- 10 Ekim 2012
- 238
- 100
- 123
canım geçmişi okurken gördüm geç oldu ama içini rahatlatmak için yaziyim dedim,
gebeliğin en başında bende kist vardı, hem de 6 cm falan bebekten büyüktü, doktor kaybolucak o merak etme dedi, 2li test zamanı gittiiğmde baktı eser yoktu:)
halamın kızı da aynı şekildeydi onun daha geç kayboldu ama kayboldu doğuma kadar,
öle olmasa da bebeğe zarar vericek bi durumu yok onun ben çok araştırmıştım, bi arkadaşım da vardı o gebelik sırasında oluşmamamıştı ama öncesinde de vardı , onun da doğumda alındı ama şart değilmiş alması, doktor açtığında görünce almış, hiç merak etme hiç bişe yok
canım çoğu bebekte oluyor eşimin arkadaşının bebeğinde çıkmıştı ultrasonda şuanda 4-5 yaşında sapasağlam bir oğlan :) kendiliğinden kayboluyormuş bu tarz şeyler. hayırlı uğurlu olsun oğluşun sağlıkla doğurmak nasip etsin inşallah gözümüz aydın canım. çok sevindim.
Kızlar bugun cok hareketli basladik biz.sabah uyandığımda felaket basım donüyordu.oglumu zor gönderdim.dilim kurudu ensem yandı tık tık boynum atmaya başladı. malum yuksek tansiyon var.
Hemen esime Msj attım tansiyonum çıktı ,yatayım yarım saat sonra ara acmazsam gel dedim.
Garibim panik yapmış her 5 dk arıyor .kizda uyudu ne has ne has.
Lımon sıktım hemen dengeler ictim tekrar yattım .sizmisim resmen.
Gözümü actım kizim tlf babasıyla konuşuyor .annem uyuyor diyor ,oda anahtarı getir diyordu elemana eli ayağına girmiş.25 km var arada
Aldım hemen dedim uyandım iyiyim.kac kere cok şükür dedi saymadım :))
Yarın detayım var bakalım tansiyonuda ne edeceğiz konuşuruz artık.
Oğluma hamileyken çıkmıştı.20. Haftadan sonra hep kontrol altında .kizimda tansiyon uğruna doğumda bekledik düşmesini
Tuza dikkat edin aksam tuzlu bisküvi yemiştim nasil unuttum bilmiyorum.
Bakalım yarın ne diyecek?
Sagol canım ,bir zeytin yesen yükselir,sarimsakli yoğurtta yükselir bunda sadece limon.
Esim cok duskundur banadünya bir yana ben bir yana Fiziksel yardım edemez ama herseyde yanimdadir.ne istesem yapar:))biraz zor anladı kıymetimi ama olsun :))
Sagol canım.
Kisi kendinden bilir ısı ,kendi aldırırdi demekki.
Cocuk olunca esinde cok değişir .
Benimkide evvel öyleydi değişti darısı basınıza :))
Kaybetme korkusuyla yola gelmesi kötü bu sizi iliskinizi yıpratır iste nelere sehep oluyorlar
Benim esim oglum olunca biraz kızımdan sonra 180 derece dondü.
Birde kaybetme korkusuda yaşadı .
Halbuki bilseler hasta olsalar bir tas çorba bizden.
ben çıkıyorum eve geldiler. nolur dua edin sizde
tamamen katılıyorum hanipeks. biz de oğlumu şartlar gereği 2.5 yaşında yuvaya başlattık; ilk 1 ay çok zor geçti. şimdi okulda 2.senesi ve anlıyorum ki bizim veremediğimiz herşeyi okul sağlamış ona. özgüveni yüksek, konuşması düzgün, girişken bir çocuk oldu. hatta ingilizce bile öğrenmeye başladı. ben kendimi zaten yeterli hissetmiyordum; ona her konuda yetemiyorum gibi geliyordu. bir de bizden çekinmez öğretmenlerden çekiniyor; disiplin düzen öğreniyor okulda.
tabiiki yuvaya göndermek de maddiyat meselesi; biz başka masraflarımızdan kısıp iyi bir yuvaya yazdırdık. sabah 08:30da gidip akşam 17:00 de dönüyor. bütün gün güvende olduğunu ve yaşıtlarıyla zaman geçirdiğini bilmek bana iyi geliyor.
bu arada bence yuvada öğretmen olmak gerçekten çok zor; allah size sabır versin :)
Benim artık alyansımda olmuyor parmağıma.
PArmaklarım küçücüktür zati en küçük yüzüğü almıştık seçerken.
Ama alyansımız kalın baya sade olsada bende söz yüzüğümüzü takmaya başladım.
O ince en azından sıkmıyor parmağımı :)
Kociş olmadı tektaş alırız diyor gümüş.Nasılsa şişlik inince yine takıcaksın yüzüğünü diyor.
Altın almassan takmam diyorumm
herkese merhabalar en başından beri sayfanın takipçisiyim ama hiç yazmamıştım çok güzel bir ortam, bir süredir giremedim şimdi de okumak zor geldi bu sefer değişiklik olsun yazarak katılayım dedim
canım hemşommm; ne kadar çok üzmüşler seni böyleuyuz oldum şimdi hepsine; hamile kadının üstüne bu kadar da gidilmezki yahu.
ben artık patavatsızca herkesin ortasında söyleme taktiğini uyguluyorum. birisi bir laf sokarsa ya da hoşuma gitmeyen bir şey olursa dan dan söylüyorum. eşime de "kusura bakma ama ne kendimi ne bebişimi üzemem; biraz da onlar üzülsün" diyorum. iyilikden maraz doğar diye bir laf var; elini verirsen kolunu kaptırıyorsun. bu adamların gerçek ailesi artık biziz; bunu anlamaları lazım. hissettiklerimi hiiiç gizlemiyorum olduğu gibi söylüyorum; rahatlıyorum en azından. banane bana da patavatsız gelin desinler :)
kızlar merhaba nasılsınız?ben hiç iyi değilim bir haftadır griple boğuşuyorum.
yerimden kalkacak halim yoktu. bugün biraz daha iyiyim ama öksürüğüm devam ediyor.
ben bu haldeyken 3 tane şehir gezdik. eşimin teyzeleri, kayınbabamın teyzeleri
eşimin dayısının eşinin annesi falan derken benim halimi tahmin edersiniz.
çok moralim bozuk eşimlede konuşmuyoruz.
belli etmeyeye çalışıyoruz gündüz zorunlu konuşuyoruz.
yatak odasına girince tek kelime etmiyoruz kaç gündür.
hastalık bir taraftan bir taraftan moral bozukluğu bebeğim hiç kıpırdamıyor.
kaç gündür çok korkuyorum. seğirmelerini de hissetmiyorum.
arabada sıkış tepiş yolculuk yaptık. kaynım 130 kilo olunca öne oturuyor ben arkada ortada
halimi tahmin edersiniz. bel ağrısından mahfoldum.kimsenin umrunda değilim.
eşim bile sende nasılsın demiyor. çok üzülüyorum çok.
eşimin teyzesi nescafe yapmış içmedim cola getirdi onuda içmedim. fanta sprite meyve suyu onlarıda içmiyorum dedim.
hamileliğim boyunca ağzıma koymadım ki. (sadece doktorum meyve suyu iç cinsiyete bakalım dediğinde içtim. kendim sıkıp içiyordum)
herkes ısrar ediyor iç diye. sert bi şekilde içmicem içecek olsam içerim dedim.
eşimde bu yüzden kızdı bana. kendime yalvarttırıyormuşum.ısrar edilmesinden hoşlanmıyorum.
daha neler neler...
bi teyzesinde 2 gün kaldık. gecekondu da oturuyorlar (asla küçümsemiyorum) diğer teyzeside ailece başka bir şehirden geldiler.
evde 11 kişi olduk. haremlik selamlık yattık. kadınların yattığı yerde elektrikli soba vardı ama kayınvalidem menopozlu olunca kapattı.
ev buz gibi dondum resmen hastalığım tekrarlayıp durdu.biz kayınbabamın teyzelerini bile gezdik ama benim aileme ne zaman gideceğimiz konusunda hala ses yok.
sizde ne yapacaksınız diyen yok. sürekli plan yapıyorlar. şunu yaparız bunu yaparız diye. eşime gittim git bişey söyle plan yapıp durmasınlar bursaya gidecez de dedim.
oda hııııııııııııı dedi. gitmicez der gibi. ne zaman gitçez dedim tekrar pazar dedi alay eder gibi.
benim annem arıyor kızım şunu yaptım, kızım bunu yaptım sen seversin diye dondurucuya attım diyor.
annem babam beklerken biz teyze geziyoruz.çok doldum arkadaşlar bunlar daha hiçbişey değil.
kimseyede anlatamıyorum. telefonumuda dinliyorlar. zaman bir an önce geçsin istiyorum. evime gitmek istiyorum.
Kızlar haftasonu detaylımızı çektirdik, bebişimizi de 4 boyutlu gördük.
Herşeyi iyiymiş çok şükür, gelişimi vs. hepsi yolundaymış.
Pek hissedemiyorum diye üzülüyordum, dün akşam televizyon seyrederken o kadar hareket etti ki, eşim bile hissetti elini koyduğunda.
Şimdi bir tepkisine bu kadar seviniyoruz, doğduktan sonra yaptıklarıyla ne hale geleceğiz kim bilir :)
Sana patavatsız gelin demezler ki babydollsuz gelin derler :92:
evet ilişki yıpranıyor 10 yıldır biz eşimle beraberiz 2buçuk yıldır evliyiz bu kadın hayatımıza girmeden önce hiç sorunumuz yoktu ama Allahta onu üzsün diyorum beni migren hastası yaptı oda çeksin öbür tarafta elim yakasında olacak eşimede söylüyorum hesap sorcam annenden diye
haaa hasta olsa benden ona çorba yok hasta oldum geldi geçmiş olsun dedi yarım saat oturdu oturmadı mağaza gezmeye gitti alışverişe ondan bir tas çorba bile vermem eşimde bundan dolayı boşarsa boşasın ben onu seviyorum ailesini değil
öfffff tam bunalım oldu burası beee çok dağıldık bugün
ya da pazen pijamalı gelin :))) domestik ya da ev yapımı gelin de olabilir :)
Canım içini ferah tut, korkulacak bir şey olsaydı doktor muhakkak altını çizerdi.
canım hayırlı olsun oğluşunn maşallahh ona. inşallah kötü bişey yoktur canım eşine de şaşırdım açıkcası çok dikkatli sanırım. benim 2. hamileliğim eşim o kadar ultrason deneyimi yaşadı hayatta ayırt edemez. maşallah valla. bişeyciği yoktur paşanın Allahın izniyle. olsa doktor da söylerdi zaten. hiç üzme kendini. oğluşun da üzülmesin
maşallah oğluna hoşgelmiş .... eşindede ne göz varmış haaa hemen fark etmiş
hayırlı olsun canım oğlun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
canım benim hayırlı olsun oğlun hiç endişe etme inşallah bişey yoktur, dua edelim canım, çok sevindimbi sen kalmıştın öğrenemeyen, hayırlı olsun, voltaj yine mi bildin hııııııııııııı
evet ilişki yıpranıyor 10 yıldır biz eşimle beraberiz 2buçuk yıldır evliyiz bu kadın hayatımıza girmeden önce hiç sorunumuz yoktu ama Allahta onu üzsün diyorum beni migren hastası yaptı oda çeksin öbür tarafta elim yakasında olacak eşimede söylüyorum hesap sorcam annenden diye
haaa hasta olsa benden ona çorba yok hasta oldum geldi geçmiş olsun dedi yarım saat oturdu oturmadı mağaza gezmeye gitti alışverişe ondan bir tas çorba bile vermem eşimde bundan dolayı boşarsa boşasın ben onu seviyorum ailesini değil
öfffff tam bunalım oldu burası beee çok dağıldık bugün
:)))
Bende hemen gözümün önünde yıpransınlar isterdim ama ah etmedim.sende etme ,ah edersen mazlumlugun kalmıyor ah ile ödemiş oluyorsun.
Bana ne dediyse kendi yaşadı kizlarinda.uzulmedim ama sevinmedim de.muhakkak çıkar yapanın yanına kalmaz.
Hayatım bu hatun doğumuna gelirse üzer senisende esine sararsın mahvolur gunün.
Evden vedalas git Yada geldiklerinde uyu
Niye bu kadar zalimler yaBizde anayiz Görmemişler oğulları olmus
canım geçmiş olsun üzüldüm tansiyonuna biran önce düşer ve bir daha çıkmaz inşallah. dikkat et kendine.
+esrasmvoltajcım çok çok geçmiş olsun. keşke yakınlarda otursak da bir faydamız dokunsa ama nafile; istanbulun iki ucu iki uzak şehir gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?