2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Laternem kalan duayı ben alıyorum ve opuyorum seni.

Mergenim hele 15 tatilde Akın olacak.demirbaslardan biride kaynanam :27:
Cok zorlanacağım kesin hele o vakit bakalım artık.Ev küçük cocuklar gelenlerin cocukları hele gecen arkadasın oglu aglayarak geldi basını tutuyor.ne oldu diye baktık ranzaya çıkmış ziplarken tavana çarpmış duşun sakinliği :27:

Allah yar ve yardımcın olsun,gelenlerede vicdan,anlayış versin inşallah hayatım....

Dmt sen kaza mı yaptın?ben yoktum galiba:(
Gecmis olsun canım ya :( cok üzüldüm .
Bel fıtığından ve siyatikten cok çektim biliyorum.
Önce Allah sonra Ankara'da ki Dr sayesinde kurtuldum.siyatik devam ama:(

Yemek yapmayı,farklı tatlar,lezzetler denemeyi sevenler için;

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/563144-elossanin-mutfagi9829.html

Arkadaşın sıkı takipcisiyim,muhteşem tarifleri var.

sen muhteşem diyorsan bende şimdi abonelik ekliyorum. benim çokkk ihtiyacım var bunlara.. bi şey yapamıyorum kendi başıma :50: geçen bi yarışmada bi sey yediler. allhım nasıl canım istedi ama !! annemi ardım hemen hafta sonu kargom geldi. yoksa kızımın heryerinde ondan çıkacaktı heralde :)) çok canım çekmişti :)

Dmt sen kaza mı yaptın?ben yoktum galiba:(
Gecmis olsun canım ya :( cok üzüldüm .
Bel fıtığından ve siyatikten cok çektim biliyorum.
Önce Allah sonra Ankara'da ki Dr sayesinde kurtuldum.siyatik devam ama:(

fıtıktan nasıl kurtuldun ? ameliyat oldun mu ? ben sağ ayağımı yere basamıyorum . topuğum yere değdiği an çığlık atasım geliyo.. topallayarak yürüyorum kaç haftadır. galiba ağırlaştıkça da artacak :(

Son düzenleme:
inanmıyorum :)) o kadar insanın içinde. ben değiştiremem kız öyle sen marifetlisin :26: ben bütün gün öyle ters dolandım pantolonla..
ama normalmiş gebelikte dalgınlık , unutkanlık , leylalık :34:

güzel haberler bekliyoruz :16:
En arkadaydim canım yoksa degisemezdim gerçi belli degildi ama yinede isim ters gitmesin dedim. :27: goren olmadi ama sadece sonradan farkettigim kamera vardi :27:

benim annem bana hiç poğaça yapmedı
bizim hiç poğaçamız olmadı abla(küçük emrah bakışı):43:

annemin zamanı olmazdı ev işleri ile uğraşamazdı pek
üç kız olunca bir de annem dört; işleri aramızda paylaşırdık öyle yapardık mesela
ama aramızda hiçbiri hamur işinde iyi değildi

koydum kafaya ben poğaça yapmayı öğreneceğim

kuzumun beslenme çantasına o poğacayı koyacağım
ben sana yarın ipoğaça tarifi vereyim puf poğaça diye geçiyor harika oluyor bence kesin yaparsın bende bazı tarifler var yiyenler bayıldı kurabiye kek poğaça falan garanti 10 numara hamur işi tarifi kesin güzel olur olmazsa da ben yapar gönderirim sana tosun oğlun yesin diye :)

Benim pitpitlarimi artik kocis hissediyor. Yani simdi bunlar tekme mi oluyor?
evet tekme canım onlar gözün aydın çok merak ediyordun hayırlısı olsun sende minik tekmelere maruz kalıyorsun sen şimdikileri değil 2 hafta sonra hissedeceklerini bir gör durmadan vuruyor hafta sonu kuzenime gittik ailece doğum günü kutladık benim kız saat 10 'da bir başladı 11:15 'e kadar tekme tekme çok fena yaptı beni güzel keyifli oluyor yakında bunları hissedeceksin

:49:günaydın fıstık gibi annişler ve onların tatlımı tatlı bebişleri:emir_bebek:
son iş günü :37:haftam bu hafta sonnnn geçmez artık günler:52::52:
hadi hayırlısı canım kk ya girersin dimi bizi sensiz bırakma özleriz seni :34::34:
günaydın canım. geçmiş olsun ya eşin yanında olmasaydı Allah korusun.
acaba tansiyonun çok mu düşük? bu 1 hafta içinde tansiyonunu ölçtürdün mü hiç?
yok ölçtürmedim tansiyonu biraz bende ihmal ettim Allahtan eşim vardı yanımda sanırım tansiyon düşüyor bende normaldede düşüktür 9-6 artık bayılınca ne oldu bilmem doktorumu arayıp söyleyeyim bari bazen bende olanlar sizlerde de oluyor hamilelikten kaynaklı şeyler oluyor ondan hemen evham yapmak istemiyorum ama demek ki biraz yapmak gerekli

günaydın canım geçmiş olsun bence bi doktora git tansiyon takibi yaptır.birde kan tahlillerine baktır düşük büyük ihtimalle.gebelerin bayılmalarının en büyük nedeni kansızlık(anemi) yediklerine dikkat et kuvvetli beslen bu aralar.bende yok olmadı hiç.
teşekkürler canım sağol kansızlık yoktu ama şimdi nasıl olmuştur bilmem vücud devamlı değişiyor zaten dikkat ederim biraz daha yediklerime de çok sağol
zapzupcum cuma akşamı markette bayılacaktım baş dönmesi yüzünden nerdeyse :( eve gelip tansiyonuma baktık 5-9 olmuştu. yani sebep tansiyonmuş. dün de yaşadım aynısını. birden yer gök karışıyo birbirine. bende de oldu yani
sana da geçmiş olsun beni anlarsın o zman çok fena kafamı biri sallıyor sanki beynim kafamın içinde bağımsız yüzüyor sanki işallah geçer bir an önce bu kadar ay baş dönmesi bulantı olmadı 6. ayda başladı şaka gibi
günaydın kızlar..
yorgun başladım haftaya..dün yeni açılan mağazaya gittik..bebişin park yatagını ve bakım malzemelerini aldık..
dolabı kaldı sadece çok şükür :))))
güle güle kullanın canım darısı başımıza

Günaydın mis kokulu anneler ve kuzuları .
Cok uykum var yine ama isimde var haftasonu misafirlerim vardı keske gelen vakitlice gitse bu kadar yorulmam.
1.5 olunca kalkıyorlar canları sagolsun e topla yat diyene kadar 3-3.5 sabah 6 da kalk pofff.

Kizim 150 gr almis artik haftada 100-200 gr alacakmis ben bu ay hic kilo almamisim.
Dün dolaşmaya çıktık şükür kuzulara Bot falan aldık 1 saatte 3 defa wc molası .bobreklerim zaten sızlıyor amaan.
Yorgunum dostlarım ,tutun kollarimdan :27:
İnşallah hepiniz iyisinizdir.
kuzum yazık sana ya bu kadar oturulur mu işyerinde dinlenirsin belki benim öğle oluyor çünkü :)

Dertsizim tansiyon 12-13 cok şükür.

Zapzup gecmis olsun gülüm sizi pek begendik,nazar mı ettik sana :(
sağol tatlım yok sizin nazarınız geçmez temiz kalpli insanlarsınız ama beni görenler aa ne güzel kilo almamışsın diyor arkadan hamile olduğun belli değil falan diyorlar belki de ondan nazar oldum bilmiyorum ki kilo da aldım 7 kilo aldım boy uzun olunca çok fark etmiyor ama göğüsler ve karın top gibi :)

günaydın kızlar;
nasılsınız??
ben yoktum epeydir. geçmişi atlaya atlaya okudum. inşallah kaçırdığım bişey yoktur.

ben raporluydum geçen salıdan beri evdeydim bugün iş başı yaptım ama çook mutsuzum yaa. kaloriferler yanmıyor doğru dürüst. ayaklarım dondu resmen. nefret ediyorum üşümekten yaa. zaten raporlu olma sebebim idrar yollarında enfeksiyondu. azıcık düzeldim derken bugün tekrar kötüleşeceğim galiba :((

önceki hafta cuma kaza yaptığımda sanırım üşütmüştüm cumartesi hemen akıntı kaşıntı başlamıştı alt tarafta. geçen pazartesi işe geldim ama akşama kadar mahvoldum oturmak dert ayakta durmak dert bende salı günü hastaneye gittim. rapor aldım. doktor fitil falan verdi. azıcık hafifledi derken bugün ayaklarım yine çok üşüdü. tekrarlamaz inşallah.

bi de belimi incitmiştim bel fıtığım tutmuştu. dinleneyim dedim ama ne mümkün salı hastaneye gittim geldim çarşambaya da temizlik için birini çağırdım dedim hazır evdeyken halledeyim. kadın akşam aradı ben yarın gelemeyeceğim diye. deli oldum. evim kaç aydır temizlenmedi camlarım berbattı resmen içime dert olup duruyordu. ben de kızdım kendim giriştim temizliğe. eşim de baktı kararlıyım yardım etti. evimizi bi güzel temizledik. mis gibi oldu. perşembe doktorla, cuma da çarşı pazar işiyle geçti. yani gene dinlenemedim. cumartesi de misafir gelince iyice haşatım çıktı. bel fıtığm tavan yaptı ama pazar günü yemek dışında hiç bir şeyle uğraşmadan akşama kadar yattım çok şükür iyi geldi.

bacak ve kalça ağrılarım için de doktor calsium verdi. çok şükür çok rahatlattı. ama kabızlıktan ölüyorum. doktorlar ısrarla ilaç kullanma diyor ama dayanamıyorum artık hemoroidim iyice kötüleşti bu yüzden sizden ilaç kullanan var mı kabızlık için??

yüksek_voltaj, wosgi, derineser, nemu, laterne ve aklıma gelmeyen arkadaşlar size ve hasta yakınlarınıza acil şifalar.
hanipeks canım çok geçmiş olsun kaza için. çok korkmuşsundur canım tahmin ediyorum. inşallah bi daha olmaz canım.

hediyeler gitmeye başlamış. çok özendim yaa keşke katılsaydım diye de üzüldüm. güle güle kullanın hediyelerinizi.

geçmiş olsun tatlım hamile hamile çalış birde soğuk yerde çalış off Allah yardımcın olsun sana birşey tavsiye edeyim hatta herkese kuzenim üşüdüğü için yün içliklerden almış ama hasyün markasının çok yumuşak ve sıcak tutuyor dedi bende baktım gerçekten pamuklu kumaş gibi yumaşak onlardan al tatlım içine giy hasta olmaktansa giy yani hem idarar yollarını korur yün çamaşırlar çok faydalı Allah korusun bronşit falan olursun böyle soğukta dikkat et kendine

$kurabiye.webp $kuraabiye.webp

canlarım nasıl olmuş :26:

ilk defa denedim hiçbişe bilmiodum akşamın bi wakti rastgele bi tarifle butik kurabiye yapımını denedim tadi güzel de görüntüsü nası?

üstünü süsleyecek malzemem yoktu markette kapalı malum o saatte ilerleticem kendimi bu alanda inş . :16:

fıtıktan nasıl kurtuldun ? ameliyat oldun mu ? ben sağ ayağımı yere basamıyorum . topuğum yere değdiği an çığlık atasım geliyo.. topallayarak yürüyorum kaç haftadır. galiba ağırlaştıkça da artacak :(

Bende de sol ayakta his kaybı olmuştu.beyin cerrahi kesin ameliyat dedi imzayida attı ama ben olmadım:27:
Bu Dr tedavi ediyor canım tedaviyi anlatınca ay belimi çektirmem falan diyorlar anlatamıyorum sanırsam.Bende sevmem öyle seyleri bu öyle değil.
Bu adam aksamdan 2 krem veriyor banyo yapip surup strecliyorsun ertesi gün gidince bir msj aleti var onla yapıyor sonra eliyle fıtığı mı itiyor birsey yapıyor igne vurup sonra seni yolluyor 10 gün oturmak ve tuz yasak.
Biraz tuzluydu Dr ayrıca öyle das dingil biri değil başhekim yardımcısı muayenehanesinde yapıyor.
6 ay yaptıranlara tek tek sordum hiç olumsuz bir yanıt almadım yaptırdım .

Eki Görüntüle 585988 Eki Görüntüle 585989

ilk defa denedim hiçbişe bilmiodum akşamın bi wakti rastgele bi tarifle butik kurabiye yapımını denedim tadi güzel de görüntüsü nası?

üstünü süsleyecek malzemem yoktu markette kapalı malum o saatte ilerleticem kendimi bu alanda inş . :16:

BUNU NASIL YAPTIĞINI HEMENNNN ÖĞRENMEK İSTİYORUMMMM :))

kızımın bebek kurabiyelerini yapabilirim belki. en azından son iki ay denemek için evde bi sürü vaktim olacak. elbet tuttururum sonunda bende.. huysuzzzzzzz tarifffffff verrrr :16: çok beğendim ben . yanına da lohusa şerbeti yaparız gelene gidene uğraşmayız başka şeyle :)

Bende de sol ayakta his kaybı olmuştu.beyin cerrahi kesin ameliyat dedi imzayida attı ama ben olmadım:27:
Bu Dr tedavi ediyor canım tedaviyi anlatınca ay belimi çektirmem falan diyorlar anlatamıyorum sanırsam.Bende sevmem öyle seyleri bu öyle değil.
Bu adam aksamdan 2 krem veriyor banyo yapip surup strecliyorsun ertesi gün gidince bir msj aleti var onla yapıyor sonra eliyle fıtığı mı itiyor birsey yapıyor igne vurup sonra seni yolluyor 10 gün oturmak ve tuz yasak.
Biraz tuzluydu Dr ayrıca öyle das dingil biri değil başhekim yardımcısı muayenehanesinde yapıyor.
6 ay yaptıranlara tek tek sordum hiç olumsuz bir yanıt almadım yaptırdım .

ya bende 5 yıldır çekiyorum. çantamda sürekli ağrı kesici kas gevşetici. tuttuğu yerde dolorex içerdim öyle yola devam edebiliyordum. dedim hamilelikte hiç nüksetmedi falan. hay dilimi eşşek arıları soksaymış . bi tuttu varya. nenem daha dik yürüyo benden :( topallıyorum işte resmen .

mezocum hemsocum gidince senin icinde gezerim tabiii memleketimde :)))

voltaj canim o doktorun adini ozelden yazar misin? annem feci durumda belki bizede sifa olur..

az once esimi aradim tutanak tutuyorum dedi,hayirola insallah dedim.. biri arkadan carpmis yaaa sinir oldum..

BUNU NASIL YAPTIĞINI HEMENNNN ÖĞRENMEK İSTİYORUMMMM :))

kızımın bebek kurabiyelerini yapabilirim belki. en azından son iki ay denemek için evde bi sürü vaktim olacak. elbet tuttururum sonunda bende.. huysuzzzzzzz tarifffffff verrrr :16: çok beğendim ben . yanına da lohusa şerbeti yaparız gelene gidene uğraşmayız başka şeyle :)

yazayım tatlım hemen :)

bnde kurabiyelerimi kendim yapmak istedim ondan merak sardım bu kurabiyelere tanesi en az 3tl den satılıyo en azından başka bi eksiğimi alırım ..

sıcak lohusa şerbeti wercem bnde ewde cewizli .. süslü süslü fincanlar yapcam onun içinde du tarifi hemen çıkarayım geliyom bitanem :16:

aaaaaaaaaaaaaa!!! hemen tarifini yyyaaazzzzz bizedeeee.. super gorunuyo, hele ilk deneme ise sonrakileri dusunemiyorum..

ellerine sağlık huysuzcum çok güzel gözüküyolar..
kızlar size çok pratik bi kurabiye tarifi vereyim..tadı çok güzel oluyo..tavsiye ederim..
1 paket krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ karıstır bu ikisini üzerinede
3 su bardağı un.
başka bişey yok :1:

ceviz büyüklüğünde parçalar alın hafif yassılayın..üzerine ister fındık ister çikolata parçlarıyla süsleyin..ister sade yapın..beyaz pişicek çok bekletmeyin fırında..:39:

mezocum hemsocum gidince senin icinde gezerim tabiii memleketimde :)))

voltaj canim o doktorun adini ozelden yazar misin? annem feci durumda belki bizede sifa olur..

az once esimi aradim tutanak tutuyorum dedi,hayirola insallah dedim.. biri arkadan carpmis yaaa sinir oldum..

eşinin iyi olmasına şükret canım sıkma canını.. arkadan çok büyük birsey yoktur büyük ihtimalle. kaskoya bile gerek kalmaz trafik sigortası ile halledilir. sıkıldığına değmez. Allah beterinden korusun canım

yazayım tatlım hemen :)

bnde kurabiyelerimi kendim yapmak istedim ondan merak sardım bu kurabiyelere tanesi en az 3tl den satılıyo en azından başka bi eksiğimi alırım ..

sıcak lohusa şerbeti wercem bnde ewde cewizli .. süslü süslü fincanlar yapcam onun içinde du tarifi hemen çıkarayım geliyom bitanem :16:

şerbet tarifini de yaz sen o zaman öyle cevizli falan nasılmış bakalım :16:

300 GRM MARGARİN ( ODA SICAKLIĞINDA )

4 SU BARDAĞI UN

1 ÇİMDİK TUZ :)))

1 PKT. KABARTMA TOZU

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 PKT. VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

malzemenin hepsini karıştırıp hamuru yapıoruz istediğimiz şekilli kalıplar ile de kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ..

180 derecelik ısınmış fırına werioruz tepsiyi ..

tabi ben ilk denemem olunca 180 derece de değilde 150 de fln pişirdim siz fırınınızın huyunu bilirsiniz derecesini artı-eksi değiştirirsiniz :) alt-üst turboluda pişti bnmkiler

yine ilk denemem olunca acaba piştimi şöle mi bölemi diye diye bi kaç kurabiye yürüttüm piişerken üstü pembeleşmiyo haberiniz olsun deneme yanılmayla öğrences artık kaç derecede kaç dakikada pişiyo diye :)

soğuduktan sonrada şeker hamuru yaptım onuda yazayim hemen :)

4 SU BARDAĞI UN

1 PKT. KABARTMA TOZU

1 PKT. VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

malzemenin hepsini karıştırıp hamuru yapıoruz istediğimiz şekilli kalıplar ile de kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ..

tabi ben ilk denemem olunca 180 derece de değilde 150 de fln pişirdim siz fırınınızın huyunu bilirsiniz derecesini artı-eksi değiştirirsiniz :) alt-üst turboluda pişti bnmkiler

yine ilk denemem olunca acaba piştimi şöle mi bölemi diye diye bi kaç kurabiye yürüttüm piişerken üstü pembeleşmiyo haberiniz olsun deneme yanılmayla öğrences artık kaç derecede kaç dakikada pişiyo diye :)

çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık üzerindeki çilekli pudik sanmıştım ben:26:
hemen kaydediyorum bende:56::56:

4 SU BARDAĞI UN

1 PKT. KABARTMA TOZU

1 PKT. VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

ay cnm ya süpersin ben de hastanede falan dağıtmak için istiyodum ama çok pahalı tabi, böle yaparız nolucakki, hem de süper olmuş eline sağlık gerçi ben pek yetenekli diilim ama alıştırma yaparım yani o zamana kadar süper ya çok saol:)

Back
X