ah keşke elimde olsa da kafama takmasam canım.inşallah biran önce biter.
eşim 1 senedir zaten gitmiyor benim aileme bende 6 aydır görmüyorum. 20 gün izin oluyor ve sen kendi ailene gitmiyorsun. senin ailen beklemez mi canım? ben ne kadar yalnız gitsemde eşimle gitmiş gibi olmuyor. bende eşimi koluma takıp hala teyze gezmek istiyorum. hep bi bahane uydurmaktan yoruldum artık. her izinde aynı sıkıntı.
canım geçmiş olsun dikkat et kendine hiç bilmem ben yükseldiğini genelde düşer benimkiKızlar bugun cok hareketli basladik biz.sabah uyandığımda felaket basım donüyordu.oglumu zor gönderdim.dilim kurudu ensem yandı tık tık boynum atmaya başladı. malum yuksek tansiyon var.
Hemen esime Msj attım tansiyonum çıktı ,yatayım yarım saat sonra ara acmazsam gel dedim.
Garibim panik yapmış her 5 dk arıyor .kizda uyudu ne has ne has.
Lımon sıktım hemen dengeler ictim tekrar yattım .sizmisim resmen.
Gözümü actım kizim tlf babasıyla konuşuyor .annem uyuyor diyor ,oda anahtarı getir diyordu elemana eli ayağına girmiş.25 km var arada
Aldım hemen dedim uyandım iyiyim.kac kere cok şükür dedi saymadım :))
Yarın detayım var bakalım tansiyonuda ne edeceğiz konuşuruz artık.
Oğluma hamileyken çıkmıştı.20. Haftadan sonra hep kontrol altında .kizimda tansiyon uğruna doğumda bekledik düşmesini
Tuza dikkat edin aksam tuzlu bisküvi yemiştim nasil unuttum bilmiyorum.
Bakalım yarın ne diyecek?
----Çatlıyor olabilir misin:44:
Kızlar bugun cok hareketli basladik biz.sabah uyandığımda felaket basım donüyordu.oglumu zor gönderdim.dilim kurudu ensem yandı tık tık boynum atmaya başladı. malum yuksek tansiyon var.
Hemen esime Msj attım tansiyonum çıktı ,yatayım yarım saat sonra ara acmazsam gel dedim.
Gözümü actım kizim tlf babasıyla konuşuyor .annem uyuyor diyor ,oda anahtarı getir diyordu elemana eli ayağına girmiş.25 km var arada
Oğluma hamileyken çıkmıştı.20. Haftadan sonra hep kontrol altında .kizimda tansiyon uğruna doğumda bekledik düşmesini
Kızlar ben bu gece rüyamda bir erkek çocuğunu emziriyordum, yapıştı birden göğsüme, ben çok korktum hemen tuttum iteklemeye çalıştım ama bırakmadı göğsümü, 2-3 yaşlarında bir çocuktu, canım acıyacak diye korktum. Sonra da uyandım hemen.
Onu bilmiyorum canım en azından bir aile hekimine sor istersen.canım geçmiş olsun dikkat et kendine hiç bilmem ben yükseldiğini genelde düşer benimki
----
bilmiyorumki canım yaaa portakal büyüklüğünde bir alan kırmızı
Evet canım tuzsuz zeytin,peynir kullanıyoruz.canım çok geçmiş olsun,yüksek tansiyon hamilelikte çok büyük problem aman dikkat et tatlım
peynirine zeytinine bile dikkat et, gerçi hamileliklerinde hep aynı sıkıntıyı yaşıyorsan dikkat ediyorsundur ama(
Yüksek_Voltaj; çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin. yüksek tansiyon tehlikeli tabi sen bizden iyi biliyorsun umarım sorun çıkmadan atlatırsın bunu da. kendine dikkat et aman bende sabah merak ettim de işten güçten giremedin sandım çok geçmiş olsun canım
Düşük tansiyon iyidir.dengelemek kolay ,yuksekse dusuremiyorsun adam akıllı ilaçta alamıyorsun .hamileyken tehlikeli.
Doğumda dediğim gibi yükselince (öten sinyal daha bir heyecanlandirdi beni) bekledik,olmayacak uyutalım dediklerini duydum en son.
ben çıkıyorum eve geldiler. nolur dua edin sizde
Kızlar ben bu gece rüyamda bir erkek çocuğunu emziriyordum, yapıştı birden göğsüme, ben çok korktum hemen tuttum iteklemeye çalıştım ama bırakmadı göğsümü, 2-3 yaşlarında bir çocuktu, canım acıyacak diye korktum. Sonra da uyandım hemen.
Kızlar haftasonu detaylımızı çektirdik, bebişimizi de 4 boyutlu gördük.
Herşeyi iyiymiş çok şükür, gelişimi vs. hepsi yolundaymış.
Pek hissedemiyorum diye üzülüyordum, dün akşam televizyon seyrederken o kadar hareket etti ki, eşim bile hissetti elini koyduğunda.
Şimdi bir tepkisine bu kadar seviniyoruz, doğduktan sonra yaptıklarıyla ne hale geleceğiz kim bilir :)
Kızlar bugun cok hareketli basladik biz.sabah uyandığımda felaket basım donüyordu.oglumu zor gönderdim.dilim kurudu ensem yandı tık tık boynum atmaya başladı. malum yuksek tansiyon var.
çok geçmiş olsun dinlen aman bu tuzlu yiyeceklere çok dikkat etmemiz lazımKızlar bugun cok hareketli basladik biz.sabah uyandığımda felaket basım donüyordu.oglumu zor gönderdim.dilim kurudu ensem yandı tık tık boynum atmaya başladı. malum yuksek tansiyon var.
evet eli süpürgelilerden arada süpürgesini kırıyorum bayramdan beri gitmedim uzun süre gitmemde bayramda kalkmış bizim arkdaşlarımız bayram ziyaretine onlara gelmiş bizim bebek süpriz oldu aklımızda yokken ee kadir gecesi öğrenmeseler aldırırdı onlar ederdi diye konuşmuş bu lafı söylüyor bana uyuz karı gitmiyorum bende o da gelemiyor 15 dklık mesafede oturuyoruz ama mesafeyi koydum artık. Bebişe hediye alacakmış bereber alalım istersen dedi yok dedim sen git al sonuçta hediye yani fark etmez dedim o bu beni üzecek o üzülsün kaç aylık hamileyim onu bilmez sormaz çocuk doğuncada göstermicem ayda bir görsün yeter ezdirmeyin kendinizi kızlar herkes anne babasını ister eş bulunur anne baba bulunmaz benimki beni kızdırdığında gitmeyle tehdit ediyorum biraz idare ediyor sonra unutuyo :) tehditle çalışıyor bunların kafaZapzup senin kaynanada supurgelilerden galiba.hele birde oğluna timsah yastan akitiyorsa.
Bizde yakinken hep ordan baslardik moralimi sıfıra indirir 2.gun anneme gecerdik halbuki aynı sehir.
Şimdi ilk annemgile gideriz,anasıgilede canım ne zaman isterse.
Yumurtadan çıkmış civciv gibi ana delisi oluyorlar ilerleyen zamanda kendileri anlıyorlar .
Günaydın Kızlar,
Babam ameliyat girdi , Ben dudrup durupta şuzamanda grip olunca:2: gidemedim göremedim babamıOnu enfeksiyondan korumak için ameliyat sonrasıda göremicem
Sizden bir ricam; ameliyatını hiçbir hasar kalmadan eksiksiz atlatması için 3 İhlas 1 Fatiha okur musunuz? Hamişlerin duaları kabl olur, Hiç tanımadığımız ağızdan dua beni daha güvende hissettiriyorBirde bunlar hamişler olunca inşallah Rabbim tüm şifa bekleyenlere zorda olanlara yardım etsin ,
Babamın ismi Haydar,
Allah razı olsun..
esimle tekrar konustum doktor kist kelimesini kullanmis tam olarak, ben ingilizce konustuklari icin tam anlamiyorum bazen
bide oyle arastirdim netten KOROİD PLEKSUS KİSTİ denilen bisey varmis ama geciyormus genelde doktorda oyle demiste zaten, biraz icim rahatladi simdi
'Bu kistler normal gebeliklerin de %2'sinde bulunabilir, beynin tek tarafında veya iki taraflı olabilirler. Bu kistler genellikle gebelik ilerledikçe genellikle kaybolurlar ve bebeğin beyin gelişimini veya zekasını etkilemezler. %90'dan fazlası 28. gebelik haftasına kadar kaybolur ve kaybolduktan sonra tekrar oluşmazlar. Kaybolmaması durumunda da genellikle bir probleme sebep olmaz (Eşlik eden başka anormallik yoksa).'
Kizlar oglusum oluyor insallah :) bacaklarinin arasindan gosterdi kocaman kocamankucucuk agzi burnu var o kadar tatliydi ki:) 4 tane resim verdi doktor teyzesi
boyu kilosu gelisimi normal dedi doktor ama, esim ultrason sirasinda beyninin bi tarafini daha karanlik gormus
doktora sorduk sonra bu haftalarda erkek bebeklerde boyle gorulebilir, daha gelisecek, 28. haftada tekrar ultrasona alacaz orada iyice belli olur, gelisimi, kafa ve yuz sekli normalken sadece bu sebepten down sendromu riski yuksek diyemeyiz dedi, ama isterseniz AFP testi yapalim gec degil dedi onun sonucuna gore tekrar degerlendirecek (ben bu 2li 3lu testlerin hicbirini yaptirmamistim)
az ihtimalde olsa korktum bikerekan aldilar bakalim carsamba persembe arayacaklar sonuc icin, Rabbim temiz cikartir insallah sonuclarimizi
boyle iste kizlar biraz buruk bi sevinc oldu, esim belki ben soylesem bisey demeyecekti endiselenme bosyere diyip duruyor ama kurt dustu iste icime, Allah hayirlisini nasip etsin, ne olursa olsun bizim bebegimiz sonucta
[video]http://imageshack.us/clip/my-videos/805/vbxynpfdflrktvqezaemok.mp4/[/video]
bebeğimizin videosunu eklemeye çalıştım kızlar ama becerebildimmi bilmiyorum,inşallah olmuştur..
bu arada hiç bi sorun çıkmadı çok şükür,inşallah hepimiz sorunsuz geçiririz bütün kontrolleri:))
cnm sanırım bu rüyalar hamilelikle ilgili dün bende eşim beni aldatıomuş gördüm walla sabah boğazına yapışasım vardı yani gerçek gibiydi
Düşük tansiyon iyidir.dengelemek kolay ,yuksekse dusuremiyorsun adam akıllı ilaçta alamıyorsun .hamileyken tehlikeli.
Doğumda dediğim gibi yükselince (öten sinyal daha bir heyecanlandirdi beni) bekledik,olmayacak uyutalım dediklerini duydum en son.
canım rüyan hayırlara vesile olsun inşallah :)
Allahım hayra çıkarsın tatlım.
Sagol canım ,bir zeytin yesen yükselir,sarimsakli yoğurtta yükselir bunda sadece limon.Canım benim çok geçmiş olsun.
Şimdi nasılsın iyi oldun mu?
Benim tansiyonumda genelde düşer,hamileliğin ilk zamanları baya düşüktü ama şimdi iyiyim çok şükür.
Aman sende dikkat et önlemini al.Eşinede helal olsun ilgilenmiş seninle mutlu olmuşsundur:)
Allahım hepimizin yardımcısı olsun.
Sagol canım.çok geçmiş olsun dinlen aman bu tuzlu yiyeceklere çok dikkat etmemiz lazım
evet eli süpürgelilerden arada süpürgesini kırıyorum bayramdan beri gitmedim uzun süre gitmemde bayramda kalkmış bizim arkdaşlarımız bayram ziyaretine onlara gelmiş bizim bebek süpriz oldu aklımızda yokken ee kadir gecesi öğrenmeseler aldırırdı onlar ederdi diye konuşmuş bu lafı söylüyor bana uyuz karı gitmiyorum bende o da gelemiyor 15 dklık mesafede oturuyoruz ama mesafeyi koydum artık. Bebişe hediye alacakmış bereber alalım istersen dedi yok dedim sen git al sonuçta hediye yani fark etmez dedim o bu beni üzecek o üzülsün kaç aylık hamileyim onu bilmez sormaz çocuk doğuncada göstermicem ayda bir görsün yeter ezdirmeyin kendinizi kızlar herkes anne babasını ister eş bulunur anne baba bulunmaz benimki beni kızdırdığında gitmeyle tehdit ediyorum biraz idare ediyor sonra unutuyo :) tehditle çalışıyor bunların kafa
Sagol canım ,bir zeytin yesen yükselir,sarimsakli yoğurtta yükselir bunda sadece limon.
Esim cok duskundur banadünya bir yana ben bir yana Fiziksel yardım edemez ama herseyde yanimdadir.ne istesem yapar:))biraz zor anladı kıymetimi ama olsun :))
Arkadaşlar çocuk sevmiyor alışmıyor gibi bir şey yok inanın bana, 3 ay bir çocuğun alışması için çok da yeterli bir süre değil. İnsan zekasının yüzde 80i 4yaşa kadar gelişiyor, çocukların zihinlerinin en açık olduğu yaşlar bu yaşlar bol bol uyaran verilmeli. Kararlı olunmalı, okula başladığı dönemde 1 gün bile ara verilmemeli, siz kaygılı olursanız çocuk da kaygılı olur beni nereye götürüyorsunuz der. Siz çocuklarınıza mantıklı açıklama yapacaksınız "çalışmak zorundayım babaannen de artık işlerini yapmak zorunda, sen de okula gidip oyun oynayacaksın yeni şeyler öğreneceksin" şeklinde. Çocuğunuz ağlasa da bırakıp gidebileceksiniz tereddüt etmeden, unutmayın bu çocuğunuzun iyiliği için, geleceğe yatırım en güzel bu yaşlarda olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?