayınvalidemleri düşünürdüm eşim askere gideceği zaman çıktım gittim annesini babasını görsün diye annesi oğlunu yolcu etmeye bile gelmedi benim annem çok istedi gelmeyi ben izin vermedim sonra kadın ağladı sızladı oğlumu görmedim gitti diye bende dedim şimdi niye ağlıyorsunki gelip yolcu etseydin sanki anası babası yok öksüz yetim gibi gönderdiniz . her bayramda yne onlara gidiyordum aman annesini babasını yeğenlerini görsün diye ama ben anneme gitmek isteyincede kayınvalidem surat yaptı gelde sus yani benim iyi niyetimi suistimal etti
eşime karşıda çok toleranslı değilimdir çok seviyorum eşimi tırnağı taşa gelse yüreğim sökülür ama yeri geldiğindede asla tolerans göstermem şimdi eşim hani derlerya karınısının ağzına bakıyor aynen öylebana sormadan onayımı almadan asla birşey yapmaz
Kızlar ben bu gece rüyamda bir erkek çocuğunu emziriyordum, yapıştı birden göğsüme, ben çok korktum hemen tuttum iteklemeye çalıştım ama bırakmadı göğsümü, 2-3 yaşlarında bir çocuktu, canım acıyacak diye korktum. Sonra da uyandım hemen.
ben çıkıyorum eve geldiler. nolur dua edin sizde
öle kuzu can bazen hadlerini bildirmek gerekio ilk evlendiğimizde eşimde öleydi sürekli ailesine ablalarına falan gitmek istiodu hep akrabalarına gitmek dedim sen dur orda tama aile herşey demek ama akşam oldumu dedim bu evin içinde ikimiz kalıoz seninde iki bacın var falan bi damar allahtan lafda dinler şimdi iznimiz kaç günse yarı orda yarı bizimkilerdeyiz saolsun annlayışlı ama bazende anlatmak lazım anlamıolar
Kızlar haftasonu detaylımızı çektirdik, bebişimizi de 4 boyutlu gördük.
Herşeyi iyiymiş çok şükür, gelişimi vs. hepsi yolundaymış.
Pek hissedemiyorum diye üzülüyordum, dün akşam televizyon seyrederken o kadar hareket etti ki, eşim bile hissetti elini koyduğunda.
Şimdi bir tepkisine bu kadar seviniyoruz, doğduktan sonra yaptıklarıyla ne hale geleceğiz kim bilir :)
Kızlar ben bu gece rüyamda bir erkek çocuğunu emziriyordum, yapıştı birden göğsüme, ben çok korktum hemen tuttum iteklemeye çalıştım ama bırakmadı göğsümü, 2-3 yaşlarında bir çocuktu, canım acıyacak diye korktum. Sonra da uyandım hemen.
Kızlar bugun cok hareketli basladik biz.sabah uyandığımda felaket basım donüyordu.oglumu zor gönderdim.dilim kurudu ensem yandı tık tık boynum atmaya başladı. malum yuksek tansiyon var.
Hemen esime Msj attım tansiyonum çıktı ,yatayım yarım saat sonra ara acmazsam gel dedim.
Garibim panik yapmış her 5 dk arıyor .kizda uyudu ne has ne has.
Lımon sıktım hemen dengeler ictim tekrar yattım .sizmisim resmen.
Gözümü actım kizim tlf babasıyla konuşuyor .annem uyuyor diyor ,oda anahtarı getir diyordu elemana eli ayağına girmiş.25 km var arada
Aldım hemen dedim uyandım iyiyim.kac kere cok şükür dedi saymadım :))
Yarın detayım var bakalım tansiyonuda ne edeceğiz konuşuruz artık.
Oğluma hamileyken çıkmıştı.20. Haftadan sonra hep kontrol altında .kizimda tansiyon uğruna doğumda bekledik düşmesini
Tuza dikkat edin aksam tuzlu bisküvi yemiştim nasil unuttum bilmiyorum.
Bakalım yarın ne diyecek?
Çatlıyor olabilir misin:44:kızlar ya benim karnımın sağ tarafı kızarık ve gittikçede büyüyor ne olabilirki
geçmiş olsun canım şimdi nasılsın yanlızmısın hala evde merak ettim seni şimdi. bende hep ablam fln olsun istemiştim yakın olsak gelirdim bakardım sana
hayır olsun baktınmı yorumlara hiç ne demekmiş
Kızlar haftasonu detaylımızı çektirdik, bebişimizi de 4 boyutlu gördük.
Herşeyi iyiymiş çok şükür, gelişimi vs. hepsi yolundaymış.
Pek hissedemiyorum diye üzülüyordum, dün akşam televizyon seyrederken o kadar hareket etti ki, eşim bile hissetti elini koyduğunda.
Şimdi bir tepkisine bu kadar seviniyoruz, doğduktan sonra yaptıklarıyla ne hale geleceğiz kim bilir :)
Emzirmek iyi gelmez normalde helede baska bebek ama sen hamilesin ve bilinçaltından kaynaklı canım.
Birde erkek bebeğe hamileyken kabus cok gorulur hazırlıklı ol
Kızlar bugun cok hareketli basladik biz.sabah uyandığımda felaket basım donüyordu.oglumu zor gönderdim.dilim kurudu ensem yandı tık tık boynum atmaya başladı. malum yuksek tansiyon var.
Hemen esime Msj attım tansiyonum çıktı ,yatayım yarım saat sonra ara acmazsam gel dedim.
Garibim panik yapmış her 5 dk arıyor .kizda uyudu ne has ne has.
Lımon sıktım hemen dengeler ictim tekrar yattım .sizmisim resmen.
Gözümü actım kizim tlf babasıyla konuşuyor .annem uyuyor diyor ,oda anahtarı getir diyordu elemana eli ayağına girmiş.25 km var arada
Aldım hemen dedim uyandım iyiyim.kac kere cok şükür dedi saymadım :))
Yarın detayım var bakalım tansiyonuda ne edeceğiz konuşuruz artık.
Oğluma hamileyken çıkmıştı.20. Haftadan sonra hep kontrol altında .kizimda tansiyon uğruna doğumda bekledik düşmesini
Tuza dikkat edin aksam tuzlu bisküvi yemiştim nasil unuttum bilmiyorum.
Bakalım yarın ne diyecek?
evde yapılandan bende korkuyorum ama spor şu dönemde zayıflamak için değil normal doğumu kolaylaştırmak için yapılması gerekli egzersiz yapamasanız bile yürüyüş yapın diyorlar o yürüyüş bile vücudu hareketli tutar hantal olunmazYa ben evde yapılandan korkuyorum.
Gördüğün şeyi yanlış algılar ters bir hareket yaparsın bebeğe zararı olur allah korusun.
Biliyor musunuz bilmiyorum ama evde plates yapıp bebeğini kaybeden birini duymuştum.
Sonra yasaklanmışdı zaten.Allahım korusun bizleri.
Amaç kendini rahat hissetmekde açın sevdiğiniz müziği,sevdiğiniz bir kitabı uzanın okuyun dinleyin.
Açın sevdiğiniz bir filmi izleyin keyfinize bakın.
He amaç kilo almamaksa unutmayalım ki önemli olan tek şey 9 ayı atlatıp bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak.
Sonrasında zaten uykusuz geceler başlıcak,4 ay sonra bir çoğumuz hem işe hem eve hem bebişimize yetişicez.
Zaten gidicek kilolar kendiliğinden.
Nacizane benim fikrim bu yönde.
amin dermansız dert vermesin Allahvalla bence de öğren çünkü benim ilk kez başıma geldi. doktor birden bi de alttan bakalım diyince şok oldum valla :))
canım şu mesajın öyle destek oldu ki anlatamam. böyle olumlu konuşmalara çok ihtiyaç duyuyor insan. çok sağolun valla kendimi hiç arkadaşsız desteksiz hissetmiyorum artık. ne sıkıntı duysam paylaşıp rahatlıyorum. hepiniz çok çok iyi yüreklisiniz çok teşekkür ederm.
verdiğin örnekler çok yardımcı oldu psikolojik rahatlamama haklısın valla bi şekilde büyütürüz hem bizim çok iyi bir de bakıcımız var en büyük desteğim o ve eşim. ailem de var e daha nolsun değil mi buna da şükür Allah dermansız dert vermesin.
sana yapılan haksızlık elbet döner dolaşır onları mda bulur eşine çok kızdım seni düşürdüğü duruma benimkide düşüncesizce davranıyor beni sinir ediyo bayramlarda bayram yemepğini benim ailemle yapamadık hiç hep onun ailesi hep onlara gittik üstünede kadın hep laf soktu bayramlar kavga gürültü geçti eşimle bu bayram dedim 3 senedir bir kere annemlerde bayram yemeği yiyemedik oturup kalktık önümüzdeki sene annemlerde yicez dedim biz düşünmeyince bu koca kafalılar hiç düşünmüyorkızlar merhaba nasılsınız?ben hiç iyi değilim bir haftadır griple boğuşuyorum.
yerimden kalkacak halim yoktu. bugün biraz daha iyiyim ama öksürüğüm devam ediyor.
ben bu haldeyken 3 tane şehir gezdik. eşimin teyzeleri, kayınbabamın teyzeleri
eşimin dayısının eşinin annesi falan derken benim halimi tahmin edersiniz.
çok moralim bozuk eşimlede konuşmuyoruz.
belli etmeyeye çalışıyoruz gündüz zorunlu konuşuyoruz.
yatak odasına girince tek kelime etmiyoruz kaç gündür.
hastalık bir taraftan bir taraftan moral bozukluğu bebeğim hiç kıpırdamıyor.
kaç gündür çok korkuyorum. seğirmelerini de hissetmiyorum.
arabada sıkış tepiş yolculuk yaptık. kaynım 130 kilo olunca öne oturuyor ben arkada ortada
halimi tahmin edersiniz. bel ağrısından mahfoldum.kimsenin umrunda değilim.
eşim bile sende nasılsın demiyor. çok üzülüyorum çok.
eşimin teyzesi nescafe yapmış içmedim cola getirdi onuda içmedim. fanta sprite meyve suyu onlarıda içmiyorum dedim.
hamileliğim boyunca ağzıma koymadım ki. (sadece doktorum meyve suyu iç cinsiyete bakalım dediğinde içtim. kendim sıkıp içiyordum)
herkes ısrar ediyor iç diye. sert bi şekilde içmicem içecek olsam içerim dedim.
eşimde bu yüzden kızdı bana. kendime yalvarttırıyormuşum.ısrar edilmesinden hoşlanmıyorum.
daha neler neler...
bi teyzesinde 2 gün kaldık. gecekondu da oturuyorlar (asla küçümsemiyorum) diğer teyzeside ailece başka bir şehirden geldiler.
evde 11 kişi olduk. haremlik selamlık yattık. kadınların yattığı yerde elektrikli soba vardı ama kayınvalidem menopozlu olunca kapattı.
ev buz gibi dondum resmen hastalığım tekrarlayıp durdu.biz kayınbabamın teyzelerini bile gezdik ama benim aileme ne zaman gideceğimiz konusunda hala ses yok.
sizde ne yapacaksınız diyen yok. sürekli plan yapıyorlar. şunu yaparız bunu yaparız diye. eşime gittim git bişey söyle plan yapıp durmasınlar bursaya gidecez de dedim.
oda hııııııııııııı dedi. gitmicez der gibi. ne zaman gitçez dedim tekrar pazar dedi alay eder gibi.
benim annem arıyor kızım şunu yaptım, kızım bunu yaptım sen seversin diye dondurucuya attım diyor.
annem babam beklerken biz teyze geziyoruz.çok doldum arkadaşlar bunlar daha hiçbişey değil.
kimseyede anlatamıyorum. telefonumuda dinliyorlar. zaman bir an önce geçsin istiyorum. evime gitmek istiyorum.
ailene gitmeden nasıl durdun ben kıyameti kopartıyorum öyle yaptığında herkes kendi ailesini ister olur mu ayrı gayrı ya yazık ya şimdiki kocalarda hep aynı durum sanırım yada kaynanalar bunları bu hale getiriyor benimki şahsen anasının fişeklerine maruz kalıyoraaaay kıyamam canım yaaa öncelikle çok geçmiş olsun kendine çok iyi bak başkalarını dikkate alıpta üzme kendini ve bebeğini bizde bayramda eşimin ailesindeydik ben 2 yıldır evliyim ve 2 yıldır hiç anneme gitmemiştim eşime dedim bayramın 2.günü annemde olalım tamam dedi 1. günü akşamı kayınvalidemlerden çıktık ama ne surat ne surat bende dedim kyınvalideme kayınpederime ilk defa sesimi yükselttim ya ben 2 yıldır annemin evine ayak basmadım ne olacak yani bu bayramıda annemle geçireyim diye valla kimsenin suratınıda sallamadım çıktım gittim anneme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?