Merhaba sevgili anneler,
Konunun başlarında yazmıştım ama tekrar selam vereyim istedim. 19 haftalık bir kız bebek bekliyorum ben de, 3 yaşında da bir oğlum var ve Bursa'dan katılıyorum.
Zaman zaman bakmaya çalışıyorum ama iş yoğunluğundan çok fazla takip edemiyorum. Bu aralar diş eti iltihabı ile uğraşıyorum ve çok ciddi bir problemmiş, aranızda bu durumda olan varsa ihmal etmeden doktora gitsin. Bir hafta gargara kullanacağım. Şu an korku ve tedirginlik içindeyim, iki gündür her şey zehir oldu.
Tüm annelerin sağlıkla bebeğini kucağına almasını diliyorum.
diş eti ilithabıyla ben de uğraşıyorum
gargara verdi bana dadoktor işe yararsa diş taşı temizliği yapılacak
yaramazsa doğum ve emzirme sürecinin bitimine kadar bir şey yapılamayacak ,çünkü antibiyotik veremiyor doktor başka türlü de düzelmiyormuş araştrdım
Geçmiş olsun hayatım.
Boyuna göre abartılı bir kiloda değilsin kıııı.
93 le falan bitirirsin
Doğumdan çıkınca tekrar 84-85 kalır emzirmeydi,hareketti 6-7 kg öyle gider al sana eski gosi
O bahsettiğin teyzeler gibi yorumlarım ama "accık sivri oğlan herhal"
Yukarıdaki paylaşımı yaptıktan iki hafta sonra sabırsızlıkla beklediğim haberi aldım:)) Kızımız sağlıklıymış:)) Üstümden tonlarca yük kalkmış gibiyim, size nasıl anlatayım..Dün Dr. bey sonucu haber verdikten sonra hemen günlerdir yapmak isteyip de yapamadıklarımı yaptım. İnternet sipariş verip kızım için aldığım cicileri paketlerinden çıkarttım eşime bile göstermemiştim hemen astım onları, sonra çarşıya indim, vitrine bakıp bakıp almaya cesaret edemediğim kızım için beğendiğim o tulumu aldım:) Kendime de hamile taytı ve çorabı:) Salak salak gülümseyerek gezdim:) Ama en önemlisi telefonu kapattıktan sonra eşime sarılıp bağıra bağıra ağladım..Yaşadığım son üç hafta çok zordu, içimdeki ses kızımın iyi olduğunu söylüyordu ama beynimin bir köşesi hep korku içindeydi..Neyse ki bitti..Sizlere, bana destek veren, moral veren herkese ne kadar teşekkür etsem az.. Umarım kimse bu sıkıntıları yaşamaz, benim gibi yaşayan olursa güzel haberler alır..Bunun dışında beni hiç tanımadığı halde dualarına beni ortak eden sevgili Laterne, Naz, Voltaj, Hanipeks, Gulimier, Esra, Cherryfe, Perilois, Pembe, Wosgi,Ersnil, Katinam, Umutege, Görkemre, Tul, Mergen, Sernil ve Dertsiz (umarım atladığım olmamıştır) çok çok çok teşekkürler. Bilin ki sizin de hep mutlu haberler almanız için size dua eden biri var bundan sonra.. Tekrar çok teşekkürler, herkese iyi pazarlarrr:))
Not: Perilois sen de içini rahat tut olur mu? Benim riskim seninkinden çok çok fazlaydı (1:47) ama bir sorun çıkmadı, sende de bir şey çıkmayacak..Endişelenme, bebeğini ve kendini hiç üzme..
Yukarıdaki paylaşımı yaptıktan iki hafta sonra sabırsızlıkla beklediğim haberi aldım:)) Kızımız sağlıklıymış:)) Üstümden tonlarca yük kalkmış gibiyim, size nasıl anlatayım..Dün Dr. bey sonucu haber verdikten sonra hemen günlerdir yapmak isteyip de yapamadıklarımı yaptım. İnternet sipariş verip kızım için aldığım cicileri paketlerinden çıkarttım eşime bile göstermemiştim hemen astım onları, sonra çarşıya indim, vitrine bakıp bakıp almaya cesaret edemediğim kızım için beğendiğim o tulumu aldım:) Kendime de hamile taytı ve çorabı:) Salak salak gülümseyerek gezdim:) Ama en önemlisi telefonu kapattıktan sonra eşime sarılıp bağıra bağıra ağladım..Yaşadığım son üç hafta çok zordu, içimdeki ses kızımın iyi olduğunu söylüyordu ama beynimin bir köşesi hep korku içindeydi..Neyse ki bitti..Sizlere, bana destek veren, moral veren herkese ne kadar teşekkür etsem az.. Umarım kimse bu sıkıntıları yaşamaz, benim gibi yaşayan olursa güzel haberler alır..Bunun dışında beni hiç tanımadığı halde dualarına beni ortak eden sevgili Laterne, Naz, Voltaj, Hanipeks, Gulimier, Esra, Cherryfe, Perilois, Pembe, Wosgi,Ersnil, Katinam, Umutege, Görkemre, Tul, Mergen, Sernil ve Dertsiz (umarım atladığım olmamıştır) çok çok çok teşekkürler. Bilin ki sizin de hep mutlu haberler almanız için size dua eden biri var bundan sonra.. Tekrar çok teşekkürler, herkese iyi pazarlarrr:))
Not: Perilois sen de içini rahat tut olur mu? Benim riskim seninkinden çok çok fazlaydı (1:47) ama bir sorun çıkmadı, sende de bir şey çıkmayacak..Endişelenme, bebeğini ve kendini hiç üzme..
canım inan okurken ağladım ama şu an öyle sevinçliyimki inanılmaz mutlu etti bu haber beni çok şükür kuzun sağlıklı Allah uzun ve mükemmel bir ömür versin inşallah
inşallah bende kuzumun iyi haberlerini alırımgünler yaklaştıkça daha çok korkar oldum kötü birşey olacağını düşündükçe ciğerim yanıyor inşallah benim yavrumda seninki gibi yüzümü güldürür...
ohhhh maşallah canım hayırlı güzel haberleri almışsın, bundan sonra hamileliğinin ve bebeğinin tadını çıkarmaya çalışYukarıdaki paylaşımı yaptıktan iki hafta sonra sabırsızlıkla beklediğim haberi aldım:)) Kızımız sağlıklıymış:)) Üstümden tonlarca yük kalkmış gibiyim, size nasıl anlatayım..Dün Dr. bey sonucu haber verdikten sonra hemen günlerdir yapmak isteyip de yapamadıklarımı yaptım. İnternet sipariş verip kızım için aldığım cicileri paketlerinden çıkarttım eşime bile göstermemiştim hemen astım onları, sonra çarşıya indim, vitrine bakıp bakıp almaya cesaret edemediğim kızım için beğendiğim o tulumu aldım:) Kendime de hamile taytı ve çorabı:) Salak salak gülümseyerek gezdim:) Ama en önemlisi telefonu kapattıktan sonra eşime sarılıp bağıra bağıra ağladım..Yaşadığım son üç hafta çok zordu, içimdeki ses kızımın iyi olduğunu söylüyordu ama beynimin bir köşesi hep korku içindeydi..Neyse ki bitti..Sizlere, bana destek veren, moral veren herkese ne kadar teşekkür etsem az.. Umarım kimse bu sıkıntıları yaşamaz, benim gibi yaşayan olursa güzel haberler alır..Bunun dışında beni hiç tanımadığı halde dualarına beni ortak eden sevgili Laterne, Naz, Voltaj, Hanipeks, Gulimier, Esra, Cherryfe, Perilois, Pembe, Wosgi,Ersnil, Katinam, Umutege, Görkemre, Tul, Mergen, Sernil ve Dertsiz (umarım atladığım olmamıştır) çok çok çok teşekkürler. Bilin ki sizin de hep mutlu haberler almanız için size dua eden biri var bundan sonra.. Tekrar çok teşekkürler, herkese iyi pazarlarrr:))
arayabiliyorsan doktorunu arayıp sor canım,bu aylarda belki böyle genişlemeden dolayı ağrılar oluyodur, için rahatlar öğrenirsin:44::44::44::44:canım ben çiş tutma egzersizini yapıyorum da bu kez de malum yerime ağrı giriyoryataktan kalkarken dönerken oturduğum yerden kalkarken zorlanıyom
günaydınn kızlarrrbugün kocişi uyutmadım sabah yürüyüşe çıktık.bizim ev okul karşısında ve herkes yürüyüş spor falan yapıyo bizde gidelim dedim neyse zorda olsa hazırlanıp çıktık tam 1 saat yürümüşüz orta tempoda (sırtım terlemiş) hemen gelir gelmez misler gibi duşumuıa aldım şimdi rötarlıda olsa kahvaltımı yapicimm kıslarr hava çok güzel maşşallah çok ii geldi yürüyüş kandırabildiğim zaman bizimkiyle yürürüm artıkınnn
Çocuğa Yedirilecek ılk Gıda (Tahnik):
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniyedir. Bunu salih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.
Hazret-i aişe -radiyallahu anh- Validemiz der ki:
Yeni doğan çocuklar Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-e getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için dua eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı. (Müslim: 2147)
Görüldüğü üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka birşey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.
Ebu Musa -radiyallahu anh- der ki:
Bir oğlan çocuğumuz doğmuştu. Ben çocuğu hemen Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-e götürdüm. Çocuğa ıbrahim adını verdi ve hurma ile çiğnem yapıp ağzına çaldı, yavruya hayır ve bereketle duâ etti, sonra bana verdi. (Buhârî)
Hazret-i Ebu Bekir -radiyallahu anh-in kızı Esmâ -radiyallahu anhâ- der ki:
Ben hamilelik müddetini tamamlamış olduğum halde Mekkeden yola çıktım, muhacir olarak Medineye geldim ve Kubâya indim, Abdullahı orada doğurdum.
Sonra çocuğumu Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-e götürdüm ve kucağına koydum. Bir hurma istedi, onu çiğneyip ezdikten sonra çocuğun ağzının içine tükürdü. Bu suretle oğlumun midesine giren ilk şey, Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-in tükrüğü oldu. Sonra hurma çiğnemi ile çocuğun damağını oğdu. Bundan sonra çocuğa duâ etti, bereket ve hayır diledi.
Abdullah hicretten sonra Medinedeki muhacir müslüman âileleri içinde ilk doğan çocuk oldu. Müslümanlar da Abdullahın doğumu ile sevindiler. Çünkü müslümanlara: Yahudiler sizlere büyü yaptılar, artık sizden çocuk doğmaz. denilmişti. (Buhârî-Müslim)
Enes (r.a.) anlatıyor: Ümmü Süleym bir oğlan çocuğu dünyaya get*irince, çocuğu benimle Rasûlullaha (s.a.v.) göndermek istedi. Ben de hurma ile birlikte çocuğu Rasûlullaha (s.a.v.) götürdüm. Rasûlullahın (s.a.v.) üzerinde bir aba vardı ve devesini katranlıyordu. Rasûlullah (s.a.v.) çocuğu görünce Yanında hurma var mı? diye sordu. Ben de: Evet var dedim. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) hurmaları aldı. Onları ağzında çiğnedikten ve ufaladıktan sonra çocuğun ağzını açtı ve hurmayı içine koydu. Çocuk da onu emmeye başladı. Bunu gören Rasûlullah (s.a.v.) Ensarın sevdiği şey hurmadır buyurdu. Rasûlullah (s.a.v.) yaptığı tahnikten sonra çocuğa Abdullah adını verdi. Ensar içinde ondan daha faziletli bir genç olmadı. (Ahmed b. Hanbel, ıH, 88,188.)
alıntıdır
günaydın güzel anneler ve bebekler; nasılsınız bakalım??
ben yine pazartesi sendromundayım çok uykum vaaarr(
geçmişi okumadım inşallah herkes iyidir.
Eki Görüntüle 565453
[/b]
egomegocum çok net olmasada ofisten çektim alsancak deniz manzarasını paylaşıyorum canım çekkk içine deniz kokusunu ohhhh
kız hanipeks ben geldim sen gittinnn((
biliyo musun şu an gönderdiğin c....yeleri yiyorum.. Ayy cok tazeymiş.. çok güzel.. Eşimde çok teşekkür ediyor.. Ağzım tamamen iyileşti.. Duacınım şekerim..
kızlar midem çok kötü iki gündür yemek borumda ateş yakıolar sanki boğazıma bişey duruo gibi yanıo sizinde oluomu daha doktora gitmememe de çok var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?