Emre için tereddüt etmemizin tek nedeni esimin akrabası var , yoksa babasına çok uyuyor Emrah - EmreEmreyi öneririm oğlumun adı çok güzel :)) bulut ismini bende çok beğenirim canım tuğra da çok havalı
hadi ya neden ölemiş peki sorun yoksa son ana kadar normal dio doktor
laterneciğim neden öyle bişey dedi ki doktorun anlamadım. benim bildiğim son ayda yasaklıyorlar.
bu arada şeker sonuçların nasıl çıktı sorun yok değil mi?
sağlıkla gelsin minik şehzeden...bizde oğlumuzu şehzade diye seviyoruzzzzmınık şehzadem geliyor :) babasının duaları tutmus sanırım :) isim dusundunuz mu ?
Kızzz dünde ben aynı şeyi düşündüm ikinciyi tüp bebek yapsam ikizi garantilesem diye :))benim esimin ablaları ikiz benim teyzemin ikizleri var düşmedi bana ya , hayırlısı buymuş ama dogum sırasında ne dilersen oluyormuş ya ikinciyi ikiz dileyeceğim :)
Allahım tamamına erdirsin inşallah.
Bizimde babamızın dilediği gibi oldu.
Benim oğluşumun adı kısmetse ARAS olacak.
Babası eymen diyor ben bulut , kavgamız büyük bu konuda dün karnıma bakıp inadına bulut oğlum bulut dedim :) ne bulutu ya dedi sen ikinci ismini koy ben bulut koycam dedim ki iki isme karşıydım :) bubu diyorum kısaca :)
aklimdaki diğer isimler tuğra, Meriç , Emre
ewt bu yemek derdi çok fena bitanem,tawukdan midem bulanıo ewe sokmuyorum , şöyle çok yormayacak bişiler düşünüyorum kızlara da salatayı yaptırırım , ama 18.30 da kociş fln hep ewde olurlar ozamana kadar halletmem lazım .. araştırayım bakalım neler yapabilirim tatlım, sende kendini çok yorma canım bnm
bizle birlikte 8 kişi fln oluruz 3ümüz kadınız ztn diğerleri irkekhepsini çalıştırırım ben yengeyim sonuçtaaaaaaaaaa
off ya aynı dert bende de var bu haftasonu, yeni evimizi görmeye gelmek istiyo arkadaşlar, ben de kanamaydı gripti işti derken erteledim durdum bu haftasonu almak lazım artık tocam evi silse süpürse, ben menüyü şöle düşündüm.
mercimek çorbası
lazanya
patates, muhtemelen elma dilim fırında , ya da bilmiyorum başka nası olur??
ortaya bi salata belki közlenmiş biber yoğurtlu
tatlı da kabak tatlısı yaparım bitti gitti
de az mı acaba?
oyyy maşallah allah inşallah sağlıklı bı sekılde kucagımıza almayı nasıp ederbızımde babamız dedesıne asık bı ınsan onun adını koymayı cok ıstıyor :)
selamlar gebe arkadaşlarım.dün detaylı ultrasonum vardı ama öyle uzun uzadıya bir muayene olmadı gerekli şeylere baktı heralde ne bileyim 10 dakika ya sürdü ya sürmedi ama kızımın bana benzediğini gördüm çok harika bi duygu.rabbim ne güzel yaratmış. cdyede kaydettirdik ama fotolar kadar net değil görüntüler.herşey normal çok şükür bugün kendi doktoruma göstericem sonuçları.anlayamadığım kısımlar var terimler bakalım doktor ne diyecek.RABBİMe şükürler olsun.bide kucağımıza alsak yavrularımızı.bu arada doğum tarihi 5 gün öne çekildi.
62 idi 71 oldum öyle de gidiyorum birkaç haftadır ben düğün zamanı da kilo verdigim ve hareketli olan isimi bıraktığım için ilk iki ay çok kilo aldım şimdi pek ilerlemiyor çok şükürKızlarrrr kilo durumunuz nedir? başlangıçtan bu yana kaç kilo aldınız?
çok güzel anlamlı bir yazı etkiledi beni bende eşime mail attım bunu keşke evlenmeden önce sana da ailenden biri böyle konuşsaydı diyeGünaydın Anneler :))
Bir baba evlenmek üzere olan oğluna şu tavsiyelerde bulunacaktır
"Son tavsiyemi mutfakta anlatmak istiyorum" der.
Baba, ocağa aynı büyüklükte üç kap koyar, hepsini suyla doldurup üçünün de altını yakar.
"Şimdi, istediğim her şeyden iki tane vereceksin bana" der oğluna.
Sırasıyla havuç, yumurta ve kavrulmamış kahve çekirdeği ister...
Adam iki havucu birinci kaba, iki yumurtayı ikinci kaba ve iki kavrulmamış kahve çekirdeğini üçüncü kaba koyar.
Her üçünü de yirmi dakika süreyle kaynatır.
Daha sonra yemek masasına buyur eder oğlunu
Kaynayan havuçları, yumurtaları ve kahve çekirdeklerini büyük bir özenle tabaklara yerleştirir.
Sonra oğluna dönüp sorar: "Ne görüyorsun?"Oğlu açıklamaya başlar."Havuçlar haşlandıkça aslını kaybedip yumuşamış.
Yumurtalar görünüşte baştaki gibi sert duruyorlar ama içleri katılaşmış.
Kahve taneleri ise olduğu gibi duruyor, başta neyseler sonunda da öyleler.. "
Sonra babanın asıl tavsiyesine sıra gelir: "Evlilikte aşk ve şefkat birlikte olmalıdır.
Aşksız bir evlilikte her iki eş de şu gördüğün havuçlar gibi birbirlerini tüketirler, eskitirler, pörsütürler.
Şefkatsiz bir evlilikte ise eşler birbirlerine ne kadar tahammül etseler de, şu gördüğün yumurtalar gibi içten içe katılaşırlar, birbirlerinden uzaklaşırlar.
Aşkın da şefkatin de olduğu bir evlilikte ise,şartlar ne olursa olsun, eşler tıpkı şu kahve taneleri gibi, birbirlerinin yanında kalırlar, kendi kişiliklerini yitirmezler.
Kahve tanelerinin tekrar kaynatılmaya hazır olmaları gibi, onlar da birbirleriyle baş başa uzun yıllar geçirmeye isteklidirler.
Oğlu aldığı bu dersten tatmin olmuşa benzer
"Asıl ders bu değil!" der baba. ocağın üzerinde bıraktığı kapların içinde kalan suları gösterir" Havuçlardan ve yumurtalardan arta kalan suya bak... İkisinde de bir tat yok "
Kahve çekirdeklerini çıkardığı kaptaki suyu yavaşça bir fincana boşaltır
Mis gibi taze kahve kokuyordu. Fincanı oğluna uzattır" İçmek istersin herhalde" dedi.
Oğlu kahvesini yudumlarken konuşmasını sürdürür."Kahve çekirdekleri gibi birbirlerini tüketmeyen eşlerin paylaştığı yuva da işte böyle olur. Mis gibi, temiz ve huzur verici.
Başka herkesin fincanına koyup yudumlayacağı taze kahve gibi...
Çünkü onlar birbirlerini harcamayarak, birbirlerine aşkla ve şefkatle davranarak hayata kendi tatlarını, kokularını ve renklerini katmayı başarırlar."
valla senin gibi bilgili anneler sayesinde benim gibi bilgisi olmayan anneler öğreniyor iyiki varsın kızKiyamam , nasıl bilmezler şaşırdım , bu bizim geleneklerimizde olan birşey acaba benim kayınvalidelerde var mı bugün sorayım bilmezlerse annem yapar artık
internetten baktım kızlar kolay yapımı , lohusa şekerini bulunca is kolay, yapamazsanız ben gelir yaparım
pem süt de yapıyormuş ha ona göre, sadece Mevlüt'de degil bebek eve geldikten sonra ziyarete gelen herkese dağıtacaksınız
cik cik adetleri de ben mı öğreticim çanım
yazık sanakızlar şeker yüklemesi sonuçlarımı göstermeye gittiğimde, dün bahsettiğim 15 gün cinsel ilişki molasının detayını sordum veeee şok şok şok...
15 gün sonra tamamen yasak olacakmış
bu kadar yasak bayağı çok yaanaaaaa kötü olmuş doğumdan sonrada 40 gün yasakmış buradan kanka olanlara sesleniorum o yüzden şimdiden yasak deilken fırsatı değerlendirin kız resmen abazan oluruz şimdiden yasak doğumdan sonra yasak:S
bende eşimi çok özledim aslındaoda beni tabiyki rüyalar bile görüyorum bazen
ama dediğim gibi normal hamile kalmadım ben tüp bebek bizim ki o yüzden daha çok korkumuz var..ilk denememizde olmadı ikincide oldu 3 sene bekledik biz onu 6 senelikte evliyiz biz
bende eşimde sabırlı olmak zorundayız bu durumda :26::26::26:
allah kimseyi evlatla sınamasın çok zor günler yaşadım ben isteyen herkese aratmadan versin inşallah...
Kızlarrrr kilo durumunuz nedir? başlangıçtan bu yana kaç kilo aldınız?
Amin.
Dedesinin adı ne şekerim?
Bu arada laternecim sonucunun iyi çıkmasına çok sevindim.
Darısı bizim başımıza inşallah.
Allahım korusun bebişlerimiz için katlanıcaz artık.
Bende pıhtılaşma problemi olduğu için korunmaya gerek yok sanırım.Hergün iğne yapmam gerekiyor,aksi halde ...inşallah bizlerinde öyle olur canım...aslında hiç korunmayı düşünmüyordum doğumdan sonra ama sezeryan olacağı için mecburi bir korunma süresi olacak...belki o zaman oğlumuz olduğu için daha rahat olacak kafamız allah nasip eder kendiliğinden belli mi olur...senin ikiz olduğu için daha dikkatli olman lazım canım ondan ikiz hamilelere önerilmiyor:26::26::26:
düşündüm de eğer ikincide tüp yaparsam belki bu sefer ikiz olur benimde
valla ayak üstü aldığım cevapla şoka girdim sebebini soramadım(
bize hafta da iki kere serbestti;ben artık sınırlama kalkar sanıyordum kiiii bitiyormuş
sanırım 3. trimester de erken doğum riskine karşı koyulmuş bir yasak bu(
bu arada şekerim normal çıktı Allaha çok şükür
canım gözün aydın darısı bizim başımıza benim de perşembe günü heycanlanıyorum valla:
Bu arada katinam neden foruma gelmiyor kızlar bir yere falan mı gitti ?
Kızlarrrr kilo durumunuz nedir? başlangıçtan bu yana kaç kilo aldınız?
Şimdi annem aramış , Hüma ismi nasıl diye :)) Kitapta okumuş Fatih Sultan Mehmetin annesinin adıymış ,1. Devlet kuşu. 2. Saadet, mutluluk anlamına geliyor,
Tek nasıl olur yanına bir isim Aslı Hüma , Eşime yazdım hemen beğenmedi gerçi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?