2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
ayçiçek yağı verme canım. doktor bana sızma zeytinyağı koy çorbaların üstüne dedi. pişirme

birde pirinç unu muhallebi yapıp üzerine meyve rendeliyorum. iki kaşıkta toz mama ekliyorum.

sabahlarıda tuzsuz peynir, yumurta sarısı, çok az tereyağ, bebe bisküvisi ni sıcak su ile ezip üzerine iki kaşık toz mama ekliyorum.
tam kaseyi bitirmesede yarısından fazlasını yiyiyor.

Herkez ayri telden caliyor:) bana zaytin yagi daha saglikli geldi ama agir diye okuyunca koymamistim sen pistikten sonrami koyuyorsun? Bende muhallebi aldim muzlu suyla karistirip aksamlari veriyorum 50gr fln yiyor 1saat sonra mamasini icip uyuyor..yumurta sarisini bende verdim dun sevdi:)

Kizim 3gun sonra 5 aylik oluyor..karninin ustunde yatinca kendi etrafinda donuyor..birde surunmeye basladi..hep hareket halinde:) ama geceleri artik yanliz yatmam istemiyor 2haftadir aramizda ee haliyle ben rahat edemiyorum bisey olacak diye..ufak besigi vardi acaba daraldimi diye onu kaldirdik dun odasindaki besigini yanimiza koyduk ama gece uyandi ve korkarak agladi yanima aldim uyudu..bugun uyanikke koyucam icine insallah problem olmaz

Merhaba kizlar bizde bugun aylik kontrole gittik ve sadece 330 gr kilo almis oglum 5 ay 10 gunluk. Doktorumuzda bu ek gidaya baslamamiz gerektiginin isareti dedi. Yogurt ve meyve puresi ile basliyoruz kilosu az olan bebeklere sebze ile basliyoruz dedi bizimki iyi diye yogurt ve meyve bir dahaki ay sebzeler ve sonra kahvaltiliklar diye devam edecekmis. Birde bir brosur verdiler ek gidaya gecis hakkinda vaktim olunca orda yazanlarida yazarim buraya.
Ayrica ferro sanol kan ilacini sordum icinde paraben yok vegaferon a gore daha masum bir ilac diyebilir miyiz dedim ve gecen yillarda ferro sanol un toplatildigini hic de masum olmadigini soyledi. Pekmez ver sen organik dedi zaten ek gidaya basliyoruz artik dedi. Zaten ben 4.5 aylik oldugundan beri ara ara pekmez veriyordum artik hergun vericem.
Ayrica bizim cocugun bagirsak hareketleri artti bazen onu cok rahatsiz ediyordu. Onun icin yararli bakterilerin oldugu bio gaia diye bi ilac verdi. Ayrica ek gidada sindirime yardim eder dedi. Simdi onu arastiricamda aranizda hic kullanan oldu mu acaba?

mağazadan kızıma birşeyler alıyordum bebedorun meyve sebze filesi diye bişeyini gördüm acaba kızım severmi diye aldım bayıldı file kısmına istediğiniz meyveyi koyuyorsunuz hem hatıllarını kaşıyo hem kendi eze eze bitiriyor meyveyi süper bişey bayıldım böylece suyunu çıkarmaya gerek kalmıyor meyveyi yemiş oluyor tamamen tavsiye ederim $bebedor-meyve-ve-sebze-filesi-x.webp

Ülker kullanmadım, bilemiyorum; fakat Doktorumuz Hipp inkini almamızı tavsiye etmişti. 15 gündür anne sütüne ya da mamaya bir çay kaşığı kadar karışırıp veriyorum. Tadı güzel. Kızım memnun. Tavsiye ederim ;)

Bende hipp kullaniyorum organik oldugu icin..

Selam canım benim kızda çok sevmişti hero babyi bi arkadaşımın bebeği 8 aylık ona yedirirken bende tattırmıştım bayılmıştı resmen yaladı yuttu...bi arada hip aldım onuda sevdi iştah yerinde maşallah üstelik mamayı yedikten sonra yaklaşık 10 dk da emiyor ama çok kilolu bi bebek değil 14 nisan doğumlu 6820 gram...

ben hiçbirini kullanmadım daha sadece anne sütü ama bi arkadaşım hero baby veriyor çocuk bir ayda pompayla şişirimiş gibi şişmanlamış bana bi garip geldi başladığımda kullanmayı düşünmüyorum o yüzden hero baby

canm ben başladım aptamille bebelac kullandım dvm ediyorum günde 1 veya 2 defa veriyoruz benim oğlumda sıkıntı olmadı gaz felan

amaan .ben o markanın 5.aydan sonra yine pirinçlisini almıştım. ama benim bebek bundan kötü etkilendi diye düşünüyorum. kabız yaptı ..şimdilik vazgeçtim.
eşime pirinç unu al demiştim, hero baby nin bu ürününü de almış. iki defa yaptım ama inanılmaz katı bi mama oldu. kızım ağzında az az eritiyo ama yine de kabızlık yapacak kadar katı. yarın gidip başka bir şey alayım.

Arkadaslar haftalik kontrolumuzden geldik ve bu hafta yine kilo almamis bebegim bilmiyorum niye halbuki elimden geldigi kadar sebze ve meyve puresini yediriyorum emziriyorumda yinede kilo alisi ya aliyo biraz yada hic almiyo sizinkilerin kilo alimi nasil hemsirenin dedigine gore haftada 150 gr almasi lazim bebegim 4 ay 3 haftalik uc haftada 200 gr almis bizim gibi olan varmi acaba sutum mu yaramiyo acaba fikir verin arkadaslar koly gelsin hepinize
haftada 150 gram mı? kızım 1 ayda nacak 300 gram aldı en son. gittikçe kilo alımları azalıyo bence kafana takmamaya çalış.

ayçiçek yağı verme canım. doktor bana sızma zeytinyağı koy çorbaların üstüne dedi. pişirme

birde pirinç unu muhallebi yapıp üzerine meyve rendeliyorum. iki kaşıkta toz mama ekliyorum.

sabahlarıda tuzsuz peynir, yumurta sarısı, çok az tereyağ, bebe bisküvisi ni sıcak su ile ezip üzerine iki kaşık toz mama ekliyorum.
tam kaseyi bitirmesede yarısından fazlasını yiyiyor.
maşallah sen baya geçmişin ek gıdaya. ben anne sütü ağırlıklı gidiyorum. çorbayı meyve suyunu öyle aman aman yemiyo. karnı doymadan sıkılıyo genelde.

Kizim 3gun sonra 5 aylik oluyor..karninin ustunde yatinca kendi etrafinda donuyor..birde surunmeye basladi..hep hareket halinde:) ama geceleri artik yanliz yatmam istemiyor 2haftadir aramizda ee haliyle ben rahat edemiyorum bisey olacak diye..ufak besigi vardi acaba daraldimi diye onu kaldirdik dun odasindaki besigini yanimiza koyduk ama gece uyandi ve korkarak agladi yanima aldim uyudu..bugun uyanikke koyucam icine insallah problem olmaz
bir hafta çnceydi galiba ben de aynı dertten muzdariptim. hatta sen yastık koy yanına demiştin ama kandıramamıştım. ben yan yatırmakla çözdüm bu işi. emziği de verince kucak istemiyo. darısı sana olsun :)

Merhaba kizlar bizde bugun aylik kontrole gittik ve sadece 330 gr kilo almis oglum 5 ay 10 gunluk. Doktorumuzda bu ek gidaya baslamamiz gerektiginin isareti dedi. Yogurt ve meyve puresi ile basliyoruz kilosu az olan bebeklere sebze ile basliyoruz dedi bizimki iyi diye yogurt ve meyve bir dahaki ay sebzeler ve sonra kahvaltiliklar diye devam edecekmis. Birde bir brosur verdiler ek gidaya gecis hakkinda vaktim olunca orda yazanlarida yazarim buraya.
Ayrica ferro sanol kan ilacini sordum icinde paraben yok vegaferon a gore daha masum bir ilac diyebilir miyiz dedim ve gecen yillarda ferro sanol un toplatildigini hic de masum olmadigini soyledi. Pekmez ver sen organik dedi zaten ek gidaya basliyoruz artik dedi. Zaten ben 4.5 aylik oldugundan beri ara ara pekmez veriyordum artik hergun vericem.
Ayrica bizim cocugun bagirsak hareketleri artti bazen onu cok rahatsiz ediyordu. Onun icin yararli bakterilerin oldugu bio gaia diye bi ilac verdi. Ayrica ek gidada sindirime yardim eder dedi. Simdi onu arastiricamda aranizda hic kullanan oldu mu acaba?
biz bio gia yı kullandık ama pek etki etmedi. daha doğrusu uzun süre kullandık sayılmaz. ama bi doktor tanıdığımız etkili bi ilaç demişti.

mağazadan kızıma birşeyler alıyordum bebedorun meyve sebze filesi diye bişeyini gördüm acaba kızım severmi diye aldım bayıldı file kısmına istediğiniz meyveyi koyuyorsunuz hem hatıllarını kaşıyo hem kendi eze eze bitiriyor meyveyi süper bişey bayıldım böylece suyunu çıkarmaya gerek kalmıyor meyveyi yemiş oluyor tamamen tavsiye ederim Eki Görüntüle 798656
ben de hamileyken gördüm. ek gıdaya başlayınca alırım demiştim. hemen alayım :)
cam rende de çok güzel oluyo. meyve hemen pure haline geliyo.

haftada 150 gram mı? kızım 1 ayda nacak 300 gram aldı en son. gittikçe kilo alımları azalıyo bence kafana takmamaya çalış.

maşallah sen baya geçmişin ek gıdaya. ben anne sütü ağırlıklı gidiyorum. çorbayı meyve suyunu öyle aman aman yemiyo. karnı doymadan sıkılıyo genelde.

bir hafta çnceydi galiba ben de aynı dertten muzdariptim. hatta sen yastık koy yanına demiştin ama kandıramamıştım. ben yan yatırmakla çözdüm bu işi. emziği de verince kucak istemiyo. darısı sana olsun :)

biz bio gia yı kullandık ama pek etki etmedi. daha doğrusu uzun süre kullandık sayılmaz. ama bi doktor tanıdığımız etkili bi ilaç demişti.

ben de hamileyken gördüm. ek gıdaya başlayınca alırım demiştim. hemen alayım :)
cam rende de çok güzel oluyo. meyve hemen pure haline geliyo.

Yastigi hala koyuyorum ben ve aynen yan yatiriyorum..ama boyle degildi belkide gercekten korkuyordur..bugun saat 19.30 uyudu kac defa mizirdandi uykusunda birde odasi ust tarafta bacaklarim koptu in cik..allahtan tam uyanmiyor yanina gidio oksuyorum susuyor..alisacak artik yatagina

eşime pirinç unu al demiştim, hero baby nin bu ürününü de almış. iki defa yaptım ama inanılmaz katı bi mama oldu. kızım ağzında az az eritiyo ama yine de kabızlık yapacak kadar katı. yarın gidip başka bir şey alayım.

evet canm biraz katı oluyor ama biberonla içmesi içinde ölçüsü var

Ben hiçbir ilacı kullanmıyorum test etmeden verdikleri için. Tamam genel duruma göre veriliyor ilaçlar, işte bebeklerin % 90 ında şunlar eksik vs diye önlem destek amaçlı veriliyor ama ben yine de bebeklere test yapılmadan ilaç verilmesine karşıyım. misal dvit veriliyor, bazılarının bıngıldağı ilaç yüzünden erken kapanma tehlikesi yaşıyor. demir veriliyor, bebekte seviye normalse Allah korusun zehirlenmeye sebep oluyor gibi.
ben doğal yöntemler deniyorum. misal hergün güneşe çıkmak, demir için pekmez yedirmek gibi şeyler yapıyorum. bahsi geçen vitaminler eksik olduğunda ne gibi belirtileri vardır diye araştırıp, doktora sorup ona göre bir yol izliyorum. son gittiğim çocuk doktoru hiçbir ilaç yazmadı, gelişimi iyi diye. sağlık ocağında dr değil, hemşire ilgileniyor bebekle ve tek bildiği şeyi yapıyor aşı ve ilaç vermez. ben bunu yanlış buluyorum.

Herkez ayri telden caliyor:) bana zaytin yagi daha saglikli geldi ama agir diye okuyunca koymamistim sen pistikten sonrami koyuyorsun? Bende muhallebi aldim muzlu suyla karistirip aksamlari veriyorum 50gr fln yiyor 1saat sonra mamasini icip uyuyor..yumurta sarisini bende verdim dun sevdi:)

zeytinyağını riviera olanı verme sızma kulland edi. çorbası piştikten sonra ekle, zeytin yağını pişirme dedi

bende demir i hiç kullanmadım
vitaminide belki 10 defa anca vermişimdir,

hergün dışarı çıkarıyorum, bi de doğumdan beri devam sütü verdiğim için, onların içinde de oluyo bildiğim kadarıyla demir

rutin aşılar için bile hemşire istemezsen yaptırmayablirsin, bi zorunluluk yok dedi yani

ben mama sandalyesi ve yürüteç almayı düşünüyorum alan var mı aranızda?

benim yaramaz kızım anne sütünü 3 aydan sonra almadı. ne yaptıysamda olmadı. yaklaşık 10 gündürde biberonuda almıyor. aç kalmasın diye mecburen kaşıkla beslemeye başladık.
doktorda ek gıdaya başlamanda sakınca yok dedi.
doktorumuzun verdiği yemek listesi
sabah bir kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz beyaz peynir ( akşamdan sıcak temiz suya koyuyorum)
yumurta sarısı
çok az tereyağ
3-4 bebe bisküvisi
2 kaşık mama tozu
( eğer bebek yemek istemezse pekmezle tatlandırabilirsin dedi)

arada meyve püresi

öğlen sebze çorbası. ilk 10 gün tavuk göğsü eklenecek, daha sonra bir köfte büyüklüğünde kırmızı et kıyma çekilip eklenecek
sebzeyi 6 çeşite kadar karıştırabilirsin dedi. tabi azar azar artırılacak. sebze piştikten sonra çok az sızma zeytinyağı eklenecek

akşam üstü yoğurt, sütü güvendiğin bir yerden alıyrosan evde kendin mayalayabilirsin dedi.

akşamlarıda pirinç unu yapıp içine yine mama tozu ve meyve püresi ekliyorum.

bakalım nereye kadar dayanırım. biberonu gece bile doğru düzgün almıyor. normalde gece sabaha kadar 2-3 tane 150cc lik biberon alırdı. artık tüm gece 100cc zor içirebiliyorum. zayıflamış kızım:(

bende demir i hiç kullanmadım
vitaminide belki 10 defa anca vermişimdir,

hergün dışarı çıkarıyorum, bi de doğumdan beri devam sütü verdiğim için, onların içinde de oluyo bildiğim kadarıyla demir

rutin aşılar için bile hemşire istemezsen yaptırmayablirsin, bi zorunluluk yok dedi yani

ben mama sandalyesi ve yürüteç almayı düşünüyorum alan var mı aranızda?

mama sandalyesi aldım bu Chicco Polly Çift Kılıflı Mama Sandalyesi Wood Friends - e-bebek.com
yürüteç bende almak istiyorum bunu beğendim ama daha bakınıyorum Crystal Baby W-1903 Wings Yürüteç / Pembe - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com tabi pembe değil yeşil olanı

Son düzenleme:
Gule gule kullanin cnm fishers price buna cok benziyor o 25kg kadar ben onu alicam..yuruteci doktoruna danistinmi peki?

canım o hangi modeli bilgi verebilirmisin bir de fiyatı hakkında, ben de almayı düşünüyorum ama bir de oturmazsa diye pahalı bişe almasam mı diyorum kararsızım..ikeanın uygun fiyatlısı var onu bile düşündüm ama rahat olur mu bilmiyorum..

Back
X