2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar ya şimdi ben bu bebek eşyalarına bakıyorum da :) bi tulumlar var bir de

altlı üstlü takımlar var.Ben ilk zamanalrı için altılı üstlü takım almak yerine tulum almayı dusunuyorum

beli açılır veya belını sıkar gibi gelıo yanlış mı düşünüyorum acaba ya :26:

kız iki parmagını sokmus sadece anaamm korkcak bişi yok hep girip çıkılan yer afedersin :9: :9: :9: :9:

ay bi akrabamız var da doğum için şöle bi yorum yapmıştı "girmesi tatlıda , çıkması acı" :9: :9: :9: :9: e oluyo o kadarcık

aysecım koca hanımlar anneler şöle dedıler:)tulum kullanışlı olmuyormus kusunca hoppala degıstırıyorsun ama alt ust olsa sadece üstu degıstırırsın.alt üst aldım ben bol bol ıcınede alttan cıtcıtlı bodyler.tulum da hevesımı almak ıcın 2 tanea aldım 0-3 ay.3 aydan sonra kalca cıkıklıgına yol acıyormus.
ben catımı elletmem valla o mınnacık yerden 4 kılo bebek nasıl cıkar aklım almıyoooooooo:52:

nst de rahimde kasılma olup olmadıgını ve bebegin hareketleriyle kalp atımını degerlendirmek için yapılan bişi.
yatıyon yataga karnına bi alet takılıyor elinede bi buton veriliyor
bebegin hareket ettikce sen o butona basıyon
burdan bebegin hareketleri degerlendiriliyor
nst de 20 dk boyunca bebeginin kalp atımını da dinliyorsun aynı zamanda.hem güzel hem cok gürültülü bi ses
hele bide odada başka biri daha varsa iki bebegin kalp atımı karışıyor kafa dayanmıyor

sanırım 32.haftadan sonraydı 15 güne bir giriyordum nst ye.doguma yakında haftada 1 girdim
dogum yapacagım gün hastaneye yattıgında yine nst baglanır sancılarını ordan görebiliyorsun.tabi bebegin kalp atımınıda.
benim sancılar tavan yapıyordu ama ben epiduralden hiç hissetmiyordum cok güzeldi :) darısı burdaki arkadaşlara olsun inş

buda nst resimi

Ben hareket hissetmiyorum ki nasıl basıcam butona :)

ayy bu resımde resmen kolunu sokmuş o ne öle be:)ben normal dogurmaktan vazgecmıstım sımdı emınım:)

ne kolu yaw.adamın sag eli kadının karnının üstünde
sag elinin 2 parmagını sokuyor vajinaya.hiç abartılcak bişi degil yani.
gerdege giren insanlarız biz yapmayın arkadaşlarrrr, ne bu nazzz :1:

altlı üstlü takımlar var.Ben ilk zamanalrı için altılı üstlü takım almak yerine tulum almayı dusunuyorum

kız iki parmagını sokmus sadece anaamm korkcak bişi yok hep girip çıkılan yer afedersin :9: :9: :9: :9:

ay bi akrabamız var da doğum için şöle bi yorum yapmıştı "girmesi tatlıda , çıkması acı" :9: :9: :9: :9: e oluyo o kadarcık

:60: e dogru vallaa
gerdek gecesi kolay bişimiydi sankii.bencee gayett zor bişiydi ve bunu burdaki herkes başarıp göbekler şiştiyseee catı muayenesi de herkes yapabilirrr
gerdek gecesi belki saatle alıyor kimsiinin aylarrr alıyorr
bu muayene sadece 1 dklık bi işlemmmm.hiç korkulcak bişi degil.

ayşecim bu arada tulumdan ben memnun kaldım cnm.kış bebekelri için cok iyi oluyorr
önüne bi önlük bagladıgında leke filan olmuyorr
yalnız alırken iki bacagındada cıt cıt olsun.tek bacak cıtcıtlı oldugunda giyip cıkarmak zor oluyor

benim aldıgım beyaz tulum da tek taraflı cıtcıtlıymış alırken hiçç dikkat etmedim eve gelince dank etti

Birde az önce işten kaçtım kendime şunu aldım nasıl güzel mi?

İnternette 35 TL ben 25'e aldım:16:

Eki Görüntüle 534783

Birde hamile pijamaları sordum en ucuzu 40 ya. Ortalama 60 TL
Pahalı geldi bana yani...:31:

canım benımkını gormusmuydun sen ıstersen alaım yollayım ben sana brudan 15 tl çok güzel hemıde rahatt :)

:60: e dogru vallaa
gerdek gecesi kolay bişimiydi sankii.bencee gayett zor bişiydi ve bunu burdaki herkes başarıp göbekler şiştiyseee catı muayenesi de herkes yapabilirrr
gerdek gecesi belki saatle alıyor kimsiinin aylarrr alıyorr
bu muayene sadece 1 dklık bi işlemmmm.hiç korkulcak bişi degil.

hıc valla yaa :1: bizimki 3-4 gunu bulduydu tam manasıyla rayına oturması :9:

aysecım koca hanımlar anneler şöle dedıler:)tulum kullanışlı olmuyormus kusunca hoppala degıstırıyorsun ama alt ust olsa sadece üstu degıstırırsın.alt üst aldım ben bol bol ıcınede alttan cıtcıtlı bodyler.tulum da hevesımı almak ıcın 2 tanea aldım 0-3 ay.3 aydan sonra kalca cıkıklıgına yol acıyormus.
ben catımı elletmem valla o mınnacık yerden 4 kılo bebek nasıl cıkar aklım almıyoooooooo:52:

ama cnaım öle değiştirince takımı bozulucak yaa :9: ikoncan görüntüsü bozulcak bebegımın alt başka üst başka :D

eheueheu :9: hayırlsıı olsun ya yegenımın giysileri de gelcek bol olcak nasılsa saat bası değiştiririm :1:

tulumalr mı kalça çıkıklııgna yol açıomus naıs yanı :S

canım bebegın kafası kemıkelrı yumuskaça oluo ordan yavas yavas gecıo hem 10 cm açılıo

e birazda epizyotomi yaparlar keserler çıakr yani no problemo :27:

ayşecim bu arada tulumdan ben memnun kaldım cnm.kış bebekelri için cok iyi oluyorr
önüne bi önlük bagladıgında leke filan olmuyorr
yalnız alırken iki bacagındada cıt cıt olsun.tek bacak cıtcıtlı oldugunda giyip cıkarmak zor oluyor

benim aldıgım beyaz tulum da tek taraflı cıtcıtlıymış alırken hiçç dikkat etmedim eve gelince dank etti

evet bende hanı belı bıkını açılmaz rahat olur diye dusunmsutum toplucana böle

altlı ustlu olunca belı kıvrılıo fln zaten bebıs kucuk :) hım ona dıkkat edeım canım :)

inşallah istediğiniz gibi olur canım bir sorun çıkmaz inşallah :) bende bir atraftan doğsun artık diyorum bir taraftanda daha dün bebek kesesi kalp atışı falan uğraşıyorduk diyorum zaman ne kadar hızlı geçiyor geçenlerde hastanedeki sekreter usg resmine bakıyım dedi aaa bu o kadarlık oldumu ya daha dün kanda bthcg baktırdığınızı hatırlıyorum dedi nasıl mutlulukmuş bu ya bambaşka birşey :)
zaten cok tuhaf oluyor insan keseyi gorduk kalp atisini duyduk derken simdi tekmelerle ugrasiyoruz:)
Allah herkese nasip etsin cok guzel bir duygu.
kizimin hamileliginde cok sikintili gunler gecirmistim ama Allaha sukur bu gebelik cok guzel geciyor
tadini cikardim gercekten tekmeyede doydum:)

ayyyy kuzum yaaaaa yerim seni ben canın sarmamı istedi yoksa :))) yaa o baya korumalı geliyo bana bide battaniyeye sarıp koyarız kara kış bile olsa zaten babamız arabayı ısıtıncağı için sıcak sıcak gideriz evimize :))

ayy inan şimdi bana öle geliyo bitmicek bu hamilelik gibi aslında çom uzun yaaa 40 haftaaa keşke 20 hafta falan olsaydı :))) cnm yaa inşallah yeni okulunda mutlu olur :))
20 haftada az olur bence:) dusunsene 40 haftada bir su damlasi gibiyken 3 kiloluk bebis oluyor ustelik suyu plesantasi susu busu
derken bir suru doku olusuyor. cok hizli bir buyume aslinda boyle dusunulecek olursa. fillerin 2 yil suruyormus sanirim gebelik
iyiki bizim o kadar degil hehe:)
En iyisi dışarıda yemek... İki gün önce eşim sevdiği bir balık türü almış, ben de sevmiyorum onu... Yerken biraz yedim ama sonra iki gün mide bulantısı... Koku gitsin diye mutfağın duvarlarını sildim, perdelerini yıkadım, Ankaranın soğuğunda kapılar açık bekle bekle.... Bir daha o balığı kapının önünden geçirmem....
hic yapmadim ama videodan izledim. suyun icine limon tarcin filan katip kaynatinca gidiyormus kotu koku.

Günaydın güzel anneler ve minnoşları nasılsınız bakalım umarım herkes îidir bîzim dün kontrolümüz vardı bebişim çok iimiş çok şükür 36cm 1400 gr olmuş kızım :nazar::nazar:bende 2 kilo almışım doktorum biraz yavaşlayalım dedi :27: geleck ay 34 haftalık olcam inş ve ilk nts bağlancakmışım :49: wencim doğumgünün kutlu olsun canım
masllah canim bebisine. 2 kiloyami yavasla dedi :53: bence cok guzel kilo alimin ben her ay 2 kilo alsam super olur
ama bu 2 haftada kesin 2 kilo almisimdir. 4 er haftalik araylami gidiyorsun. dr bizi 2 ye dusurdu gecen muayeneden sonra.
selam ocak anneleri bugüne can sıkıcı bir haberle girdim dün şeker yüklemesi yaptılar 50 gr lık bu sabah sonuçlatı telefonla görüştük 142 çıkmış dikkat etmemi ve bir diyetisyene gitmemi söyledi eski doktorumu aradım 140 zaten sınır 100 lük teste bile gerek yok ama biraz dikkat et yediklerine dedi ne düşünicemi şaşırdım.. :43:
canim dikkat et tabi ama cokta vahim degil durumun benim 160 cikmisti
100 luk yaptirdim sinirdan dondum yinede dikkat etmeye calisiyorum. zaten bebegin kilosundanda belli olurmus.
seker varsa bebis biraz daha tombik olabiliyormus tabi herkese gore degisir bu. hamurisini gunduz vede az yemeye calis
birde limonlu suyu oneririm. sekere iyi geliyormus

kizlar haftaya sali kizimin mudurunu cagirdim daha once sinif hocasini cagirmistim onu ayirsam ayip olur diye dusundum
zaten buraya geldigimizde cok yardimci oldu bize. sagolsun.
su okul olayindada ben bastan anlamadim cekilisle oluyormus ya. :ssz: bende kayit yaptir yolla diye dusunuyordum.
birsuru insan oldugu icin boyle yapmislar.
birkac yere daha basvurucaz artik birinden biri olur. universiteye giris gibi oldu ya:) alttarafi anaokulu :)

canım benımkını gormusmuydun sen ıstersen alaım yollayım ben sana brudan 15 tl çok güzel hemıde rahatt :)

hıc valla yaa :1: bizimki 3-4 gunu bulduydu tam manasıyla rayına oturması :9:

ama cnaım öle değiştirince takımı bozulucak yaa :9: ikoncan görüntüsü bozulcak bebegımın alt başka üst başka :D

eheueheu :9: hayırlsıı olsun ya yegenımın giysileri de gelcek bol olcak nasılsa saat bası değiştiririm :1:

tulumalr mı kalça çıkıklııgna yol açıomus naıs yanı :S

canım bebegın kafası kemıkelrı yumuskaça oluo ordan yavas yavas gecıo hem 10 cm açılıo

e birazda epizyotomi yaparlar keserler çıakr yani no problemo :27:

Nereden bulursunuz bilmem ki. Bulsam bende alacağımda yok :26:
Çok acil lazım bana, teşekkür ederim canım. Akşam ufak çaplı bir sinir harbi yaşadımda pijamalarım yüzünden :52:

siz cabuk açmışsınız tüneli.bizim tünel açma çalışmamız 1 ay sürmüştüü:1:

işte bunda bile kaynanatörün rolüü varrr:41:

Ertesi sabah :51:

kızlar slmlar ancak girebildim..2 gundur yogun işler.. napıosunuz bakalım nasılsınız.. geçmişi bile dogru duzgn okuyamadım..

+yeni ciciler alanlara güle güle kullanın diyorumm :)

+şeker yüklemesi yaptırcaklara, hasta arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum :) hayırlı sonuçlar gelir inşallah.

+dogum hakkında da konşulmuş Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin..bir cırpıda dogurmayı nasip etsin rabbim :) (bizim yoresel laflarımızdan)

+ogluşum dunden beridir çok kıpırdamıyor :S önceki gece uyandırmıştı beni, bugn bi sakinlik var hayırlısı inş.

hepinize sevgiler...

bugün eş,m işten fırsat bulabilirse kontrlomuz var bakalım .....bende gidiyim kaşlarımı aldrıyım ...dokotr 1 ay önce bana şeker yüklemesinden falan bahsetmedi bende ne zaman gidicemiz belli değil kahvaltı yaptım valla ...bakalım bebişim nekadar büyümüş inşlallah sormak istediklerimi unutmam ....3 gecedir bacak krampalrıyla uyanyrum bende çok kötü bişimiş daha önce hiç yaşamamıştım...onuda sorarım artık ne vercekse versin...heyecan dorukta bi an önce gitmek istyrum:1: bebeğimi görmek istyrum:16:
hadi bakalım görcen inşallah kuzunu güzel haberlerle gel inşallahh :))cnm kramplar için magnezyum veriyolar ama çok güzel bişi diil :((

cnm bende hep tulum alıyodum aynı senin gibi düşünüyodum bi ark. 40 günlük bebeği var alt değiştirirken falan tulum zor oluyomuş 2 parçalar daha kullanışlı dedi :))
ayy akraban doğru demiş cnm :)))

Eki Görüntüle 534783

çok güzelmiş cnm güle güle kullan inşallahh :)) aynen öle çok pahalılar tontirikim saolsun bitanesini ondan geldi :)) hastane çıkışına biraz fazla para vermişim aldıktan sonra anladım görünce gözüm dönmüştü 90 tl ye aldım :((
nst de rahimde kasılma olup olmadıgını ve bebegin hareketleriyle kalp atımını degerlendirmek için yapılan bişi.
yatıyon yataga karnına bi alet takılıyor elinede bi buton veriliyor
bebegin hareket ettikce sen o butona basıyon
burdan bebegin hareketleri degerlendiriliyor
nst de 20 dk boyunca bebeginin kalp atımını da dinliyorsun aynı zamanda.hem güzel hem cok gürültülü bi ses
hele bide odada başka biri daha varsa iki bebegin kalp atımı karışıyor kafa dayanmıyor

sanırım 32.haftadan sonraydı 15 güne bir giriyordum nst ye.doguma yakında haftada 1 girdim
dogum yapacagım gün hastaneye yattıgında yine nst baglanır sancılarını ordan görebiliyorsun.tabi bebegin kalp atımınıda.
benim sancılar tavan yapıyordu ama ben epiduralden hiç hissetmiyordum cok güzeldi :) darısı burdaki arkadaşlara olsun inş

buda nst resimi

ayyy tontirikk merak ediyodum ben nst olayını demek buymuş ayy hep duyuyodum doktoru beklerken sesleri ama görmemiştim çok şekermiş acaba ne zaman gircez ilk :))
Ben hareket hissetmiyorum ki nasıl basıcam butona :)
oyy yerim seni ben yaaaa kuzum 32 haftada kocaman bişi olcak yani 2 kilodan fazla oyuzden bence hissedersin artık :))
siz cabuk açmışsınız tüneli.bizim tünel açma çalışmamız 1 ay sürmüştüü:1:

işte bunda bile kaynanatörün rolüü varrr:41:

anamm yine kaynanatörrrr ayaklarından taşa bağlayıp boğazdan salsakmı kuzum :))

kızlar slmlar ancak girebildim..2 gundur yogun işler.. napıosunuz bakalım nasılsınız.. geçmişi bile dogru duzgn okuyamadım..

+yeni ciciler alanlara güle güle kullanın diyorumm :)

+şeker yüklemesi yaptırcaklara, hasta arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum :) hayırlı sonuçlar gelir inşallah.

+dogum hakkında da konşulmuş Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin..bir cırpıda dogurmayı nasip etsin rabbim :) (bizim yoresel laflarımızdan)

+ogluşum dunden beridir çok kıpırdamıyor :S önceki gece uyandırmıştı beni, bugn bi sakinlik var hayırlısı inş.

hepinize sevgiler...

cnm benimkide ölee keyfi varsa durmadan yer değiştiryo ve tepikliyo bazen keyfi olmuyo hiç tepiklemiyo ... yorulmuştuır annesi dinleniyodur merak etme sen enerji topluyo :))

kizlar geldik eve. okul isi oldu gibi. 2 yere baktik esimin is arkadasinin karisiyla. lki bize yakin olani begendik
digerini hic gozum tutmadi. fiyatida uygun geldi gelecek aya kayit yaptiricaz. simdi erkenmis.
bu arada saat 3 oldu ve ben dogru durust birsey yemedim canim da istemiyor
corba var aslinda ama baska yemekte yapmam lazim pofff:ssz: aklimada birsey gelmiyor.

pembetoka
masallah bebisine :nazar: bence alma cok fazla 0-3 ay cok cabuk buyuyorlar
benimde cok yok bir sure icinde yuzuyor kiyafetlerin sonra hizina yetisemiyorsun :)
cnm kızının yeni okulu hayırlı olsun :34:

Yeşimcim bayam sonrası odası gelecek sıpanın,ben de yıkayıp ütüleyip koyayım diyorum kıyafetlerini ama sonradan tekrar yıkamam gerekecek gibi. ne yapsam,karar veremedim:26:

Aslı burnu aynı sen! :)

Bana hiç sormayın ben anlamadım bu işi. doktor doğuma kadar bile hissedemeyebilirsin dedi.:50:
dimi ama cnm :46::nazar: bana benzesin yaw,erkek anaya kız babaya :27:

Kız sadece kendine mi dua edilir? Hepimizi kat içine :9:

Aklımda YaRabbim :53: Kaç parmağı var içerde?

Tontirik bunlar neeee :14::14::14::14:
Çok korkuyorum bu mevzulardan
Ben doğururum bebeğimi inşallah. Kimse ellemesin oramı buramı:27:

Benimde öyleydi gece Rennie şurup vermişti doktorum. Onu içtim hemen geçti şükür...

Kızlar günaydın hepinize...
Güzel, sakin, dingin, huzurlu, sağlıklı, mutlu bir gün olur inşallah...
kız dedim ya rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin diye :49:hepimize aminnnnn cnm tekrar diyeyim senin güzel hatrın için:16::9:

canım bana da yapılmıstı catı doğuma girmeden önce bendne önce bi kızı aldıalr ben beklıodum ay kız bi çığlık attı

dedim eyvaaahh yandıkk :) neys ebenı aldıalr titriyom tabı baktım dr yapmsıta bitirmiş bile hıc hıssetmedım

sorna sunı sancı verıdkce ara ara kontrol edıoalr açıklıgı o zaman sancım arrttıkça açıklığa bakarkenkı acı da arttı :)

oy maşallah maşallaahhhh profilden daha yakışıklıyım anne burdan görün öbür nanaktan

dahada yakısklıyım ama o doğudman sorna diyo ze canım eheuehe :D

amiinn ecmaın ıns canım :)

canım bana kenarında ölçü yazan bi bardak verdıler suyu ölçerek koydular bi pet sısenın yarısıydı galıba
öle içirdiler limonda sıktılar ama gene de tadını begenemdım hhohohyt :D

çok şükür canım ınsallah hepimiz sağlıkla kavusuruzz :)

yaa evet cicilerımızı bend e cok sevdim alırken kardesım aldı sağolsun begendıgın olsun dedi ama ıkımzı de çok begendık :)

hastane cıksıı olrk bunu gıydırmek sıtıyorum cunku bu tam istediğim gibi ama annem ben hastane cıkısı takımı alıcam sana

alma dedi alırım dedim ama dinlemedı ben alcam dedi bakalım onu naısl alcaz karar vercem artık ama tam da böle bişi

giydirmek istiyodum :) minidamla canım markası istersen öle sorarsın bebek mağazalarına civilden aldım ben

o totiği böceklı olan tulumu ise gecen bıyerde görmustum ama kaldırmsılar görürüsem sölerım :)

günaydın canım iyi ki doğdun nice seneelre :)

eheueheu dımı ama :D

günaydın canım oof oof reklamalr benı de çok ağlatıyo :)

canım konserve sarma satılıo ya marketlerde veya bimde de satılıo :)
sorma cnm ya sağdan ya soldan tam profil göremedik veleti,neyse vuslata az kaldı 3 ay sonra cennet kokulularımız bizimle inş.:16:

Konserve yasak değil mi bize Ayşecim :26:
oyy kuzum ben ne sucukalr ne ketçaplar ne mayonezler yiyiyorum bi bilsen.konserve ne ki:130:şahsen çok dikkat etmiyorum sadece sosis salam yemem normaldede aram yok öle şeyle zaten.ama patates kızartmasını falan mayonez ketçap olmadan yiyemem.oyüzden pek dikkat etmiyorum ben

bugün eş,m işten fırsat bulabilirse kontrlomuz var bakalım .....bende gidiyim kaşlarımı aldrıyım ...dokotr 1 ay önce bana şeker yüklemesinden falan bahsetmedi bende ne zaman gidicemiz belli değil kahvaltı yaptım valla ...bakalım bebişim nekadar büyümüş inşlallah sormak istediklerimi unutmam ....3 gecedir bacak krampalrıyla uyanyrum bende çok kötü bişimiş daha önce hiç yaşamamıştım...onuda sorarım artık ne vercekse versin...heyecan dorukta bi an önce gitmek istyrum:1: bebeğimi görmek istyrum:16:
güzel haberlerini bekliyoruz gamzeciim:34:

Eki Görüntüle 534783

cnm güzelmiş güle güle kullan cnm:49:

ne kolu yaw.adamın sag eli kadının karnının üstünde
sag elinin 2 parmagını sokuyor vajinaya.hiç abartılcak bişi degil yani.
gerdege giren insanlarız biz yapmayın arkadaşlarrrr, ne bu nazzz :1:
dimi yaww.varya evlendiğimde sistit olmuştum doktor resmen yumurtalıklarıma kadar abartmıyorum bileğine kadar sokmuştu 2-3 kere yaşadım ben bunu.okadarda korkunç bi olay değil yani.doğum yapmadım ama alışkınım ben:52:

Son düzenleme:
Back
X