2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Gule gule kullanin cnm fishers price buna cok benziyor o 25kg kadar ben onu alicam..yuruteci doktoruna danistinmi peki?

teşekkürler. yürüteci sormadım bugün doktordaydık aklıma gelseydi sorardım, zaten uzun süreli bırakmam yürüteçte zararı olacağını sanmıyorum

Kizlar son birkac gundur esimle ciddi problemlerimiz var. Huzurumuza tekrar kavusmamiz icin bize dua edebilir misiniz?

doğumdan sonra hemen herkes eşleriyle problemler yaşadı kimisi uzun sürdü kimisi çabuk toparladı kimine de ara ara bişeyler oluyor demek ki sizde en kısa sürede toparlarsınız inş. :)

Son düzenleme:
Arkadaslar ben bebegimi emziriyordum ama ya uyucagi zaman yada tam uykudanuyanirken daha seraemken yani ama bebegim bugun dahada isteksiz bende dayanamadim ve biberondan mama verdim ve sorunsuz aldi ne yapayim daha yol yakinken sagipmi sutumu versem yoksa mamayami gunduzler baslasam ha bide bebisimin kilosu bayagi yavasladi zayifladi gibi ne yapsam yardim edin

cvp veren herkese teşekkür ederim.bebeğim huzursuz değil oldukça hareketli ve uykusu çiş sayısı normal o yüzden anne sütüyle devam etmeye karar verdim.göğüslerim genelde sert ve dolu oluyo emzirirken yutkunma sesine dikkat ediyorum ve aç kaldığını düşünmüyorum..doktor mama önerince biraz üzüldüm tabi elimde değil açmı kaldı bebeğim diye..ama şu an sakin düşününce aç kalmadığının farkındayım..
Benimkide uyku arasında güzel emiyo normalde bi çekiyo 2 bakıyo zorla emziriyorum kilo alımı da normal olduğu için ek bişey vermiyorum tam doyduğunu sanmıyorum ama yine de 6 aydan önce ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum sütüm yeterse tabi
selam...
uzuuuuuuun süredir girmedim hiç.çalışmaya başlicaam için vaktimi kızımla dolu dolu geçirmek istedim...pzt işbaşı yaptım...artık okulda(tenefüslerde) takiplerim burayı...kızım 2 gün sonra 5 ayını doldurmuş olcak...süt veremediğim için 1 ay önce meyve sularıyla ek gıdaya başladım ama aşırı gaz yaptığı için bıraktım...bugün meyve püresi yaparak tekrar başlicam galiba...gün boyu netten araştırdım neyle başlasam diye...tam karar veremedim bi türlü...bazıları tahılla başlayın diyo,bazıları sebzeyle,bazıları meyveyle...haftasonu taze süt alıp yoğurt mayalayıp vermeyi de planlıyorum...zamanla içine meyve de karıştırırım...burdan aldığım tarifleri de denerim...birbirimize faydalı oluruz inşallah...
Hoşgeldin viliiin:)
Günaydın hanımlar.

Bakıyorum da neredeyse herkes bilinçli bir şekilde ek gıdaya geçiş yapıyor

Ben 6. ayda başlamayı düşünüyordum, dr da öyle söyledi ama kızım biz yemek yerken resmen sofraya atlıyor. Biz lokmaları ağzımıza götürdükçe o da ağzını açıp takip ediyor. Kıyamıyorum kuzuma, yediklerimizden azar azar tattırmaya başladım. Doyuracak kadar vermiyorum. Sadece yeni tatlara alışma evresi olarak kabul ettim bu zamanı.

Dr un önerdiği gibi, 6. ayda tam olarak doyurucu menüler hazırlamayı düşünüyorum.

Yalnız bu ara kızım az emiyor gibi. Açlık belirtisi de yok. Normal mi dersiniz?
Merhaba grill bizim kızda yemek yerken öyle bakıyor ama ben sadece yalatıyorum meyvelerden , mideleri çok küçük 1 2 lokma bile anne sütünü daha az almasına neden olabilr daha ömrünün hangi diliminde anne sütü alacaklar ki bırak biraz baksın yemeklere sonra zaten hep onlardan yiyecek ,yine de sen bilirsin cnm bu arada benimki de çok az emiyor artık şu araları 2.5 saat uzatma metodunu uygulayacağım bakalım nasıl olacak
slm kızlar 1 aydr giremiyom memlktteym 1 hafta sonra kardeşim askere gitck sonra evime kavuşcam yazarm o zaman daha cok.. bi sıkıntm var acele sorayım dedim bi cafeye geldim de bebeğim 25 nisanda 3400 dogdu 1 hafta önce 8 kiloydu sadece beni emiyor ve sürekli emmek istiyor 2 saatte bi emziriyom 3 saate kadar dayanamıyor göğüslerim cok kötü hala doymak bilmiyo napcam ben yaaa??? kio iyi mamaya gerek yok ama göğüs acım dayanılmaz.. cok huysuz ağlıyo herşeyi ağzına alıyo sanırsın doğuştan aççç... napacam emzik almaz biberon almaz doymaz uyumaz huysuz napayım ben bi akıl verin....
Maşallah tosuna cnm gold marka lanolin bana çok iyi gelmişti ilk doğum yaptığım zamanlar bi dene istersen
evet kilosu gayet güzel ama 2 saat ara bu aylardan sonra çok kısa bu arayı 3 hatta 4 saate cıkarmak gerek ben 3:15 e cıkardım 1 haftadır sonra 3:30 yapıp 4:00 e kadar cıkarmayı düşünüyorum..bizimkide aglıyor biraz ama oyuncaklarla falan oynatıyorum dolandırıyorum bahcede falan sen de öyle yapabilirsin...zapzup diş olabilir demiş bizimki 2 dişini de çıkardı aksine bizimki diş çıkarma döneminde memeyi bırakma egilimi gösterdi ama geçti o şimdi çok az emip bırakıyor 4 dk falan napalım ona da şükür..tabi bak yinede dişlerinin öıkacagı yerler hafif tümsek gibi olmuşsa bilki 2-3 haftaya kadar diş çıkaracaktır..
Benimki uyku dışında zorla emdiği için devamlı dayıyordum memeyi ağzına şimdi bu yöntemi deneyeceğim inşallah faydalı olur

Ya arkadaşlar akıl verin kafam çok karıştı...Kızım 5 gün sonra tam 5 aylık olacak sırt üstü yatarken ellerinden tutunca kendini çekip kaldırıyor başını da ,kucağımda otururken de kafayı tutup tv ye bakıyor ...Ama yüz üstü yatırdığımda kafasını kaldırıp bakmıyor en sevdiği oyuncağını koyuyorum ona bile uzanmıyor.. Diğer motor becerilerinin hepsi normal yani gülmesi ,agulaması ,çevreye ilgisi tepkisi ama bu başını kaldıramaması canımı sıkıyor sizce bi doktora götürmeli miyim yoksa erken mi ayrıca bebeğim 2 hafta erken doğdu bu etkiler mi sizce??Offf ya anne olmak ne kadar zormuşşşşş:( :(
Cnm gelişim geriliğinden kafayı tutamıyor olsa kucağındayken devamlı düşer yüzükoyun yatır devamlı yerde yatmayı sevmiyorsa göğsüne yatır veya yüzü aşağı bakar şekilde de gezdirebilirsin kasları güçlenir ama için rahat etmezse yinede bi sorarsın dr a
mağazadan kızıma birşeyler alıyordum bebedorun meyve sebze filesi diye bişeyini gördüm acaba kızım severmi diye aldım bayıldı file kısmına istediğiniz meyveyi koyuyorsunuz hem hatıllarını kaşıyo hem kendi eze eze bitiriyor meyveyi süper bişey bayıldım böylece suyunu çıkarmaya gerek kalmıyor meyveyi yemiş oluyor tamamen tavsiye ederim Eki Görüntüle 798656
Evet bunu bende çok beğenmiştim ama kullanımı konusu nasıl olur diyordum şimdi kesinlikle alacağım
Ben hiçbir ilacı kullanmıyorum test etmeden verdikleri için. Tamam genel duruma göre veriliyor ilaçlar, işte bebeklerin % 90 ında şunlar eksik vs diye önlem destek amaçlı veriliyor ama ben yine de bebeklere test yapılmadan ilaç verilmesine karşıyım. misal dvit veriliyor, bazılarının bıngıldağı ilaç yüzünden erken kapanma tehlikesi yaşıyor. demir veriliyor, bebekte seviye normalse Allah korusun zehirlenmeye sebep oluyor gibi.
ben doğal yöntemler deniyorum. misal hergün güneşe çıkmak, demir için pekmez yedirmek gibi şeyler yapıyorum. bahsi geçen vitaminler eksik olduğunda ne gibi belirtileri vardır diye araştırıp, doktora sorup ona göre bir yol izliyorum. son gittiğim çocuk doktoru hiçbir ilaç yazmadı, gelişimi iyi diye. sağlık ocağında dr değil, hemşire ilgileniyor bebekle ve tek bildiği şeyi yapıyor aşı ve ilaç vermez. ben bunu yanlış buluyorum.
Aynen katılıyorum cnm deviti sürekli vermedim kan hapını hiç vermedm zaten sağlıkocağındaki dr a vermeyeceğimi söyledm diyorki demir eksikliği zeka geriliğine bile yol açabilirmiş dedm pekmez veririm o karşılamaz diyor nasıl karşılamıyor anlamıyorum ilaçlarlamı vitaminlenecek bu çocuklar içeriğindeki petrolden elde edilen katkı maddesi üstünzekaya neden oluyor demekki te allahım
Kizlar son birkac gundur esimle ciddi problemlerimiz var. Huzurumuza tekrar kavusmamiz icin bize dua edebilir misiniz?
Okudum cnm Allah yuvanıza dirlik ,huzur ve bereket versin inşallah
Arkadaslar ben bebegimi emziriyordum ama ya uyucagi zaman yada tam uykudanuyanirken daha seraemken yani ama bebegim bugun dahada isteksiz bende dayanamadim ve biberondan mama verdim ve sorunsuz aldi ne yapayim daha yol yakinken sagipmi sutumu versem yoksa mamayami gunduzler baslasam ha bide bebisimin kilosu bayagi yavasladi zayifladi gibi ne yapsam yardim edin

Cnm benim bebeğimde aynı sadece uykudan uyanırken ve uyku aralarında güzel emiyor gün içerisinde hep mücadele halindeyiz
Sütüm gerilemişti bayağı bebeğim geçtiğimiz hafta hiç kilo almamıştı 1 haftadır yememe içmeme daha çok dikkat ettim tartıldık baktım almış ama yinede gün içinde hiç güzel emmiyor

Merhaba güzellikler,
Ben de ilaç konusunda herşeyi kestim zaten bizimkinin böbreklerde kum çıkmıştı devitten olabilir diyip kestiler.ben de güneşe çıkarıyorum oğlumu hiç olmazsa balkona. Kan ilacını da vermiyorum pekmezle telafi ediyoruz onu da.
Dün ilk kez ek gıdaya gectik. Azcık armut püresi yedi üzerine beni emdi bir uyudu deliksiz 3 saat. Ve bu çocuk bir aydır tavşan uykusundaydı.o an çark etti benim süt yetmiyomuş sürekli meme istemeler falan vardı gaz çok vardı. Sütüm aslında yeterince var ama anladığım kadarıyla kalori ihtiyacını karşılamıyormuş çocuğun. Bugün de elma püresi verdim.yoğurtta mayaladım dün öğleden sonrada onu vericem.
Bir de milupa nın kahvaltılık toz karışımı var ben dün onu gece verdim kendi sütümle karıştırdım muhallebi niyetine verdim.içinde birsürü tahıl var. Oğlumda çok sevdi onu. Ardından emzirdim gece sadece 1 kere kalktı emmeye.
Vicdan azabı çektim sonra çocuğum bir aydır nerdeyse yarı açmış ve ben analayamamışım :((

Ben de mama sandelyesi almak istiyorum.dün e-bebekte bikaç tanesine oturtmayı denedim ama boyu şuan bile tam oluyor bizimkine bir kaç ay sonra boydan sığmaz onlara.chicco nun kiler özellikle bayağı kısaydı. O yüzden denemeden almayın. Ve uzun boylu iri yapılı bebekler için mama sandalyesi tavsiyesi olan varsa paylaşsın lütfen.

valla,aynı durum bende de var. oğlum beni bilinçli şekilde emmiyor. ya gece yada uyku sersemi iken.
bende sütüm sağıp vermek zorundayım .gündüzleri bebek acıkınca mecburen buzlukta stok yaptığım sütümden veriyom. bu arada kendi göğsümü de sağıyorum.benim göğüslerim buzuğa çalışıyor.gün içinde bakıcımda bu sütü kullanıyor. yetmediğinde de aptamil 2 veriyorum.anne stü ile karışık.

biz 2 aylıkken sag mememı almamasıyla başladık hopladık zıpladık tuttu..bunada şükür dedim solu rahat alıyo sağı ayakta:))sonra sağ mümkün değil almadı ve kaçınılmaz son 3,5 aylıkken ikisinide almadı 20 gün mücadele verdim...kimler neler neler dedi tutatcak pozitif ol felancada böyle yaptı sonunda tuttu vs.vs...çocuk dönecek die memeye 1,5 ay kilo almadı..bir sekilde tutturuyodum o mücadelede zavallım yoruluor ve uyyakalıyodu..mücadeleden kastım kucakta hoplatarak..kaşıkla veriyodum kan şekeri düşmesin die ondada beceremiyor yarısı boşa...Ben onu zayıflamış görünce mahvoldum...sağarak veriyorum mama takviyeli(pek sevmıyor mamayı)..zor bir dönem Allah yardımcımız olsun..sevgiler..

Merhaba güzellikler,
Ben de ilaç konusunda herşeyi kestim zaten bizimkinin böbreklerde kum çıkmıştı devitten olabilir diyip kestiler.ben de güneşe çıkarıyorum oğlumu hiç olmazsa balkona. Kan ilacını da vermiyorum pekmezle telafi ediyoruz onu da.
Dün ilk kez ek gıdaya gectik. Azcık armut püresi yedi üzerine beni emdi bir uyudu deliksiz 3 saat. Ve bu çocuk bir aydır tavşan uykusundaydı.o an çark etti benim süt yetmiyomuş sürekli meme istemeler falan vardı gaz çok vardı. Sütüm aslında yeterince var ama anladığım kadarıyla kalori ihtiyacını karşılamıyormuş çocuğun. Bugün de elma püresi verdim.yoğurtta mayaladım dün öğleden sonrada onu vericem.
Bir de milupa nın kahvaltılık toz karışımı var ben dün onu gece verdim kendi sütümle karıştırdım muhallebi niyetine verdim.içinde birsürü tahıl var. Oğlumda çok sevdi onu. Ardından emzirdim gece sadece 1 kere kalktı emmeye.
Vicdan azabı çektim sonra çocuğum bir aydır nerdeyse yarı açmış ve ben analayamamışım :((

ben doktorum 6 ay bitmeden ek gidaya gecme dedigi icin baslamadim ekgidaya ama kafam cok karisik, oglum iyi kilo aliyor aslinda sutumde var gibi ama enerjisine yetmiyor sanki, cok hareketli bi bebek zaten, 3-4 saat arayla emziriyorum ama surekli aranir bi halde zor tutuyorum, zaten pek iyi beslenemiyorum da surekli huysuz yere birakip da is yapamiyorum ki, anca esim geldikten sonra yemek hazirlayabiliyorum

gunduz hep 30 dk uyuyor gecede en fazla bi emdikten sonra 3 saat uyuyor, uyku egitimiyle kendi yataginda uyumasini ogrettigim halde pek bisey degismedi... zaten zor uyutuyorum bide surekli donerek uyandiriyor kendini, bi bakmisim yuzustune donmus debeleniyor nasil bi care bulabilirim ki buna?

sanirim bende baslicam ek gidaya bakalim uykulari duzelir insallah, uykusuzluktan gozaltlari sisiyor yavrumun... once yulafli cereal sonra meyve puresi demisti bizim doktor,korkuyorum bi yandan da alerjik reaksiyon olur erken baslarsam diye ama bi haftamiz kaldi 5. ayin bitmesine birsey olmaz insallah

canım o hangi modeli bilgi verebilirmisin bir de fiyatı hakkında, ben de almayı düşünüyorum ama bir de oturmazsa diye pahalı bişe almasam mı diyorum kararsızım..ikeanın uygun fiyatlısı var onu bile düşündüm ama rahat olur mu bilmiyorum..

Cnm ikeanininkiler beyaz plastik turu olanlarimi diyorsun oblar biraz daha buyuduklerinde kullaniliyor galiba belki baska modelde vardir..senin icin nette baktik ama benim dedigim trde yok sitelerse gezindim bulamadim chicco cok benzyior hatta deseni bile tek cift kilifli degil birde tasima agirligi daha fazla fiyati 120euro..

Ben de mama sandelyesi almak istiyorum.dün e-bebekte bikaç tanesine oturtmayı denedim ama boyu şuan bile tam oluyor bizimkine bir kaç ay sonra boydan sığmaz onlara.chicco nun kiler özellikle bayağı kısaydı. O yüzden denemeden almayın. Ve uzun boylu iri yapılı bebekler için mama sandalyesi tavsiyesi olan varsa paylaşsın lütfen.

Haklisin denemeden almamak lazim benim kizimin boyuda masallah uzun:) ben fishers price dusunuyorum ama tek netten baktim zaman olunca denemek istiyorum

teşekkürler. yürüteci sormadım bugün doktordaydık aklıma gelseydi sorardım, zaten uzun süreli bırakmam yürüteçte zararı olacağını sanmıyorum

doğumdan sonra hemen herkes eşleriyle problemler yaşadı kimisi uzun sürdü kimisi çabuk toparladı kimine de ara ara bişeyler oluyor demek ki sizde en kısa sürede toparlarsınız inş. :)

Cnm bugun bi sayfada okudum erken yurutece koymak bebeklerin zihinsel gelisimini etkiliyormus cunki kendileri ogrenerek yurumeyi ogrenmeleri lazim hem dikkat ettiysen yurutecte olan bebekler parmak ustune basiyorlar ve ilerde sirt ve ayaklarda hasar olabiliyormus..bence birak zamani gelince kendileri ogrensin..birde yurutec cogu ev kazalarina yol aciyor hizlarini kontrol edemedikleri icin..veya haliya esige takilip yaralanabilirler..yigenim 7aylikke merdivenden yuvarlanmisti belkide ondan cok tedirginim yine sen bilirsin ama bence tuzak..

Benim minigim gece karninin ustunde uyuyor 2gundur bende birakiyorum sizce duzeltmemmi lazim? Birde cok sukur alisti yatagina ama bugun cildirmaya az kalmisti..hergun 20 de uyur bugunde ayni saatte doyurdum uyudu yatagina koyuyorum aninda gulmeler oynamalar en az 10 kez tekrarladim herseferinde aynisi saat 21 kadar..artik en sonunda iyi geceler annecigim dedim yatagina biraktim balkona ciktim camdan takip ettim 15dak oyalandi beni aradi odada ve uyudu cok sukur..bu yatagini tamiyor daha ilginc geliyor uykuya dagiliyor..ama basardik insallah bundan sonra daha cbk dalar uykuya

Back
X