2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
çok teşekkür ederim kızlar..burada büyük bir aile olduk hepbirlikte nice senelere inşallah

kızlar thiciboda eşofman takımı aldım uygun önden düğmeli bakın isterseniz ,yükleyemiyorum şuan bügün kızımın odası gelicek çok heycanlandım

selam ocak anneleri bugüne can sıkıcı bir haberle girdim dün şeker yüklemesi yaptılar 50 gr lık bu sabah sonuçlatı telefonla görüştük 142 çıkmış dikkat etmemi ve bir diyetisyene gitmemi söyledi eski doktorumu aradım 140 zaten sınır 100 lük teste bile gerek yok ama biraz dikkat et yediklerine dedi ne düşünicemi şaşırdım.. :43:

selam ocak anneleri bugüne can sıkıcı bir haberle girdim dün şeker yüklemesi yaptılar 50 gr lık bu sabah sonuçlatı telefonla görüştük 142 çıkmış dikkat etmemi ve bir diyetisyene gitmemi söyledi eski doktorumu aradım 140 zaten sınır 100 lük teste bile gerek yok ama biraz dikkat et yediklerine dedi ne düşünicemi şaşırdım.. :43:

selam canım benim de 142 çıkmıştı. doktorum çok fazla şekerli şeyler yememeye dikkat et dedi. 100 test bile istemedi. sadece bi kaç gün açlık tokluk şekerini ölçtür dedi ben de 3 gün hiç de dikkat etmeden yani aynı şekilde beslenerek teslerimi yaptırdım aradım doktorumu sonuçlarımı söyledim normal çıkmış dedi. ama şekeri ve hamur işini abartma dedi o kadar. takma kafana yani. İstersen sende bikaç gün ölçüm yaptır. bak bakalım hep yüksek mi çıkıyor. ben mesela tatlıyı zaten hiç sevmem pek de yemem o yüzden zorlanmıyorum bu konuda dikkat ederken. öyle çok hamur işi de yemem zaten şu ana kadar toplam 6 kilo aldım. yani yesem alırdım dimi.

Kızlar size bişey sorucam..
Elektrikli ısıtıcı almayı düşünüyorum... İnfrared mi, fanlılardan mı alsam... Kullanan var mı??????
Tavsiyelerinize ihtiyacım var....

Bi de bikini bölgesinde acıma yaşayan var mı? Sanki yanık-kesik acısı gibi... Haftalardır böyle... Doktora gitmeye gerek var mı? Daha önce yaşamamıştım...

Benim bikini bölgemde de var,ama giydiğim donun lastiği sıkıyomuş,sonradan anladım :)

Günaydın güzel anneler ve minnoşları nasılsınız bakalım umarım herkes îidir bîzim dün kontrolümüz vardı bebişim çok iimiş çok şükür 36cm 1400 gr olmuş kızım :nazar::nazar:bende 2 kilo almışım doktorum biraz yavaşlayalım dedi :27: geleck ay 34 haftalık olcam inş ve ilk nts bağlancakmışım :49: wencim doğumgünün kutlu olsun canım

Çok iyi maşallah cnm. bu NST nasıl bişey ya merak ediyorum,kaç dk sürüyo acaba

Benim de 142 çıktı tatlım, doktor çok sorun değil dedi,1 ay sonra tekrar yapar kontrol ederiz dedi.Sıkma canını.Çok yüksek bi rakam değil. yediklerine accık dikkat et olur mu :)

bugün eş,m işten fırsat bulabilirse kontrlomuz var bakalım .....bende gidiyim kaşlarımı aldrıyım ...dokotr 1 ay önce bana şeker yüklemesinden falan bahsetmedi bende ne zaman gidicemiz belli değil kahvaltı yaptım valla ...bakalım bebişim nekadar büyümüş inşlallah sormak istediklerimi unutmam ....3 gecedir bacak krampalrıyla uyanyrum bende çok kötü bişimiş daha önce hiç yaşamamıştım...onuda sorarım artık ne vercekse versin...heyecan dorukta bi an önce gitmek istyrum:1: bebeğimi görmek istyrum:16:

bu gün benim doğum günün o yüzden pozitif başladım güne inşallah herkes için güzel bir gün olur:) Eki Görüntüle 534521

ay kendime bir hamile doğum günü pastası da ekledim:)
baby shower partilerinde kullanılanlardan :)

cnm mutlu yıllarrrr:7:

benim sizlere bir sorum olcak doğum yapınca hastaneden çıkarken bebeği koymak için oto koltuğu- ana kucağı yeterli oluyormu yoksa başka bişeyede ihtiyaç varmı?
ben port bebeye koyup kucagımda götürmüştüm hastane cıkışındaa.
benimde evle hastane arası 5 dk portbebeyide bir daha nerde kullancam diye almadım ama oto koltuğu anakucağı herzaman lazım bilemedim ne yapcaz :))
e bacım sen hastane dışında başka biyere gitmicenmi.
yeni dogan bebeye otokultugu bilmem ne filan deniliyorr hiççç kusura bakmasınlar koyamam el kadar bebeyi o cukurun içinee
biraz toplandıgı zmaan konulabilir.
bende annemin mis gibi kucagında gitmişim evime.
bi ara burda baya bi tartışma konusu olmuştu.portbebeye bebegimi koydum diye anneligimi sorgulayan lüzumsuzlar da olduydu .tınnn:130::89:

canım doğum günün kutlu olsun...
düşünsene seneye doğum gününde bebeğin kocaman olmuş olucak Allah nasip ederse... :16:

Konserve yasak değil mi bize Ayşecim :26:

aa kim dedi onu ya hiçte bile zararlı değil "fazla tüketilmesi zararlı " sadece

ki bu normal insna içinde zararlı olabilir biz tabıı bı can tasıdıgımzı ıcın daha cok dıkkat edıyoruz

ama kesınkes yenmeyecek diyede bişey yok canım

he yok yıne de konserve cıks dıosan bımdekıler konserve değil gunluk ama hıc tatmadım nasıl bılmıyorum :)

düzenleme yapayım yanlış anlaşılma olmasın :) tekrar okudumda yanlış anlaşıalbilri belki

konserve şeklınde beslenmeyı alışkanlık halıne getırmemek lazım sadece kırkyılın bası canın cekmıs o sebeple

bi kerecık bu zarar vermez bunu demek ıstedım yanı :)

canım eskı doktorun doğru söylemıs üzülücek bişey yok bı süre dıkkat et yeter 142 çok yukske bi deger değil..

Son düzenleme:
yani heralde hastaneden çıkarken ancak benim kucağımda olabilir. ben onu yeni kavuşmuşken oto koltuğuna felan kaptıramam yani :27:
:29: aynennnnnnn
kızımı koklaya koklaya gitmiştimmm.varmı bundan güzel bişiii:16:

bu arada dün kızımızın odasını sipariş vermeye gittik ben beyaz fuşya birşey istiyordum adam o renk yok dedi simli açık lila varmış oda güzel aslında ama aksesuarlar falan lilayla nasıl olurki ya lila bana soğuk geliyor bakalım düşünelim dedik ancak başka seçeneğimizde yok gibi :(

ben tek beyazdan yanayım.renkli mobilyaların modası cabuk geciyor.
benim evimin mobilyalarıda renkli gınaa geldi valla.azcık maddi durumu düzeltirsem boyatcam onları kreme
burda arkadaşlar tek beyaz mobilya alıp halı ve aksesuarlarla renklendircekelr.cok güzel olacagına eminimm
tabi yinede senin tercih.

anlatmıştım bugün aslında ama hemşerim oldugun için tekrar yazayım :)

doguma yakın dönemde doktora gidiyon çatala yatıyorsun.doktor iki parmagını vajinaya sokup catı kemigini degerlendiriyor
bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlıgını genişligini kıyaslayarak dogum şekline karar veriyor.
sezeryan olacagı belli olan kadınlara catı muayenesi yapılmıyor.
kendini rahat bırakırsan acı hissetmezsin
ben biraz kastıgım için canım yandı hatta bagırmıştım :) 1 dk bile sürmüyor işlem.

sabah yazdıgımda resim koymamıştımm.
buda merak edenler için fotograf

ayy bu resımde resmen kolunu sokmuş o ne öle be:)ben normal dogurmaktan vazgecmıstım sımdı emınım:)

Benim bikini bölgemde de var,ama giydiğim donun lastiği sıkıyomuş,sonradan anladım :)

Benim de 142 çıktı tatlım, doktor çok sorun değil dedi,1 ay sonra tekrar yapar kontrol ederiz dedi.Sıkma canını.Çok yüksek bi rakam değil. yediklerine accık dikkat et olur mu :)

Canım bende tam bilmiyorum karnına bîşey bağlıyolar bebegin kalp atışları duyuluyo bu arada kasılma varmı yokmu ona bakıyolar yarım saat sürüyo sanırım bikere yengemin yanında gitmiştim de ordan hatırlıyorum canım:))

Tontirik bunlar neeee :14::14::14::14:
acı gerçekler cnm:1:

Ay burada öyle yerler yok. Mecbur alıp uğraşacaksın yani :19:
Sarma satılır mı ya alsak bari :26:
ben yeni hamiellik dönemimde yapraga aşerdim ekşi ekşii
şehir dışına cıkacaktık saraamadım yapragı.gittim bimden aldım ama beni kesmediiii.begenmedim yani.eşim begenip yemişti.
annene sölesen sarsa senin için olmazmı

kızlar ya şimdi ben bu bebek eşyalarına bakıyorum da :) bi tulumlar var bir de

altlı üstlü takımlar var.Ben ilk zamanalrı için altılı üstlü takım almak yerine tulum almayı dusunuyorum

beli açılır veya belını sıkar gibi gelıo yanlış mı düşünüyorum acaba ya :26:

ayy bu resımde resmen kolunu sokmuş o ne öle be:)ben normal dogurmaktan vazgecmıstım sımdı emınım:)

kız iki parmagını sokmus sadece anaamm korkcak bişi yok hep girip çıkılan yer afedersin :9: :9: :9: :9:

ay bi akrabamız var da doğum için şöle bi yorum yapmıştı "girmesi tatlıda , çıkması acı" :9: :9: :9: :9: e oluyo o kadarcık

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Kendi gebeliğinizde size doktorunuz tarafından önerilenleri başka bir doktor (veya sağlık kuruluşu) tarafından takipedilen diğer anne adayı arkadaşlarınızla karşılaştırdığınızda veya büyüklerinizin söylediklerini duyduğunuzda şaşırmamak elde değil.
Bir doktor "ilacı yemekten önce al" diyor, diğeri aynı ilacı "yemekten 2 saat sonra al" diyor, bir doktor "vitamine gerek yok" derken, diğeri vitamin önerisinde bulunuyor. Flor takviyesi, kalsiyum takviyesi, balık yağı (tabletleri), çinko, demir+vitamin vs. Siz eksik ilaç mı alıyorsunuz? Veya gereksiz yere diğerlerinden daha mı fazla ilaç kullanıyorsunuz?
Bir doktor "ikili test" derken diğeri "üçlü test" diyor, biri "şeker tarama testine gerek yok" derken diğeri "mutlaka yapılmalı" diyor. Bir doktor mutlaka "detaylı ultrason" derken diğeri "gereksiz" diyor, bir doktor tetanoz aşısı yaptırıyor, diğeri önermiyor. Bir doktor ayda bir çağırıyor, diğeri iki haftada bir görmek istiyor. Bir doktor "kahve kesinlikle içilmeyecek" derken diğeri az miktarda çay ve kahveye izin veriyor. Bir doktor aldığınız kilolara çok büyük tepki gösterirken diğeri belki kilonuzu ölçmüyor bile.
Bir doktor "sizin durumunuzda sezaryan daha iyi" derken diğeri normal doğumu öneriyor, biri epidurali savunurken diğeri hiç önermiyor.
Yukarıdakilerin hangisi doğru?
Cevap: hepsi
Aslında daha doğrusu şu:
Yukarıdakilerden hangisi yanlış?
Cevap: hiçbiri

Tıpta kesin doğru olan çok az şey vardır ve hatta malesef bugün kesin denen şeyler yarın değişebilmektedir. Size önerilenleri başkalarıyla karşılaştırırken aşağıdaki noktaları mutlaka dikkate alın:

• Her gebelik kendine özgüdür ve farklı yaklaşım gerektirir.
  • Her doktorun yetiştiği ekol (öğreti) farklıdır, ancak her ekolün aldığı sonuç aynıdır. Bilimde farklı öğretilerin olmadığı alanlar yalnızca matematik ve fizik gibi formüllere dayalı ve yorumlara açık olmayan bilim dallarıdır. Çoğu bilim dalında yorum farklılıkları ve bakış açıları sonucunda farklı ekoller gelişmiştir. Tıp bir pozitif bilim dalı olmasına karşın aynı sonuca çok farklı yollardan ulaşmak mümkündür.
  • Basında "sansayonlara" yol açan yeni tıbbi görüşler çoğunlukla yanlıştır.
  • Tıbbi yaklaşımlar her geçen yıl farklılaşmaktadır. Annenizin sizi doğurduğu dönemdeki bilgiler eskimiştir
  • Tıpta tartışmalı olan şeyler genelde çok basit şeylerdir. "Vitamin+demir mi yoksa yalnızca demir mi gerekli?" sorusu çok basit bir sorudur ve açıkçası her ikisi de uygundur.
  • bazı konular vardır ki tartışma götürmez: Bebek karnınızda yan duruyorsa veya plasenta doğum kanalını tıkamışsa bu bebeği normal doğumla doğurtacak bir tane bile doktor bulamazsınız. Ancak bebek ters duruyorsa (makat gelişi) ve ilk gebeliğinizse normal doğumu yaptırabilecek çok sayıda doktor bulabileceğiniz gibi daha fazla sayıda direkt sezaryan öneren doktor bulabilirsiniz.
Ne yapmalısınız?
İç güdülerinizi kullanmalı, gerekli bilgileri edinmeli, doktorunuza bol bol soru sormalı ve ona güvenmelisiniz. Eğer doktorunuzun size önerdiği şeyi her zaman başka bir doktora onaylatıyorsanız veya doktora güvenmek yerine tıpla ilgisi olmayan kişilere inanıyorsanız bu sizin aşırı irdeleyici olduğunuzu göstermesi yanında doktorunuzla aranızdaki ilişkinin kopuk olduğunun net bir göstergesidir. Bu durum sizin mutsuz bir gebelik dönemi geçirmenize ve asabiyet belirtileri göstermenize önemli katkılarda bulunur.

günaydın arkadaşlar hepinize güzel güzel kıyafetler alınmış sağlıkla giyinsinler inşallah melekleriniz WEN mutlu yıllar canım doktordan güzel haberlerle dönen tüm arkadaşlar adına çok sevindim :) şimdilik yakalayabildiklerim bunlar inşallah sıkıntıda olan arkadaşımda yoktur :)
ESSİRA canım o duygusallık bendede günden güne artarak devam ediyor geçenlerde tadımın reklamı var fındık reklamı sanırım hani yurt dışından tatile dönen bir ailenin yolda arabası bozuluyor falan oturdum ona ağlıyorum şimdide pınarın süt reklamına ağlıyuorum büyüdüm büyüdüm bende anne oldum :) ben gözler dolu dolu reklam izledikçe arkadaşlar gülmekten ölüyor :)
bu arada dün kızımızın odasını sipariş vermeye gittik ben beyaz fuşya birşey istiyordum adam o renk yok dedi simli açık lila varmış oda güzel aslında ama aksesuarlar falan lilayla nasıl olurki ya lila bana soğuk geliyor bakalım düşünelim dedik ancak başka seçeneğimizde yok gibi :(

canım kızım olacak olsaydı kesınlıkle beyaz ve toz pembe yapardım bı arkadasta görmustum süperdı.masal gıbı bı oda oluyor huzur verıyor.

acı gerçekler cnm:1:
ben yeni hamiellik dönemimde yapraga aşerdim ekşi ekşii
şehir dışına cıkacaktık saraamadım yapragı.gittim bimden aldım ama beni kesmediiii.begenmedim yani.eşim begenip yemişti.
annene sölesen sarsa senin için olmazmı

Annem sarar canım annem ama benim pis bir huyum var ( hamilelikte oldu ) istediğim şey o an olacak. Sonra olmasada olur...
Zaten bayramda sarar benim kuşum :16:

aa kim dedi onu ya hiçte bile zararlı değil "fazla tüketilmesi zararlı " sadece

ki bu normal insna içinde zararlı olabilir biz tabıı bı can tasıdıgımzı ıcın daha cok dıkkat edıyoruz

ama kesınkes yenmeyecek diyede bişey yok canım

he yok yıne de konserve cıks dıosan bımdekıler konserve değil gunluk ama hıc tatmadım nasıl bılmıyorum :)

düzenleme yapayım yanlış anlaşılma olmasın :) tekrar okudumda yanlış anlaşıalbilri belki

konserve şeklınde beslenmeyı alışkanlık halıne getırmemek lazım sadece kırkyılın bası canın cekmıs o sebeple

bi kerecık bu zarar vermez bunu demek ıstedım yanı :)

Tamam ben kocama söyleyeyimde alsın. Yiyim :31:

Teşekkürler canlar :54:

Son düzenleme:
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Kendi gebeliğinizde size doktorunuz tarafından önerilenleri başka bir doktor (veya sağlık kuruluşu) tarafından takipedilen diğer anne adayı arkadaşlarınızla karşılaştırdığınızda veya büyüklerinizin söylediklerini duyduğunuzda şaşırmamak elde değil.
Bir doktor "ilacı yemekten önce al" diyor, diğeri aynı ilacı "yemekten 2 saat sonra al" diyor, bir doktor "vitamine gerek yok" derken, diğeri vitamin önerisinde bulunuyor. Flor takviyesi, kalsiyum takviyesi, balık yağı (tabletleri), çinko, demir+vitamin vs. Siz eksik ilaç mı alıyorsunuz? Veya gereksiz yere diğerlerinden daha mı fazla ilaç kullanıyorsunuz?
Bir doktor "ikili test" derken diğeri "üçlü test" diyor, biri "şeker tarama testine gerek yok" derken diğeri "mutlaka yapılmalı" diyor. Bir doktor mutlaka "detaylı ultrason" derken diğeri "gereksiz" diyor, bir doktor tetanoz aşısı yaptırıyor, diğeri önermiyor. Bir doktor ayda bir çağırıyor, diğeri iki haftada bir görmek istiyor. Bir doktor "kahve kesinlikle içilmeyecek" derken diğeri az miktarda çay ve kahveye izin veriyor. Bir doktor aldığınız kilolara çok büyük tepki gösterirken diğeri belki kilonuzu ölçmüyor bile.
Bir doktor "sizin durumunuzda sezaryan daha iyi" derken diğeri normal doğumu öneriyor, biri epidurali savunurken diğeri hiç önermiyor.
Yukarıdakilerin hangisi doğru?
Cevap: hepsi
Aslında daha doğrusu şu:
Yukarıdakilerden hangisi yanlış?
Cevap: hiçbiri

Tıpta kesin doğru olan çok az şey vardır ve hatta malesef bugün kesin denen şeyler yarın değişebilmektedir. Size önerilenleri başkalarıyla karşılaştırırken aşağıdaki noktaları mutlaka dikkate alın:

• Her gebelik kendine özgüdür ve farklı yaklaşım gerektirir.
  • Her doktorun yetiştiği ekol (öğreti) farklıdır, ancak her ekolün aldığı sonuç aynıdır. Bilimde farklı öğretilerin olmadığı alanlar yalnızca matematik ve fizik gibi formüllere dayalı ve yorumlara açık olmayan bilim dallarıdır. Çoğu bilim dalında yorum farklılıkları ve bakış açıları sonucunda farklı ekoller gelişmiştir. Tıp bir pozitif bilim dalı olmasına karşın aynı sonuca çok farklı yollardan ulaşmak mümkündür.
  • Basında "sansayonlara" yol açan yeni tıbbi görüşler çoğunlukla yanlıştır.
  • Tıbbi yaklaşımlar her geçen yıl farklılaşmaktadır. Annenizin sizi doğurduğu dönemdeki bilgiler eskimiştir
  • Tıpta tartışmalı olan şeyler genelde çok basit şeylerdir. "Vitamin+demir mi yoksa yalnızca demir mi gerekli?" sorusu çok basit bir sorudur ve açıkçası her ikisi de uygundur.
  • bazı konular vardır ki tartışma götürmez: Bebek karnınızda yan duruyorsa veya plasenta doğum kanalını tıkamışsa bu bebeği normal doğumla doğurtacak bir tane bile doktor bulamazsınız. Ancak bebek ters duruyorsa (makat gelişi) ve ilk gebeliğinizse normal doğumu yaptırabilecek çok sayıda doktor bulabileceğiniz gibi daha fazla sayıda direkt sezaryan öneren doktor bulabilirsiniz.
Ne yapmalısınız?
İç güdülerinizi kullanmalı, gerekli bilgileri edinmeli, doktorunuza bol bol soru sormalı ve ona güvenmelisiniz. Eğer doktorunuzun size önerdiği şeyi her zaman başka bir doktora onaylatıyorsanız veya doktora güvenmek yerine tıpla ilgisi olmayan kişilere inanıyorsanız bu sizin aşırı irdeleyici olduğunuzu göstermesi yanında doktorunuzla aranızdaki ilişkinin kopuk olduğunun net bir göstergesidir. Bu durum sizin mutsuz bir gebelik dönemi geçirmenize ve asabiyet belirtileri göstermenize önemli katkılarda bulunur.

canım kağan kocatepenın sitesinden dımı ? hatırlıyorum bunu okumustum ve aydınlanmıştım daha önce :1:

Birde az önce işten kaçtım kendime şunu aldım nasıl güzel mi?

İnternette 35 TL ben 25'e aldım:16:

$BAMBU-6-LI-PORSELEN-KAHVALTILIK-TAKIMI-GFF__64715560_0.webp

Birde hamile pijamaları sordum en ucuzu 40 ya. Ortalama 60 TL
Pahalı geldi bana yani...:31:

nst de rahimde kasılma olup olmadıgını ve bebegin hareketleriyle kalp atımını degerlendirmek için yapılan bişi.
yatıyon yataga karnına bi alet takılıyor elinede bi buton veriliyor
bebegin hareket ettikce sen o butona basıyon
burdan bebegin hareketleri degerlendiriliyor
nst de 20 dk boyunca bebeginin kalp atımını da dinliyorsun aynı zamanda.hem güzel hem cok gürültülü bi ses
hele bide odada başka biri daha varsa iki bebegin kalp atımı karışıyor kafa dayanmıyor

sanırım 32.haftadan sonraydı 15 güne bir giriyordum nst ye.doguma yakında haftada 1 girdim
dogum yapacagım gün hastaneye yattıgında yine nst baglanır sancılarını ordan görebiliyorsun.tabi bebegin kalp atımınıda.
benim sancılar tavan yapıyordu ama ben epiduralden hiç hissetmiyordum cok güzeldi :) darısı burdaki arkadaşlara olsun inş

buda nst resimi

Back
X