2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

günaydın kızlar . valla bayramda ipin ucunu kaçırdık tatlılar cezbediyor ne kadar yemiycem desemde gittiğimiz yerlerde paket yapıp elime tutuşturuyorlar .zor sabrediyorum valla

merhaba hanimlar
byaram guzel geciyordur umarim.
biz bugun bebisi gormeye gittik:)
guzel poz veremedi bu sefer fotograf cok anlasilmiyor sadece burnu ortada:) dr esime senin gibi buyuk burunlu olucak dedi:)
oda benim burnum cok buyuk mu ki diye soruyor bana. :)
1600 gr olmus bebisim masallah bende 3 haftada 1.2 kg almisim. 62.3 olmusum
bebis donmus kafasi asagidaymis cok mutlu oldum kizlar. :)
doguma yaklastikca heyecan basiyor
esime yine bir liste yaptim bu ay. artik son hazirliklar:) kis bebesi diye birkac parca birsey daha almistim
hepsi tamamlaninca yikanip utulenince ceyizimizi sereriz artik teyzelerine:))

zeynep
cim aralarda gordum yazini.
ins bu zor gunler gecip gidecek canim sen iyi ol bebek iyi olsun sac onemli degil.
az kaldi insallah kavusmamiza tum cektigin sikintilar biticek bebisi gelince.

Son düzenleme:
tatliyida cok severim bir dayansam 2. cide durduramiyoru kendimi . korka korka bir iki tirtikliyorum
annecimin neler cektigini anladim ya. cok zormus evet hep dikkatli olmamiz lazim maalesef
canim cok buyuk aci gercekten bende onu dusundum bayilir insan acidan diye.
normal dogum sana vizgelir simdi. genel aneztesinin oksuruk yaptigini bilmiyordum. ben ondan oksurup durdum demekki kizimin
dogumunda. cok kotu bir durumdu dikislerim patlicak saniyordum. bu sefer ins hic gerek kalmaz normal dogururum insallah.
canim haftan iyi en azindan soyle 3-4 hafta kalkma yataktan cok zor surekli yatmak belki ama ne kadar kalsa o kadar fayda
ve Allahasukur ki haftalarimiz ileri yasam sinirini gectik. ins 36 yi bekler en azindan , saglikla kavusursunuz.
canim sen sogum sonrasi nasil yapicaksin? yani 2 cocuk olunca birde seninde bakimin gerekli
burda sezaryan yaparsan 1 hafta normal yaparsan 3 gun hastanede kaliyorsun. sonrada dogum sonrasi bakim servisi var
onlara rezarvasyon yaptik 2 haftaligina. gelip ustten temizlik yemek yapacaklar kizimi okula hazirlayacak onune yemegini koyacak onu yikayacak camasirlari halledecek bebege bakim yapacak vb hizmetleri var
Almanyaninda vardir bu tur seyleri bence arastir. cok zorluk yasarsin cocularda telef olur.
esin yetisemez hem erkek ne kdar yetisse beceremez gibi geliyor belki benim esim cok beceriksiz ondan boyle bir onyargim var :) yada tr den birini getirtsen? vize problemi mi cikar acaba davetiye gonderseniz?

canim senin son durum ne oldu merak ettim. cok stres yapmamak lazim ama
insanin da elinde olmuyor. seker yuzunden bebegin gelisiminin durabilecegni ogrendim yerimde duramadim dr a gittim
Allaha sukur haftasiyla uyumlu. su gunleri atlatip hayirlisiyla bir alabilseydik bebisleri kucagimiza
Allah o gunleride nasip etsin cumlesiyle/

günaydın kızlar . valla bayramda ipin ucunu kaçırdık tatlılar cezbediyor ne kadar yemiycem desemde gittiğimiz yerlerde paket yapıp elime tutuşturuyorlar .zor sabrediyorum valla

öffff öfffff bayram bitse diyemi dua etsem yoksa bayram tatilinemi sevinsem ehuehuehuehuehu

mrb hayatım........eh bizimki güzel tek derdimiz şu boğazı tutamama:2:..........ohh bayram hediyeni almışınn bebişi görerek.........yine sen burnu göryon biz fotoda hiç anlamyruz ne burnu ne gözü ortada sağlıklı olmasına seviniyrz sadece.......hehehhe büyük burunlu he olabilirmiki resimdeki gibi acaba ya bizimde dudakları kalındı renkli usg fotosunda ne benim ne babişimizin dudakları kalın değildir teyzemizin dudakları kalın oda göbişi öle öpyo öle seviyoki abla göbeğini özlyrum dio bana bende dedim kız göbişi seve seve kendine benzettin bebeği he ....maşallah bebeğine yarabbim şükürler olsun......ayyyy bebiş dönmüşmüüüüüüüüü:44::44: amanınnn heyecan bastı benide bak şincikkkk....kız doğurcaz mı biz şimdi allahımmmmmmm hadi bakalım

Günaydın kızlar!
Bugün gece 4 gibi uyandık eşimle. Sonra uyku tutmadı, o bilgisayara dadandı, ben de trt1de süper dadı var onu izledim.
Tavsiye ederim, maşallah 2 günde yola getirdi valla afacanları. Bizlere de çocuklarımıza uygulayabileceğimiz eğlenceli ve öğretici oyunları göstermesi açısından iyi fikirler verebilir.
Bir izleyin derim! Özellikle de anneanne-babaannenin çocukların şımarmasındaki etkisini gördüm bu bölümde. İşimiz zor kızlar.
Çocuk büyütmek bişey değil, önemli olan kaliteli bir şekilde zaman geçirip, düzgün çocuklar yetiştirebilmek gerçekten.

Neyse gece uyanık olunca 12 gibi anca uayanabildik. Kahvaltımızı yaptık kocacımla. Bugün aile ziyaretleri var yine. Seviyorum ben bayramları. Her ne kdar eski bayramlar gibi olmasa da seviyorum bu özel zamanları. Seneye bebişimizle güzel bir bayram kutlarız inşallah.

Tatlı konusunda, ben de sizler gibiyim. Tutamıyorum kendimi. Bu bayram da öyle oldu. Ama napalım. Her zaman olmuyor. ama bu beni, bu ay doktorumdan fırça yemekten alıkoyar mıııı? Asla
Geçen ay 2 kilo aldım diye fırça yemiştim, bu ay da 3 olur napalım.
Sağlık olsun, bebişlerimiz sağlıklı olsun artık
Hepinize güzel tatiller...

çok geçmiş olsun,umarım her şey yoluna girer.dualarımız seninle...

Bebeği için insan bütün zorluklara katlanıyor,Allah sana da güç kuvvet versin inşallah.Sinirlerini bozmamaya çalış,her şeyin yoluna gireceğini,bebeğini sağlıkla kucağına alacağını düşün:))
İsim konusu gerçekten çok zor,bizde hala karar veremedik.Bende gönlüme göre güzel bir kız ismi hala bulamadım

zeynepcigim ins bu günler gecsin de bu evdeki günlerimizin acisini cikaririrz ins. nerde eglence orada biz=) hoş o zaman bebeklerle cok yerlere cikariz ya=)

isim konusunda da biz de cok zorlandik. kiz ismi de inan cok zormus. diyorum 3-4 kizi olan nasil isim buluyorsa. gecen arkadas analatiyor bir arkadasi
ilk kizina Dilara
ikinciye Alara
ücuncüye. Lara koymus, dedim iyi ki 4 te durmus cocugun ismi yoksa ara gibi birsey olurdu herhalde=)

Erkek isimlerinden ben Ebubekir' i cok seviyorum. Hayatini okurken cok etkilenmistim, onun Dostlugu sadikligi beni acayip etkiledi.
Hamza ve Bilal isimlerine de bayiliyorum, sen de evdesin zamanin olursa sahabeleri okursan belki hayatlarindan, karakterlerinden etkilenir isimlerden biri hosuna gidebilir.

Tüm hamişlerin bayramını kutluyorum, umarım sıkıntısız , mutlu ve huzurlu geçirirsiniz , rahatsızlığı olan arkadaşlarıma da şifalar diliyorum en kısa zamanda geçer inşallah ,

isim konusunda Hanif, Hanifi aynı manada çok güzel manası isim olarak bana yakın gelmedi ama manası çok güzel .. Bilemiyorum koyarmıyız nasib olur mu ama manasını çok beğendim
Hanif (Arapça: حني&#1601 kelimesi tertemiz, arıduru, pak anlamlarına gelmektedir. Kur'an'da bu kelime insanın, Allah'ın yanısıra başka bir güç ve hakikat kaynağı tanımadan, sadece bir olan Allah'ın yoluna en saf ve duru olarak kendisini teslim etmesi olarak tanımlanır[1]. Hanif, bir Kur'an kavramı olarak tanımlandığında 'evrenlerin tek hakimi olan yaratıcıya duru olarak inanıp güvenen' anlamı taşır. Böylece başka ilahların varlığını reddeden kişi aynı zamanda kendi kişiliğini bulmuş ve şeytanlardan korunmuş olur. Bu kelime Kuran'da Allah'ın peygamberleri içinde ilk olarak İbrahim için kullanılmış ve her şeyi yaratan bir yaratıcı inancının nasıl gerçekleştiğini onun şahsında net olarak özetler. Sadece bir olan Allah'a inanmak aynı zamandan diğer tanrıları kabul etmemeyi zorunlu kılar. Bu nedenle kaynaklara göre[2], Kur'an henüz insanlara ulaşmadan önce tek tanrı inancını taşıyan kişilere Arapça hanif adı verilirdi. Bu kişiler İbrahim peygamberin yolunda oldukları için bu isimle anılırlardı.

Saf ve duru (Hanif) olarak inanmak ve yaşamak ve bu şekilde tek olan Allah'a ve onun Kuran'da gösterdiği yolda yürümek yani yaşamaktır. Kuran'da bir olan Allah'ın yoluna saf ve duru olarak kendini adayan kişilere 'duru bir şekilde Allah'a teslimiyet gösteren' anlamında (hanifen müslima) denilmiştir[3]. Ayrıca Allah yolunda teslimiyet gösterene Müslüman denilir. Müslüman kelimesi, saf ve temiz (Hanif) kelimesiyle bu bakımdan yakınlık gösterir. Bir anlamda müslümanlık 'hakikatin kaynağı yalnızca bir olan Allah ve O'nun kitabıdır' demektir.

Saf ve duru yaşam tarzı "haniflik", Allah'a şirk koşmamak demektir. Hanif olmak aynı zamanda insan yada Âdem soyuna Allah tarafından çizilen yaşam biçimidir. İslam kelimesi, Türkçe, "teslim olmak" demektir. İnsanoğlu tek yaratıcıya olan bu teslimiyeti, İbrahim peygamber gibi, aklını ve duygularını kullanarak elde etmiştir. Yaratıcıya teslim olmak yani inanmak, akıl ve duygu aracılığı ile ve büyük bir güvenle olur.

cnm Hz.Ebubekirin gerçek ismi Abdullahtır.Peygamberimiz tarafından müslüman olduktan sonra bu isim verilmiştir sende bilirsin gerçi
lakabı Ebubekir dir..
Bekir in anlamı "deve yavrusu" dur.
Ebubekir in karşılıgıda "deve yavrusunun babası" dır.Yani cocuga verilmesi cokta uygun bi isim degil gibi

Selam arkadaşlar.Bayramınız mübarek olsun.
Pek takip edemedim topigi.umarım herkez iyidir.
benim çatı kemigim cok agrıyor oturmaya korkuyorum,oturduktan sonra kalkmak işkence
salı günü randevum var doktoruma sorcam bakalım o nedicek.

canim bizim burdada bir problem olmazsa normal dogum 3 günde cikiyorsun ama cocukta problem olursa uzuyor sezeryanda 1 haftada cikiyon..evet canim imkanlar burdada var istersen tutabiliyormussun yani imkanlar güzel esimde diyo ben bakarim gerek yok kimseye diyor bilmiyorum ki oda öyle deyince hevesini kiramam yokkk sen bakamazsinda denmiyor ama sagolsun esim yapiyor zaten normal gündede ..kindergartene cocuklari esim birakir sabah ben alirim evin isindede yardim eder sagolsun yap demedende kalkar süpürür siler sagolsun..tr den annemi getirmeyi düüsndüm canim ama annem rahatsiz o yüzden kaldi gecenlerde rahatsizlanmis zaten cigerlerde kist oldugu icin 3 kere ameliyat olmustu kist yine var ama riskli oldugu iicin olmuyor eee simdi birde gecende ayaklarinin üzerine basamamis canim annem benim simdi ignelerle biraz iyiymis doktor belinde kayma var demis öyle canim artik duruma göre bakcaz dedigin gibi ya diger yöntem yada esim bakacak ama insallahhhh yatmam yaa cok sikici hic sevmiyom..kendine iyi bak canim tekrardan iyi bayramlar...

canim masallahh sübhanallahh herseyin yolunda olmasina cokk sevindim..insallahh tüm hazirliklarini gönlünce yaparsin canim benim..

Canım haftaiçi her gün saat 2,30 gibi TRT1 de yayınlanıyor o program. Ben izliyorum. Gerçekten güzel bir program. Ve uyguladığı metotlar bence çok doğru.

Canım senin de bayramın mübarek olsun.

Benim de vajina bölgemle, bacaklarımın başladığı yerde bir ağrı oluyor. Sanırım benimki de çatı ağrısı. Sen daha önce doğum yaptın. Nasıl bir ağrı bu canım? Tarif eder misin? Ağrıları karıştırmayalım.:44:

İnşallah seninki de geçer bir an önce. Evde bir çocuk var hadi bizler yatıyoruz senin için daha zor olur..

Aramıza hoşgeldin.. Çatı kemiği ağrısı yaşayanlar grubu kuralım...
Tavsiyelerim;
Yere oturma özellikle bağdaş kurarak,
hızlı yürüme,
çok eğilip kalkma,
zor bişi Allah yardımcın olsun...

şeker bebeğin gelişimini durdurur mu kızlar cidden? zaten suyu az normale göre dr hareketlerni takipp et dedi. bugün de 2 saat dışarıdaydım hiç oynamadı hala. normalde dinlenmem lzım ama oynamayınca moralimm bozuldu çktım.çok merak ediyorum.ama şekerle bebeğn suyunun fazla olmasının alakası yok bence atıyolar. şeker fazlaysa bebek iri suyu fazla olur diyolar. biz de genetik şeker yok,tatlı da sevmem. şekerim yüksek,bebeğim zayıf,suyu da az

Tüm hamişlerin bayramını kutluyorum, umarım sıkıntısız , mutlu ve huzurlu geçirirsiniz , rahatsızlığı olan arkadaşlarıma da şifalar diliyorum en kısa zamanda geçer inşallah ,
Ben butun dini isimlere cok sicak bakamiyorum. elbette cok iyi niyetlerle konuluyor ama ne anlama geldigini cok iyi
arastirmak lazim. ecrin cilginligi oldu bir ara ucret demekmis.
bazilarinin anlami cok guzel ama kulaga hos gelmiyor.
hanif in anlami cok guzel olabilir ama isim olarak cok sakincali buluyorum ben.
nedense bizim toplumuzda illaki kurandan gecsin diye bir dusunce baskin. tamam hepimiz muslumaniz ama arap degilizki
bu kadar ozenin turk isimleri icinde gosterilmesini beklerdim
yanlis anlama bunlari sana degil ortaya yaziyorum genel olarak yani. tabi herkesin fikrine saygi duyuyorum

canim masallahh sübhanallahh herseyin yolunda olmasina cokk sevindim..insallahh tüm hazirliklarini gönlünce yaparsin canim benim..
sagol canim . annenede gecmis olsun. esinin elinden is gelmesi cok guzel. darisi bizimkinin basina:)

herkeze i bayramlar öncelikle ..
benim bayramım akılllara zarar geçti ;hafta içi ballandıraaa ballndıra anlatırım ''bir derdim var'' kaynana topiğinde hehehe:)

birde ayşeye çok geçmiş olsun ,ayşe okurken bile içim bi tuhaf oldu ,allah bi daha yaşatmasın ....

not :bugun c.tesi pazarı bakırköy nevresim tk cotton box 25 tl ydi ,yakın olanalr ,yolu düşenler bakabilir ,birde
nakışlılar vardı 65 tl ama süperlerdi...

herkeze i akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…