2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar, hepimiz bebeklerimizin sağlık haberlerini alalım inşallah..Kimseyi çocuğuyla sınanmasın dilerim, düşünmesi bile çok zor((((

ay kızlar ben daha ilk doz tetanozumu olmadım daha geçen gittiğimde sağlık ocağına hemşire yapalım dedi, ben dedim gribim şimdi olmiyim e yine gribim, haftaya gitsem geç mi olur ki?
Ben de onu soracaktım, geçen hafta sağlık ocağından aradılar, bu hafta aşıya gelirim dedim. Ama doktorum 20. hafta geçsin diyor, internette ne kadar doğru bilmiyorum 24. haftadan sonra diyor. Ama anladığım kadarıyla zamanlama 4. aydan sonras olduktan sonra çok önemli değil.

benim de 2. kere yaptıracağım detaylı ultrasona 16 gün kaldı :) Hayırlı haberlerle döneriz hepimiz inşallah. Amin.
Ultrasondan yine güzel haberlerle çıkacaksın, içini rahat tut:))

Kötüyüm canım, öğrencilerimden biri epilepsi nöbeti geçirdi, doğum gününü kutluyorduk tam pastasının mumlarını üfleyecekti, dağıldım resmen...
Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun( Epilepsi pis bir hastalık, umarım şimdi çok daha iyidir, neyse ki sizin yanınızdaymış o sırada..

kizlar test sonuclarimizi mail atmislar hersey normalmis cok sukur bi deger soylememisler ama..

quad screen demisler internetten baktim sanirim 4lu test demek oluyor, icim rahatlayabilir guvenilirdir degil mi
Bildiğim kadarıyla dörtlü test evet. Benim doktorum 4lü testin 3lüden çok daha güvenilir olduğunu söylüyor, sonuçlarına güvenebilirsin bence.. Çok sevindim, gözün aydın.. Eminim bir sonraki gidişinde o kistler de küçülmüş ya da tamamen gitmiş olacaklar..

kızlar yaaa ben bebeğimin hareketlerini gittikçe daha az hissetmeye başladım zayıfladı ayrıca hareketleri benim gibi olan varmı acaba bana bir akıl verin korkuyorum
PeriLous canım evham çok kötü birşey..Ben geçen 3 haftamda kızımı çok strese soktum Lütfen sen yapma. Senin haftanda olup da bebeğini hissedemeyen o kadar çok kişi var..Bebeğin ne kadar hareketli ve güçlü ki sen hissedebiliyorsun.Ama sonuçta her gün aynı şekilde güçlü hareket etmeyebilir, çünkü daha çok küçük. Ya da sen hissedemiyor olabilirsin..Bu çok normal..Ayrıca 3lü test sonucunu unut..senin risk bile sayılmaz aslında..Ben bu dönemde bir sürü forum okudum 1:6 bile çıkıp güzel sonuçlar alan var.. Eminim detaylından sonra bir ohhhh çekeceksin..

günaydın kızlar hapineks çok geçmiş olsun cnm allah bidaha hiç bi şekilde yaşatmasın insanın bırak kendi evladının yaşaması başkasının kş bile yaşayınca nekadar zor allah onlara sağlıklı ömürler nasip etsin

hayırlı sabahlar güzel anneler, bebişleri:)) 4 lü taramam oldu yarım saate yakın baktı doktor renkli ultrasonla çok güzeldi bebeğim maşallah :) ben hiç renkli ultrasona girmemiştim orda daha net görebildim canım kızımı:) sizler bebeişleriniz nasılsınız.ben iş yoğunluğu nedeniyle çok takip edemiyorum ama aklım sizlerle

günaydın kızlar ,

ya boğazlarım çok ağrıyo, bi de dilimin bi tarafı boğazımdan dilimin ucuna kadar beyaz beyaz yara olmuş, çok acıyo, sabah kahvaltımı zor ettim ya, dün akşam ve sabah tuzlu suyla gargara yaptım hem boğazımı hem ağzımı ama dilimdeki yaralar aynı, başka ne yapabilirim bilen var mı??

ne güzel... bide ben görebilsem oğluşumu şu ayrıntılı ultrasonda.
canım sanırım mezapotamyanın başına da bu tarz bi şey gelmişti. hanipeksin bildiği bişeyle tedavi oldu, geçti diyordu. hanipeks gelsin blki bi yol gösterir.
geçmiş olsun.

ay saol canım:)hanipeksi bekliyorum o zman:)

hanipeks seni bekliyorum şekerim, bu arada önerilere açığım dilim boğazım fena

hanipeks seni bekliyorum şekerim, bu arada önerilere açığım dilim boğazım fena

canım günaydın çok geçmiş olsun.. geçen hafta bende de oldu. feci bir şey benim kulağıma ve boğazıma vurmuştu yutkunamıyordum. seni cok ıyı anlıyorum. hanipeks bana urum dudu(karadut şurubu) göndermişti. ufak şişelerde satılıyormuş. burda bulamamıştım aktarlarda. bak orda yoksa bende bi tane fazla var sağolsun iki şişe göndermişti ben sana gönderirim bulamazsan. iki günde geçirdi benimkini. öyle eczaneden aldıgın gargara falan kar etmiyo bu işe, hemde bebek için ıyı degılmıs. bi de aktara gidersen sumak al. öğütülmemiş. bir kaşığı bir bardak suda demle sabah aksam gargara da destekliyor cabucak iyileşiyo.

günaydın kızlar dün bişi söylemeden çıkmam gerekti dişim çok kötü ağrıyordu ve beynim uyuşmuştu resmen baygınlık geçirecek gibiydim kasıklarıma da kramplar giriyordu acile gittim hemen serum taktılar ama hiç bir etkisi olmadı sabaha kadar ağladım şuanda ölüyorum resmen dişimden ölmek istiyorum yaa dayanamıyorum artık sağ gözüm karardı göremiyorum kulağıma vurdu ağrısı bademciğimi şişirdi ölmek istiorum dayanamıorum bu ağrıya allahım yardım ett ya kızlarr kendinize iyi bakın bebek iyiymiş ama ben hiç iyi değilim bugün giremem gittikçede ağrı artıyor nedir bu yaaa öpüyorum sizleri kocaman

ay cnm benim ya süpersin valla çok saol,
bizim orda nerde aktar, internetten baktım şimdi şipariş vericem hemen , nası kullanıyoruz bu şurubu peki?gargara falan mı direk içiyo muyuz

Bu analık primi bordroda var mı yoks bizim mi işverene bildirmemiz gerek? Anlayamadım konuyu ?

Geçici İş Göremezlik Ödeneği
Kendisi için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş bulunan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise, doğumdan önceki sekiz haftaya iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilir. Kadın sigortalının isteği ve doktorun onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışılması halinde, çalışılan süreler kadın sigortalının doğum sonrası sürelerine eklenir. Bu ödenek hiçbir şekilde kesilmez.

Emzirme Yardımları
Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması dolayısıyla sigortalı erkeğe, çocuğun ölü doğmaması şartıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca onanacak tarifeye göre her çocuk için bir emzirme yardımı yapılır.
Analık sağlık yardımları ile emzirme yardımlarından veya maktu gebelik ve doğum para yardımlarından yararlanabilmek için:
• Sigortalı kadın için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün analık sigortası primi ödenmiş olması
• Sigortalı erkek için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş olması ve sigortalının doğum yapan kadınla doğumdan önce evlenmiş bulunması şarttır

bu arada gece sivasa kar yağmış ama sonra erimiş havada sert bi ayaz vardı kaç gündür yumuşamış şimdi güneş var ve hafif bir hava var ama ne olursa olsun ben bu acıya dayanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…