• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Bu sabah erkenden kalktim bir baktim disarisi bu halde :)

Dün esimle disari ciktik hic bisey yoktu hafif soguk ve yagmur cisesi vardi suan bu durumda :) bize kis geldi artik darisi basiniza :)))

Eki Görüntüle 540567 Eki Görüntüle 540568

Dün eve geldikten sonra bas agrisindan catladim öldüm bittim tansiyonumu ölctüm sürekli bir düsük bir yüksek nedir bu ya dengesiz oldu hersey bir bende mi böyle ki :/

Simdi iyiyim cok sükür erken kalmisken esime güzel bir kahvalti hazirlim bari kac haftadir yapmadim :(

Bebek olmadan benim papucum neden dama atiliyor ki daha dogmadi diyo dün cocuk gibi yazik :))) psikolejisini doguma hazirlamis :)))

Neyse kizlar bugün cenem düsük yazarimda yazarim :) iyi bayramlar iyi hafta sonralari öptüm sizii ;)
Ben yağmurlu havaları çok severim ne güzel görünüyor yaaa :34: İstanbul'da saçma sapan bi hava var rüzgarlı arada bi güneş çıkıyor ne sıcak ne soğuk çok sinir bozucu

arkadaşlar ben kumru yedim çok acıkmıştım çok güzel koktu yedim bi yarım ya şimdide bişi olurmu acaba die die dövünüyrum nie yediysem sosis den bişi olurmuki

cnm bişey olmaz birkerelikten.ben ne dana jambonlar ne sucuklar yedim bir bilsen..canın isteyipte yiyememek daha kötü.Annelerimiz bizim kadar dikkat ettilermi acaba:27: Allaha emanet olsun minnoşun.olmamıştır bişey tatlım kumruda hem sosisleride pişiriyolar ızgaranın üstünde olmamıştır bişey içini ferah tut cnm

Dün esimle disari ciktik hic bisey yoktu hafif soguk ve yagmur cisesi vardi suan bu durumda :) bize kis geldi artik darisi basiniza :)))

Dün eve geldikten sonra bas agrisindan catladim öldüm bittim tansiyonumu ölctüm sürekli bir düsük bir yüksek nedir bu ya dengesiz oldu hersey bir bende mi böyle ki :/

Simdi iyiyim cok sükür erken kalmisken esime güzel bir kahvalti hazirlim bari kac haftadir yapmadim :(

Bebek olmadan benim papucum neden dama atiliyor ki daha dogmadi diyo dün cocuk gibi yazik :))) psikolejisini doguma hazirlamis :)))

Neyse kizlar bugün cenem düsük yazarimda yazarim :) iyi bayramlar iyi hafta sonralari öptüm sizii ;)
tatlım yanlış hatırlamıyosam seninde şekerin yüksek çıkmamışmıydı.eğer öyleyse şeker yükseldiğinde baş ağrısı yapabiliyo..belki tatlı bişeyler yediysen yükselmiştir o an

Günaydın güzel anneler nasılsınız geçmîşi okuyamadım umarım herkes iidir bu bayram bi garip geçti bugünde eşim işe gitti bende evdeyim kızlar benim tansiyonum yine yükselmeye başladı sanırım bayramın ikici günü akşam annemlere yemege gittik gelen giden oldu sonra biz kendimiz kendinize otururken başım dönmeye başladı uzandım hemen hala dönüyo bende ogün çok limonlu bişeyler yemiştim tansiyonum düştü sandım komşudan tansiyon aleti istedik bi ölçtük 16-10 hemen hastaneye gittik orda tansiyonumu ölçene kadar 13-9 olmuş doktor şimdi bişey yapmıyım dikkat et dedi ama benim kfam sersem gibi annemi eve bıraktık bizde evimize geldik hemen yattım dünde sersem gibiydim şimdi iim çok şükür salı günü doktoruma gidicem bakalım ne dicek şindi evde yatıyorum hepinizi öptüm kendinize çok ii bakın

canlar günaydın nasılsınızz umarım herkesin bayramı iyi geçmiştir biz eşimle edi ve büdü olarak bayram geçirdik. annemler istanbula geçtiler maaile enfes bi baram geçirdiler içim gitti valla artık bir sonraki bayramda oğluşuma el öptürürm.

şeker bebeğin gelişimini durdurur mu kızlar cidden? zaten suyu az normale göre dr hareketlerni takipp et dedi. bugün de 2 saat dışarıdaydım hiç oynamadı hala. normalde dinlenmem lzım ama oynamayınca moralimm bozuldu çktım.çok merak ediyorum.ama şekerle bebeğn suyunun fazla olmasının alakası yok bence atıyolar. şeker fazlaysa bebek iri suyu fazla olur diyolar. biz de genetik şeker yok,tatlı da sevmem. şekerim yüksek,bebeğim zayıf,suyu da az:(

bi kere canım dışardayken yürürken çok hareket etmezler oturman lazım benimkiler en çok otururken hareket ediyor yatınca da azalıyor arkaya doğru gidiyor heralde bi de ben konuşurken sese tepki veriyorlar. bi de doktorlar atıyo demen tuhaf herşeyin bilimsel bir temeli var gebelikte şekeri yükselen ilk insan sen değilsin gir internete oku yüzlerce araştırma vardır.şeker hastalığı çok farklı kategorilere ayrılıyor:en basitinden önceden şeker hastası olanlar var gebelikte çıkanlar var.eskiden şeker hastalığı olanların bebekleri iri, suyu fazla olma ihtimali daha yüksek. gebelikte çıkanların ise iri bebek,çok su ihtimali daha az bunlarda daha çok bebekte gelişme geriliği, düşük doğum ağırlığı, bebekte böbrek gelişiminin geriliği sebebiyle az su olabiliyor, çünkü bebeğin suyu kendi böbreğinden geliyor. ve şekerde aile,tatlı,kilo sadece birer faktör;olması şart değil. senin bebeğin için yapabileceğin en iyi şey ise sakin,stresten uzak olup diyete uyman..umarım yardımcı olabilmişimdir Allah hepimizin yardımcısı olsun..

tugrab ismini hiç duymamıştım güzelmiş...

canım sakın üzülme bazı insanların şekeri yüksek oluyor nedensiz yani şeker yemeğe bağlı olmadan onlar için en iyi yöntem ise protein ağırlıklı beslenmek ve bol yürüyüş zaten bu haftalarda doğumu kolaylaştırması için de yürüyüş faydalı günde 1 saat yürüyebilsen şeker sorunun büyük ölçüde çözülür diye düşünüyorum geçmiş olsun güzel anne :))

cnm benim dikkat etmeye çalışıyorm sağolasın. çok ayakta kalamıyorum.sorun yaşıyorum. sen de çok dikkat et kendine.kimisi hamileliği kolay geçiryor kimisi zor. kendimiz de yavrumuz da sağlıklı olarak hayırlısıyla doğum yaparız inş. sıkıntılı günler geride kalsın.hepinize ezanlarda dua ediyorum. Allah yardımcımız olsun , zafer bizim olsun:)

Günaydın güzel anneler nasılsınız geçmîşi okuyamadım umarım herkes iidir bu bayram bi garip geçti bugünde eşim işe gitti bende evdeyim kızlar benim tansiyonum yine yükselmeye başladı sanırım bayramın ikici günü akşam annemlere yemege gittik gelen giden oldu sonra biz kendimiz kendinize otururken başım dönmeye başladı uzandım hemen hala dönüyo bende ogün çok limonlu bişeyler yemiştim tansiyonum düştü sandım komşudan tansiyon aleti istedik bi ölçtük 16-10 hemen hastaneye gittik orda tansiyonumu ölçene kadar 13-9 olmuş doktor şimdi bişey yapmıyım dikkat et dedi ama benim kfam sersem gibi annemi eve bıraktık bizde evimize geldik hemen yattım dünde sersem gibiydim şimdi iim çok şükür salı günü doktoruma gidicem bakalım ne dicek şindi evde yatıyorum hepinizi öptüm kendinize çok ii bakın

cok gecmis olsun canim yuksek tansiyon annemdede vardi. stresten ve uzuntuden genelde firliyordu kendini cok yormaman lazim.

Bendede feci hareket kistlanmasi var. yani gobegimde cok buyuk degil ama bu batma olayi beni oturtmuyor,ayakta tutmuyor
esim sagolsun supurup sldi bugun bende yemegi zor yaptim valla.
yarinda kurs var nasil gidicem bilmiyorum kopmakta istemiyorum. nefes almadada guzluk cekmeye basladi
biraz yuruyeyim acilirim dedim karnim patlicak gibi oldu eve geldik hemen bi dus aldi simdide uzanicam:)

bi kere canım dışardayken yürürken çok hareket etmezler oturman lazım benimkiler en çok otururken hareket ediyor yatınca da azalıyor arkaya doğru gidiyor heralde bi de ben konuşurken sese tepki veriyorlar. bi de doktorlar atıyo demen tuhaf herşeyin bilimsel bir temeli var gebelikte şekeri yükselen ilk insan sen değilsin gir internete oku yüzlerce araştırma vardır.şeker hastalığı çok farklı kategorilere ayrılıyor:en basitinden önceden şeker hastası olanlar var gebelikte çıkanlar var.eskiden şeker hastalığı olanların bebekleri iri, suyu fazla olma ihtimali daha yüksek. gebelikte çıkanların ise iri bebek,çok su ihtimali daha az bunlarda daha çok bebekte gelişme geriliği, düşük doğum ağırlığı, bebekte böbrek gelişiminin geriliği sebebiyle az su olabiliyor, çünkü bebeğin suyu kendi böbreğinden geliyor. ve şekerde aile,tatlı,kilo sadece birer faktör;olması şart değil. senin bebeğin için yapabileceğin en iyi şey ise sakin,stresten uzak olup diyete uyman..umarım yardımcı olabilmişimdir Allah hepimizin yardımcısı olsun..

sağol cnm çok güzel yazmışsın. ben hareket etsin diye değil skıntıdan çıktım dışarı. halbuki su az diye dr ayakta kalma dinlen dedi.şekerim bence pko dan fazla olabilir.pko insülin direnci yapıyor biliyosundur belki.kendi kendime önlem almaya başladım. beyaz ekmeği bıraktım. tam buğday ekmeği yiyorum. pirnç , makarna, patates azalttım. zaten iştahsızdım gerçi zayıflamasam iyi valla. tatlı zaten yoktu hayatımda.başka öneriler varsa şekeri dengede tutmak için açığım.

Merhaba güzel annişler ve kuzucukları..
Görüşmeyeli iyisinizdir inşAllah... Geçmişe çok bakamadım ama şöyle bir gözgezdiriverdim..
Rabbim cc hasta olan tüm arkadaşlarımıza ve yavrucuklarına şifalar, sağlık ve sıhhat versin..
Bayramlar hep sessiz geçiyor diyordum ya bu bayram baya yoğn geçti benim için.. Bayramın ilk günü amcalar ve aileleri bizdeydi.. Gece 23' e kadar oturdular..
2. günü görümcem geldi, çoluk çocuk cüümbüş cemaat gece geç saate kadar beraberdik.. Dün de halam, eniştem ve kuzenler süpriz yaptı.. Yoğun ve yorucu bir bayram oldu ama benim için çok güzel geçti.. Bayramlar kalabalıkla güzel oluyor ya.. Biz halamla arkadaş gibiydik.. Aramızda 10 yaş var.. Ama herşeyimizi oturur paylaşırız.. Onu görmek çok iyi geldi bana.. Ve kızıma birsürü cici almış.. Nasıl heyecanlı anlatamam.. Anakucağı ve kanguru almış.. Patik,yelek,lif örmüş. Tulumlar, kot pantolonlar, bodyler, pijama takımları, ayakkabılar, ağız mendilleri almış.. Hepsi birbirinden güzel. İyi ki daha fazla birşey almamışım kızıma.. Birsüürüü cicisi oldu.. Daha annemin aldıklarını görmedik bile.. O da birsürü şeyler almış.. Dün babamızla büütün cicilerimizi çıkardık baktık.. Allah'ım cc kuzucuğumu/kuzucuklarımızı o kıyafetlerin içinde de görmeği nasip etsin inşAllah..

MaşAllah barekAllah diyeyim kızım bu aralar çok hareketli.. Dışardan bakanda görebiliyor tepikleri.. Dün halamla otururken halamda gördü minikimin tepiklerini.. Babamız küçük tepikleri hissedebiliyord diğerlerini görememişti ama dün kızım babasına şov yaptı.. Dans edip durdu.. Karnım dalgalanıp durdu.. Rabbim cc böylesine güzel bir mucizesi, güzelliği bizlere yaşattığı için sonsuzzzz şükürler olsun..

Amanın çenem düştüü resmen.. Kendinize ve kuzucuklarınıza çok çok iyi bakın.. Sağlıcakla kalın canlar...

Ben butun dini isimlere cok sicak bakamiyorum. elbette cok iyi niyetlerle konuluyor ama ne anlama geldigini cok iyi
arastirmak lazim. ecrin cilginligi oldu bir ara ucret demekmis.
bazilarinin anlami cok guzel ama kulaga hos gelmiyor.
hanif in anlami cok guzel olabilir ama isim olarak cok sakincali buluyorum ben.
nedense bizim toplumuzda illaki kurandan gecsin diye bir dusunce baskin. tamam hepimiz muslumaniz ama arap degilizki
bu kadar ozenin turk isimleri icinde gosterilmesini beklerdim
yanlis anlama bunlari sana degil ortaya yaziyorum genel olarak yani. tabi herkesin fikrine saygi duyuyorum

sagol canim . annenede gecmis olsun. esinin elinden is gelmesi cok guzel. darisi bizimkinin basina:)

sagolasin canim benim cok sükür simdilik en azindan biraz yürüyebiliyor...insallah canim benim darisi senin basina ..

Ay canım kar mı yağmış? Sen neredeydin peki? Ne güzel valla ben karı çok severim. Görünce bayıldım...

Canım çok geçmiş olsun, dikkat et kendine. Gebelikte yüksek tansiyon önemli. Sen takibini iyi yap. Benim de çok yükselmişti bir kere, çok fena oluyor biliyourm:44:

arkadaşlar ben kumru yedim çok acıkmıştım çok güzel koktu yedim bi yarım ya şimdide bişi olurmu acaba die die dövünüyrum nie yediysem sosis den bişi olurmuki

Canım gönlünü ferah tut. Benim doktorum bana kati şekilde pişmiş olsa bile yasakladı. Canım çeksede yemiyorum, ama bir arkadaşta suşiyemiş, hiç bişi olmamış. Sen içini ferah tut. Allah bebeklerimizi ve bizi korusun.

tugrab ismini hiç duymamıştım güzelmiş...

bugün tam da senin söylediğin gibi saçımı kazıdık evin yüzünde banyoda yatakta saç toplamaktan bıkmıştım sinir oldum kazıdım dökülecekse de böyle dökülsün...

aynen anlattığın gibi cnm zaten sen de yakınında yaşamış görmüşsün kış yaklaşıyor herkes hasta, hasta olmayanda taşıyıcı kendimi korumak zorundayım zaten hamileyiz ilaç falan alamayız hasta olsak da o yüzden hepimizin dikkat etmesi lazım aslında...

bak bunu hiç düşünmemiştim güzel bir fikir aslında bu tarz bir isim çok anlamlı olabilir...

inşallah cnm :16:

Hamza ismini ben de çok severim ama soy ismi azat o yüzden çok sert olur diye vazgeçtim
Ali düşünüyorum ama daha güzel bizim için daha anlamlı bir isim bulsam daha iyi olur...

canım sakın üzülme bazı insanların şekeri yüksek oluyor nedensiz yani şeker yemeğe bağlı olmadan onlar için en iyi yöntem ise protein ağırlıklı beslenmek ve bol yürüyüş zaten bu haftalarda doğumu kolaylaştırması için de yürüyüş faydalı günde 1 saat yürüyebilsen şeker sorunun büyük ölçüde çözülür diye düşünüyorum geçmiş olsun güzel anne :))

slm canim benim beyendigine cok sevindim kendine iyi bak canim benim..

slm güzel hamislerrim zuzulari herkezin keyfi iiydir insalahhhh..kizlar dünden buyana kar yagiyor kis geldi 11 aya girmeden vayyyy halimize:1::1::1:cokkk soguk yaaa.benim cocuklar kar tulumlari kar botlari eldivenleri giydiler disarda kar oynuyorlar onlara bakinca ben ev:1:in icinde donuyorum dün demislerdi biz yarin karla oynucaz ben yatiyordum esimde yatiyordu o kalkti birseyler yedirdi sonrada bunlari giydirdi gönderdi disari nasilda güzel oynuyorlar hasta olmazlar insalhhh.bende bir bakayim dedim gerci kimse yok ama olsun bizim burda KIS geldi darisi isteyenlerin basina insallahhh..kendinize iiyi bakin arkadaslar tabiki zuzularinizada:1::54::54:hayirli pazarlar.

Merhaba güzel annişler ve kuzucukları..
Görüşmeyeli iyisinizdir inşAllah... Geçmişe çok bakamadım ama şöyle bir gözgezdiriverdim..
Rabbim cc hasta olan tüm arkadaşlarımıza ve yavrucuklarına şifalar, sağlık ve sıhhat versin..
Bayramlar hep sessiz geçiyor diyordum ya bu bayram baya yoğn geçti benim için.. Bayramın ilk günü amcalar ve aileleri bizdeydi.. Gece 23' e kadar oturdular..
2. günü görümcem geldi, çoluk çocuk cüümbüş cemaat gece geç saate kadar beraberdik.. Dün de halam, eniştem ve kuzenler süpriz yaptı.. Yoğun ve yorucu bir bayram oldu ama benim için çok güzel geçti.. Bayramlar kalabalıkla güzel oluyor ya.. Biz halamla arkadaş gibiydik.. Aramızda 10 yaş var.. Ama herşeyimizi oturur paylaşırız.. Onu görmek çok iyi geldi bana.. Ve kızıma birsürü cici almış.. Nasıl heyecanlı anlatamam.. Anakucağı ve kanguru almış.. Patik,yelek,lif örmüş. Tulumlar, kot pantolonlar, bodyler, pijama takımları, ayakkabılar, ağız mendilleri almış.. Hepsi birbirinden güzel. İyi ki daha fazla birşey almamışım kızıma.. Birsüürüü cicisi oldu.. Daha annemin aldıklarını görmedik bile.. O da birsürü şeyler almış.. Dün babamızla büütün cicilerimizi çıkardık baktık.. Allah'ım cc kuzucuğumu/kuzucuklarımızı o kıyafetlerin içinde de görmeği nasip etsin inşAllah..

MaşAllah barekAllah diyeyim kızım bu aralar çok hareketli.. Dışardan bakanda görebiliyor tepikleri.. Dün halamla otururken halamda gördü minikimin tepiklerini.. Babamız küçük tepikleri hissedebiliyord diğerlerini görememişti ama dün kızım babasına şov yaptı.. Dans edip durdu.. Karnım dalgalanıp durdu.. Rabbim cc böylesine güzel bir mucizesi, güzelliği bizlere yaşattığı için sonsuzzzz şükürler olsun..

Amanın çenem düştüü resmen.. Kendinize ve kuzucuklarınıza çok çok iyi bakın.. Sağlıcakla kalın canlar...

merhaba ;kızının cicişlerini ne güzel görümcen almış ,benimkide hep ben şunu alıcam ben bunu alıcam diyor ama ;hala tık yok :))hem almak istiyor hemde eli cebine gitmiyor tıpkı kayınvalidem gibi maşallah ,seninkide imrendim vallahi ,ben henuz bi zıbın bile görmedim :))))):17:

bebek harereketleri az olduğundan hastaneye gittim dün, nstye bağladılar 1 saat. bugün yine bağlayacaklar. karnım 5 cm küçük çıktı mezura ölçüsünde, pazartesi ultrasona girmemi söylediler. inşallah ölçünün küçük olması yapı meselesidir bebeğimin gelişimi falan durmamıştır :43:

ay ne güzel kar yağmış ben de çok özledim öyle havaları 4 senedir göremiyorum malum adanaya kar yağmayınca...

bebek harereketleri az olduğundan hastaneye gittim dün, nstye bağladılar 1 saat. bugün yine bağlayacaklar. karnım 5 cm küçük çıktı mezura ölçüsünde, pazartesi ultrasona girmemi söylediler. inşallah ölçünün küçük olması yapı meselesidir bebeğimin gelişimi falan durmamıştır :43:
canım içini ferah tut inş bir sorun yoktur güzel haberlerini bekliyoruz

evet hamişler bir kurban bayramını daha bitirdik çok yorucuydu koca bir göbekle dolaşmak herkesin dediği aynıydı "bir daha ki bayrama oğlunla bekliyoruz" ne güzel bir şey mutluluk veriyor insana inş herkesin de böyle güzel geçmiştir...

Back
X