arkadaşlar rasulullah çocuklara anlamlı ve güzel isimler konulmasını emrediyor ama illa ki kurandan olsun demiyor
türkçe de olur ama yeter ki düzgün bir anlamı olsun
bu arada laf açılmışken sorayım
ben beril ve berra arasında kaldım
beril kulağa daha hoş geliyor ama hani şu mücevher yapımında kullanılan berilyum varya ordan geliyor. Yani öyle ahım şahım bir anlamı yok
berra isminin anlamı da güzel, temiz ahlaklı demek
siz olsanız hangisini koyardınız ben arada kaldım
kızlar nasıl gidiyor bayram benim çok sıkıcı ev ziyareti ve misafir yasak bana o yüzden genelde yalnızım
avuç avuç saçım dökülüyor zaten çeksem hepsi gelecek ama evin yüzü hep saç oldu çok sinir bozucu sanırım kazıtacağım
neyse bebişim iyi olsun ben her şeye razıyım
kızlar bebeklere isim koymak ne zormuş çocuk yokken atıp tutuyordum şunu koyarım bunu koyarım diye ama şimdi bir türlü beğenemiyorum hiç bir isme "budur!" diyemiyorum yaa ne zormuş zaten anlamı çoook önemli yani iyi isim koymak bizim vazifemiz çok zor ya hele erkek ismi daha zor bence bulamıyorum...
o tikanikligi ultrasonla goremiyormu acaba? kan inceltici ilaclarla acilmiyormu? cozum olarak ne dedi dr?
bendede seker var ve cok tedirginim dr sinirdan dondun dedi ama dikkat etmeyince sekerim firliyor kafami kaldiramiyorum
uyku ve agiz kurulugu basliyor. hamur isi, tatli, pirinc ve sekeri cok olan meyve yememek lazim
aslinda dikkat ediyorum aksamlari cok yuklenmiyorum, kilo bile almamisim mesela ama biranlik bogazimi tutamamak herseyi batiriyor
daha yapmicam hamurisi filan hem zahmetli hemde zararli napalim bebisler iyi olsunda yemeyelim 10 hafta. simdi ayin 3 une kadar nasil beklicem insan gergin oluyor
canim oncelikle masallah bebginebu zor sureci insallah kolayca atlatip saglikla alirsin bebegini kucagina.
benim 100 luk sekerim 189 ciktiannem seker hastasi belki oda bir etkendi kizimda yoktu
senin 180 dedigin 100luk sekermi yoksa 50 lik mi?
50 likte 160 cikti dururmum pek parlak degil anlayacagin.
insallah su sekerler bir duzene girer. hamile kalinca her istedigimi istedigim kadar yerim diye dusunuyordum
yememek onemli degil elbette ama icimde kaygi olusuyor insanin elinde degil.
Allahim saglikla , zamaninda kucagimiza almayi nasip etsin.
su seker olayina kadar gebeligin tadini cikariyordum ama simdi inanki haftalar gecsinde bebegime biran once kavusayim diyorum.
Allah korusun esirgesin onlari
Kizlar bu kadr dinlenmek yeter bana bir supurup sileyim ustten . sabahta kocise bulasik yikattim yine :)
zor yetisti ise aksam yika diyorum dinlemiyor beni. neyse bugun ben yikarim artik biryere gitmicem yorulmam herhalde.
aslinda ayakta duramamaktan dolayi yikayamiyorum su batma hissi yuzunden.
öle vallahi canım ne biliyim her haftası herşeyi çok iyi giden bi hamilelikte birden bu çıkınca şok oldum dumura uğradım ama gün sayıyorum salı olsada doktora gitsem die bakıorum bu haftada büyümemişse düşünsene tam 1 ay küçük olacakCanim banada 2 hafta önden gidiyor seker yüzünden seker bebegini büyütüyor dedi jinekologum...
Seker dr da aclik sekerin cok düsük bebegin cok zayif olur dikkat et dedi...
Bu hamilelik stresi icinde dr larin her dedigini kafamiza takarsak kafayi siyiririz canim..
Belki uyariyolar evet ama korkutmaktan baska birseye yaramiyor elimden geleni yaptin simdi cok düsük diyor bir memnun edemedim ikisinide..
Hic endiselenme saglikla eli yüzü düzgün dogsunda kücük dogsun ne olacak yani bunca strese degermi kücük bebekler daha cabuk büyür derler..
Cok kilolu yada cok zayif olmasi bebegin ilerde seker hastasi olmasina sebepmis...
Ne yapalim bunun yani dikkat et diyor neye ama dikkat etsem cok düsüyor etmesem cok cikiyor ben seker hastasi degilim ki gebelik sekeri benim ki..
Hep paranoya hep paronaya böylede yasanmaz ki...
slm canim hayirli huzurlu saglikli bayramalr gecirmen diliklerimle ailenle insalahh.dualarim seninle ve tüm arkadaslarimla insallah..canim isim konusuna deyinmissin bende bir isim söylemek istedim sana fikir olur diye evet cokk zor iism konusu insan ne koycagini sasiriyor gercekten..tugrab ismini duymustum anlami ise peygamber efendimiz kizinin evine gider ve aliyi sorar oda tartistiklarini ve alinin evden gittigini söyle peygamber efendimize.peygamber efendimiz bunun üzerine yanindaki sahabelere gidin bana aliyi bulun der ve aliyi camide yerde yatarken görür sonra peygamber efendimiz derki ya tugrab kalk evine git karinin gönlünü al der yani peygamber efendimiz aliye böyle seslenir insallah sana fikir olur canim beyenirsin..kendine iyi bak canim benim..
olsun canım sende telefonlasirsin internette var saçlarını kazitsan daha iyi olur heralde hergün dökülmesinden iyidir .isim zor gerçekten insan kuzusuna yakistiramiyor bi türlü ama ismi ne olacaksa ışte bu diyecegizdir herhalde.kendine çok iyi bak canım bebisin de iyiymiş çok sevindim dua ediyoruz bizde inşallah elimizden geldiğince
cnm çok geçmiş olsun,inş. sağlıkla bebeğine kavuşursun dualarımız seninle cnm..
cnm şekerin kiloyla hiçbir alakası yok tatlıylada..irsi bu.ailede şeker hastası varsa piyango sanada vurabiliyo..doğumdan sonra geçicek inş. ama erken yaşta şeker hastası olmamak içinde hamur ve tatlıya dikkat edicez hep kaçırmıycaz ipin ucunu..sakın kafana takma ,ben öyle yapıyorum çünkü..şeker kafaya takınca daha çok çıkıyor buna 100lük şeker yüklememde 50likten sonra diyet yaparak gitmeme rağman şahit oldum.çünkü sitres şekeri tetikler..aklımda olduğu için hep daha yüksek çıktı..valla bayramda tatlılardan ipin ucunuda kaçırdım..1 hafta dikkat etsem muhakkak haftada 1 kere coşuyorum
cnm benim o saçların kökü sende bunu unutma,yine çıkıcaklar..bebeğin iyi sen iyisin ya dökülen saç olsun sakın saçların dökülüyor diye üzülme..rabbim bebeğinin ve senin yardımcın olsun,yaşadığın şey moral istiyo öncelikle,kimse bilemez içinde kopan fırtınaları evet,benim gibi ailesinde bu rahatsızlığı yaşayanlar seni en iyi anlayanlardan olsada verdiğin mücadele tek kişilik bitanem.oyüzden bol bol dua et,moralini yüksek tut.grip olmayaya dikkat et kolla bu kış kendini,maskeni tak hep çıkarma herkesin kendine ait bi mikrobu var unutma cnm,kemoterapi gördüğünde misafir kabul etmemeye çalışın..kendini iyi hissettiğinde kemoterapi etkileri kaybolduğunda yani insan içine gir enfeksiyon kapmamaya çalış.vücudun zaten halsiz oluyodur tedaviden dolayı bide grip olma bitanem..herşey güzel olucak,rabbim çok büyük bebeğin ve sen aşıcaksınız bunu cnmsisim bulamadığını yazmışsın,yanlış hatırlamıyorsam senin oğluşun olucaktı...içimden geldi birden tabi beğenip beğenmemek sana kalmış..öneri olsun Aslı teyzesinden..UMUT olsun ismi...umudun olsun o senin..umudunu kaybetme sakın cnm
merhaba hanimlar
byaram guzel geciyordur umarim.
biz bugun bebisi gormeye gittik:)
guzel poz veremedi bu sefer fotograf cok anlasilmiyor sadece burnu ortada:) dr esime senin gibi buyuk burunlu olucak dedi:)
oda benim burnum cok buyuk mu ki diye soruyor bana. :)
1600 gr olmus bebisim masallah bende 3 haftada 1.2 kg almisim. 62.3 olmusum
bebis donmus kafasi asagidaymis cok mutlu oldum kizlar. :)
doguma yaklastikca heyecan basiyor
esime yine bir liste yaptim bu ay. artik son hazirliklar:) kis bebesi diye birkac parca birsey daha almistim
hepsi tamamlaninca yikanip utulenince ceyizimizi sereriz artik teyzelerine:))
zeynepcim aralarda gordum yazini.
ins bu zor gunler gecip gidecek canim sen iyi ol bebek iyi olsun sac onemli degil.
az kaldi insallah kavusmamiza tum cektigin sikintilar biticek bebisi gelince.
zeynepcigim ins bu günler gecsin de bu evdeki günlerimizin acisini cikaririrz ins. nerde eglence orada biz=) hoş o zaman bebeklerle cok yerlere cikariz ya=)
isim konusunda da biz de cok zorlandik. kiz ismi de inan cok zormus. diyorum 3-4 kizi olan nasil isim buluyorsa. gecen arkadas analatiyor bir arkadasi
ilk kizina Dilara
ikinciye Alara
ücuncüye. Lara koymus, dedim iyi ki 4 te durmus cocugun ismi yoksa ara gibi birsey olurdu herhalde=)
Erkek isimlerinden ben Ebubekir' i cok seviyorum. Hayatini okurken cok etkilenmistim, onun Dostlugu sadikligi beni acayip etkiledi.
Hamza ve Bilal isimlerine de bayiliyorum, sen de evdesin zamanin olursa sahabeleri okursan belki hayatlarindan, karakterlerinden etkilenir isimlerden biri hosuna gidebilir.
şeker bebeğin gelişimini durdurur mu kızlar cidden? zaten suyu az normale göre dr hareketlerni takipp et dedi. bugün de 2 saat dışarıdaydım hiç oynamadı hala. normalde dinlenmem lzım ama oynamayınca moralimm bozuldu çktım.çok merak ediyorum.ama şekerle bebeğn suyunun fazla olmasının alakası yok bence atıyolar. şeker fazlaysa bebek iri suyu fazla olur diyolar. biz de genetik şeker yok,tatlı da sevmem. şekerim yüksek,bebeğim zayıf,suyu da az
adalet mezunu değilim canı ticaret mezunuyum unı de de ılahıyat okudum :) kel alaka demı
aslında dıyanetın sınavını da kazanıp hocalıga gırmeye calısıodum bunca senedır ama dıyanette dönen torpiller
sağolsun ne hak yenıo orlardadaha oncede iyi puanalr aldım kpss de ama dıyanet harıcı bıyere basvurmamıstm
sözlü sınav değil canım o kpss yı kaznaıp alım ıcın basvuruosn klavye sınavı yapılıo 10 parmak evet ama f değil illakı
Q dan da girebılıosn sınava klavyem hızlı Allah tan bıde duzgun yazsamgerıye sadece mulakat kalıyo :) :)
Selam arkadaşlar.Bayramınız mübarek olsun.
Pek takip edemedim topigi.umarım herkez iyidir.
benim çatı kemigim cok agrıyor oturmaya korkuyorum,oturduktan sonra kalkmak işkence
salı günü randevum var doktoruma sorcam bakalım o nedicek.
şeker bebeğin gelişimini durdurur mu kızlar cidden? zaten suyu az normale göre dr hareketlerni takipp et dedi. bugün de 2 saat dışarıdaydım hiç oynamadı hala. normalde dinlenmem lzım ama oynamayınca moralimm bozuldu çktım.çok merak ediyorum.ama şekerle bebeğn suyunun fazla olmasının alakası yok bence atıyolar. şeker fazlaysa bebek iri suyu fazla olur diyolar. biz de genetik şeker yok,tatlı da sevmem. şekerim yüksek,bebeğim zayıf,suyu da az
bende kizima berra koyucaktim esim istemedi.arkadaşlar rasulullah çocuklara anlamlı ve güzel isimler konulmasını emrediyor ama illa ki kurandan olsun demiyor
türkçe de olur ama yeter ki düzgün bir anlamı olsun
bu arada laf açılmışken sorayım
ben beril ve berra arasında kaldım
beril kulağa daha hoş geliyor ama hani şu mücevher yapımında kullanılan berilyum varya ordan geliyor. Yani öyle ahım şahım bir anlamı yok
berra isminin anlamı da güzel, temiz ahlaklı demek
siz olsanız hangisini koyardınız ben arada kaldım
cok duyguladimarkadaşlar iyi bayramlar herkese umarım bayramınızda çok eğlenceli geçmiştir az önce forum takipteki konulardan birinde şu yazıyı okudum çok etkilendim sizinlede paylaşmak istedim ..
Çok aradım seni biliyor musun? Kuşun kanadında. Kardelen inadında. Güneşin sarısında. Dağın yeşilinde. İçtiğim suyun azizliğinde. Neden bu kadar geciktin bebek. Neden bu kadar yordun bu garip canı. Olmadığın yere ayın şavkının düşmeyeceğini bilmez misin sen. Gelmediğin yerde baharın olmadığını. Sensiz cemreler hükümsüzdür. Yağmurlar hüzünbaz. Seni göstermeyen saatler suçludur. Seni söylemeyen takvimler düzenbaz.
Çok aradım seni bebek. Annemin kınalı avuçlarını açıp ettiği niyazda. Üşüdüğüm yangında. Yandığım ayazda. Gözlerimden kayıp giden bir katrelik yaşta, saçıma düşürdüğüm beyazda. Sen geleceksin diye boy verdi Hüsnü Yusuf çiçeklerimiz ve sen geleceksin diyerek penceremizin pervazından eksik olmadı turna kuşları. Çoğu zaman düşlerime düşüyorsun bulutlar içerisinden gelip. Kulağıma fısıldıyorsun sevda sözcüklerini. Gözlerime bakıyorsun öylece. Nasıl bir şeysin sen böyle bebek. Neden bu kadar güzelsin. Neden bu kadar sevimli. Ve neden alıyorsun beni benden bu kadar. Tılsımına yandığım gizine yandığım bebek. İnandığım, sevdalandığım bebek.
Geleceğinin muştusu tez yankılandı hanemizde. O gün ay düştü bahçemize. Yıldızlar kaydı üst üstüne. Ağlamayı bilmeyen ve koca bir adam olan ben usulca ağladım biliyor musun? Ağladım. Gözümden düşen her damla yaş omzumda yüklü dağları birer birer devirdi. Seni düşünmek güzelmiş bebek. Seni düşünmek yaşamakmış meğer. Şimdi mürekkebi sevda olan kalemi elime alıp ozan olasım var bebek. Her satırın her mısranın sonuna nokta diyerek senin için konmaya hazır binlerce kelebek.
Güneşle akdim var benim. Senin tenini yakmamaya söz verdi bana. Ayaz üşütmeyecek seni. Karanlık korkutmayacak hiçbir zaman seni. Dünya yüzünde pusuya yatmış tüm acılarla sözleştim. Hüznüne ben kefil olacağım derdine ben. Gölgenden önce düşeceğim ardına ben. Biliyor musun bebek ben seni tuz kadar sevmişim. Sensiz küçük bir nokta, seninle koca bir devmişim. Ben sevdanın kanatlarına bindim bineli arşın yedi katına yükselmişim.
Yastıklarının kenarına gergef gergef işlenilen çilek dallarının koyu gölgesinde bekliyorum seni. Işık huzmem, ay şavkım, seher yelim gel gayrı. Kalmadı bilir misin ahvalimde hal gayrı...
arkadaşlar ben kumru yedim çok acıkmıştım çok güzel koktu yedim bi yarım ya şimdide bişi olurmu acaba die die dövünüyrum nie yediysem sosis den bişi olurmuki
arkadaşlar ben kumru yedim çok acıkmıştım çok güzel koktu yedim bi yarım ya şimdide bişi olurmu acaba die die dövünüyrum nie yediysem sosis den bişi olurmuki
canim senin son durum ne oldu merak ettim. cok stres yapmamak lazim ama
insanin da elinde olmuyor. seker yuzunden bebegin gelisiminin durabilecegni ogrendim yerimde duramadim dr a gittim
Allaha sukur haftasiyla uyumlu. su gunleri atlatip hayirlisiyla bir alabilseydik bebisleri kucagimiza
Allah o gunleride nasip etsin cumlesiyle/
öle vallahi canım ne biliyim her haftası herşeyi çok iyi giden bi hamilelikte birden bu çıkınca şok oldum dumura uğradım ama gün sayıyorum salı olsada doktora gitsem die bakıorum bu haftada büyümemişse düşünsene tam 1 ay küçük olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?