sendemi erkencisin.....kaçıyo valla zor beee ama sen dikkat edeydin canımcım ya malum şeker biliyrum çok zor..... benim şekerle şükür problemim yok kilo sorun kilolar aldı başını gidiyo durduramyrum
afiyet olsun eşine paşana ve sana
tatliyida cok severim bir dayansam 2. cide durduramiyoru kendimi . korka korka bir iki tirtikliyorumcnm benim öncelikle bayramın kutlu olsun tatlım.napalım 3 ay sabredicez.ama ben dün kaçırdım yine valla bayram gezmesinde yemicem dedim ama eşiminkinden hep tırtıkladım tatlıalrıbenim babamda diyabet hastasıydı rahmetli ve sülalesi şeker hastası..gebelikte çıkan şeker irsi olduğu için oluyor zaten tatlım.doğumdan sonra geçicek ama yiende ömür boyu yediklerimize dikkat etmek gerekiyor yoksa 40lı yaşlardan sonra bizde diyabet olabiliriz.bu sonuçlar şeker hastalığına meyilli olduğumuzu gösteriyor..öpüyorum seni çok tatlım
canim cok buyuk aci gercekten bende onu dusundum bayilir insan acidan diye.canım kürtajı acilen olmam gerekıyordu bebek benı zehırleyebılıcegı ıcın astımlı olup bir de anestezı almam gerekınce bazı poliklınıklerde
incelemelr yapılması gerekıyrodu ve vakıt yoktu bu sebeple öyle oldu canım 2011 ın şubat ayında safra kesesı amelıyatı oldum o zaman incelemeden gecırdıler ve
genel anestezı aldım ama çok zor attım anestezıyı tam 1 bucuk ay kuru kuru öksürdüm...sezeryan olursamda genel anestezı istemıyorum spinal olması tercıhım
zaten gıdecegım hastanede spinal yapıyorlarmış...o zaman sorun yasamam ınsallah....dayanma meselesıne gelınce acıdan bayıldım öyle söyleyım
çok zordu annem ve teyzemle gitmsıtık kurtaj katına annem teyzem dısardan sesımı duyup dayanamamıslar nası bagırdıysam çok fecıydı Allah kımseye
yasatmasın....o acııyı cektım ama dr demıstı su an sana bilincsizce anetezı uygularsak daha kötü olursun az dişini sık demişti haklıymış...
annem de daha önce bayıltılmadan kurtaj olmus hep derdi yani kürtaj olmaktansa 50 kere doğurmayı doğum sancısı cekmeyı tercıh ederım die
hakkaten öyleymıs belkı de onun ıcın normal doğum cok kolay gelmsıtı bana bılemıyorum neysekı gectı hepsi Rabbım kımseye yasatmasın....
canım ınsallah zamanında sağlıkla gelir bebıs dıkkat et kendınee
canim haftan iyi en azindan soyle 3-4 hafta kalkma yataktan cok zor surekli yatmak belki ama ne kadar kalsa o kadar faydaTopik baya sessiz bu aralar, herkes bayramin tatli telasesinde sanirim. benim de bugun kontrolum vardi büyük bir heycanla saatleri sayiyordum. malesef rahim agzi daha da incelmis. anlamiyorum yataktan hic cikarmiyorlar nasil bir haftada 1,9 cmden 1,4 cme düser. dün ve bugün cigerlerin daha hizli gelismesine katkida bulacak kortison ignesi vurdular. bir haftadir cikarilan sanciyi engelleyici makinayi da tekrar bagladilar. biliyorum herkeste ayri bir sorun, SIkInti var ama paylasmak istedim, akliniza gelirsem belki dualariniza katarsiniz diye düsündüm.
canim sen sogum sonrasi nasil yapicaksin? yani 2 cocuk olunca birde seninde bakimin gereklislm canim düsünmen yeter evet yorgunluk halsizlik bendede var hemen yoruluyom..evet canim 2 tane oglum var esimde calisiyor he malum burda bizim kimsemiz yok artik cok yorulmadan cocuklarla ilgilenmeye calisiyom..yani yardimci aliyormusun bilmiyorum arastirmak lazim ama cok zor durumda kalirsak esim isten izin alicak is yeri ödeme yapmiyor ama sigorta ödüyor evde olunca degilde hastanede yatinca oda öyle canim allah herkezin yardimcisi olsun ..evet bebisler aceleci vallaa hersey zamaninda güzel haklisin canim benim insalalhh zamaninda kucaklaimiza aliriz insallahh..canim tekrar tesekkür ederim canim bayramin kutlu olsun huzurlu saglikli mutlu bayramlar ailenle insallah..
Canim banada 2 hafta önden gidiyor seker yüzünden seker bebegini büyütüyor dedi jinekologum...
Seker dr da aclik sekerin cok düsük bebegin cok zayif olur dikkat et dedi...
Bu hamilelik stresi icinde dr larin her dedigini kafamiza takarsak kafayi siyiririz canim..
Belki uyariyolar evet ama korkutmaktan baska birseye yaramiyor elimden geleni yaptin simdi cok düsük diyor bir memnun edemedim ikisinide..
Hic endiselenme saglikla eli yüzü düzgün dogsunda kücük dogsun ne olacak yani bunca strese degermi kücük bebekler daha cabuk büyür derler..
Cok kilolu yada cok zayif olmasi bebegin ilerde seker hastasi olmasina sebepmis...
Ne yapalim bunun yani dikkat et diyor neye ama dikkat etsem cok düsüyor etmesem cok cikiyor ben seker hastasi degilim ki gebelik sekeri benim ki..
Hep paranoya hep paronaya böylede yasanmaz ki...
günaydın kızlar . valla bayramda ipin ucunu kaçırdık tatlılar cezbediyor ne kadar yemiycem desemde gittiğimiz yerlerde paket yapıp elime tutuşturuyorlar .zor sabrediyorum valla
merhaba hanimlar
byaram guzel geciyordur umarim.
biz bugun bebisi gormeye gittik:)
guzel poz veremedi bu sefer fotograf cok anlasilmiyor sadece burnu ortada:) dr esime senin gibi buyuk burunlu olucak dedi:)
oda benim burnum cok buyuk mu ki diye soruyor bana. :)
1600 gr olmus bebisim masallah bende 3 haftada 1.2 kg almisim. 62.3 olmusum
bebis donmus kafasi asagidaymis cok mutlu oldum kizlar. :)
doguma yaklastikca heyecan basiyor
esime yine bir liste yaptim bu ay. artik son hazirliklar:) kis bebesi diye birkac parca birsey daha almistim
hepsi tamamlaninca yikanip utulenince ceyizimizi sereriz artik teyzelerine:))
Topik baya sessiz bu aralar, herkes bayramin tatli telasesinde sanirim. benim de bugun kontrolum vardi büyük bir heycanla saatleri sayiyordum. malesef rahim agzi daha da incelmis. anlamiyorum yataktan hic cikarmiyorlar nasil bir haftada 1,9 cmden 1,4 cme düser. dün ve bugün cigerlerin daha hizli gelismesine katkida bulacak kortison ignesi vurdular. bir haftadir cikarilan sanciyi engelleyici makinayi da tekrar bagladilar. biliyorum herkeste ayri bir sorun, SIkInti var ama paylasmak istedim, akliniza gelirsem belki dualariniza katarsiniz diye düsündüm.
kızlar nasıl gidiyor bayram benim çok sıkıcı ev ziyareti ve misafir yasak bana o yüzden genelde yalnızım
avuç avuç saçım dökülüyor zaten çeksem hepsi gelecek ama evin yüzü hep saç oldu çok sinir bozucu sanırım kazıtacağım
neyse bebişim iyi olsun ben her şeye razıyım
kızlar bebeklere isim koymak ne zormuş çocuk yokken atıp tutuyordum şunu koyarım bunu koyarım diye ama şimdi bir türlü beğenemiyorum hiç bir isme "budur!" diyemiyorum yaa ne zormuş zaten anlamı çoook önemli yani iyi isim koymak bizim vazifemiz çok zor ya hele erkek ismi daha zor bence bulamıyorum...
kızlar nasıl gidiyor bayram benim çok sıkıcı ev ziyareti ve misafir yasak bana o yüzden genelde yalnızım
avuç avuç saçım dökülüyor zaten çeksem hepsi gelecek ama evin yüzü hep saç oldu çok sinir bozucu sanırım kazıtacağım
neyse bebişim iyi olsun ben her şeye razıyım
kızlar bebeklere isim koymak ne zormuş çocuk yokken atıp tutuyordum şunu koyarım bunu koyarım diye ama şimdi bir türlü beğenemiyorum hiç bir isme "budur!" diyemiyorum yaa ne zormuş zaten anlamı çoook önemli yani iyi isim koymak bizim vazifemiz çok zor ya hele erkek ismi daha zor bence bulamıyorum...
Erkek isimlerinden ben Ebubekir' i cok seviyorum. Hayatini okurken cok etkilenmistim, onun Dostlugu sadikligi beni acayip etkiledi.
Hamza ve Bilal isimlerine de bayiliyorum, sen de evdesin zamanin olursa sahabeleri okursan belki hayatlarindan, karakterlerinden etkilenir isimlerden biri hosuna gidebilir.
canim bizim burdada bir problem olmazsa normal dogum 3 günde cikiyorsun ama cocukta problem olursa uzuyor sezeryanda 1 haftada cikiyon..evet canim imkanlar burdada var istersen tutabiliyormussun yani imkanlar güzel esimde diyo ben bakarim gerek yok kimseye diyor bilmiyorum ki oda öyle deyince hevesini kiramam yokkk sen bakamazsinda denmiyor ama sagolsun esim yapiyor zaten normal gündede ..kindergartene cocuklari esim birakir sabah ben alirim evin isindede yardim eder sagolsun yap demedende kalkar süpürür siler sagolsun..tr den annemi getirmeyi düüsndüm canim ama annem rahatsiz o yüzden kaldi gecenlerde rahatsizlanmis zaten cigerlerde kist oldugu icin 3 kere ameliyat olmustu kist yine var ama riskli oldugu iicin olmuyor eee simdi birde gecende ayaklarinin üzerine basamamis canim annem benim simdi ignelerle biraz iyiymis doktor belinde kayma var demis öyle canim artik duruma göre bakcaz dedigin gibi ya diger yöntem yada esim bakacak ama insallahhhh yatmam yaa cok sikici hic sevmiyom..tatliyida cok severim bir dayansam 2. cide durduramiyoru kendimi . korka korka bir iki tirtikliyorum
annecimin neler cektigini anladim ya. cok zormus evet hep dikkatli olmamiz lazim maalesef
canim cok buyuk aci gercekten bende onu dusundum bayilir insan acidan diye.
normal dogum sana vizgelir simdi. genel aneztesinin oksuruk yaptigini bilmiyordum. ben ondan oksurup durdum demekki kizimin
dogumunda. cok kotu bir durumdu dikislerim patlicak saniyordum. bu sefer ins hic gerek kalmaz normal dogururum insallah.
canim haftan iyi en azindan soyle 3-4 hafta kalkma yataktan cok zor surekli yatmak belki ama ne kadar kalsa o kadar fayda
ve Allahasukur ki haftalarimiz ileri yasam sinirini gectik. ins 36 yi bekler en azindan , saglikla kavusursunuz.
canim sen sogum sonrasi nasil yapicaksin? yani 2 cocuk olunca birde seninde bakimin gerekli
burda sezaryan yaparsan 1 hafta normal yaparsan 3 gun hastanede kaliyorsun. sonrada dogum sonrasi bakim servisi var
onlara rezarvasyon yaptik 2 haftaligina. gelip ustten temizlik yemek yapacaklar kizimi okula hazirlayacak onune yemegini koyacak onu yikayacak camasirlari halledecek bebege bakim yapacak vb hizmetleri var
Almanyaninda vardir bu tur seyleri bence arastir. cok zorluk yasarsin cocularda telef olur.
esin yetisemez hem erkek ne kdar yetisse beceremez gibi geliyor belki benim esim cok beceriksiz ondan boyle bir onyargim var :) yada tr den birini getirtsen? vize problemi mi cikar acaba davetiye gonderseniz?
canim senin son durum ne oldu merak ettim. cok stres yapmamak lazim ama
insanin da elinde olmuyor. seker yuzunden bebegin gelisiminin durabilecegni ogrendim yerimde duramadim dr a gittim
Allaha sukur haftasiyla uyumlu. su gunleri atlatip hayirlisiyla bir alabilseydik bebisleri kucagimiza
Allah o gunleride nasip etsin cumlesiyle/
merhaba hanimlar
byaram guzel geciyordur umarim.
biz bugun bebisi gormeye gittik:)
guzel poz veremedi bu sefer fotograf cok anlasilmiyor sadece burnu ortada:) dr esime senin gibi buyuk burunlu olucak dedi:)
oda benim burnum cok buyuk mu ki diye soruyor bana. :)
1600 gr olmus bebisim masallah bende 3 haftada 1.2 kg almisim. 62.3 olmusum
bebis donmus kafasi asagidaymis cok mutlu oldum kizlar. :)
doguma yaklastikca heyecan basiyor
esime yine bir liste yaptim bu ay. artik son hazirliklar:) kis bebesi diye birkac parca birsey daha almistim
hepsi tamamlaninca yikanip utulenince ceyizimizi sereriz artik teyzelerine:))
zeynepcim aralarda gordum yazini.
ins bu zor gunler gecip gidecek canim sen iyi ol bebek iyi olsun sac onemli degil.
az kaldi insallah kavusmamiza tum cektigin sikintilar biticek bebisi gelince.
Günaydın kızlar!
Bugün gece 4 gibi uyandık eşimle. Sonra uyku tutmadı, o bilgisayara dadandı, ben de trt1de süper dadı var onu izledim.
Tavsiye ederim, maşallah 2 günde yola getirdi valla afacanları. Bizlere de çocuklarımıza uygulayabileceğimiz eğlenceli ve öğretici oyunları göstermesi açısından iyi fikirler verebilir.
Bir izleyin derim! Özellikle de anneanne-babaannenin çocukların şımarmasındaki etkisini gördüm bu bölümde. İşimiz zor kızlar.
Çocuk büyütmek bişey değil, önemli olan kaliteli bir şekilde zaman geçirip, düzgün çocuklar yetiştirebilmek gerçekten.
Neyse gece uyanık olunca 12 gibi anca uayanabildik. Kahvaltımızı yaptık kocacımla. Bugün aile ziyaretleri var yine. Seviyorum ben bayramları. Her ne kdar eski bayramlar gibi olmasa da seviyorum bu özel zamanları. Seneye bebişimizle güzel bir bayram kutlarız inşallah.
Tatlı konusunda, ben de sizler gibiyim. Tutamıyorum kendimi. Bu bayram da öyle oldu. Ama napalım. Her zaman olmuyor. ama bu beni, bu ay doktorumdan fırça yemekten alıkoyar mıııı? Asla
Geçen ay 2 kilo aldım diye fırça yemiştim, bu ay da 3 olur napalım.
Sağlık olsun, bebişlerimiz sağlıklı olsun artık
Hepinize güzel tatiller...
Selam arkadaşlar.Bayramınız mübarek olsun.
Pek takip edemedim topigi.umarım herkez iyidir.
benim çatı kemigim cok agrıyor oturmaya korkuyorum,oturduktan sonra kalkmak işkence
salı günü randevum var doktoruma sorcam bakalım o nedicek.
Aramıza hoşgeldin.. Çatı kemiği ağrısı yaşayanlar grubu kuralım...Selam arkadaşlar.Bayramınız mübarek olsun.
Pek takip edemedim topigi.umarım herkez iyidir.
benim çatı kemigim cok agrıyor oturmaya korkuyorum,oturduktan sonra kalkmak işkence
salı günü randevum var doktoruma sorcam bakalım o nedicek.
sendemi erkencisin.....kaçıyo valla zor beee ama sen dikkat edeydin canımcım ya malum şeker biliyrum çok zor..... benim şekerle şükür problemim yok kilo sorun kilolar aldı başını gidiyo durduramyrum
afiyet olsun eşine paşana ve sana
Ben butun dini isimlere cok sicak bakamiyorum. elbette cok iyi niyetlerle konuluyor ama ne anlama geldigini cok iyiTüm hamişlerin bayramını kutluyorum, umarım sıkıntısız , mutlu ve huzurlu geçirirsiniz , rahatsızlığı olan arkadaşlarıma da şifalar diliyorum en kısa zamanda geçer inşallah ,
sagol canim . annenede gecmis olsun. esinin elinden is gelmesi cok guzel. darisi bizimkinin basina:)canim masallahh sübhanallahh herseyin yolunda olmasina cokk sevindim..insallahh tüm hazirliklarini gönlünce yaparsin canim benim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?