2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

diş eti ilithabıyla ben de uğraşıyorum
gargara verdi bana dadoktor işe yararsa diş taşı temizliği yapılacak
yaramazsa doğum ve emzirme sürecinin bitimine kadar bir şey yapılamayacak ,çünkü antibiyotik veremiyor doktor başka türlü de düzelmiyormuş araştrdım

canım diş eti iltihabına tuzlu su birebir her gün iki kere gargara yap mutlaka yatarkende yap çok değil bi kaç güne geçecek kimyasal ilaçlara hiç gerek yok.gecmiş olsun şimdiden

Çocuğa Yedirilecek ılk Gıda (Tahnik):
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniye’dir. Bunu salih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.
Hazret-i aişe -radiyallahu anh- Validemiz der ki:
“Yeni doğan çocuklar Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-e getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için dua eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.” (Müslim: 2147)
Görüldüğü üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka birşey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.

Ebu Musa -radiyallahu anh- der ki:
“Bir oğlan çocuğumuz doğmuştu. Ben çocuğu hemen Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-e götürdüm. Çocuğa ıbrahim adını verdi ve hurma ile çiğnem yapıp ağzına çaldı, yavruya hayır ve bereketle duâ etti, sonra bana verdi.” (Buhâr&#238
Hazret-i Ebu Bekir -radiyallahu anh-in kızı Esmâ -radiyallahu anhâ- der ki:
“Ben hamilelik müddetini tamamlamış olduğum halde Mekke’den yola çıktım, muhacir olarak Medine’ye geldim ve Kubâ’ya indim, Abdullah’ı orada doğurdum.
Sonra çocuğumu Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-e götürdüm ve kucağına koydum. Bir hurma istedi, onu çiğneyip ezdikten sonra çocuğun ağzının içine tükürdü. Bu suretle oğlumun midesine giren ilk şey, Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-in tükrüğü oldu. Sonra hurma çiğnemi ile çocuğun damağını oğdu. Bundan sonra çocuğa duâ etti, bereket ve hayır diledi.
Abdullah hicretten sonra Medine’deki muhacir müslüman âileleri içinde ilk doğan çocuk oldu. Müslümanlar da Abdullah’ın doğumu ile sevindiler. Çünkü müslümanlara: ‘Yahudiler sizlere büyü yaptılar, artık sizden çocuk doğmaz.’ denilmişti.” (Buhârî-Müslim)

Enes (r.a.) anlatıyor: Ümmü Süleym bir oğlan çocuğu dünyaya get­irince, çocuğu benimle Rasûlullah’a (s.a.v.) göndermek istedi. Ben de hurma ile birlikte çocuğu Rasûlullah’a (s.a.v.) götürdüm. Rasûlullah’ın (s.a.v.) üzerinde bir aba vardı ve devesini katranlıyordu. Rasûlullah (s.a.v.) çocuğu görünce “Yanında hurma var mı?” diye sordu. Ben de: “Evet var” dedim. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) hurmaları aldı. Onları ağzında çiğnedikten ve ufaladıktan sonra çocuğun ağzını açtı ve hurmayı içine koydu. Çocuk da onu emmeye başladı. Bunu gören Rasûlullah (s.a.v.) “Ensar’ın sevdiği şey hurmadır” buyurdu. Rasûlullah (s.a.v.) yaptığı tahnik’ten sonra çocuğa Abdullah adını verdi. Ensar içinde ondan daha faziletli bir genç olmadı. (Ahmed b. Hanbel, ıH, 88,188.)

alıntıdır​

abooowww ben kaçla bitiririm voltajım hamişliğimi??
birde beni teyzeler hep kız bu kız diye kandırıyorlardı içimde kocaman erkek varmış :))) biraz yayvan sanırım göbişim.. her yanımdan alıyorum ben kiloyu aldığımda.. ayak parmaklarımdan kafama kadar her yandan genişliyorum :)))

çok şükür.. Allah'ım sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize..

laterne geçmiş olsun canım.. çabucak iyileş..

canım inan okurken ağladım ama şu an öyle sevinçliyimki inanılmaz mutlu etti bu haber beni çok şükür kuzun sağlıklı Allah uzun ve mükemmel bir ömür versin inşallah
inşallah bende kuzumun iyi haberlerini alırım günler yaklaştıkça daha çok korkar oldum kötü birşey olacağını düşündükçe ciğerim yanıyor inşallah benim yavrumda seninki gibi yüzümü güldürür...

inş bebişinin iyi haberleri ile hepimizin yüzü gülecek,korma tatlım hepimiz bol bol dua ediyoruz ve edeceğizde hamişlerin duası makbuldur.

ohhhh maşallah canım hayırlı güzel haberleri almışsın, bundan sonra hamileliğinin ve bebeğinin tadını çıkarmaya çalış
perilous canım sende içini ferah tut Rabbimin izniyle senin de sonuçların iyi çıkacaktır
canım ben çiş tutma egzersizini yapıyorum da bu kez de malum yerime ağrı giriyor yataktan kalkarken dönerken oturduğum yerden kalkarken zorlanıyom
arayabiliyorsan doktorunu arayıp sor canım,bu aylarda belki böyle genişlemeden dolayı ağrılar oluyodur, için rahatlar öğrenirsin:44::44::44::44:

ohhhh sefan olsun canım, yürümek çok iyi geliyo yaaa, rahatlıyo insan, havada mis gibiydi maşallah bugün
bende zorla çıkardım bugün bizimkini yürüyüş niyetiyle çıktık yola, 20 dk olmadan belimiz ağrıdı tabi otur otur evde hamlamışız

laterna- chosy çok geçmiş olsun kızlar, hemen atlatırısnız inşallah şu gribi, bol bol c vitamini

gozun aydin canim, cok sevindim, Allah sag salim kavustursun kuzuna...

çok güzel bir paylaşım.foruma fazla giremiyorum,takip etmeye çalışıyorum.tşkrlerr

günaydın kızlar ,

günümüz çok çok çok güzel olsun inş.:)

günaydın güzel anneler ve bebekler; nasılsınız bakalım??
ben yine pazartesi sendromundayım çok uykum vaaarr (
geçmişi okumadım inşallah herkes iyidir.

günaydın güzel anneler ve bebekler; nasılsınız bakalım??
ben yine pazartesi sendromundayım çok uykum vaaarr (
geçmişi okumadım inşallah herkes iyidir.

günaydın cnm ben de ben de:9
her p.tesi p.tesi sendromundayım:) hatta beni pazar akşamüstünden itibaren başlıyo,
ben de çok zor kalktım yalnız bugün ya, havadan bence ne idüğü belirsiz:)ondan :)

Günaydın meleklerrrr

Eki Görüntüle 565453
[/b]
egomegocum çok net olmasada ofisten çektim alsancak deniz manzarasını paylaşıyorum canım çekkk içine deniz kokusunu ohhhh

güne bu güzel izmir manzarasıyla başladımm pc yi acar acmaz izmir günümü ne bozabilir ki hepinize tekrar günaydınnnn

kız hanipeks ben geldim sen gittinnn ((

biliyo musun şu an gönderdiğin c....yeleri yiyorum.. Ayy cok tazeymiş.. çok güzel.. Eşimde çok teşekkür ediyor.. Ağzım tamamen iyileşti.. Duacınım şekerim..

şu gönderdiği c...yeler cezerye mi oluyor acebaaaaa =) okurken c..yeleri değilde cezerye yazıyormuşcasına seri bir şekilde cezeryeleri deyip geçtim sonrada babama küstüm daha yeni mersinden geldi getirmemiş unutmuş die =)

günaydın kızlarrrr
kayifler iyidir iyidir inşallah
ben çok uykusuzum gece uyuyamadım
ama yinede çok mutluyum artık oğlumun tekmeleriyle uyanıyorum güne
daha çok hissediyorum onu dün akşam otururken göbeğimi izledim artık dışardan bile fark edilebiliyor
yanlız babasına bir garezi var bu çoçuğun o elini koyunca duruyor çekince başlıyor hareket etmeye
oda diyor sen dolduruyorsun bu çoçuğu bana karşı diyeoysaki ben birşey yapmıyorum arada istediğim şeyleri yapmayınca yada evi dağıtınca sinirlenip söyleniyorum

laternam geçmiş olsun canım allah şifa versinnnn

seçilce canım çok sevindim sonuçları iyi çıkmış kızının
allah ona ve diğer bebeklerimize uzun ömür versin sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah

kızlar midem çok kötü iki gündür yemek borumda ateş yakıolar sanki boğazıma bişey duruo gibi yanıo sizinde oluomu daha doktora gitmememe de çok var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…