Bende patavatsiz gelinim valla ben yemeğe almıştım hamile halimle bir gün onceden soğukları yaptım ertesi gün ana yemekleri temizliği , bir akrabalayla birlikte 4 kisi geldiler yediler ictiler çay içildi pastalar yendi ben mutfaktan çıkmadım oturmadım kalkmadi hiç, aNnemler burdayken hosgeldine geldiler annem pasta yaptı temizlik yaptık aksam annem yardım etti o yine kalkmadı , gecen kızına gittik oturmadı kadın sonra kızı dedi ki anne sen bırak kayınvalidem de cevap verdi ben oturmayı sevmem ki , bende direk yapistirdim valla lafı " anne kızının evinde oturmuyorsun bende kalkmıyorsun " arkam dönük yemek yiyordum o ilk geldiginden degil annemle olduğunu gunü düşünüp annen yaptırmadı ki falan dedi uzatmadım ama laf yerini buldu :)canım hemşommm; ne kadar çok üzmüşler seni böyleuyuz oldum şimdi hepsine; hamile kadının üstüne bu kadar da gidilmezki yahu.
ben artık patavatsızca herkesin ortasında söyleme taktiğini uyguluyorum. birisi bir laf sokarsa ya da hoşuma gitmeyen bir şey olursa dan dan söylüyorum. eşime de "kusura bakma ama ne kendimi ne bebişimi üzemem; biraz da onlar üzülsün" diyorum. iyilikden maraz doğar diye bir laf var; elini verirsen kolunu kaptırıyorsun. bu adamların gerçek ailesi artık biziz; bunu anlamaları lazım. hissettiklerimi hiiiç gizlemiyorum olduğu gibi söylüyorum; rahatlıyorum en azından. banane bana da patavatsız gelin desinler :)
Bebeci bebeci özledik seni
Bende patavatsiz gelinim valla ben yemeğe almıştım hamile halimle bir gün onceden soğukları yaptım ertesi gün ana yemekleri temizliği , bir akrabalayla birlikte 4 kisi geldiler yediler ictiler çay içildi pastalar yendi ben mutfaktan çıkmadım oturmadım kalkmadi hiç, aNnemler burdayken hosgeldine geldiler annem pasta yaptı temizlik yaptık aksam annem yardım etti o yine kalkmadı , gecen kızına gittik oturmadı kadın sonra kızı dedi ki anne sen bırak kayınvalidem de cevap verdi ben oturmayı sevmem ki , bende direk yapistirdim valla lafı " anne kızının evinde oturmuyorsun bende kalkmıyorsun " arkam dönük yemek yiyordum o ilk geldiginden degil annemle olduğunu gunü düşünüp annen yaptırmadı ki falan dedi uzatmadım ama laf yerini buldu :)canım hemşommm; ne kadar çok üzmüşler seni böyleuyuz oldum şimdi hepsine; hamile kadının üstüne bu kadar da gidilmezki yahu.
ben artık patavatsızca herkesin ortasında söyleme taktiğini uyguluyorum. birisi bir laf sokarsa ya da hoşuma gitmeyen bir şey olursa dan dan söylüyorum. eşime de "kusura bakma ama ne kendimi ne bebişimi üzemem; biraz da onlar üzülsün" diyorum. iyilikden maraz doğar diye bir laf var; elini verirsen kolunu kaptırıyorsun. bu adamların gerçek ailesi artık biziz; bunu anlamaları lazım. hissettiklerimi hiiiç gizlemiyorum olduğu gibi söylüyorum; rahatlıyorum en azından. banane bana da patavatsız gelin desinler :)
Ay deme dün benim de olmadı parmağıma, tektaşla idare ediyorum 2 gündür, takmayayım dedim ama garip oldu hamile ama evli değil kadın derler mi acaba diye tırstım
Selamlar sevgiler saygılar kızlar ,
dertsizcim okurken sinirlerim fırladı , hele o annenin ve babanın bekleyişi ...Allah tez zamanda hatalarını görmelerini nasip eder inşallah.ben anneme babama kıyamam gerekirse sırf bu yüzden alırım cocuğumu giderim ailemin yanına gözüm birşey görmez babam da gösterdin kızım Der eminim . Ben iki Bayram gördüm daha ilk bayramda onceden gittim memlekete o yüzden bayramı aileme geçirdim esim uçak biletini son dakika bıraktığı için pahalı olacak diye gelmesin bir gun icin gerek yok dedik ama ben bayramın son gunü dondüm el öpmeye neticede o benim aileme telde bayramlaştı ben gittim ellerini öptüm , bu son bayramda esimin ailesi memleketlerine gitmeye karar verince ben yine onceden gittim esimi de erken geleceksin dedim ya da geç doneceksin gecen Bayram gelmedin bu Bayram burgun kalmak olmaz dedim takı ailesi de bizimle Bayram geçirmek için son gün donecekler ya geç dilenmek işine gelmedi erken gelmek de işine gelmiyor o da memlekete gitme niyetinde bana diyor ki nasıl yani sen bizimkilerle bayramlaşmayacak mısın actım ağzımı yumdum gozumu gecen Bayram sen bizimkilerde bayramlaştın mı sorun olmadı da sizinkilere gelince mı sorun oluyor sonra en zayıf noktadan vurdum onu senin de evladın olacak , ve o da ellere karışacak senin yüzünden bizde bunları yasayacağız benim aileme ve bana neyi uygun görüyorsan o da adnın basına gelecek dedim deli gibi kavga ederken sustu tutkunda resmen , sonra evden çıkınca ben biletimi aldım hazırlandım daha erken gitmek için sonra eve bir geldi ben hazır bavul hazır uçuş saatini bekliyorum hemen yağ bal neticede ben uçuşumu bir gün erteledim o memlekete gitmedi bize geldi bayramın son gunü donduk ama ailesi yolda kaldı :) Allah'a in sopası yok yani bayramlaşmadık şimdi kayınvalidem diyor ki bir sonraki bayramda kimse bir yere gitmeyecek hep beraber olacaz, ben dedim ilk gün beraber oluruz tabii sonra tabii ki gideceğim baktı kaldı kalsın çok konuştum kısaca sende evladın konusunda bir konuşsan belki empati yapar inşallah
Yuksek voltaj gecmis olsun çok dilerim bu sefer doğumda çıkmaz tansiyonun
Kiz hanipeks bende aldatıyorum kocamı ya rüyalarımda sabah da tiksiniyorum valla gördüklerimden
Hamile kıyafetleri konuşulmuş ben çok alıyorum ya bayılıyorum onlara şimdiden 4 pantolonum , 6 bluzum , 2 hırkam var aaaa 4 tane donlarımı unutmamak lazım hatta babam neler aldınız diye sordu gösterdim artık yanına gelirken don alma benimkileri kullanırsın diye güldük koca Popolu babisimle
aaa bir de havalar soğudu ceketlerim montolarim olmadıgı için yeni aldım dogum sonrası da girebilecek sekilde düğmeleri oynatinca olay çözülüyor normalde hamile için degil ama ben büyük beden aldım ve hamile giyimlerinde denediklerinden pek fark yoktu en azından hamile giyimdeki hem çirkin hem 290tl idi benim ki hem güzel hemde 300 tl sen 170tl ye inmiş hemen aldım severek de giyiyorum pijama almak istiyorum ben kocaminkileri giyiyorum pacoz gibi evde
Fincanları esim kaldırmış kalles kocam bir de ev sessizlesti diyor sırıta sırıta :) kaldırmasaydı o fincanları kafasına yerdi o ayrıBebeciiiii özledim seni ne ettin dedim hala fincanlarla hasret gideriyor nerdeee gitmiş ciciler almış
İyi yapmissin güle güle giy.bende mont birsey almalıyım mantom,kaplarım olmuyor.
Benimde esim alıyor ikide bir doğumdan sonra giyemem diye kızıyorum bazen.ama pantolonlar giyilebilir
Bende patavatsiz gelinim valla ben yemeğe almıştım hamile halimle bir gün onceden soğukları yaptım ertesi gün ana yemekleri temizliği , bir akrabalayla birlikte 4 kisi geldiler yediler ictiler çay içildi pastalar yendi ben mutfaktan çıkmadım oturmadım kalkmadi hiç, aNnemler burdayken hosgeldine geldiler annem pasta yaptı temizlik yaptık aksam annem yardım etti o yine kalkmadı , gecen kızına gittik oturmadı kadın sonra kızı dedi ki anne sen bırak kayınvalidem de cevap verdi ben oturmayı sevmem ki , bende direk yapistirdim valla lafı " anne kızının evinde oturmuyorsun bende kalkmıyorsun " arkam dönük yemek yiyordum o ilk geldiginden degil annemle olduğunu gunü düşünüp annen yaptırmadı ki falan dedi uzatmadım ama laf yerini buldu :)
kızlar hamilelik kurslarına giden varmı aranızda yoga plates normal kurs
Bende patavatsiz gelinim valla ben yemeğe almıştım hamile halimle bir gün onceden soğukları yaptım ertesi gün ana yemekleri temizliği , bir akrabalayla birlikte 4 kisi geldiler yediler ictiler çay içildi pastalar yendi ben mutfaktan çıkmadım oturmadım kalkmadi hiç, aNnemler burdayken hosgeldine geldiler annem pasta yaptı temizlik yaptık aksam annem yardım etti o yine kalkmadı , gecen kızına gittik oturmadı kadın sonra kızı dedi ki anne sen bırak kayınvalidem de cevap verdi ben oturmayı sevmem ki , bende direk yapistirdim valla lafı " anne kızının evinde oturmuyorsun bende kalkmıyorsun " arkam dönük yemek yiyordum o ilk geldiginden degil annemle olduğunu gunü düşünüp annen yaptırmadı ki falan dedi uzatmadım ama laf yerini buldu :)
Ben yerim kiii seni:))
Ben çok üzülüyorum böyle şeyler duydukça, benim kaynanam annemden daha ilgilidir, daha sık arar, gelir her şeye yardım eder, yemekler yapar, 4 oğlu var büyük gelinime de aynı şeyleri yapar, küçük kayınlarımın kız arkadaşlarına da hediyeler alır ilgilenir. Ben bazen büyük kaynıma kızarım ve kayınvalideme kayınbabama çemkiririm de tamam kızım tamam yavrum sakin ol derler, oğullarına laf ederim yeri gelir haklısın derler, ben sizin gibi bir kaynana olamam heralde dedim çınar olacağını öğrendiğimde olursun kızım olursun, oğlunu gerçekten seversen çok güzel bir kaynana olursun dedi , inşallah.
EŞİMİN ADI AHMET DİYE AHMET KOYMAK İSTİYORDUM BİLİYORSUNUZ AMA EVDE AHMET DİYE SESLENEMİCEM BABASIYLA KARIŞACAK. AİLELER AKRABALAR AHMET DEMİCEK OKULDA BELKİ KULLANIR AMA BU SEFER DE OKULDA BAŞKA EVDE BAŞKA FALAN Bİ GARİP OLACAK. EŞİMİN AHMETİN YANINA BULDUĞU İSİMLER BENİM HOŞUMA GİTMEDİ YAKIŞMADI FALAN E BEN AHMETİ DE KULLANAMAYINCA ÖTEKİ İSME MECBUR KALCAM FALAN.
BEN DE SEVERİM ANNEM VE ABLAM DA ÇOK SEVERLER ALİ İSMİ HOŞUMUZA GİDİYOR. AHMET ALİ DE OLMUYOR ZATEN BİRLİKTE. ALİ EŞİMİN DE HOŞUNA GİTTİ YANINA DA O KEMAL KOYDU OLDU ALİ KEMAL :) KISACA ALEMAL :) ZATEN BİZİM AKLIMIZDA İLLA ŞU OLSUN DİYE ÖZEL BİR İSİM YOKTU KAYINPEDERİM ÇOK İSTEMİŞ KEMALİ EŞİME SÖYLEMİŞ HATTA. EN AZINDAN ONUN İSTEDİĞİ DE OLMUŞ OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM. ANLAMLARI DA ÇOK GÜZEL İKİ İSMİN DE :)
İsim : Ali (Âli)
Anlam : Yüce, Ulu, Büyük, Yüksek;
Şanlı, Şerefli;
Üstün, Aziz;
Hz. Ali (İlk Müslümanlardan, Hz. Muhammed’in Amcaoğlu ve Damadı, Hz. Fatıma’nın Eşi, Dördüncü Halife)
İsim : Kemal
Anlam : Olgunluk, Yetkinlik, Erginlik;
Mükemmellik, Eksiksizlik;
En Yüksek Değer;
Olgun, Erişkin
tatlım batıkent'te hamilelik platesi ve yoga için kurs açılmış :)) broşürlerini bırakmışlar siteye..
ben bir süredir evde bile çok hareket etmediğim için arayıp görüşemedim
eğer ilgilenirsen bulayım telefonlarını senin için
EŞİMİN ADI AHMET DİYE AHMET KOYMAK İSTİYORDUM BİLİYORSUNUZ AMA EVDE AHMET DİYE SESLENEMİCEM BABASIYLA KARIŞACAK. AİLELER AKRABALAR AHMET DEMİCEK OKULDA BELKİ KULLANIR AMA BU SEFER DE OKULDA BAŞKA EVDE BAŞKA FALAN Bİ GARİP OLACAK. EŞİMİN AHMETİN YANINA BULDUĞU İSİMLER BENİM HOŞUMA GİTMEDİ YAKIŞMADI FALAN E BEN AHMETİ DE KULLANAMAYINCA ÖTEKİ İSME MECBUR KALCAM FALAN.
BEN DE SEVERİM ANNEM VE ABLAM DA ÇOK SEVERLER ALİ İSMİ HOŞUMUZA GİDİYOR. AHMET ALİ DE OLMUYOR ZATEN BİRLİKTE. ALİ EŞİMİN DE HOŞUNA GİTTİ YANINA DA O KEMAL KOYDU OLDU ALİ KEMAL :) KISACA ALEMAL :) ZATEN BİZİM AKLIMIZDA İLLA ŞU OLSUN DİYE ÖZEL BİR İSİM YOKTU KAYINPEDERİM ÇOK İSTEMİŞ KEMALİ EŞİME SÖYLEMİŞ HATTA. EN AZINDAN ONUN İSTEDİĞİ DE OLMUŞ OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM. ANLAMLARI DA ÇOK GÜZEL İKİ İSMİN DE :)
İsim : Ali (Âli)
Anlam : Yüce, Ulu, Büyük, Yüksek;
Şanlı, Şerefli;
Üstün, Aziz;
Hz. Ali (İlk Müslümanlardan, Hz. Muhammedin Amcaoğlu ve Damadı, Hz. Fatımanın Eşi, Dördüncü Halife)
İsim : Kemal
Anlam : Olgunluk, Yetkinlik, Erginlik;
Mükemmellik, Eksiksizlik;
En Yüksek Değer;
Olgun, Erişkin
Benimki bu kadar haltı yiyemez valla arada yapmaya kalkıyor sonra pişman oluyor icine sinmiyor ben hergüne ona yemeğe gitsem bayılır , bana ben davet etmeden gelmezler bosuna uzaktan ev bakmadık zatenaynısııııı. sofradan bir çatal kaldırmaz; eteğini silkeler kalkar. kapıdan girer girmez "ay biz aç geldik hayatımmmmm" der; ama gelirken bir ekmek dahi alıp getirmez. onlar bana gelince ben mutfaktan çıkamam; ne yapayım annemden böyle gördüm biz de misafire hizmet edilir. Ama biz onlara gidince ya dışarda yeriz ya da biz giderken balık alırız onu kızartır yeriz. gelinim torunum geliyor deyip de hazırlık yapmaz. mutfağa zaten girmez fönü ojesi bozulur mazallah; bir gece kalırız sabah bizi postalamak için türlü bahane bulur. ya arkadaşlarıyla oyuna gidecektir ya da dernekte faaliyeti vardır. kadın 7/24 meşgul bize ayıracak zamanı yok ama sorsan "güzel gelinimi kızımdan ayrı tutmam" der.
ay çok mu dolmuşum ne? :))
Canım benim bence çok güzel düşünmüşsünüz.
Hem kayınpederinin gönlü olmuş olur hemde iki isim birbiriyle çok uyumlu.
Ben söylenmedikden sonra ismin koyulmasından çok hoşlanmıyorum.
O yüzden ciha isminden vazgeçtik eşimle.Mırın kırın eden çok oldu.
Kısmetse benim oğluşumun ismide ARAS olacak
Nazcim adınız kutlu olsun adıyla yasasın efemiz
Gorkemre bugun cinsiyet öğrenecekmiş
Bekliyorum haylaa yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?